-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
βίδωσε δύο μεταλλικές ράμπες στη θέση των τροχων και έτσι ούτε γκρεμίσματα ούτε χτισίματα! -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
βίδωμα στο πεζοδρόμιο?Άνετα.
Αν ταιριάξεις καλά τη λαμαρίνα πάνω στην ακμή του πεζοδρομίου, το καλύτερο είναι να βάλεις ένα τεράστιο βύσμα στη μέση - έτσι όσο και να λυγίζει/κουνιέται δεν θα ξηλώνονται οι βίδες.
Το σωστό βέβαια είναι να κάνεις αυτό που γράφει ο Ηλίας.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Οκ πώς το σπάνε τότε ομαλά? να πάρω τη βαριοπούλα και να βαράω ?Δεν είναι κακή ιδέα.
Το καλύτερο θα ήταν να μπεις στον κόπο και τα έξοδα να ξηλώσεις ένα κομμάτι πεζοδρομίου και να ρίξεις ράμπα.
Αλλά κι ένα κομπρεσεράκι από αυτά των υδραυλικών κάνει δουλειά. Μια ωρίτσα βρουμ βρουμ και θα έχεις αποτέλεσμα. -
Ούτε άδειες, ούτε τίποτα!!
Θα ρίξεις τσιμέντο...αλλά...όσο είναι υγρό...θα 'βαπτίσεις' μέσα μια σωλήνα (πλαστική) κομμένη στην μέση...κοντά στο πεζοδρόμιο...υπολογίζοντας να μπορεί το νερό να κυλήσει από μέσα...
Με αυτό τον τρόπο θα έχεις την ράμπα σου και θα υπάρχει ένα κενό που δεν θα το καταλαβαίνεις και θα φεύγει και το νερό!
-
Κόυκ μπορείς να μας εξηγήσεις εκείνο το 'κομμένη στη μέση', σε παρακαλώ;
Α, οι τρύπες βουλώνουν, ξέρεις.
-
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
η κομμένη σωλήνα έχει την ιδιότητα να έχει μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής προς το οδόστρωμα, άρα καλύτερη ροή νερού.Ναι, αλλά πως την 'βαπτίζεις' μέσα στο υγρό τσιμέντο;
edit
Αν διαλέξεις τη λύση του σωλήνα, να βάλεις οπωσδήποτε ένα κομμάτι πλέγμα από πάνω, γιατί κάποια στιγμή θα σπάσει το τσιμέντο. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κόυκ μπορείς να μας εξηγήσεις εκείνο το 'κομμένη στη μέση', σε παρακαλώ;Α, οι τρύπες βουλώνουν, ξέρεις.
Μια σωλήνα 4 ιντσών κομμένη κατά μήκος. Με αυτό τον τρόπο γίνεται καλούπι. Με 5 πόντους βάθος που θα έχει...θα επιτρέπει στο νερό να περνάει...και δεν θα βουλώνει ποτέ αφού το επάνω της μέρος θα είναι ανοιχτό!
Την βάζεις από πάνω στο τσιμέντο. Οχι μέσα,
Το αυτοκίνητο δε, αυτούς τους 5 πόντους, δεν πρόκειται να τους αντιλαμβάνεται όταν περνάει η ρόδα από πάνω..Simple my dear Watson!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
...Simple my dear Watson!Elementary.
Καλά, άστο, θα μου το εξηγήσεις μεθαύριο.
-
Βοηθεια παιδια.
Εχω ενα τρομερο προβλημα
Εχω στο σαλονι ενα φωτιστικο που παιρνει 4 λαμπες. Οι τρεις δουλευουν κανονικα αλλα η τεταρτη καιγεται συνεχεια. Μολις βαλω λαμπα, μετα απο λιγη ωρα 'τα παιζει'
Μηπως θελει 'ντουι';
Κι αν ναι - τωρα θα γελασετε - πώς το αλλαζουμε; -
φωνάζουμε ηλεκτρολόγο!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Εχω στο σαλονι ενα φωτιστικο που παιρνει 4 λαμπες. Οι τρεις δουλευουν κανονικα αλλα η τεταρτη καιγεται συνεχεια. Μολις βαλω λαμπα, μετα απο λιγη ωρα 'τα παιζει'
Μηπως θελει 'ντουι';
Κι αν ναι - τωρα θα γελασετε - πώς το αλλαζουμε;Κλείνεις την ασφάλεια, ανεβαίνεις σε μια σκάλα για να φτάνεις και ξεβιδώνεις το παλιό ντουί.
Παράξενο μου φαίνεται να καίγεται η λάμπα, ο μόνος λόγος που σκέπτομαι είναι να μην κάνει σωστή επαφή κάποιο καλώδιο στο ντουί και να 'τρεμοπαίζει' το ρεύμα. Για δες... -
σ'ένα οικόπεδο που έχουμε και χρησιμοποιούμε για πάρκιν έχει αρκετά ξερόχορτα και σήμερα άρπαξε, ή κάποιος έβαλε το χεράκι του
Μπορεί να φροντίσει ο δήμος ή η Πυροσβεστική γι'αυτό με μια ελεγχόμενη φωτιά ή πρέπει να βγει με φτυάρι και τσουγκράνα? -
Έχω ένα παρόμοιο οικόπεδο και με ειδοποίησε η πυροσβεστική να πάω να καθαρίσω τα χόρτα - κάποιος έκανε παράπονα. Δεν μου είπαν αν επιβάλλουν κάποιο πρόστιμο.
(με τη σειρά μου, ειδοποίησα αυτούς που το χρησιμοποιούν για πάρκινγκ ότι αν δεν το καθαρίσουν θα το περιφράξω)
-
Kαθάρισμα με χορτοκοπτική μηχανή, μάζεμα των κομμένων και πέταμα ή κάψιμο κάτω από αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες.
Αν έχεται κηπουρό στην πολυκατοικία ή σε κάποια διπλανή ρώτησε τον αν το αναλαμβάνει και πόσα θέλει, μοιραστήτε το κόστος μετά.
-
Υπάρχουν κάτι φοβερές μηχανές (νομίζω είναι της black & decker) με μία μεγάλη φυσούνα από πάνω και ένα ισχυρό μαχαίρι από κάτω που βάζεις χόρτα και κλαδιά και στα κάνει χαρτοπόλεμο (ή μάλλον, χορτοπόλεμο!). Μετά το σκορπίζεις και γίνεται και λίπασμα. Είναι η πιο οικολογική αντιμετώπιση του ξερόχορτου. Δεν κοστίζει ακριβά και είναι και φοβερή διασκέδαση να κονιορτοποιείς τα χόρτα!!
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!! (εμείς στο τέλος μαλώναμε για το ποιος θα 'παίξει' πιο πολύ με το μηχάνημα!)
-
Αυτό είναι. Είμαι σίγουρος ότι έχουν και άλλες εταιρίες. Από πάνω μπορεί να παίρνει και έξτρα προστατευτικό για να μη 'φάει' κανένα χέρι...
Υπάρχει και η σχετική ιστοσελίδα http://www.the-organic-gardener.com/gar ... dders.html
Δείτε περισσότερες εικόνες: http://images.google.gr/images?hl=el&q= ... a=N&tab=wi
-
Ξέρει κανείs που λαμβάνει χώρα αυτη ή έκθεση,πότε και που μπορώ να πάρω πληροφορίεs σχετικά;
-
-
Thanks!!
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ