-
Ο χρήστης sttpod έγραψε:
Μαλακια μου φαινεται η ερωτηση, αλλα θα την κανω ετσι κι αλλιως:
Οταν σε ενα φωτιστικο αναφερει οριο watts πχ 40, μπορω να βαλω οποιαδηποτε λαμπα μεχρι αυτο το οριο;
Θελω να βαλω λαμπα χαμηλης καταναλωσης, ας πουμε 20W, που αντιστοιχει περιπου σε κανονικη 100.
Το οριο αφορα τη θερμοκρασια που αναπτυσσετει ή καταναλωση ρευματος;
Οι λαμπες χαμηλης καταναλωσης θερμαινονται περισσοτερο απο τις αλλες; (σε αυτες που εχω ηδη, δεν εχω διαπιστωσει κατι τετοιο).Μπορεις να βαλεις ο,τι θελεις μεχρι 40W. Οι λαμπες χαμηλης καταναλωσης ζεσταινονται πολυ λιγοτερο, και αυτος ειναι ενας απο τους λογους που αποδιδουν περισσοτερη ενεργεια, ενω καταναλωνουν λογοτερη,
Και μια και το 'φερε η κουβέντα, ξέρει κανείς πού πουλάνε στην Αθήνα τέτοιες λάμπες σε καλές τιμές; Ψάχνω για λάμπες χαμηλής κατανάλωσης με ισοδύναμη απόδοση περίπου 40W η κάθε μία, με σπείρωμα E14 ('ψιλό' λαιμό) και κάλυμμα σφαιρικό ή ωοειδές (να μην φαίνονται οι σωλήνες μέσα), μια και προορίζονται για πολύφωτο σαλονιού...
-
11W, ψιλος λαιμος, με σωληνες ομως, 5,5 Ε το τεμαχιο για 10αδα, 6 Ε η μια.
Α, στη Θεσσαλονικη...
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Μαλακια μου φαινεται η ερωτηση, αλλα θα την κανω ετσι κι αλλιως:
Οταν σε ενα φωτιστικο αναφερει οριο watts πχ 40, μπορω να βαλω οποιαδηποτε λαμπα μεχρι αυτο το οριο;
Θελω να βαλω λαμπα χαμηλης καταναλωσης, ας πουμε 20W, που αντιστοιχει περιπου σε κανονικη 100.
Το οριο αφορα τη θερμοκρασια που αναπτυσσετει ή καταναλωση ρευματος;
Οι λαμπες χαμηλης καταναλωσης θερμαινονται περισσοτερο απο τις αλλες; (σε αυτες που εχω ηδη, δεν εχω διαπιστωσει κατι τετοιο).Μπορεις να βαλεις ο,τι θελεις μεχρι 40W. Οι λαμπες χαμηλης καταναλωσης ζεσταινονται πολυ λιγοτερο, και αυτος ειναι ενας απο τους λογους που αποδιδουν περισσοτερη ενεργεια, ενω καταναλωνουν λογοτερη,
Και μια και το 'φερε η κουβέντα, ξέρει κανείς πού πουλάνε στην Αθήνα τέτοιες λάμπες σε καλές τιμές; Ψάχνω για λάμπες χαμηλής κατανάλωσης με ισοδύναμη απόδοση περίπου 40W η κάθε μία, με σπείρωμα E14 ('ψιλό' λαιμό) και κάλυμμα σφαιρικό ή ωοειδές (να μην φαίνονται οι σωλήνες μέσα), μια και προορίζονται για πολύφωτο σαλονιού...
Το ikea έχε λάμπες χαμηλής κατανάλωσης. Αν ισχύει ότι και στις μπαταρίες τους (φοβερή σύγκριση ε; ), μιλάμε για εξαιρετικό value for money.
Made in england ή τουλάχιστον έτσι ήταν κάποτε.
Αυτο ειναι στα συν ή στα μειον τους;
Όταν τα περισσότερα είναι made in china της κακιάς της ώρας, το βλέπω για συν.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Όταν τα περισσότερα είναι made in china της κακιάς της ώρας, το βλέπω για συν.Αποτυχημενη αποπειρα χουμορ
-
@kantoniou, charmark66: Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις
- Η Θεσσαλονίκη μου πέφτει λίγο μακριά
- Το IKEA το είχα υπόψη μου αλλά βαριέμαι να πάω (θα το κάνω πάντως).
Άλλη πρόταση;
-
Φτιάχνω γραφείο...στο σπίτι.
Έχω χωρίσει το ισόγειο και δημιούργησα χώρο για γραφείο και εκτός του ότι έχω μία απορεία έχω και ένα πρόβλημα.
Ως δηλωμένο χώρο εργασίας έχω το σπίτι, τώρα έφτιαξα ένα ιδιαίτερο 'μέρος' στο ίδιο κτίσμα, πρέπει να αναπροσαρμόσω τη δήλωση μου αυτή?Το πρόβλημα μου είναιότι δεν ξέρω τι είδους πόρτα να βάλω στην εισοδο.
Η είσοδος 'βλέπει' σε αυλή και δεν έχω την απαίτηση βαρειας κατασκευής αλλά ούτε και τελείως τζαμόπορτα όπως τα καταστήματα. Παρόλαυτα έχω την απαίτηση να μπορέι να περάσεις φως μιας και δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος φυσικού φωτισμου. -
Αν δεν έχεις ξεχωριστό μετρητή της ΔΕΗ άφησε το όπως είναι.
Βάλε γυάλινη πόρτα αμμοβολής (όπως τα καταστήματα). Είχα σε παλιό μου γραφείο τέτοια (1 εκ πάχος) με τη κλειδαριά στο κάτω μέρος. Μόνο που αφήνει χαραμάδες και μπορεί να σε ενοχλεί αυτό, τότε βάζεις μια αλουμινίου με το πάνω μισό τζάμι (πάλι αμμοβολή).
ΥΓ Εγώ δεν θα πλήρωνα για γυάλινη πόρτα (είναι ακριβή μαζί με το μηχανισμό) αλλά την έβαλε ο προηγούμενος ενοικιαστής του γραφείου (χρηματιστηριακή).
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
έχω την απαίτηση να μπορέι να περάσεις φως μιας και δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος φυσικού φωτισμου.Μπορεις να βαλεις κανονικη τζαμοπορτα και απο εξω μια καγκελοπορτα με κλειδαρια ασφαλειας.
Η καγκελοπορτα θα ειναι ανοιχτη οση ωρα εισαι εκει, οποτε δεν θα φαινεται ασχημη. Οταν λειπεις, θα κλειδωνει για λογους ασφαλειας.
Εναλλακτικα, εξω απο τη τζαμοπορτα μπορεις να βαλεις ρολλα ασφαλειας. -
Καταρχήν αυτό με την υαλόπορτα και τους αρμους που αφήνει δεν το θέλω. Παρολαυτα αυτό με το εξωτερικό ρολό ακούγεται καλό.
Σκέφτομαι να φτιάξω ένα συνδιασμό πόρτας με παράθυρο δίπλα για να έχω το φως που θέλω αλλά και το συνδιασμό μιας απλής πόρτας.
Φυσικά έτσι το κόστος σχετικά διπλασιάζεται. -
Ο λόγος που δεν γράφω καθόλου τον τελευταίο καιρό και διαβάζω λίγο, (καλά, για όποιον το πρόσεξε ) φαίνεται αμυδρά στο παρακάτω πρόχειρο βίντεο με το κινητό:
Youtube VideoΜε λίγα λόγια: Το σπίτι μου είναι τριάρι, 74 m2, με δυο υπνοδωμάτια. Στο παιδικό συνήθως διαβάζει η κόρη μου, και ο μικρός έβγαλε όλο το δημοτικό σε ένα μικρό γραφείο στο σαλόνι, αγκαλιά με το PC.
Φέτος, ως γυμνασιόπαις, έπρεπε να αποκτήσει το δικό του χώρο, τουλάχιστον για μελέτη.
Λύσεις του τύπου 'χωρίζω το παιδικό στη μέση με γυψοσανίδα' ή 'κόβω ένα κομμάτι από το σαλόνι' δεν ήταν εφικτές λόγω περιορισμένου χώρου.Μια και το πίσω μπαλκόνι ήταν ικανό σε μέγεθος, κλείστηκε το μισό με πάνελ αλουμινίου, ενώ τα κάγκελα του μπαλκονιού (για να κερδίσουμε και τον παραμικρό χώρο) δεν πετάχτηκαν, αλλά κόπηκαν, τρίφτηκαν, ξανακολλήθηκαν 10 εκατοστά πιο έξω και βάφτηκαν με μίνιο και λαδομπογιά, ώστε και να υπάρχει μια 'ασφάλεια' έξω από τα πάνελ αλλά και να βρίσκονται εκεί που πρέπει αν ποτέ το δωμάτιο ξηλωθεί.
Εδώ και ένα μήνα λοιπόν, απογεύματα και σαββατοκύριακα, έτριβα τοίχους και ταβάνια, στοκάριζα και ξαναέτριβα μέχρι που ο τοίχος του μπαλκονιού από στραβός και άγριος σε όψη και αφή, έγινε 'τζάμι'.
Τοποθετήθηκαν δυο πρίζες και ο διακόπτης για το φως του -πρώην-μπαλκονιού άλλαξε θέση. Μόλις τέλειωσε ο (φίλος) αλουμινάς, βάφτηκε ο χώρος και τοποθετήθηκαν τα ράφια με element system μεταλλικά στηρίγματα στον τοίχο και κατασκευάστηκε το γραφείο.Απομένει να φτιάξω ή να αγοράσω έτοιμη μια συρταριέρα για το γραφείο, να στρωθεί μοκέτα και να μπουν στόρια στα παράθυρα.
Επίσης τα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνουν καναπέ-κρεββάτι και κομοδίνο, καθώς και κάποια τηλεόραση για το PlayStation.Λεπτομέρειες.
Διαστάσεις: 3,40x1,35 με ύψος 2,80
Τα παράθυρα είναι με διπλό τζάμι και έχουν σίτες.
Τα ράφια είναι μαύρη μελαμίνη δεσποτάκι 16mm και το γραφείο ίδιο υλικό σε πάχος 25mm.Κόστη:
Αλουμινοκατασκευή 3.300 -
Το ίδιο είχα κάνει Τάκη, για να βολευτούν τα δύο παιδιά.
Αλλά είναι προσωρινή λύση. Σε 3-4 χρόνια θα έχεις πάλι το ίδιο πρόβλημα. Αφού τα 'δύο' δωμάτια συνεχίζουν να έχουν κοινή είσοδο.
-
Νίκο δεν έχουν κοινή είσοδο.
Το νέο δωμάτιο έχει είσοδο από το σαλόνι, 'μακριά' από τα υπνοδωμάτια. -
ωραία δουλειά Τάκη
-
...στώ...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...υπαρχει μηχανημα που μαζευει σταφυλια απο γραμμικο αμπελι?
Εννοείς κάτι που να προχωράει ανάμεσα στις γραμμές (αράδες), να βλέπει που υπάρχουν σταφύλια, να τα κόβει και να τα βάζει σε καλάθια; Μπααααα.
Αυτό που γνωρίζω και υπάρχει είναι τρακτέρ με σύστημα που του επιτρέπει να κινείται πολύ αργά δίχως οδηγό, οπότε ο (πεζός ή καθήμενος) εργάτης (ή δυο, ένας από κάθε πλευρά) τρυγάνε και ρίχνουν τα σταφύλια σε αναρτημένο στο τρακτέρ περιέκτη.
To βρηκα:'Οι σταφυλοσυλλεκτικές μηχανές Braud της Νew Ηolland είναι σχεδιασμένες για την συγκομιδή σταφυλιών σε μεγάλες ποσότητες.
Δουλεύουν μέσα στις σειρές των αμπελιών όπου το συλλεκτικό τους σύστημα μαζεύει τα ώριμα σταφύλια δονώντας τα κλίματα και τα συγκεντρώνει σε ένα σιλό από ανοξείδωτο ατσάλι. Μόλις γεμίσει το σιλό αδειάζει σε ένα ανοξείδωτο δοχείο το οποίο μεταφέρεται απευθείας στο οινοποιείο.'
http://www.condellispaul.gr/product.asp ... _39&pid=14 -
Τάκη έχω ίδιο φωτιστικό γραφείου με το γιο σου.
Ωραία δουλειά! Από μόνωση? Θα διαβάζει με κασκόλ ο τσιπιρίκος σε 2 μήνες ή είναι εντάξει?
-
Τάκη μου έφτιαξες την νύχτα!
Άκουγα τον ήχο της σαγιονάρας και άναβα!
Πες μου ότι είσαι και άτριχος; Τέλος!
Είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον! Τέλος!
-
το πιεστικό του καμπινέ μάρκας Varadares είναι λεπτό και κολλάει μέσα, αν και το καθάρισα τις προάλλες και του ριξα WD40, ακόμα κολλάει. Λέω να το αλλάξω με χοντρού τύπου που είναι κ πιο άνετο. Βρίσκω τέτοια σε Praktiker ή πάω Λακιώτη?
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Τάκη μου έφτιαξες την νύχτα!Άκουγα τον ήχο της σαγιονάρας και άναβα!
Πες μου ότι είσαι και άτριχος; Τέλος!
Είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον! Τέλος!
Έπαιξες κι έχασες αγόρι μου!
Φυσικό πουλόβερ χειμώνα-καλοκαίρι!
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
το πιεστικό του καμπινέ μάρκας Varadares είναι λεπτό και κολλάει μέσα, αν και το καθάρισα τις προάλλες και του ριξα WD40, ακόμα κολλάει. Λέω να το αλλάξω με χοντρού τύπου που είναι κ πιο άνετο. Βρίσκω τέτοια σε Praktiker ή πάω Λακιώτη?Λακιώτη.- Μισή τιμή από το Praktiker, σε όποιο κουμπί θες.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ