-
περιμένετε τωρα τα περιοδικα για να βγάλετε άκρη..για οποιο αμάξι και να διαβάσεις καλά λογια λένε το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παίφτει το παραδάκι απο τις διαφημίσεις..αντικειμένικες συγκρίσεις πιστευω πως θα αργήσουμε να ξαναδούμε.
πάντως εγω απο τη VW απογοητευτικά τόσο το γκόλφ όσο και το Scirocco έχουν σχεδιαστικά μειονεκτήματα και ατσουμπαλότητες εσκεμένα πιστεύω για να συνεχίσουν να πουλάνε στο μέλλον διορθωνοντας το.Καλά το Scirocco πάει κέρχεται.το Golf ομως το σκήσανε..και όσο για τα καλούδια του τα πληρώνεις χρυσά.με τετοια λεφτα παίρνεις καλομεταχειρισμένο αμάξι πολυτελείας γιατι να πάρεις το γκολφ?μόνο καποιος που του εχεί κολήσει να παρει ντε και καλά καινουριο μαλλον... -
Το συγκριτικό του Drive ήταν με τα υπόλοιπα μικρομεσαία (Leon, 308 κλπ), όχι 170GT με 160 VI.
-
ο ξενος τυπος παντως το εχει καλυψει επαρκως το Golf VI. Θα προτεινα στους επιδοξους αγοραστες να διαβασουν σε πρωτη φαση συγκριτικα και test drives του ξενου τυπου και επειτα να κανουν καποιο test drive. Μην βασιζεστε αποκλειστικα στον ειδικο τυπο, οδηγειστε για να βγαλετε και δικα σας συμπερασματα σε καποια θεματα. Τα κριτηρια του καθενος σε πολλα θεματα ειναι υποκειμενικα, και οσο καλος κι αν ειναι ενας reviewer, παντοτε η προσωπικη εμπειρια εχει τη δικη της βαρυτητα.
-
ναι ωραια..και τι?γραφτηκε για κανενα αυτοκινητο απο αυτα στο test κατι αρνητικο?κατι για να σε αποθαρυνει να το αγορασεις αν το ειχες βαλει στο μάτι?
-
γεια σας.ξερετε μηπως ποτε θαρθουν τα φωτα ξενον για το γκολφ 6?ευχαριστω
-
Δεν εχω καταλάβει τι περιμένετε να διαβάσετε. Φαντάζομαι πως ο λόγος που δεν γίνεται καινούργιο τεστ είναι επειδή το έχουν κάνει τεστ τα τελευταία 5 χρόνια άπειρες φορές.
Μην γελιόμαστε, πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο, με λίγο καλύτερη ηχομόνωση, διαφορετικό πάνω μέρος ταμπλώ και άλλα φανάρια.
Το DCC θα το κάνουν τεστ μια και καλή στο GTi που έχει και νοήμα, στο οικογενειακό TSi με τις μαλακές ρυθμίσεις τι διαφορά να κάνει; -
ίσως και να μην κάνουν το τεστ που όλοι περιμένουμε (VI 160 vs V GT) ώστε να μην ξενερώσουν οι 6ριδες
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Δεν εχω καταλάβει τι περιμένετε να διαβάσετε. Φαντάζομαι πως ο λόγος που δεν γίνεται καινούργιο τεστ είναι επειδή το έχουν κάνει τεστ τα τελευταία 5 χρόνια άπειρες φορές.Μην γελιόμαστε, πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο, με λίγο καλύτερη ηχομόνωση, διαφορετικό πάνω μέρος ταμπλώ και άλλα φανάρια.
Το DCC θα το κάνουν τεστ μια και καλή στο GTi που έχει και νοήμα, στο οικογενειακό TSi με τις μαλακές ρυθμίσεις τι διαφορά να κάνει;Για την ακρίβεια, πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο με αρκετά καλύτερη ηχομόνωση, αλλαγμένα όλα τα panels στο εσωτερικό και το εξωτερικό του, σαφώς ανώτερη ποιότητα σε όλα τα πλαστικά, καλύτερη άνεση και ποιότητα κύλισης, ίδιο όμως σε όλα τα μηχανολογικά του και με πιο μαλακή ανάρτηση.
Είναι πολύ μεγάλο βήμα για να το πεις facelift αλλά χωρίς αρκετές αλλαγές (σασί, κινητήρες, κιβώτια, ανάρτηση) για να το πεις νέο μοντέλο.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ο ξενος τυπος παντως το εχει καλυψει επαρκως το Golf VI. Θα προτεινα στους επιδοξους αγοραστες να διαβασουν σε πρωτη φαση συγκριτικα και test drives του ξενου τυπου και επειτα να κανουν καποιο test drive. Μην βασιζεστε αποκλειστικα στον ειδικο τυπο, οδηγειστε για να βγαλετε και δικα σας συμπερασματα σε καποια θεματα. Τα κριτηρια του καθενος σε πολλα θεματα ειναι υποκειμενικα, και οσο καλος κι αν ειναι ενας reviewer, παντοτε η προσωπικη εμπειρια εχει τη δικη της βαρυτητα.ενας φιλος μου κοιτουσε αναμεσα σε μεταχειρα 5αρι 140 ή καινουριο 6αρι 122
με το που μπηκε στο 6 και το οδηγησε ξεχασε αμεσως το 5.του φανηκε τοσο καλυτερο το εσωτερικο και γενικα η ποιοτητα του αυτοκινητου που το παρειγγηλε αμεσως
σε γκαζια χαμηλα μου ειπε οτι δεν ηταν και η μερα με τη νυχτα..βεβαια οπως λεει και o skye ειναι και τι θελει ο καθενας
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
ίσως και να μην κάνουν το τεστ που όλοι περιμένουμε (VI 160 vs V GT) ώστε να μην ξενερώσουν οι 6ριδεςΤι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι θα 'ξενερώσουν οι 6άριδες' ?
Να επισημάνω ότι με 24400 παίρνει κάποιος σήμερα το 160 DSG 5d και με τα ίδια λεφτά έπαιρνε πριν κάμποσο καιρό το 170 5d χωρίς DSG. Πιστεύεις ότι τα 10 άλογα περισσότερα, η σκληρότερη ανάρτηση και τα καλύτερα (?) φρένα του GT 'καλύπτουν' την ανυπαρξία του DSG? Για να μην αναφέρω το γεγονός ότι με ένα πρόγραμμα είναι και τα δύο στα ίδια άλογα οπότε πλέον η σύγκριση θα είναι συντριπτικά υπέρ του 6 ...
Kαι σου μιλάει άνθρωπος που ας πουμε οτι .... εχμμμ ..... υπήρξε και πολύ καυ...νος με το GT !!!
-
για σε ολους .ενα θεμα εχω και ειναι το εξης μηχανικο η dsg κιβωτιο για το golf 160 ?τι λετε?
-
Ο χρήστης dennis έγραψε:
για σε ολους .ενα θεμα εχω και ειναι το εξης μηχανικο η dsg κιβωτιο για το golf 160 ?τι λετε?DSG.
-
Δεν εχω καταλάβει τι περιμένετε να διαβάσετε. Φαντάζομαι πως ο λόγος που δεν γίνεται καινούργιο τεστ είναι επειδή το έχουν κάνει τεστ τα τελευταία 5 χρόνια άπειρες φορές.Μην γελιόμαστε, πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο, με λίγο καλύτερη ηχομόνωση, διαφορετικό πάνω μέρος ταμπλώ και άλλα φανάρια.
Το DCC θα το κάνουν τεστ μια και καλή στο GTi που έχει και νοήμα, στο οικογενειακό TSi με τις μαλακές ρυθμίσεις τι διαφορά να κάνει;Μην γελιόμαστε, πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο, με λίγο καλύτερη ηχομόνωση, διαφορετικό πάνω μέρος ταμπλώ και άλλα φανάρια.
καλα επιδη ο καθενας λεει οτι του κατεβει καλο θα ηταν να μαθετε οτι δν εχουν ολοιδια μηχανικα μερη το κιβοτι του 6 η 6η σχεση δν ειναι οβερντριβε οποσ στο 5 επισεις εχουν αλλαξει χαρτογραφισεις εγκεφαλου καθος και αλλαγη υλικυν τουρμπο... αν αυτο το λετε εσεις ιδιο μηχανικα.....!!!!!η ακαμψια απο τιν αλλη εχει βελτιοθει κατα πολυ εχουν πεξει ενισχισεις στο αμαξωμα του 5 ... μεχρι και τα τσαμια ειναι λιγο πιο χοντρα για καλυτερη ηχομονωση..... λιγα εεε?????ΩΠΙΟΣ ΔΝ ΞΕΡΕΙ ΛΙΓΑ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ !!!!!
-
-
Ο χρήστης pittas έγραψε:
:vava:μαλλον ποναει η αληθεια....
-
+1 ΓΙΑ ΤΟ DSG7.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ 3 ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑΤΕ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ.
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
Δεν εχω καταλάβει τι περιμένετε να διαβάσετε. Φαντάζομαι πως ο λόγος που δεν γίνεται καινούργιο τεστ είναι επειδή το έχουν κάνει τεστ τα τελευταία 5 χρόνια άπειρες φορές.
Μην γελιόμαστε, πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο, με λίγο καλύτερη ηχομόνωση, διαφορετικό πάνω μέρος ταμπλώ και άλλα φανάρια.
Το DCC θα το κάνουν τεστ μια και καλή στο GTi που έχει και νοήμα, στο οικογενειακό TSi με τις μαλακές ρυθμίσεις τι διαφορά να κάνει;Μην γελιόμαστε, πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο, με λίγο καλύτερη ηχομόνωση, διαφορετικό πάνω μέρος ταμπλώ και άλλα φανάρια.
καλα επιδη ο καθενας λεει οτι του κατεβει καλο θα ηταν να μαθετε οτι δν εχουν ολοιδια μηχανικα μερη το κιβοτι του 6 η 6η σχεση δν ειναι οβερντριβε οποσ στο 5 επισεις εχουν αλλαξει χαρτογραφισεις εγκεφαλου καθος και αλλαγη υλικυν τουρμπο... αν αυτο το λετε εσεις ιδιο μηχανικα.....!!!!!η ακαμψια απο τιν αλλη εχει βελτιοθει κατα πολυ εχουν πεξει ενισχισεις στο αμαξωμα του 5 ... μεχρι και τα τσαμια ειναι λιγο πιο χοντρα για καλυτερη ηχομονωση..... λιγα εεε?????ΩΠΙΟΣ ΔΝ ΞΕΡΕΙ ΛΙΓΑ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ !!!!!
ηταν overdrive η 6η στο 5?? κι αν ναι σε ποιες ιπποδυναμεις??
:vava:
μαλλον ποναει η αληθεια....
ποιον ποναει η αληθεια???
σιγουρα οχι αυτον που την παραδεχεται -
Ο χρήστης iROC έγραψε:
Καλά ολα τα πρώτα που λές είναι άκυρα. Τέτοιες αλλαγές σε υλικά και χαρτογραφήσεις γίνονται και στα ίδια μοντέλα. Μπορεί εσυ να έχεις ενα GTi του Οκτωβρίου και εγώ ενα Δεκεμβρίου και το δικό μου να έχει διαφορετικό υλικό σε κάποιο εξάρτημα του κινητήρα και διαφορετική χαρτογράφηση, ή π.χ. το δικό μου να έχει πιο φτηνά υλικά σε μερικά μηχανικά μέρη αλλα περισσότερους αισθητήρες ανάγνωσης βλάβης. Για τα υλικά του turbo που αναφέρεσαι εγω πρώτη φορά το ακούω αλλα είμαι σίγουρος οτι θα χρησιμοποιήθηκαν πιο φτηνά υλικά με περισσότερα αναγνωστικά.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση η χαρτογράφηση έγινε για λόγω ρύπων και προδριαγραφών 2010+.
Για την ακαμψία που αναφέρεις εγω δεν έχω διαβάσει τίποτα, τουλάχιστον απο επίσιμη πηγή. Αν αναφέρεσαι στον πίσω άξωνα του passat CC δεν έχει να κάνει με την ακαμψία.Τα πλαστικά απο την μέση και κάτω είναι ακριβώς ίδια, τα πάνω είναι βελτιωμένα.
Αυτό με τα τζάμια είναι φοβερό ανέκδοτο, δείχνει το πόσες λίγες αλλαγές έχει σε σχέση με το προηγούμενο που αναφέρθηκαν στα τζάμια.
Προφανώς τα τζάμια είναι ακριβώς τα ίδια με διαφορετικό φίλμ που προσφέρει λίγο καλύτερη ηχομόνωση.Για εμένα το μόνο που θα έχει ουσιαστικές διαφορές θα είναι το GTi αφού μόνο αυτό θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τον καλύτερο πίσω άξωνα και το DCC, και έχω την ελπίδα πως την τελευταία στιγμή θα φορέσει τον πολυ καλό δίλιτρο της Audi με τον μεταβλητό χρονισμό και τα 35 κιλά ροπής - μην ξεχνάμε πως δεν έχει βγεί ακόμα στην παραγωγή οπότε αλλαγές είναι πιθανές.
Ολα αυτα δεν σημαίνουν πως δεν θεωρώ το 1.4 TSi 160 DSG κορυφαία αγορά.
-
Καλά ολα τα πρώτα που λές είναι άκυρα. Τέτοιες αλλαγές σε υλικά και χαρτογραφήσεις γίνονται και στα ίδια μοντέλα. Μπορεί εσυ να έχεις ενα GTi του Οκτωβρίου και εγώ ενα Δεκεμβρίου και το δικό μου να έχει διαφορετικό υλικό σε κάποιο εξάρτημα του κινητήρα και διαφορετική χαρτογράφηση, ή π.χ. το δικό μου να έχει πιο φτηνά υλικά σε μερικά μηχανικά μέρη αλλα περισσότερους αισθητήρες ανάγνωσης βλάβης. Για τα υλικά του turbo που αναφέρεσαι εγω πρώτη φορά το ακούω αλλα είμαι σίγουρος οτι θα χρησιμοποιήθηκαν πιο φτηνά υλικά με περισσότερα αναγνωστικά.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση η χαρτογράφηση έγινε για λόγω ρύπων και προδριαγραφών 2010+.
Για την ακαμψία που αναφέρεις εγω δεν έχω διαβάσει τίποτα, τουλάχιστον απο επίσιμη πηγή. Αν αναφέρεσαι στον πίσω άξωνα του passat CC δεν έχει να κάνει με την ακαμψία.Τα πλαστικά απο την μέση και κάτω είναι ακριβώς ίδια, τα πάνω είναι βελτιωμένα.
Αυτό με τα τζάμια είναι φοβερό ανέκδοτο, δείχνει το πόσες λίγες αλλαγές έχει σε σχέση με το προηγούμενο που αναφέρθηκαν στα τζάμια.
Προφανώς τα τζάμια είναι ακριβώς τα ίδια με διαφορετικό φίλμ που προσφέρει λίγο καλύτερη ηχομόνωση.Για εμένα το μόνο που θα έχει ουσιαστικές διαφορές θα είναι το GTi αφού μόνο αυτό θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τον καλύτερο πίσω άξωνα και το DCC, και έχω την ελπίδα πως την τελευταία στιγμή θα φορέσει τον πολυ καλό δίλιτρο της Audi με τον μεταβλητό χρονισμό και τα 35 κιλά ροπής - μην ξεχνάμε πως δεν έχει βγεί ακόμα στην παραγωγή οπότε αλλαγές είναι πιθανές.
Ολα αυτα δεν σημαίνουν πως δεν θεωρώ το 1.4 TSi 160 DSG κορυφαία αγορά.
παιδια πρεπει να καταλαβετε οτι οταν κατι ειναι καλο και θεωρητικα ηγετης στην κατηγορια αυτη
ειναι πολυ δυσκολο να κανουν ριζικες αλλαγες ειδικα στην vw οπου η εταιρια πουλαει συν τον αλλον και αυτη τιν διαχρωνικοτητα στα μοντελα της!!!! οι αλλαγες προφανος δν ειναι πολλες με το ματι αλλα στιν ουσια ειναι παρα πολλες απο επισημα χειλη ειναι τα προαναφερθεισα και μαλιστα οχι απο εναν πωλλητη αλλα απο 3 !!!!!σιγουρα το gti θα δινει διαφορετικη αισθηση σε ολους του τομεις γιαυτο και υφισταντο αλλιος δν θα υπηρχε η εκδοση αυτη..... οσο για το οβερντριβε που λεω στο τσι 122 το προιγουμενο μοντελο ειχε τιν 6η ενω το νεο δν τιν εχει!!!! και το διαπιστωσα και μονος μου μεσω τεστ ντιβε .. -
Η 6η ειναι πισω απο τη 5η, http://www.vw.gr/site/technicaldata/Golf1422.pdf .
VW Golf VΙ