-
Καλησπερα κατ αρχη, να ρωτήσω την γνώμη σασ...
σκέφτομαι να πάρω ένα τζιπ (οχι jeep αυτο ειναι ακριβο ).
Χωρίς πολλές απαιτήσεις , προς στιγμή, τι να πάρω ανάμεσα σε καινούργιο niva ή μεταχειρο jimny???
Περιμένω τα φώτα σασ και σασ ευχαριστώ εκ των προτέρων
εργένης........προσφάτως.... -
Χωρίς πολλές απαιτήσεις , προς στιγμή, τι να πάρω ανάμεσα σε καινούργιο niva ή μεταχειρο jimny???
Jimny, παντού απο πολύ εως ΠΑΡΑ πολυ καλύτερο.
-
επειδη αυτη η ερωτηση εχει γινει παρα πολλες φορες σε παρα πολλα forum παιρνω την ευκαιρια να πω οτι απαντηση ΔΕΝ υπαρχει γιατι αλλα τα δικα μου κριτηρια αλλα καποιου αλλου.
Ο γενικος κανονας ( για μενα τουλαχιστον) ειναι,
να σκεφτεις ΓΙΑΤΙ θες τζιπ αντικειμενικα
αυτο που μπορεις να αγορασεις χωρις συνεποιες στον οικονομ. προυπολογισμο σου
αυτο που μπορεις να συντηρησεις ως ανωτερω ( καυσιμα - συνεργεια κ.λ.π.)
αυτο που δεν κανει λιγοτερα απο αυτα που θες
αυτο που δεν κανει πολυ περισσοτερα απο αυτα που θες
αυτο που σου αρεσει να το κοιτας
αυτο που σου αρεσει να εισαι μεσα -
Το εργοστασιακό Νίβα έχει περισσότερες εκτός δρόμου δυνατότητες και καλύτερη οδική συμπεριφορά από ένα εργοστασιακό (απείραχτο) Τζίμνι. Σε όλα τα υπόλοιπα υπερτερεί το Τζίμνι, συμπεριλαμβανομένης και της αξιοπιστίας όπου πάσχει το Νίβα. Αν επιμένεις στο τελευταίο καλύτερα να κοιτάξεις για μεταχειρισμένο.
Σου απαντώ σαν (πρώην για το Νίβα) κάτοχος και των δύο.
Edit:Το Νίβα έχει επίσης πολύ μεγαλύτερους χώρους -
Παιδιά ευχαριστώ πραγματικά για τις πολύ χρήσιμες συμβουλές.
Κατά βάση το θέλω, για off road και να αντέχει....
Μεταξύ ΙΚΕ και cliff βλέπω διάσταση απόψεων με τον ΙΚΕ απόλυτο στην άποψη του περί νίβα.
fokion sportage, σε ευχαριστώ για το σκεπτικό που με έβαλες να κάνω:lol: -
To jimny υπερέχει έστω και λίγο στα τέλη κυκλοφορίας, στα ασφάλιστρα, στην κατανάλωση. Από εκεί και πέρα είναι πιο συμπαθητικό στην εμφάνιση και το μικρό του μέγεθος το κάνουν πιο έυχρηστο για χρήση μέσα στην πόλη.
-
Φίλε ergenis έχουν γίνει ατελείωτες -θεωρητικές επί θεωρητικών κυρίως- συζητήσεις επί του θέματος. Όπως έγραψα και παραπάνω τα έχω ζήσει και τα δύο τα αυτοκίνητα και εκείνο που έχω να πω είναι το εξής: Οδήγησέ τα και κρίνε μόνος σου. Από όσο ξέρω στη Λάντα έχουν πλέον κάποιο για τεστ ντράιβ. Η Σουζούκι έχει σίγουρα.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Jimny, παντού απο πολύ εως ΠΑΡΑ πολυ καλύτερο.Συμφωνώ. Μόνο στην άνεση της ανάρτησης υπερέχει το Nva, το οποίο όμως είναι αγροτικό αυτοκίνητο, μιας άλλης εποχής. Θα σου έλεγα να το αποφύγεις, αναχρονιστικό.
-
Θέλω ένα αυτοκίνητο, για fun car, να βγένω εκτός δρόμου, να μην σπάει, να μην χαλάει, αν χαλάσει να φτιάχνετε φθηνά.
Το fun car είναι αποκλειστικά αγροτικό αυτοκίνητο, λιτό σπαρτιάτικο, μιας και το κυριλέ, σε πειράζει, εμένα τουλάχιστον, να μπείς μέσα με τις λάσπες
Λέγοντας λοιπόν ότι το Jimny είναι παντού πολύ καλύτερο, πράγμα που δεν με κάνει να διαφωνήσω, απλά θα ήθελα μια τεκμηρίωση(δεν σπάει, φθηνά ανταλακτικά, καλύτερο εκτός για αυτό και για αυτό(πχ τα έχω οδηγήσει και τα δύο όπως είπε ο cliff και η γνώμη του μέτρησε) κτλ
Εαν μπορείτε τεκμηριώστε τις απαντήσεις σας...βοηθήστε τον φτωχό ....εργένη
Cliff δεν ρώτησα στο jimnyclub μιας και εκεί σιγά μην μου βγάζατε καλό το νιβα
niva club υπάρχει??? -
Το Νιβα μπορεί να έχει φθηνότερα ανταλακτικά απο το Jimny αλλα όλα του τα ανταλακτικά είνια αναλώσιμα.
πχ προτιμάς ας πούμε ενα αυτοκίνητο οπου η βάση κινητήρα κοστίζει 100 ευρώ αλλα δεν θα τη χριεαστείς ποτέ (ετήσιο κόστος 100Χ0=μηδεν) ή ενα άλλο που η βάση κοστίζει 20 ευρώ και θα την αλλάζεις κάθε μήνα (ετήσιο κόστος 12Χ20=224 ευρώ).
Οπότε αν σε ενδιαφέρει το κόστος το Jimny είναι ΠΟΛΥ φθηνότερο απο θέμα συντήρησης.
Επίσης πρέπει να συνυπολογίσεις την ταλαιπωρεία, πχ φαντάσου να πάς εκδρομή και να μείνεις στη μέση του πουθενά απο μια ηλίθια ή σοβαρή βλάβη (based on a true story).
Εκτός δρόμου συμφωνα με την εμπειρία μου είναι επίσης ανώτερο (πήγαινε σε ενα trial και δες μόνος σου*), εντός δρόμου δεν υπάρχει σύγκριση ( 0-100 σε 19' πχ) και η ποιότητα κατασκευής είναι σα να συγκρίνεις διαστημικό λεωφορείο με ντενεκέ απο λάδι.
Αν πάλι θεωρείς τα 5εκ πλάτους ακαταμάχητα και ΚΑΙΓΕΣΑΙ για κάπως καλύτερη άνεση (?) πάρε Νίβα, αλλιώς απλώς κάνεις λάθος επιλογή.
*=αν δεις σε αγώνες trial ή trail ride πόσα Νίβα εκκινούν και πόσα τερματίζουν (συνήθως κανένα, όλα κάτι παθαίνουν) θα κατλάβεις.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Το Νιβα μπορεί να έχει φθηνότερα ανταλακτικά απο το Jimny αλλα όλα του τα ανταλακτικά είνια αναλώσιμα.Σωστό, βγάζουν ζημιές τουλάχιστον από την εμπειρία μου
πχ προτιμάς ας πούμε ενα αυτοκίνητο οπου η βάση κινητήρα κοστίζει 100 ευρώ αλλα δεν θα τη χριεαστείς ποτέ (ετήσιο κόστος 100Χ0=μηδεν) ή ενα άλλο που η βάση κοστίζει 20 ευρώ και θα την αλλάζεις κάθε μήνα (ετήσιο κόστος 12Χ20=224 ευρώ).
Σωστό σαν παράδειγμα (δεν γνωρίζω για προβλήματα σε βάσεις μηχανής Νίβα)
Οπότε αν σε ενδιαφέρει το κόστος το Jimny είναι ΠΟΛΥ φθηνότερο απο θέμα συντήρησης.
Σωστό αν και το Σουζούκι είναι αρκετά ακριβότερο σαν αγορά. Αρκετά προσιτό όμως σαν μεταχειρισμένο
Επίσης πρέπει να συνυπολογίσεις την ταλαιπωρεία, πχ φαντάσου να πάς εκδρομή και να μείνεις στη μέση του πουθενά απο μια ηλίθια ή σοβαρή βλάβη (based on a true story).
Σωστό, έχει γίνει. Σε σκληρή χρήση πάντως να ξέρεις όλα τα αυτοκίνητα βγάζουν και κάτι.
Εκτός δρόμου συμφωνα με την εμπειρία μου είναι επίσης ανώτερο (πήγαινε σε ενα trial και δες μόνος σου*), εντός δρόμου δεν υπάρχει σύγκριση ( 0-100 σε 19' πχ) και η ποιότητα κατασκευής είναι σα να συγκρίνεις διαστημικό λεωφορείο με ντενεκέ απο λάδι.
Δεν συμφωνώ. Το trial αφορά αγωνιστική χρήση όπου μετράνε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε αυτοκινήτου. Μπορεί ένα Σαμουράι να κερδίζει ένα Land Rover 110 πχ εκεί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το πρώτο είναι το καλύτερο 4χ4 στον κόσμο (ακόμη και εάν είναι καλό). Αν είναι έτσι καλύτερα πάρε Σαμουράι. Εκτός δρόμου το Νίβα δεν το λυπάσαι. Στο Νϊβα επίσης δεν χρειάζεται καμία αλλαγή στην ανάρτηση, στο Τζίμνι αν κάνεις κάποιες θα δεις βελτίωση αρκετή.
Αν πάλι θεωρείς τα 5εκ πλάτους ακαταμάχητα και ΚΑΙΓΕΣΑΙ για κάπως καλύτερη άνεση (?) πάρε Νίβα, αλλιώς απλώς κάνεις λάθος επιλογή.
Λάθος. Πρόκειται για καθαρά θεωρητική προσέγγιση μετρώντας με μεζούρα. Το Νίβα έχει πολύ μεγαλύτερους χώρους. Επίσης έχει χώρο αποσκευών. Για δοκίμασε να βάλεις αποσκευές σε Τζίμνι χωρίς να ρίξεις καθίσματα. Επίσης για πολλούς είναι πολύ στενό
*=αν δεις σε αγώνες trial ή trail ride πόσα Νίβα εκκινούν και πόσα τερματίζουν (συνήθως κανένα, όλα κάτι παθαίνουν) θα κατλάβεις.
Ξανά μιλάμε για αγώνες. Δηλαδή αν στο WRC πχ κερδίσει η Ξαρά και δεν τερματίσει καν το Φάμπια πχ (που και τα δύο δεν έχουν καμιά σχέση με ΙΧ) αυτό δεν σημαίνει ότι το ένα ΙΧ στην έκθεση είναι αστέρι και το άλλο για πέταμα.
Φιλικά, cliff
ΥΓ. Κι εγώ θα σου έλεγα να δεις για Τζίμνι, πρόκειται για την πιο προσιτή πρόταση σε 4χ4 καθότι το Λάντα είναι ξεχωριστή κατηγορία για πιο συνειδητοποιημένους χρήστες. Αφου τα έχεις οδηγήσει έχεις ιδία άποψη. Απλά να είσαι ενήμερος και για τα πλεονεκτήματα και για τα μειονεκτήματα των επιλογών σου -
cliff οι αγώνες που ανέφερα είναι με νορμάλ αυτοκίνητα, οταν τα jimny σε trail ride δε παθαίνουν τίποτα απολύτως και τα Νίβα αποδεκατίζονται (ομοίως και σε Trial) αυτό κάτι δείχνει, δεν έχει σχέση με WRC κλπ.
Το samurai δεν είναι καλύτερο απο jimny εκτός, απλώς είναι φθηνότερο, τώρα το ποιο λυπάσαι και πιο όχι εκτός εγω το βλέπω σε συνάρτηση με το πόσα λεφτά έχεις δώσει και τι ζημιές ρισκάρει.
Οπότε για τα ίδια λεφτά και με μεγαλύτερο ρίσκο για ζημιές εγω θα λυπόμουνα περισσότερο ενα Νίβα παρα ενα jimny. -
Τα Σαμουράι όσοι τα έχουν τα θεωρούν καλύτερα από Τζίμνι, αλλά για αυτό θα πρέπει να ρωτήσεις τους ίδιους. Δεν έχω προσωπική εμπειρία.
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Οπότε για τα ίδια λεφτά και με μεγαλύτερο ρίσκο για ζημιές εγω θα λυπόμουνα περισσότερο ενα Νίβα παρα ενα jimny.Ε, είσαι εξαίρεση
-
Ξεχασε το lada ουτε για αστειο, suzuki μη το σκεφτεσαι
-
Ο χρήστης jimmcom έγραψε:
Ξεχασε το lada ουτε για αστειο, suzuki εννοειται -
ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΡΑΒ4 ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ(MECO KNOWS).ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ 30000ε ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ 1-2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΑΛΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ. ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΡΓΕΝΙΑΣ( ) ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ JIMNY ΜΕΤΑΧ/ΝΟ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.(ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ)
Υ.Γ. ΤΑ JIMNY ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΡΜΑ 70 ΚΙΛΩΝ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ,ΔΕΝ ΛΑΛΑΕΙ , ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ?
-
Επειδη Jimny οδηγαω συνεχεια, κυριως σε ασφαλτο, εχω να σου πω φιλε μου να το παρεις με κλειστα ματια. Παρολο που λιγες φορες φορες το οδηγαω σε 'εκτος' διαδρομες, ειναι ενα εργαλειο. Δεν προκειται να σε προβληματησει καθολου και πουθενα.
-
Ο χρήστης kyr1 έγραψε:
ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΡΑΒ4 ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ(MECO KNOWS).ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ 30000ε ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ 1-2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΑΛΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ. ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΡΓΕΝΙΑΣ( ) ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ JIMNY ΜΕΤΑΧ/ΝΟ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.(ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ)Υ.Γ. ΤΑ JIMNY ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΡΜΑ 70 ΚΙΛΩΝ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ,ΔΕΝ ΛΑΛΑΕΙ , ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ?
Ο καθένας με τις προτιμήσεις του. Το δικό μου ήρθε... μέσα στη βδομάδα ελπίζω να το παραλάβω.
Εργένης ψάχνει τζιπ