Ο χρήστης Ectel έγραψε:
Πήγα και έκανα test drive την GT. Πορώθηκα και αποφασίζω να την αγοράσω. Ρώταώ για full extra τρώω την πρώτη κρυάδα αλλα λέω δεν μαμιέται. Και με το που φτάνει η χαρά στο ζενίθ μου λέει :
ΤΟ 2006 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ GT από 2007 θα βγει καινούριο μοντέλο που θα την αντικαταστήσει όπως έγινε φέτος με το GTV!!!
Σκύβω το κεφάλι, βρίζω και σηκώνομαι και φεύγω απελπισμένος.
Φίλε μου κάνεις 2 λάθη:
1ον Καμία εταιρία δεν είναι χαζή να σταματήσει ένα μοντέλο που πραγματικά μοσχοπουλάει σε Ελλάδα και Ευρώπη.
2ον Όπως σου είπε και ο Af9pk η GT θα υποστεί ένa face lift. Αυτό σημαίνει περιορισμένες αλλαγες μέσα έξω. Δες πχ 147. Πρέπει να είσαι εκπαιδευμένος για να καταλάβεις τις διαφορές.
3ον Ότι και να πάρεις σε 2-3 χρόνια θα αλλάξει. Δεν κερδίζεις κάτι αν αλλάξει σε 4 αντί για 3 χρόνια.
4ον Η AR δεν αλλάζει εύκολα την εμφάνιση των μοντέλων της. Πρόσεξε την 166-166fl, 156-156fl-159. Aκόμα και να αλλάξει μοντέλο μην φανταστείς ότι η GT θα είναι obolete.
5oν. Η GTV δεν αντικαθίσταται συνολικά. Η brera είναι η νέα GTV και άλλαξε όνομα διότι έτυχε το concept car BRERA να τύχει παγκόσμιας αναγνώρισης οπότε ήταν φυσικό να προτιμήσουν αλλαγή ονόματος. Το όνομα GTV υπάρχει νομίζω κοντά 30 χρόνια!!
Από κει και πέρα πρέπει να σκεφτείς ότι ένα κουπέ η ρόουνστερ δεν είναι σαν τα αυτοκίνητα της σειράς (χάτσμπακ-σεντάν.)
Έχουν ενα ξεχωριστό βάρος, μια διαχρονικότητα, γίνονται κλασσικά και είναι άμεσα αναγνωρίσιμα και μετά απο χρόνια. Το στάτους που δίνουν στον ιδιοκτήτη δεν 'ξεφτύζει' με μια ανανέωση-αλλαγή μοντέλου αλλά ίσα ίσα αυξάνουν το 'image' με τα χρόνια.
Είναι λάθος να σκέφτεσαι την GT σαν να είναι το fiesta/punto/golf/corolla/passat/avensis/civic κλπ αμάξια δηλαδή πιο 'μαζικής παραγωγής' και πιο 'λαικά'.
Ακόμα και στα premium. Μια SLK 10ετίας δεν θα έχει 'χαρακτήρα' σε σχέση με μια C-CLASS ? Mια Ζ4 σε σχέση με την σειρά 1? Το ΤΤ σε σχέση με το Α3/Α4 . Η ακόμα ένα Honda NSX/S2000 σου φαίνεται παρακατιανό μετά από μερικά χρόνια? Το RX7 δεν αρχίζει να γίνεται 'συλλεκτικό' όπως θα γίνει και το RX8?
Δηλαδή παύεις να θαυμάζεις μια GTV/Z3/Celica κλπ δεκαετίας που θα δεις στο δρόμο ή θεωρείς το ιδιοκτήτη 'άτυχο' επειδή έχει παλιό αμάξι?
Γι'αυτό σου λέω μην παιδεύεεις το μυαλό σου. Η GT και κάθε αμάξι στην κατηγορία της θα είναι σαν το κρασί που γίνεταικαλύτερο με τον χρόνομ αρκεί βέβαια να την συντηρείς σωστά.[/b]