-
Το mondeo είναι άχαρο και μαούνα...
Ξαναλέω Mazda 3. Θα σου πρότεινα να περιμένεις και τo καινούριο Jetta, αλλά θα είναι πιο ακριβό και δεν θα έχει τις χάρες του 3... -
Αν δεν εχεις προβλημα με τον ογκο τους παρατατα και τα τρια και δες τα αντιστοιχα μεγαλυτερα αδερφακια τους.
Τα μικρομεσαια ειναι η πλεον υπερτιμολογημενη κατηγορια αυτοκινητων.
-
Να εισαγω στην συζητηση το θεμα συντηρηση; Τα focus και 3 εχουν ιδιο πατωμα σαν αυτοκινητα δεν θα πρεπει να διαφερουν και πολυ αλλα σαν συντηρηση μαλλον το focus παιρνει πολλους ποντους εναντι του πανακριβου σερβις του mazda.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Αν δεν εχεις προβλημα με τον ογκο τους παρατατα και τα τρια και δες τα αντιστοιχα μεγαλυτερα αδερφακια τους.Τα μικρομεσαια ειναι η πλεον υπερτιμολογημενη κατηγορια αυτοκινητων.
συμφωνώ ,αλλά αν θα έπρεπε να διαλέξω ένα από τα τρία που παραθέτεις :
πιστεύω ότι από τα τρία το πιο τίμιο σε βάθος χρόνου είναι το Corolla αλλά και το Focus είναι πολύ καλή επιλογή(με τα 115 άλογα) και τώρα νομίζω ότι κάνει διακανονισμό μέχρι 60 άτοκες δόσεις που το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό.
για το Mazda έχω ακούσει από φίλο που έχει το προηγούμενο μοντέλο ότι είναι πολύ ακριβό στα service(χωρίς να σημαίνει ότι είναι χειρότερο αυτοκίνητο) -
Αν διαλεγα ενα απο τα τρια προτεινομενα η σειρα θα ηταν η εξης....
corolla ,τιμιο αυτοκινητο, ποιοτικο , καλυπτει τις περισσοτερες αναγκς του μεσου οδηγου, κοστος συντηρησης μικρο.
3, εξισου καλο αυτοκινητο, πιο ακριβο στη συντηρηση, λιγοτερο ποιοτικο απο το corolla , αλλα πιο καλο στο δρομο.
focus, πολυ καλη οδικη συμπεριφορα αλλα υστερει εναντι και των 2,(ειδικα της corolla) σε ποιοτητα κατασκευης, ειναι αρκετα πισω , πολλοι τριγμοι για καινουργιο αμαξι, το πρωτο φοκους δεν φιμιζονταν για την αξιοπιστια του.
Στα θετικα του focus βαζω και το after sales servise της ford που εχει ανεβει αρκετα.
Στα αρνητικα και η τιμη του, και το θεωρω υπερτιμημενο γενικα γι'αυτα που προσφερει. -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
, το πρωτο φοκους δεν φιμιζονταν για την αξιοπιστια του.
παιδια ας προσεχουμε λιγο τι λεμε........
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Και ομως ,και ομως..... το πιο αξιοπιστο αυτοκινητο της ford ειναι το mondeo.
Πολλα focus αλλαξαν κρεμαγιερες λογο θορυβου.....
Δεν ειπαμε οτι ηταν κατω απο το μεσο ορο απλα δεν φημιζονταν.... τα ειχε τα κουσουρια του.
Ελπιζω το 2 να ειναι καλυτερο. -
Και εγώ έχω ακούσει κακά λόγια.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Δεν ειπαμε οτι ηταν κατω απο το μεσο ορο απλα δεν φημιζονταν.... τα ειχε τα κουσουρια του.
Ελπιζω το 2 να ειναι καλυτερο.τα δυο προβληματα που ειχε ηταν οπως λες ο θορυβος απο την κρεμαγιερα και η αντλια νερου οπου ηταν γνωστα και σε ορισμενες μονο παρτιδες αυτοκινητων ΚΑΙ αλλαζοντουσαν απο την αντιπροσωπεια κατευθειαν.......
-
Ελπιζω το 2 να ειναι καλυτερο.τα δυο προβληματα που ειχε ηταν οπως λες ο θορυβος απο την κρεμαγιερα και η αντλια νερου οπου ηταν γνωστα και σε ορισμενες μονο παρτιδες αυτοκινητων ΚΑΙ αλλαζοντουσαν απο την αντιπροσωπεια κατευθειαν.......
Εμ, αφου τα ξερεις. ...αυτα λεω και γω.
-
Κι εγώ έχω ακούσει διάφορα για την αξιοπιστία των Φόκους, ειδικά των αμερικάνικων.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Εμ, αφου τα ξερεις. ...αυτα λεω και γω.
ναι ρε φιλε μου , δεν μπορεις ομως να πεις οτι εχει προβλημα με την αξιοπιστια του.........για καποια γνωστα προβληματα τα οποια υπηρχε μια περιπτωση να σου εμφανιστουν......και που στην τελικη δεν ηταν ουσιαστικο προβλημα παρα μονο θορυβος......
και σε μενα στο αβενσις μου ετριζε το καθισμα μου οδηγου και κανει θορυβο το τζαμι οταν ανεβοκατεβαινει......... θα το βγαλω αναξιοπιστο??? -
Παντως στο focus I , μου ειχε κανει μεγαλη αρνητικη εντυπωση η ποιοτητα της βαφης του, απλα απαραδεκτη, μια στρωση χρωματος και απο μεσα λαμαρινα.
Αν ετρωγες χαλικι εβλεπες λαμαρινα, απο μεσα δεν ειχε κανενα υποστρωμα χρωματος.
-
Θεωρώ ότι αν κάποιος θέλει σενταν αμάξωμα(άρα πιό συντηρητικό και πιό οικογενειακό) πρέπει να πάει στη μεσαία κατηγορία από τη στιγμή που οι τιμές είναι παραπλήσιες.Άσε που πολλές περιπτώσεις είναι εντελώς Φρανκεστάιν(focus sedan,jetta) όπου κολλάνε στο hatchback το πίσω μέρος του μεσαίου της εταιρείας(mondeo,passat)
-
Θα διαφωνήσω. Τα μεσαία είναι πλέον πολύ πολύ μεγάλα, ενώ Focus - Jetta κλπ είναι στο σωστό μέγεθος για οικογένεια με 1 αμάξι. Το Mondeo προσωπικά δε το βάζω ποτέ στη πόλη. Το κάνω γιατί είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μου σπάσουν τα νεύρα και τελικά θα το αφήσω τόσο μακριά από κει που θέλω να πάω, που δε θα μπορώ να πάω με τα πόδια. Ασε που ακούω ότι διάφορα parking χρεώνουν με το μέγεθος πλέον. Συνεπώς θα έλεγα ότι ένα βασικό κριτήριο είναι αν θα είναι το μόνο αμάξι ή όχι.
Ασε που πιστεύω ότι το πίσω μέρος έχει προστεθεί σε ορισμένα με πολύ ωραίο τρόπο. Δε ξέρω αν συμφωνούν κι άλλοι μαζί μου, αλλά το Jetta μ' αρέσει πολύ περισσότερο από το Passat.
-
Ο χρήστης harryv έγραψε:
Δε ξέρω αν συμφωνούν κι άλλοι μαζί μου, αλλά το Jetta μ' αρέσει πολύ περισσότερο από το Passat.στα δικά μου μάτια δεν διαφέρει πολύ ιδίως πίσω...
-
Ο χρήστης harryv έγραψε:
Θα διαφωνήσω. Τα μεσαία είναι πλέον πολύ πολύ μεγάλα, ενώ Focus - Jetta κλπ είναι στο σωστό μέγεθος για οικογένεια με 1 αμάξι. Το Mondeo προσωπικά δε το βάζω ποτέ στη πόλη. Το κάνω γιατί είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μου σπάσουν τα νεύρα και τελικά θα το αφήσω τόσο μακριά από κει που θέλω να πάω, που δε θα μπορώ να πάω με τα πόδια. Ασε που ακούω ότι διάφορα parking χρεώνουν με το μέγεθος πλέον. Συνεπώς θα έλεγα ότι ένα βασικό κριτήριο είναι αν θα είναι το μόνο αμάξι ή όχι.Ασε που πιστεύω ότι το πίσω μέρος έχει προστεθεί σε ορισμένα με πολύ ωραίο τρόπο. Δε ξέρω αν συμφωνούν κι άλλοι μαζί μου, αλλά το Jetta μ' αρέσει πολύ περισσότερο από το Passat.
Στο πρώτο σκέλος δεν θα διαφωνήσω με τον ''ομόσταυλο'' harryv καθώς μιλάω με την πολυτέλεια της διαμονής σε επαρχιακή πόλη όπου ακόμη και ως μοναδικό αυτοκίνητο της οικογένειας το Μondeo βολεύεται μια χαρά.Ως προς το δεύτερο σκέλος είναι πραγματικά θέμα γόύστου.
-
Αν τα έχεις παίρνεις 316, αν δεν τα έχεις παίρνεις το S40. Αν δεν τα έχεις και θέλεις να περιμένεις κοιτάς και το νέο lancer που θα κάνει νομίζω μεγάλη αίσθηση όταν έρθει με το σχήμα του μετά απο κανένα χρόνο
-
Ο χρήστης διεγράφη διαφημιστική καταχώρηση έγραψε:
Αν τα έχεις παίρνεις 316, αν δεν τα έχεις παίρνεις το S40.Αν έχεις να πάρεις 316, παίρνεις ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ άλλο της κατηγορίας (οκ, όχι Α3 που είναι ακριβό) στα 2 λίτρα και είσαι μια χαρά
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Αν τα έχεις παίρνεις 316, αν δεν τα έχεις παίρνεις το S40. Αν δεν τα έχεις και θέλεις να περιμένεις κοιτάς και το νέο lancer που θα κάνει νομίζω μεγάλη αίσθηση όταν έρθει με το σχήμα του μετά απο κανένα χρόνοκαι με την 316, lancer παίρνει (από πίσω).
Μετά βέβαια παίρνει και άλλα με την 316
ΠΟΙΟ SEDAN STA 1600????