-
Μην μου αποθαρρύνετε τον Ectel!
Φαντάζεστε να θυμώσει και να μην ξαναγράψει;
316; 316.Αυτό, που αξίζει να παρατηρήσει κανείς από όλη αυτή την ιστορία, είναι η αμάθεια συν το δογματισμό ορισμένων ανθρώπων, που ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ, να αντιληφθούν βασικές έννοιες της λογικής.
Η επιθυμία για αγορά μιας 316 είναι θεμιτή.
Η οποία όμως μπορεί να εκφραστεί κυρίως μέσα από τα εξής εννοιολογικά σχήματα:'Θέλω BMW, δεν με ενδιαφέρει τι BMW. Άρκει οι άλλοι να βλέπουν ότι οδηγώ BMW'.
ή
'Μου αρέσει το σχήμα της Ε90, δεν με ενδιαφέρει ακόμα κι αν έχει μοτέρ από καφετιέρα, θέλω μόνο να τη βλέπω.'
Έτσι ναι, είσαι συνεπής προς την επιθυμία σου, γνωρίζοντας επακριβώς τις συνιστώσες της αγοράς σου.
Αλλά όταν λες:
'Παίρνω 316 γιατί είναι η καλύτερη από όλα, και παγγρήγορη και διασκεδαστική',
ζεις μεσ' στην άγνοιά σου, από την οποία δε θες κανείς να σε βγάλει.
-
Όχι, το σωστό είναι 'Παίρνω 316 γιατί είναι η καλύτερη σε όλα εκτός από τον κινητήρα'
Κάνω δλδ μια συνειδητή παραχώρηση για να κερδίσω όλα τα υπόλοιπα.
Για κάποιον ήπιο οδηγό ο οποίος δεν προσπερνά με διπλή διαχωριστική (ώ ναι υπάρχουν και τέτοιοι) αυτό ΕΙΝΑΙ η σωστή επιλογή.
-
Και τι παραχώρηση! Τέτοια που μου θυμίζει την 'ανυποχώρητη' έναντι της Τουρκίας στάση της Ελληνικής διπλωματίας!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Για κάποιον ήπιο οδηγό ο οποίος δεν προσπερνά με διπλή διαχωριστική (ώ ναι υπάρχουν και τέτοιοι) αυτό ΕΙΝΑΙ η σωστή επιλογή.αυτος ειναι ο ηπιος οδηγος???
αυτος που θελει 5χλμ ευθεια για να προσερασει ενα φορτηγο που κινειται με 80 τι ειναι??
-
Όχι, το σωστό είναι 'Παίρνω 316 γιατί είναι η καλύτερη σε όλα εκτός από τον κινητήρα'Κάνω δλδ μια συνειδητή παραχώρηση για να κερδίσω όλα τα υπόλοιπα.
Για κάποιον ήπιο οδηγό ο οποίος δεν προσπερνά με διπλή διαχωριστική (ώ ναι υπάρχουν και τέτοιοι) αυτό ΕΙΝΑΙ η σωστή επιλογή.
Πάμε μαζί nickola να δούμε πού είναι 'καλύτερη η 316 σε όλα', από ένα π.χ. Mazda6...
Σε χώρους; Σίγουρα όχι.
Σε οδική συμπεριφορά; Εξαρτάται, πώς το βλέπει κανείς. Η όλη δυναμική ισορροπία της BMW είναι απλώς δώρον άδωρον, εξαιτίας του αναιμικού κινητήρα.
Βλέπεις, σε ένα αυτοκίνητο, ο ένας τομέας επηρεάζει τον άλλον. Τα πράγματα είναι αλληλένδετα.
Μήπως είναι καλύτερη στο value for money; Ούτε κατά διάνοια.
Σε ποιότητα; Ναι εκεί υπερτερεί. Τουλάχιστον όσον αφορά την απτή ποιότητα, γιατί και το Mazda είναι καλοφτιαγμένο.
Σε κύρος; Αν δεχτούμε ότι το κύρος είναι μια αφηρημένη έννοια, που απορρέει από την διαπιστευμένη γνώση του υποκειμένου μέσω της επιλογής του, τότε περισσότερο κύρος έχει το Mazda.
Mε απλά λόγια: Έκανες μια εύστοχη και ιδιαίτερα συμφέρουσα επιλογή.
Η 316 αντλεί το όποιο κύρος της από τα υπόλοιπα BMW, είναι δηλαδή ετεροφώτη, και από την γενικότερη ιστορία της εταιρείας. Αποτελεί απλώς ένα αυτοκίνητο, το οποίο (κακώς κατά τη γνώμη μου), έχει κατασκευαστεί για να αποφέρει κέρδη, καταβαραθρώνοντας όμως όσο μπορεί την εικόνα της BMW.Μήπως είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στο ταξίδεμα. Εδώ η συζήτηση σταματάει.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αυτος ειναι ο ηπιος οδηγος???
αυτος που θελει 5χλμ ευθεια για να προσερασει ενα φορτηγο που κινειται με 80 τι ειναι??
Ήπιος οδηγός που θέλει ένα αυτοκίνητο που να είναι σε ΟΛΑ τέλειο και κάνει παραχωρήσεις σε ό,τι αφορά τον κινητήρα!
-
Φίλε ectel με αυτά που γράφεις δείχνεις παντελή ΑΓΝΟΙΑ για την αυτοκίνηση! Υπάρχουν και άλλες εταιρείες πλην της BMW, προσγειώσου στην πραγματικότητα!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Φίλε ectel με αυτά που γράφεις δείχνεις παντελή ΑΓΝΟΙΑ για την αυτοκίνηση! Υπάρχουν και άλλες εταιρείες πλην της BMW, προσγειώσου στην πραγματικότητα!Και ξέρεις ποιό είναι το ανησυχητικό ;; .... ότι δεν τον βάζει σε σκέψεις η άποψη τόσων μελών ενός αυτοκινητιστικού φόρουμ , στο οποίο από την αρχή μπήκε για να πάρει την άποψη τους !!!
Δεν μπορεί κάποιοι θα υπάρχουν εδώ μέσα που έχουν μια εμπειρία παραπάνω
Εφόσον η συντριπτική πλειοψηφία έχει μια άποψη διαφορετική θα έπρεπε τουλάχιστον να προβληματιστεί -
Καλά την πήρες την BMW, την συντήρηση την έχεις σκεφτεί?
-
Ο χρήστης Ectel έγραψε:
Χαχαχαχααχα το 407 δίνει πιο πολλά έξτρα από την BMW!!!!!!!! Επίσης πώς είναι δυνατόν να το πήρες 25,500 με full extra όταν στα περιοδικά το βλέπεις να ξεκινάει από 26.000? Δηλαδή σου έκαναν έκπτωση 3.000? Μήπως σου έδωσαν δώρο και το δέρμα?
Αν δεν ξερεις καλυτερα να μην μιλας......
407 2.0 st executive 26500 +440 μεταλικο χρωμα=26940 - 1500 εκπτωση =25440 μικρε παπατρεχα....
Εσυ να ενημερωνεσε μονο απο τα περιοδικα και θα πας μπροστα ... (το εχεις αποδειξη εξαλου εμπρακτα ποσο γνωστης της αυτοκινησης εισαι... )
Οσο για τον εξοπλισμο περα απο τα συνηθισμενα(ηλ.παραθυρα,καθρεπτες κ.λ.π. κ.λ.π) εχει ηλεκτρικα καθισματα,7 αεροσακους,ESP,αυτοματο κλιματισμο διπλης ζωνης,Radio cd με εξαδισκο cd changer και χειρηστηρια στο τιμονι,αισθητηρες παρκαρισματος,αισθητηρες βροχης,αυτομματο αναμμα φωτων,ανιχνευτη πιεσης ελαστικων,ζαντες αλουμινιου,3 υπολογιστες ταξιδιου,βελουδινα καθισματα,απομιμηση ξυλου και πολλα αλλα που για να τα βαλεις στην 316 θα σου παει ο κουκος αηδονι.....Για αυτο σου λέω,μην μιλας αν δεν ξερεις...
(συγνωμη στα υπολοιπα παιδια που γραφω τοσα για το 407 αλλα με προκαλει....) -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Καλά την πήρες την BMW, την συντήρηση την έχεις σκεφτεί?Γιατι,εχει σκεφτει αλλα πραγματα για να σκεφτει την συντηρηση...???
Μην του βαζετε δυσκολα του παιδιου...θα βαρεσει tilt σε λιγο....
Παντως στην παρεα μου εχουμε γελασει παρα πολυ μ'αυτην την υποθεση...
Να 'σαι καλα φιλε Ectel που σε δυσκολους καιρους θυμομαστε τι γραφεις και σκαει το χειλακι μας λιγο... -
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
αδικα φωναζετε παντως. γιατι δεν ειναι μονος του εκει εξω! υπαρχουν χιλιαδες σαν αυτον. και μη νομιζετε οτι η bmw και η καθε εταιρια που βγαζει στο εμποριο ενα εμπορευμα σε 'αδικαιολογητα' υψηλοτερη τιμη δεν ξερει τι κανει. τρανο παραδειγμα ο ε-κτελΑυτο ξαναπεστο φιλε Bruce...
-
Ο χρήστης vinman407 έγραψε:
Χαχαχαχααχα το 407 δίνει πιο πολλά έξτρα από την BMW!!!!!!!! Επίσης πώς είναι δυνατόν να το πήρες 25,500 με full extra όταν στα περιοδικά το βλέπεις να ξεκινάει από 26.000? Δηλαδή σου έκαναν έκπτωση 3.000? Μήπως σου έδωσαν δώρο και το δέρμα?
Αν δεν ξερεις καλυτερα να μην μιλας......
407 2.0 st executive 26500 +440 μεταλικο χρωμα=26940 - 1500 εκπτωση =25440 μικρε παπατρεχα....
Εσυ να ενημερωνεσε μονο απο τα περιοδικα και θα πας μπροστα ... (το εχεις αποδειξη εξαλου εμπρακτα ποσο γνωστης της αυτοκινησης εισαι... )
Οσο για τον εξοπλισμο περα απο τα συνηθισμενα(ηλ.παραθυρα,καθρεπτες κ.λ.π. κ.λ.π) εχει ηλεκτρικα καθισματα,7 αεροσακους,ESP,αυτοματο κλιματισμο διπλης ζωνης,Radio cd με εξαδισκο cd changer και χειρηστηρια στο τιμονι,αισθητηρες παρκαρισματος,αισθητηρες βροχης,αυτομματο αναμμα φωτων,ανιχνευτη πιεσης ελαστικων,ζαντες αλουμινιου,3 υπολογιστες ταξιδιου,βελουδινα καθισματα,απομιμηση ξυλου και πολλα αλλα που για να τα βαλεις στην 316 θα σου παει ο κουκος αηδονι.....Για αυτο σου λέω,μην μιλας αν δεν ξερεις...
(συγνωμη στα υπολοιπα παιδια που γραφω τοσα για το 407 αλλα με προκαλει....)Τι πας να πείσεις φίλε μου...εδώ το ταπεινό μου Citroen C4 1.6-liter των 20K έχει όλα αυτά που έχεις εσύ πλην του 6πλου cd, των ηλεκτρικών καθισμάτων και του ξύλου...
-
ρε σεις!!!! ακομα??
λοιπον, στην διεθνη εκθεση εχει μια 316 τετραπορτη ...μουρλια!!!
επισης, αν τυχον βρεις τιποτα εξτρα 10 εκατομυρια επιπλεον, εχει και μια Ζ4 2.0
ή περιμενε, μπας και βγαλουνε ειδικα για ελλαδα και Ζ4 1.6
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
ρε σεις!!!! ακομα??λοιπον, στην διεθνη εκθεση εχει μια 316 τετραπορτη ...μουρλια!!!
επισης, αν τυχον βρεις τιποτα εξτρα 10 εκατομυρια επιπλεον, εχει και μια Ζ4 2.0
ή περιμενε, μπας και βγαλουνε ειδικα για ελλαδα και Ζ4 1.6
Best sellers θα γίνονταν στην Ελλάδα η πώληση μιας 3άρας σε 1400 ή μιας Ζ4 σε 1600...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τι πας να πείσεις φίλε μου...εδώ το ταπεινό μου Citroen C4 1.6-liter των 20K έχει όλα αυτά που έχεις εσύ πλην του 6πλου cd, των ηλεκτρικών καθισμάτων και του ξύλου...Για να τα βάλεις αυτά θα πήγαινε στα 22Κ. Με 4Κ επιπλέον πέρνεις την 3άρα.
...μάλιστα!
-
Τι πας να πείσεις φίλε μου...εδώ το ταπεινό μου Citroen C4 1.6-liter των 20K έχει όλα αυτά που έχεις εσύ πλην του 6πλου cd, των ηλεκτρικών καθισμάτων και του ξύλου...
Για να τα βάλεις αυτά θα πήγαινε στα 22Κ. Με 4Κ επιπλέον πέρνεις την 3άρα.
...μάλιστα!
Η 3άρα δεν κάνει 26Κ... ...ξεκινά από τα 28,5Κ...και με τα εξτρά που πρέπει να μπουν ...
-
A, sorry
-
A, sorry...dont be...
-
Δεν μπορώ να επιλέξω ανάμεσα σε τόσα αμάξια