-
Καλώς σας βρήκα...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Καλώς σας βρήκα...Έχουμε ξαναπεί πολλοί από εμάς εδώ μέσα (κομμουνιστές και μη), ότι
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΗΣΙΔΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Το κεφάλαιο θα σε χτυπήσει και θα σε εξοντώσει, όπως έχει κάνει σε κάποιες περιπτώσεις. Εδώ τρώγονται μεταξύ τους, τον ταξικό αντίπαλο θα άφησουν. -
ΣΥΡΙΖΑ: Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
Συνιστώσες
- Συνασπισμός
- Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος
- Νέος Αγωνιστής
- ΔΗΚΚΙ - Σοσιαλιστική Αριστερά
- Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά
- Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς
- Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
- Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα
- Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου
- Ενωτική Κίνηση
- Κίνηση Ενεργοί Πολίτες
- Ρόζα
- Κόκκινο
- Σύνδεσμος Πολιτών Ρήγας
- Ριζοσπάστες Οικολόγοι
Εγώ τουλάχιστον βλέπω έξι αριστερές, 'αριστερές' ή τέρμα αριστερές συνιστώσες (ότι δηλώσουν, είναι) τρεις κομμουνιστικές, και τέσσερις πασοκικές. Άρα ΣΥΡΙΖΑ = αριστεροκομμουνιστοπασοκικό συνοθύλευμα, σωστά ?
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
ΣΥΡΙΖΑ: Συνασπισμός Ριζοσπαστικής ΑριστεράςΣυνιστώσες
- Συνασπισμός
- Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος
- Νέος Αγωνιστής
- ΔΗΚΚΙ - Σοσιαλιστική Αριστερά
- Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά
- Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς
- Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
- Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα
- Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου
- Ενωτική Κίνηση
- Κίνηση Ενεργοί Πολίτες
- Ρόζα
- Κόκκινο
- Σύνδεσμος Πολιτών Ρήγας
- Ριζοσπάστες Οικολόγοι
Εγώ τουλάχιστον βλέπω έξι αριστερές, 'αριστερές' ή τέρμα αριστερές συνιστώσες (ότι δηλώσουν, είναι) τρεις κομμουνιστικές, και τέσσερις πασοκικές. Άρα ΣΥΡΙΖΑ = αριστεροκομμουνιστοπασοκικό συνοθύλευμα, σωστά ?
Και εγώ λέω ότι είμαι ο Πάπας της Ρώμης, δεν σημαίνει ότι είμαι κι' όλας.
Για αυτό μιλάω για γνώση της ιδεολογίας - κοσμοθεωρείας κλπ κλπ και όχι ότι νομίζουμε. -
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Για αυτό μιλάω για γνώση της ιδεολογίας - κοσμοθεωρείας κλπ κλπ και όχι ότι νομίζουμε.Αυτό μάλλον πρέπει να το πεις στους αριστερούς και κομμουνιστές, αυτοί δηλώνουν ότι θέλουν ή ότι νομίζουν, σιγά μην ασχοληθούμε να τους τα ξεμπλέξουμε εμείς
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Για αυτό μιλάω για γνώση της ιδεολογίας - κοσμοθεωρείας κλπ κλπ και όχι ότι νομίζουμε.Αυτό μάλλον πρέπει να το πεις στους αριστερούς και κομμουνιστές, αυτοί δηλώνουν ότι θέλουν ή ότι νομίζουν, σιγά μην ασχοληθούμε να τους τα ξεμπλέξουμε εμείς
Σωστός.
Απλά όταν κάνεις κριτική σε κάποιον, να κάνεις κριτική σε αυτό που πραγματικά είναι, όχι σε αυτό που νομίζεις ότι είναι.
Για αντικαταστάτης του ΠΑΣΟΚ (αυτό είναι), ο ΣΥΡΙΖΑ μια χαρά τα πάει. Μας τον έχει καρφώσει και δεν έχει ανοίξει ρουθούνι.
Όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ τέλη '90 με αρχές 2000, που κτίζονταν οι βάσεις για αυτό που ζούμε σήμερα, ούτε τότε άνοιξε ρουθούνι (αν εξαιρέσεις τις αντιπολεμικές για Γιουγκοσλαβία - Αφγανιστάν -Ιράκ). -
Έχουμε ξεφύγει από το θέμα της τηλεόρασης όμως παιδιά ** [mod]**
-
Μιχαλη εκτος θεματος οσον αφορα την τελεοραση δεν ειμαστε.
Στα φρυδια μου αν ειναι αντικκε ο στορμ. Οταν θα λεει μπουρδες οσον αφορα τη νομιμοτητα πωλησης του 902 να αναφερει και αποδειξεις.
Δεν εφερε ουτε μια ενδειξη παρανομιας και εκτεθηκε. Απλα και κατανοητα. -
Η ιστορία με τον 902 και την offshore είναι λίγο περίεργη σίγουρα.
Εγώ αυτό που έχω να πω και μου έχει εξιστορήσει πρώην εργαζόμενος, είναι πως όταν υπήρχαν τα προβλήματα και δεν πληρωνόντουσαν οι υπάλληλοι, μια μέρα σε προσπάθειά τους να κάνουν επίσχεση ή απεργία συνάντησαν ''μπραβιλίκια''.
Αυτά δηλαδή που το ΚΚΕ κατηγορεί τους ανάλγητους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, αυτά έκαναν και εκείνοι.Από εκεί και πέρα η ιστορία με τις αποδείξεις κτλπ κτλπ φαντάζει αστεία σε μια χώρα που όλη η μεταπολίτευση στηρίχθηκε στην φράση ''όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα''
Προφανώς ο Λαλιώτης, η Βάσω και πολλοί άλλοι δεν κλέβανε.Υπάρχουν στοιχεία;
Σκέψου να μην την είχε πατήσει και ο Άκης με το κωλόσπιτο κάτω από την ακρόπολη...
Δεν θα είχε ανοίξει μύτη και δεν θα ήταν κανένας κλέφτης αφού δεν υπήρχαν στοιχεία. -
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Η ιστορία με τον 902 και την offshore είναι λίγο περίεργη σίγουρα.Εγώ αυτό που έχω να πω και μου έχει εξιστορήσει πρώην εργαζόμενος, είναι πως όταν υπήρχαν τα προβλήματα και δεν πληρωνόντουσαν οι υπάλληλοι, μια μέρα σε προσπάθειά τους να κάνουν επίσχεση ή απεργία συνάντησαν ''μπραβιλίκια''.
Αυτά δηλαδή που το ΚΚΕ κατηγορεί τους ανάλγητους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, αυτά έκαναν και εκείνοι.Από εκεί και πέρα η ιστορία με τις αποδείξεις κτλπ κτλπ φαντάζει αστεία σε μια χώρα που όλη η μεταπολίτευση στηρίχθηκε στην φράση ''όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα''
Προφανώς ο Λαλιώτης, η Βάσω και πολλοί άλλοι δεν κλέβανε.Υπάρχουν στοιχεία;
Σκέψου να μην την είχε πατήσει και ο Άκης με το κωλόσπιτο κάτω από την ακρόπολη...
Δεν θα είχε ανοίξει μύτη και δεν θα ήταν κανένας κλέφτης αφού δεν υπήρχαν στοιχεία.Προφανώς είναι περίεργη, αλλά όχι και απλή.
Αυτό που ξέρω εγώ (από μέσα), είναι ότι έγινε προσπάθεια να μαθευτεί η πραγματική ταυτότητα του νέου ιδιοκτήτη για να μην υπάρχουν υποψίες και λάσπη (όπως γίνεται τώρα), κάτι που προφανώς δεν έγινε εφικτό.
Απεργία οι εργαζόμενοι έκαναν. Κατάληψη στο κτήριο του σταθμού δεν μπόρεσαν να κάνουν (αφού ο σταθμός είναι στην ουσία μέσα στο συγκρότημα των γραφείων του Κόμματος), προσπάθησαν με την βοήθεια αριστεροχαρούμενων και μπαχαλάκηδων και ναι προφανώς αντιμετώπισαν μπραβιλίκια (εγώ το λέω περιφρούρηση) από μέλη του Κόμματος.Επίσης από μαλακία του Κόμματος δεν έγινε ξεκάθαρο από την αρχή (όταν τα πράγματα ήταν πιο ευνοϊκά),ότι δεν είναι εργασία όπως όλες. Αλλά χρέωση στην υπηρεσία του Κόμματος για την προβολή των θέσεών του (δυστυχώς ποτέ δεν τα κατάφερε το κομμάτι της τηλεόρασης, το ραδιόφωνο μια χαρά τα πήγε), όπως αυτός που κάνει εξόρμηση με φυλλάδια ή αφισοκόλληση. Απλά επειδή απαιτούνταν εξειδικευμένο προσωπικό και πολλές ώρες αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να πληρώνονται και πληρωνώντουσαν πολύ καλά σε σχέση με εργαζομένους σε άλλα ΜΜΕ.
-
και ναι προφανώς αντιμετώπισαν μπραβιλίκια (εγώ το λέω περιφρούρηση) από μέλη του Κόμματος.Περιφρούρηση από ανθρώπους ''τύπου security'' με πλάτη-σβέρκο-κεφάλι εννιαίο, που πρώτη φορά τους έβλεπε κάποιος, δεν το λες περιφρούρηση.
Έφερα μπράβους IVO το λες και ας τολμήσουν να κουνηθούνΑντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ μια ζωή ήταν στο πεζοδρόμιο με όλες τις απεργίες και μόλις έγινε η πρώτη απεργία στο ραδιόφωνο κόκκινο http://www.protothema.gr/greece/article ... -koitoun-/ βγήκανε να πούνε ότι εκβιάζονται κτλπ κτλπ
Γενικά δηλαδή καταστάσεις για κλωτσιές...απόλυτη υποκρισία...
-
και ναι προφανώς αντιμετώπισαν μπραβιλίκια (εγώ το λέω περιφρούρηση) από μέλη του Κόμματος.
Περιφρούρηση από ανθρώπους ''τύπου security'' με πλάτη-σβέρκο-κεφάλι εννιαίο, που πρώτη φορά τους έβλεπε κάποιος, δεν το λες περιφρούρηση.
Αν έχεις να αντιμετωπίσεις 30 εργαζόμενους και 100 μπάχαλους έτοιμους για ντου (έτσι ήταν η κατάσταση), φροντίζεις να έρθουν τα πιο μάχιμα μέλη σου. Οπότε περιφρούρηση ήταν.
Το κομμάτι που εξηγεί την κατάσταση για τον 902 δεν την σχολιάζεις. Σαν Κόμμα το ΚΚΕ έχει κάνει την αυτοκριτική του, με βάση την δική του οπτική.
Αυτό επιλέγεις να το παραβλέψεις. Ακόμα και αν διαφωνείς -
Αν έχεις να αντιμετωπίσεις 30 εργαζόμενους και 100 μπάχαλους έτοιμους για ντου (έτσι ήταν η κατάσταση), φροντίζεις να έρθουν τα πιο μάχιμα μέλη σου. Οπότε περιφρούρηση ήταν.
Όταν γίνεται το ίδιο σε μια ιδιωτική εταιρεία, τα μέλη του ΚΚΕ μιλάνε για τραμπούκους, μισθοφόρους και άλλα πολλά.
Εγώ έχω μάθει να κρίνω με το ίδιο κριτήριο τους τραμπούκους, είτε είναι δεξιοί είτε αριστεροί, είτε περιφρουρητές.
Οπότε δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ποτέ.
-
Όταν γίνεται το ίδιο σε μια ιδιωτική εταιρεία, τα μέλη του ΚΚΕ μιλάνε για τραμπούκους, μισθοφόρους και άλλα πολλά.
Εγώ έχω μάθει να κρίνω με το ίδιο κριτήριο τους τραμπούκους, είτε είναι δεξιοί είτε αριστεροί, είτε περιφρουρητές.
Οπότε δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ποτέ.
Περίμενα να ξέρεις την σχέση μίσους των μπαχαλάκηδων με το ΚΚΕ (πόσες φορές έχουν σπάσει, κάψει γραφεία κλπ), σόρρυ λάθος μου, δεν πιστεύω ότι θα ήταν κόσμιοι οι μπάχαλοι μέσα στον Περισσό (όπως είναι οι ΚΚΕδες σε όποιον χώρο και αν μπούνε).
Σε μία ιδιωτική εταιρία, οι σεκιουρητάδες πληρώνονται, οπότε μισθοφόροι είναι. Για να αποδείξουν ότι ο μισθός τους (τα 600€ και αν) είναι άξιος, κάνουν πολλές φορές χοντράδες.
Όπως είπα και στον Storm πριν λίγο, συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.
Απλά ο καθένας μας βάζει πλευρές που ο άλλος δεν έχει προσέξει κλπ κλπ. -
Οι εργαζόμενοι που πηγαίνανε κάθε μέρα για να κάνουν επίσχεση ήταν μπαχαλάκηδες δλδ;
Επειδή βρήκανε ευκαιρία μια φορά οι μπαχαλάκηδες να κάνουν φασαρία, είναι άλλοθι ώστε να μην αφήσουν τους 30 εργαζόμενους(που ξέρουν τις φάτσες τους) να διαμαρτυριθούν με τον τρόπο που θέλουν(επίσχεση-κατάλληψη κτλπ);Όταν οι μπαχαλάκηδες τα σπάνε σε μια πορεία του ΚΚΕ ή του ΠΑΜΕ πιο παλιά, ο Κουτσούμπας λέει ότι δίνουν άλλοθι στην κυβέρνηση να χρησιμοποιεί μέτρα καταστολής και βία ώστε να περνάει τις αντιλαϊκές πολιτικές της...
Τώρα δεν δίνουν άλλοθι στο ΚΚΕ να καταστείλει του εργαζόμενους και να μην κάνουν επίσχεση επειδή είναι απλήρωτοι;
Κάπου δεν βγάζει νόημα όλο αυτό...μονά ζυγά δικά μας.
Για αυτό όποτε πας να συζητήσεις με κομμουνιστή δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλεις άκρη. Όχι να συμφωνήσεις...Να βγάλεις άκρη. Μια από εδώ και μια από εκεί θα σε πηγαίνει στην συζήτηση. -
Οι εργαζόμενοι που πηγαίνανε κάθε μέρα για να κάνουν επίσχεση ήταν μπαχαλάκηδες δλδ;
Επειδή βρήκανε ευκαιρία μια φορά οι μπαχαλάκηδες να κάνουν φασαρία, είναι άλλοθι ώστε να μην αφήσουν τους 30 εργαζόμενους(που ξέρουν τις φάτσες τους) να διαμαρτυριθούν με τον τρόπο που θέλουν(επίσχεση-κατάλληψη κτλπ);Όταν οι μπαχαλάκηδες τα σπάνε σε μια πορεία του ΚΚΕ ή του ΠΑΜΕ πιο παλιά, ο Κουτσούμπας λέει ότι δίνουν άλλοθι στην κυβέρνηση να χρησιμοποιεί μέτρα καταστολής και βία ώστε να περνάει τις αντιλαϊκές πολιτικές της...
Τώρα δεν δίνουν άλλοθι στο ΚΚΕ να καταστείλει του εργαζόμενους και να μην κάνουν επίσχεση επειδή είναι απλήρωτοι;
Κάπου δεν βγάζει νόημα όλο αυτό...μονά ζυγά δικά μας.
Για αυτό όποτε πας να συζητήσεις με κομμουνιστή δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλεις άκρη. Όχι να συμφωνήσεις...Να βγάλεις άκρη. Μια από εδώ και μια από εκεί θα σε πηγαίνει στην συζήτηση.Αν πηγαίνανε μόνο οι εργαζόμενοι να κάνουν επίσχεση, Το ΚΚΕ έκανε μεγάλη μαλακία.
Αν ήταν έστω και ένας μπάχαλος μαζί τους, καλά έκανε και δεν τους άφηνε. Εγώ ξέρω ότι κάθε μέρα ήταν τουλάχιστον καμιά 10αρια μαζί τους.
Αν δεν ήταν οι μπάχαλοι εκεί οι αντίδραση του ΚΚΕ (θέλω να πιστεύω) ότι θα ήταν διαφορετική. -
Απλή λογική...
Ξαναγράφω:
Όταν οι μπαχαλάκηδες τα σπάνε σε μια πορεία του ΚΚΕ ή του ΠΑΜΕ πιο παλιά, ο Κουτσούμπας λέει ότι δίνουν άλλοθι στην κυβέρνηση να χρησιμοποιεί μέτρα καταστολής και βία ώστε να περνάει τις αντιλαϊκές πολιτικές της...Τώρα δεν δίνουν άλλοθι στο ΚΚΕ να καταστείλει του εργαζόμενους και να μην κάνουν επίσχεση επειδή είναι απλήρωτοι;
Μέρος της ανακοίνωσης των εργαζομένων:
''Χωρίς κανείς να μας εξηγήσει τα οικονομικά δεδομένα με νούμερα, να συζητήσει μαζί μας για λύσεις, να μας ενημερώσει καθαρά τι συμβαίνει και πώς μπορούσε να βρεθεί η πιο καλή για τους εργαζόμενους λύση, μας ξεκαθαρίσανε ότι από 1η του Δεκέμβρη (5 μέρες μετά την παραπάνω ξαφνική ανακοίνωση!!) πιάνουνε το τσεκούρι των απολύσεων. Προσπαθήσαμε να οργανωθούμε για πρώτη φορά, γιατί μέσα στο σταθμό ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝΕ από πάντα η συνδικαλιστική οργάνωση. Κάναμε μια σύσκεψη και βγάλαμε μια επιτροπή τριών συναδέλφων, για να πάνε στο σωματείο των τεχνικών τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) και να ζητήσουνε συμπαράσταση. Η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ, αρνιόταν να συζητήσει μαζί μας, και έδειχνε ότι μας έγραφε -σαν εργαζόμενους και σαν προσωπικότητες- στα παλιά της τα παπούτσια.Την ίδια ώρα, όπως αποδείχτηκε αργότερα, είχε στείλει στη σύσκεψή μας εκείνη έναν δικό της άνθρωπο να μας χαφιεδέψει, κι έσπειρε έπειτα κατάλληλες φήμες για να μας διασπάσει. Στη συνέχεια, έκανε κάτι ακόμα χειρότερο. Έστειλε πέντε πρώην συναδέλφους μας (και με δική τους μεγάλη ηθική ευθύνη) να βρίσκονται στα γραφεία της ΕΤΙΤΑ, κι όταν πήγε η Επιτροπή μας να μιλήσει, τους είχε δασκαλέψει να πούνε ότι η Επιτροπή δεν εκφράζει τους εργαζόμενους του 902 κι ότι οι απολύσεις είναι αναγκαίες. Έριξε δηλαδή εργαζόμενους ενάντια σε εργαζόμενους, υποχρέωσε τους συναδέλφους μας να γίνουν γενίτσαροι για να μην χάσουν τη δουλειά τους.
Στη συνέχεια, η εργοδοσία – καθοδήγηση του ΚΚΕ **έβαλε «περιφρουρήσεις» κατά ανύπαρκτων εχθρών του κόμματος **στο κτίριο του 902-ΚΚΕ στον Περισσό και την κατάλληλη στιγμή, βράδυ σαν τον κλέφτη, στις 10 του Δεκέμβρη, απόλυσε 2 από τους 3 της Επιτροπής μας και άλλον έναν εργαζόμενο, που είχε μπει μπροστά στον αγώνα κατά των απολύσεων. Υποχρέωνε μάλιστα εργαζόμενους του 902 – μέλη του ΚΚΕ να συμμετέχουν σε αυτές τις περιφρουρήσεις κατά δήθεν «απειλής» από τους απολυμένους!! ''
Απαγορεύουν τον συνδικαλισμό οι επαγγελματίες συνδικαλΗστές...
Υ.Γ: Οι εκατό μπάχαλοι σε προηγούμενο post, έγιναν 10 πριν λίγο.
-
Αν πηγαίνανε μόνο οι εργαζόμενοι να κάνουν επίσχεση, Το ΚΚΕ έκανε μεγάλη μαλακία.
Αν ήταν έστω και ένας μπάχαλος μαζί τους, καλά έκανε και δεν τους άφηνε. Εγώ ξέρω ότι κάθε μέρα ήταν τουλάχιστον καμιά 10αρια μαζί τους.
Αν δεν ήταν οι μπάχαλοι εκεί οι αντίδραση του ΚΚΕ (θέλω να πιστεύω) ότι θα ήταν διαφορετική.Το τουλάχιστον 10, σημαίνει ότι κάποιες φορές μπορεί να ήταν και 100
Επίσης από μαλακία του Κόμματος δεν έγινε ξεκάθαρο από την αρχή (όταν τα πράγματα ήταν πιο ευνοϊκά),ότι δεν είναι εργασία όπως όλες. Αλλά χρέωση στην υπηρεσία του Κόμματος για την προβολή των θέσεών του (δυστυχώς ποτέ δεν τα κατάφερε το κομμάτι της τηλεόρασης, το ραδιόφωνο μια χαρά τα πήγε), όπως αυτός που κάνει εξόρμηση με φυλλάδια ή αφισοκόλληση. Απλά επειδή απαιτούνταν εξειδικευμένο προσωπικό και πολλές ώρες αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να πληρώνονται και πληρωνώντουσαν πολύ καλά σε σχέση με εργαζομένους σε άλλα ΜΜΕ.
Νομίζω ότι το παραπάνω λέει πολλά. Δεν γίνεται να είσαι στην υπηρεσία του ΚΚΕ και να φωνάζεις μπάχαλους αριστεροχαρούμενους για 'συμπαράσταση'.
ααααααα οι δύο από τους τρεις που αναφέρονται μια χαρά στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι τώρα, ή μήπως ήταν και από πριν -
Δεν ξέρω. Σχεδόν κανένας δεν γεννηθηκε ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Όλοι από το ΚΚΕ κάνανε μεταγραφή όσους ξέρω
Ψάξτε το γενεαλογικό σας δέντρο καλύτερα -
Δεν ξέρω. Σχεδόν κανένας δεν γεννηθηκε ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Όλοι από το ΚΚΕ κάνανε μεταγραφή όσους ξέρω
Ψάξτε το γενεαλογικό σας δέντρο καλύτερα [emoji38]Συμφωνώ απόλυτα.
Βλέπεις δεν αντέχουν όλοι τις αντιξοότητες της ταξικής πάλης. Πολλοί όταν τα δουν σκούρα ή πιάσουν τη καλή, την κάνουν με ελαφρά.nickthetrib from tapatalk
Τηλεόραση