-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αληθεια,αν αυριο ανακαλυφθει ζωη στον Αρη, θα εμπλουτισετε την βιβλο με νεο τομο,κατι σαν επαυξημενη εκδοση ας πουμε?
Όλα πλάσματα του Θεού είναι.
E βεβαια, την απαντηση την εχετε ετοιμη(αν και η βιβλος σας αλλα λεει για την υπαρξη μας ).Πονηρος ο βλαχος.Απ την μια ειμαστε μονο εμεις αλλα οταν η ανακαλυψη ερθει στο φως τοτε πλασματα του θεου θα ειναι κι εκεινα........και ωπ, να και η επαυξημενη εκδοση που λεγαμε.Θα μου πεις τωρα γιατι ξεχαστηκαν να γραφουν.Ε τι ψαχνεις τωρα, εκεινον τον καιρο ειχαμε αλλα να κανουμε ποιο 'ιερα' πραγματα και πρωτο απ ολα το ξεπαστρεμα των 'εθνικων'!!
Και φυσικα ο νεοανακαλυπτομενος σε μας κοσμος θα εχει τον εναν και μοναδικο θεο καθως κι εκεινοι θα ειναι τι αλλο?....Χριστιανοι
ξεχασα,την επαυξημενη εκδοση θα μας τη δωσουν αυτοι
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κοιτα να δεις pai mei kai fygame....
Κοίτα να δεις G60POWERTOWER,
Γράφεις κι αντιδράς κι εσύ σαν φανατικός μερικές φορές.
Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να χαλαρώσεις και ν' απολαμβάνεις τις συζητήσεις, εκτός και μπορείς να αποδείξεις ότι κατέχεις την υπέρτατη αλήθεια.
Δεν κατεχω την υπερτατη αληθεια (μονο οι χριστιανοι εχουν αυτο το αξιωμα) απλα, δεν πιστευω σε ασυναρτησιες.Τοσο απλα φιλε μου ιλιλι και τρις αλι
-
.
Το νήμα πάει για διαχωρισμό μου φαίνεται ή θα συνεχίσει ως 'Η σχέση μεταξύ κοινωνίας/θρησκείας και γλώσσας;
.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
.Το νήμα πάει για διαχωρισμό μου φαίνεται ή θα συνεχίσει ως 'Η σχέση μεταξύ κοινωνίας/θρησκείας και γλώσσας;
.
Ποιο διαχωρισμο?Δεξια και ρασο απο ανεκαθεν ηταν αδερφακια,τωρα θα τα τσουγκρισουν?
-
.
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Ποιο διαχωρισμο?Δεξια και ρασο απο ανεκαθεν ηταν αδερφακια,τωρα θα τα τσουγκρισουν?Μα αυτό λέω ότι πάει σε θέματα Εκκλησίας Α.Ε. και πολιτικής...
Ας ανοιχτεί νέο θέμα για αυτά καλύτερα...
.
-
Αληθεια,αν αυριο ανακαλυφθει ζωη στον Αρη, θα εμπλουτισετε την βιβλο με νεο τομο,κατι σαν επαυξημενη εκδοση ας πουμε?
E βεβαια, την απαντηση την εχετε ετοιμη(αν και η βιβλος σας αλλα λεει για την υπαρξη μας ).Πονηρος ο βλαχος.Απ την μια ειμαστε μονο εμεις αλλα οταν η ανακαλυψη ερθει στο φως τοτε πλασματα του θεου θα ειναι κι εκεινα........και ωπ, να και η επαυξημενη εκδοση που λεγαμε.Θα μου πεις τωρα γιατι ξεχαστηκαν να γραφουν.Ε τι ψαχνεις τωρα, εκεινον τον καιρο ειχαμε αλλα να κανουμε ποιο 'ιερα' πραγματα και πρωτο απ ολα το ξεπαστρεμα των 'εθνικων'!!
Και φυσικα ο νεοανακαλυπτομενος σε μας κοσμος θα εχει τον εναν και μοναδικο θεο καθως κι εκεινοι θα ειναι τι αλλο?....Χριστιανοι
Κι εσύ είσαι πλάσμα του Θεού.
Να δω πόσο θα κρατιέμαι ακόμα να μη βάλω σπαρταριστές φατσούλες. Μπα, πιο πολύ γέλιο βγάζει έτσι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κι εσύ είσαι πλάσμα του Θεού.
Να δω πόσο θα κρατιέμαι ακόμα να μη βάλω σπαρταριστές φατσούλες. Μπα, πιο πολύ γέλιο βγάζει έτσι.
Φανταζομαι παρακολουθουσες μαζι του την κατασκευη και συναρμολογηση ενος συνανθρωπου σου
Μπααα, βαλε και φωτο αν θες,ετσι κι αλλιως για γελια ειστε
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
.Ποιο διαχωρισμο?Δεξια και ρασο απο ανεκαθεν ηταν αδερφακια,τωρα θα τα τσουγκρισουν?
Μα αυτό λέω ότι πάει σε θέματα Εκκλησίας Α.Ε. και πολιτικής...
Ας ανοιχτεί νέο θέμα για αυτά καλύτερα...
.
Υπαρχει ηδη ανοιχτο θεμα, να μη σου πω καμια πεντε-εξι
Τι τα θες?Με ευχολογια γινετε συζητηση?
-
G60POWER, σε παρακαλώ χαμήλωσε τους τόνους. Δε νομίζω να είπε τίποτα ο Pai Mei που να δικαιολογεί τη δική σου αντίδραση, τα 'εμείς' και 'εσείς', τα 'να αποβάλλεις το θρησκευτικό φανατισμό' (αν διαβάσει κανείς τι έγραψες και τι έγραψε ποιόν θα αντιληφθεί ως φανατικό άραγε) και τους αδικαιολόγητους χαρακτηρισμούς του τύπου 'φανατικοί καντηλανάφτες'.
Εχεις τις απόψεις σου, μπορείς να τις εκθέσεις χωρίς να δυναμιτίζεις το κλίμα και να επιτίθεσαι αναίτια. Μέχρι στιγμής η συζήτηση ήταν πολιτισμένη και ευπρεπής και καθήκον μου είναι να τη διατηρήσω έτσι.
(Moderator nass)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
G60POWER, σε παρακαλώ χαμήλωσε τους τόνους. Δε νομίζω να είπε τίποτα ο Pai Mei που να δικαιολογεί τη δική σου αντίδραση, τα 'εμείς' και 'εσείς', τα 'να αποβάλλεις το θρησκευτικό φανατισμό' (αν διαβάσει κανείς τι έγραψες και τι έγραψε ποιόν θα αντιληφθεί ως φανατικό άραγε) και τους αδικαιολόγητους χαρακτηρισμούς του τύπου 'φανατικοί καντηλανάφτες'.Εχεις τις απόψεις σου, μπορείς να τις εκθέσεις χωρίς να δυναμιτίζεις το κλίμα και να επιτίθεσαι αναίτια. Μέχρι στιγμής η συζήτηση ήταν πολιτισμένη και ευπρεπής και καθήκον μου είναι να τη διατηρήσω έτσι.
(Moderator nass)
Δε θα επεμβαινες αν μερικοι κλαψοφουστανακηδες δεν διαμαρτυροταν στις 'αρχες'
Ουτε εβρισα καποιον ουτε φωναξα.Ετσι ειναι το υφος μου, και μερικες φορες στον γραπτο λογο παρερεμηνευεται.Αν αφορουσε αυτοκινητιστικο θεμα ομως δε νομιζω να αντιδρουσες.Και προπαντων το τονισα,δεν ειχα και δεν εχω καμια διαθεση να συνεχισω μια συζητηση με φανατικους θρησκοληπτους, ναι καλα διαβασες, φανατικους θρησκοληπτους.Και φανατικος δεν ειναι μονο αυτος που φωναζει.Πολυ περισσοτερο ειναι αυτοι που διατηρουν τη σαπια αυτη νοοτροπια και προσπαθουν εντεχνως ακομα και σημερα με υπουλο-ευγενη τροπο χωρις επιχειρηματολογια να περασουν ξεπερασμενες αντιληψεις.
Για να καταλαβεις τι εννοω, θα συζητουσες με εναν ιαχωβα (δεν εχω τιποτα με τους ανθρωπους,απλα τη δουλεια τους κανουν,ψαχνουν κοροιδα οπως και ομοιοι τους)ηρεμων τονων ο οποιος ηξερες εξ αρχης οτι δεν προκειτε να δεχτει τπτ απο σενα εστω και σαν αποψη?Αυτο φυσικα δε λεγεται φανατισμος, αλλα ευγενεια
Κι απο αυτα που του ειπα του pai mei ας απαντουσε με επιχειρημα ,αλλα οπου τελειωνει η λογικη βλεπεις,αρχιζει η ειρωνια.
-
...Κι απο αυτα που του ειπα του pai mei ας απαντουσε με επιχειρημα ,αλλα οπου τελειωνει η λογικη βλεπεις,αρχιζει η ειρωνια.Ρε συ G60POWER, να απαντήσει με τι επιχείρημα στο
εεεεε???????
ποιος θανασης?
οι σκοταδιστες διεσωσαν τα γραμματα.........αα καλο εε??με πιανεις?οχι σ αφηνω;;;;;;;;;;;;;
Πολλά γράψαμε εκτός, τέλος από μένα.
-
G60POWER, σε παρακαλώ χαμήλωσε τους τόνους. Δε νομίζω να είπε τίποτα ο Pai Mei που να δικαιολογεί τη δική σου αντίδραση, τα 'εμείς' και 'εσείς', τα 'να αποβάλλεις το θρησκευτικό φανατισμό' (αν διαβάσει κανείς τι έγραψες και τι έγραψε ποιόν θα αντιληφθεί ως φανατικό άραγε) και τους αδικαιολόγητους χαρακτηρισμούς του τύπου 'φανατικοί καντηλανάφτες'.
Εχεις τις απόψεις σου, μπορείς να τις εκθέσεις χωρίς να δυναμιτίζεις το κλίμα και να επιτίθεσαι αναίτια. Μέχρι στιγμής η συζήτηση ήταν πολιτισμένη και ευπρεπής και καθήκον μου είναι να τη διατηρήσω έτσι.
(Moderator nass)
Δε θα επεμβαινες αν μερικοι κλαψοφουστανακηδες δεν διαμαρτυροταν στις 'αρχες'
Κάνεις μεγάλο λάθος, με το που διάβασα τη δημοσίευσή σου ήξερα πως θα επέμβω
Ουτε εβρισα καποιον ουτε φωναξα.
Αποψή σου και σεβαστή. Ομως η δική μου άποψη ως επόπτη είναι πως παρέβης τον κανονισμό του Forum που λέει για 'προσωπικές επιθέσεις' στα σημεία τα οποία ανέφερα παραπάνω
Ετσι ειναι το υφος μου, και μερικες φορες στον γραπτο λογο παρερεμηνευεται.Αν αφορουσε αυτοκινητιστικο θεμα ομως δε νομιζω να αντιδρουσες.
Υπονοείς μήπως κάτι ? Πχ. ότι είμαι και εγώ 'φανατισμένος καντηλανάφτης' ?
Υπονοοείς-δεν υπονοείς, το τι θα έκανα αν ... είναι δικό μου θέμα. Για πληροφόρησή σου, φυσικά και θα επενέβαινα αν έλεγε κάποιος 'καλά τα Γερμανικά αλλά και τα Ιαπωνικά μια χαρά είναι' και του απαντούσες 'τι λες βρε φανατισμένε σχιστομάτη' (δίκαιη ΙΜΗΟ αναλογία του τι έγινε παραπάνω)
Παράκληση: δες εσύ πως δεν θα κάνεις την τρίχα τριχιά και δεν θα την 'πέφτεις' επί δικαίων και αδίκων και άσε τους επόπτες να κάνουν και αυτοί τη δουλειά τους.
Και προπαντων το τονισα,δεν ειχα και δεν εχω καμια διαθεση να συνεχισω μια συζητηση με φανατικους θρησκοληπτους, ναι καλα διαβασες, φανατικους θρησκοληπτους.Και φανατικος δεν ειναι μονο αυτος που φωναζει.
Από που διαπίστωσες από 2 φράσεις πως ο Pai Mei είναι 'φανατισμένος θρησκόληπτος' ? Ή τον ήξερες και από χτες
Πολυ περισσοτερο ειναι αυτοι που διατηρουν τη σαπια αυτη νοοτροπια και προσπαθουν εντεχνως ακομα και σημερα με υπουλο-ευγενη τροπο χωρις επιχειρηματολογια να περασουν ξεπερασμενες αντιληψεις.
Δεν είδα να αναπτύξεις και εσύ κάποια επιχειρηματολογία...
Για να καταλαβεις τι εννοω, θα συζητουσες με εναν ιαχωβα (δεν εχω τιποτα με τους ανθρωπους,απλα τη δουλεια τους κανουν,ψαχνουν κοροιδα οπως και ομοιοι τους)ηρεμων τονων ο οποιος ηξερες εξ αρχης οτι δεν προκειτε να δεχτει τπτ απο σενα εστω και σαν αποψη?Αυτο φυσικα δε λεγεται φανατισμος, αλλα ευγενεια
Κι απο αυτα που του ειπα του pai mei ας απαντουσε με επιχειρημα ,αλλα οπου τελειωνει η λογικη βλεπεις,αρχιζει η ειρωνια.
-
.
Ας διευθετηθεί το θέμα με πμ παρακαλώ...
.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
.Ας διευθετηθεί το θέμα με πμ παρακαλώ...
.
Οι επεμβάσεις των εποπτών οφείλουν να είναι δημόσιες καθώς δεν αφορούν προσωπικά θέματα
(Moderator nass)
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Κι απο αυτα που του ειπα του pai mei ας απαντουσε με επιχειρημα ,αλλα οπου τελειωνει η λογικη βλεπεις,αρχιζει η ειρωνια.
Ρε συ G60POWER, να απαντήσει με τι επιχείρημα στο
εεεεε???????
ποιος θανασης?
οι σκοταδιστες διεσωσαν τα γραμματα.........αα καλο εε??με πιανεις?οχι σ αφηνω;;;;;;;;;;;;;
Ας απαντουσε ρε συ Ηλια.Ας μου ελεγε κι εμενα να μαθω πως και με ποιο τροπο διεσωθηκαν τα ελληνικα γραμματα απο δαυτους, να κανουμε συζητηση (λεμε τωρα.)
Το παραπανω σχολιο ειχε να κανει με το γεγονος οτι ενω πριν λιγους μηνες εχουν συζητηθει ανελειπως και εχουνπαραταθει κειμενα και αποδεικτικα στοιχεια και μερικοι προσπαθουν να φιμωσουν τους συνομιλητες (τον greo στη συγκεκριμενη περιπτωση)τους με ευχολογια,λες και ειναι στο κατηχητικο.
Θα εχεις παρατηρησει οτι οταν τα στοιχεια τους ειναι ανυπαρκτα τοτε το φορουμ γινεται δυναμιτης,αλλα κατα τον nass φταιει η μια πλευρα.
Δεν προσπαθω να ξανανοιξω το θεμα παλι απ την αρχη (δεν αξιζει τον κοπο πλεον ουτε ειχα τετοια διαθεση,ειπα 2 κουβεντες και τελος,αλλα μερικοι τους εξυνε ο κ@λος τους ) ουτε η συζητηση μας εχει να κανει με το συγκεκριμενο θεμα,καταλαβαινεις τι εννοω
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
G60POWER, σε παρακαλώ χαμήλωσε τους τόνους.Μα ο άνθρωπος δεν έχει τονίσει λέξη για λέξη!!!
(συμφωνώ πάντως πως πρέπει να ηρεμήσει λίγο το θέμα! Αλλοίμονο να πλακωθούμε για οξείες δασείες περισπωμένες βαρείες και υπογεγραμμένες που να πάρει!!! Να βρίσω το Γκολφ να έχει λίγο νόημα, ή με την 147 θα τσιμπήσουν περισσότεροι;; )
-
Οι δασείες και οι περισπωμένες ήταν μια χαρά μέχρι πριν λίγο.
-
Το να αποπειραθείς να κάνεις συζήτηση με φανατικούς είναι εκ των πραγμάτων ατελέσφορο.
Το ότι είσαι φανατικός αγαπητέ G60, είναι ηλίου φαεινότερο, και συνάγεται από το ύφος σου και τα γραπτά σου.
Δεν διαφέρεις σε τίποτα από τους θρησκόληπτους αδαείς ρασοφόρους (ίσως στο ράσο μόνο).
Απαξιώ να ασχοληθώ μαζί σου, επειδή απλώς έχω σαν αρχή να μην συζητώ με οργίλους ανίδεους, που με κάθε ευκαιρία αραδιάζουν ασυνάρτητες μπουρδολογίες.Επειδή όμως, σέβομαι αυτόν τον δικτυακό τόπο, και όλους τους υπόλοιπους κατοίκους του, θα δικαιολογήσω τη θέση που διατύπωσα, με επιχειρήματα.
Είπα λοιπόν, ότι το Βυζάντιο διέσωσε τα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και ότι προετοίμασε το έδαφος για την ευρωπαική αναγέννηση των Τεχνών και των γραμμάτων.Το Bυζάντιο, εξαιτίας της ελλιπούς μελέτης του, έπεσε θύμα μιας μιας ιδεολογικής damnatio memoriae, σε μία καταδίκη της μνήμης δηλαδή, η οποία οδήγησε συχνά σε διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας. Συχνά ταυτίστηκε με την κυριαρχία της εκκλησιαστικής κυριαρχίας πάνω στον ορθό λόγο, τις αυλικές ραδιουργίες και την διανοητική παρακμή.
Ωστόσο η καλλιέργεια των βυζαντινών σπουδών, αποκατέστησε με επιστημονική ψυχραιμία, το κύρος ενός κράτους πολυεθνικού, με μελετημένη οργάνωση βασισμένη στην ρωμαική κληρονομιά, με παιδεία και πολιτισμό θεμελιωμένα στην ελληνική παράδοση και γλώσσα και ιδεολογία βασισμένη στην επίσημη εκδοχή της χριστιανικής θρησκείας.Ο Ostrogorsky στο έργο του 'Ιστορία του Βυζαντινού κράτους' κατέληξε στο εξής: στην δημιουργία του Βυζαντίου συνέκλιναν ο ελληνικός πολιτισμός, το ρωμαικό δίκαιο και η χριστιανική θρησκεία.
Επομένως είναι δείγμα ιστορικής αμάθειας, η αποσιώπηση της συμβολής του ελληνικού πολιτισμού (τέχνες, γλώσσα) και του ρωμαικού δικαίου στη δημιουργία της αυτοκρατορίας.
Όπως είναι και δείγμα αμάθειας η αποσιώπηση του φανατισμού των αυτοκρατόρων που κατέστρεψαν τους κλασικούς ναούς, και στα ερειπία τους οικοδόμησαν νέους βυζαντινούς, ή χρησιμοποιήσαν τα αρχαία μέλη (σπόλια) σε νέες οικοδομικές δραστηριότητες.
Η ιστορική πραγματικότητα είναι πολυσύνθετη και απροσπέλαστη σε φανατικούς.Το θέμα μας όμως εδώ, δεν είναι το Βυζαντινό κράτος, ούτε ο χριστιανισμός.
Δεν είναι καν, το πόσο αυτόφωτος ήταν ο πολιτισμός του Βυζαντίου (που ήταν).Το θέμα είναι να δούμε ποιά κείμενα διασώθηκαν και πώς.
Οι Βυζαντινοί δεν ξέχασαν ποτέ την αρχαία ελληνική παιδεία. Ήταν εγγενής στο πνεύμα τους. Ο Όμηρος εξακολουθούσε να μαγεύει αναγνώστες και καλλιτέχνες, το ίδιο και επιστημονικά έργα, ιατρικές πραγματείες κλπ. Όλα αυτά διατηρήθηκαν και έφτασαν αλώβητα ως εμάς, μέσω των χειρογράφων. Στα βιβλιογραφικά εργαστήρια, τα scriptori, αναπτύχθηκε η δημιουργία του Κώδικα.
Η Ιλίαδα του Ομήρου για να φέρω ένα παράδειγμα, διατηρήθηκε σε χειρόγραφο (Kωδ. F 205 Ιnf) του 5ου μ.Χ αιώνα, σήμερα στην Αμβροσιανή βιβλιοθήκη. Είναι το παλαιότερο σωζόμενο εικονογραφημένο χειρόγραφο του Ομήρου, και ακλόνητη μαρτυρία ότι οι Βυζαντινοί συνέχισαν την αντιγραφή των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων. -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
.Ας διευθετηθεί το θέμα με πμ παρακαλώ...
.
Συμφωνω. G60 και pai mei δεν το συνεχιζετε μεταξυ σας.
-
Όχι και από μένα, η γλώσσα είναι εργαλείο. Όπως η Μεγάλη Βρετανία άλλαξε τα πραγματικά πανέμορφα αρχαϊκά αγγλικά της (δεν γνωρίζω πώς ακριβώς ονομάζεται η γλώσσα αυτή), έτσι καλώς κάναμε κι εμείς που καταργήσαμε ένα ιδιαίτερα δύσκολο τρόπο γραφής και προφοράς.
Το να επαναφέρουμε ένα απαρχαιωμένο σύστημα είναι τουλάχιστον οπισθοδρομικό. Επίσης, να τονίσω ότι πλέον αρκετοί ξένοι μαθαίνουν ελληνικά. Μας συμφέρει να τους αποθαρρύνουμε ή να τους κάνουμε τη ζωή ευκολότερη; Ομοίως και της δικής μας.
Και τελικά, η γνώμη μου συνοψίζεται στην εξής κριτική:
Ας μάθουμε πρώτα δημοτική, που 9/10 (κι εγώ μέσα στους 9) κάνουμε από απλά ως χοντροειδή λάθη και μετά συζητάμε για πολυτονικό και καθαρεύουσες, που και πάλι τότε, αντίθετος θα είμαι!!!
Πολυτονικό: προαιρετική χρήση ναι ή όχι;