-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είχα ξαναρωτήσει, αλλά αντί απάντησης είχα λάβει ειρωνικά σχόλια λόγω ενός μικρού λάθους.Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να κλείσω ένα χώρο χτίζοντας ένα τοίχο και προσθέτοντας σ' αυτόν μια πόρτα;
Με Alfablock ή με γυψοσανίδες;
Μ' ενδιαφέρει η ταχύτητα κατασκευής, η ευκολία (μη γεμίσουμε μπάζα και σωρούς υλικών), η ηχομόνωση και η αντοχή (μη σπάσει αν φάει καμιά κλωτσιά). Αυτά.Tην Ανοιξη εκανα ενα αντιστοιχο χωρισμα το σπιτι μηκους 3 μετρων με πορτα, και χρησιμοποιησα γυψοσανιδα.
Ζητα απο τον μαστορα να σου βαλει αρκετα σιδερα, εννοειται μονωση πετροβαμβακα και στις ενωσεις με τους τοιχουν οχι στοκο αλλα σιλικονη ωστε να μην ραγισουν με τα χρονια οι αρμοι.
Στην εικονα τελειο σαν τοιχος , κρεμας οτι θελεις απο καδρα με ειδικο καρφι για γυψοσανιδες, καλα μην ειναι και 100 κιλα, λεια επιφανεια την σταρωνεις και την βαφεις και τελος, επισης σε περιπτβση που θελησης να το ξειλωσεις γινεται απλα και ευκολα.
Το αλφα μπλοκ δεν προσφερει το ιδιο λεια επιφανεια και ειναι μεγαλυτερη ατσαλια στην δομηση, και δεν εχει το ιδιο καλη μονωση αλλα ειναι πιο γερο σε καταπωνησης.
Παντως σε λογικη χρηση κανενα απο τα δυο δεν θα σου δημιουργηση προβλημα.
-
Για να έχει μεγαλύτερη αντοχή ο τοίχος από γυψοσανίδα μπορείς να βάλεις πιο πυκνά το σκελετό ή και διπλό. Αν θέλεις να αντέχει σε κλωτσιές και να μη τρυπάει, βάζεις διπλή γυψοσανίδα (τη μια πάνω στην άλλη).
-
Βοήθεια κύριοι!
Πρέπει να γίνουν ξυσίματα-βαψίματα στο σπίτι μου. Πώς θα περιορίσω τις ζημιές/φασαρίες/λερώματα; Θα βγουν σίγουρα οι κουρτίνες. Απο κει και πέρα, υπάρχουν ειδικά νάυλον για να στρώσω κάτω, σωστά; Έχουν κάποια ειδική ονομασία; Τιμή πάνω-κάτω; Θέλω να τα κολλήσω και ψηλά στον τοίχο (θα ξυθούν ταβανια) μπας και σώσω κανα έπιπλο, πώς θα το κάνω;
Κάποια άλλη συμβουλή;
ΓΤΠΜ
-
το βαζω εδω γιατι δεν βρισκω κατι ποιο σχετικο για να το κοτσαρω.
τετραγωνο οικοπεδο 1 στρεμμα με σπιτι και βοθρο σηπτικο αν το λεω σωστα , δηλ οχι κλειστο περιπου στο μεσο του κτηματος . και τα αλλα σπιτια πιο γυρω το ιδιο τυπο βοθρο εχουν ,χωριο γαρ.
ερωτηση μπορω να ανοιξω πηγαδι 12 μετρα βαθος ? για νερο για ποτισμα
λουλουδια αλλα και λαχανικα. η θα εχει προβλημα το νερο?(μπορουμε να φαμε λαχανικα που εχουν ποτιστει απο τετοιο νερο?)
ποσο βαθεια πρεπει να παμε για να ειμαστε σιγουροι οτι δεν θα τραβηξουμε ακαθαρτα νερα?
στα 30 μετρα? με 20 μ χωρις τρυπες οι σωληνες και με τρυπες απο τα 20 και κατω ωστε να αντλουμε μεταξυ 20 και 30 μ?
στις πολιτισμενες χωρες ξερω οτι η νομοθεσια για αντληση για σπιτι γαι ποση ,ποτισμα και μπανιο επιτρεπεται απο τα 60μ και κατω.
πανευκολο απο πλευρας κοστους ειναι το ανοιγμα μεχρι 12 μεχρι 30 εχουμε στελεχη απο κει και κατω ειναι ασυμφορο. υπ οψιν ειναι καμπος δεν υπαρχει πετρα απο κατω .
ειναι κανεις που να γνωριζει απο τετοια? εστω εγκυκλοπαιδικα?
ευχαριστω -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Βοήθεια κύριοι!Πρέπει να γίνουν ξυσίματα-βαψίματα στο σπίτι μου. Πώς θα περιορίσω τις ζημιές/φασαρίες/λερώματα; Θα βγουν σίγουρα οι κουρτίνες. Απο κει και πέρα, υπάρχουν ειδικά νάυλον για να στρώσω κάτω, σωστά; Έχουν κάποια ειδική ονομασία; Τιμή πάνω-κάτω; Θέλω να τα κολλήσω και ψηλά στον τοίχο (θα ξυθούν ταβανια) μπας και σώσω κανα έπιπλο, πώς θα το κάνω;
Κάποια άλλη συμβουλή;
ΓΤΠΜ
Υπάρχει νάιλον σε ρολό με μικρό κόστος. Θα το βρεις στα μαγαζιά με χρώματα. Καλό είναι να μονώσεις επίσης ότι δεν θες να λερωθεί (πρίζες, διακόπτες, παράθυρα, πόρτες, ντουλάπες κλπ) με εφημερίδες και χαρτοταινία. Το καλύτερο είναι να μαζέψεις όλα τα έπιπλα στο κέντρο του κάθε δωματίου και να τα σκεπάσεις με νάιλον, για να μην έχεις πολλές φασαρίες με βάλε βγάλε επίπλων. Για τυχόν στοκαρίσματα προτίμησε κόλλα πλακιδίων και όχι στόκο κάνει πολύ καλύτερη δουλειά και δεν παιδεύεσαι.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Βοήθεια κύριοι!
Πρέπει να γίνουν ξυσίματα-βαψίματα στο σπίτι μου. Πώς θα περιορίσω τις ζημιές/φασαρίες/λερώματα; Θα βγουν σίγουρα οι κουρτίνες. Απο κει και πέρα, υπάρχουν ειδικά νάυλον για να στρώσω κάτω, σωστά; Έχουν κάποια ειδική ονομασία; Τιμή πάνω-κάτω; Θέλω να τα κολλήσω και ψηλά στον τοίχο (θα ξυθούν ταβανια) μπας και σώσω κανα έπιπλο, πώς θα το κάνω;
Κάποια άλλη συμβουλή;
ΓΤΠΜ
Υπάρχει νάιλον σε ρολό με μικρό κόστος. Θα το βρεις στα μαγαζιά με χρώματα. Καλό είναι να μονώσεις επίσης ότι δεν θες να λερωθεί (πρίζες, διακόπτες, παράθυρα, πόρτες, ντουλάπες κλπ) με εφημερίδες και χαρτοταινία. Το καλύτερο είναι να μαζέψεις όλα τα έπιπλα στο κέντρο του κάθε δωματίου και να τα σκεπάσεις με νάιλον, για να μην έχεις πολλές φασαρίες με βάλε βγάλε επίπλων. Για τυχόν στοκαρίσματα προτίμησε κόλλα πλακιδίων και όχι στόκο κάνει πολύ καλύτερη δουλειά και δεν παιδεύεσαι.
Πρίζες και διακόπτες ε; Τη μετακίνση των επίπλων ήθελα να αποφύγω, αλλά θα χρειαστεί να βαφτεί και ένας τοίχος. Οπότε πρέπει να αδειάσω μια βιβλιοθήκη από 10αδες cd και πολλά τεράστια βιβλία για να την μετακινήσω.
Δεν θα βάψω εγώ, ούτε και πληρώνω. Αν ήταν στο χέρι μου, ούτε καν θα ασχολούμουν με αυτές τις δουλειές.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές! -
cmarin
Χρειάζεται αλφιαδιασμένο τσιμεντένιο υπόστρωμα για να κολληθούν σωστά. Υπάρχει? Αν όχι, σίγουρα πρέπει να το κάνεις κάποιος μάστορας αν δεν έχεις προηγούμενη επειρία. Μετά παίρνεις κόλλα πλακιδίων, σταυρούς (ανάλογα με την απόσταση που θέλεις τους αρμούς), τα τοποθετείς και την επόμενη που έχουν κολλήσει, παιρνεις στόκο για πλακάκια πατώματος και στοκάρεις τους αρμούς. Χρειάζεσαι βέβαια και ένα κόφτη πλακιδίων, επειδή σίγουρα δεν θα σου 'κάτσουν' ακριβώς. Μετά αν θέλεις βάζεις και σοβατεπί (αν και είναι αποθήκη και μάλλον δεν θα το χρειαστείς, θα είναι μόνο για λόγους αισθητικής).Καλή επιτυχία
tt
Ό,τι καλύτερο μπόρεσα να βρω στο δίκτυο: Λύσεις στα πλακάκια. Αν θυμάμαι καλά, στο Praktiker είχα δει έναν οδηγό με αναλυτικές οδηγίες και εικόνες. Αξίζει τον κόπο να περάσεις και από εκεί μια βόλτα μήπως το πετύχεις. Το πρόβλημα με αυτή τη δουλειά είναι πως τα λάθη δύσκολα διορθώνονται. Πρέπει προσεκτικά από την αρχή να υπολογίσεις όλα τα βήματα της υλοποίησης, ώστε να μη βρεθείς προ εκπλήξεων. Καλή επιτυχία!Ευχαριστω πολυ παιδια για την βοηθεια, θα προσπαθησω να το φτιαξω και βλεπουμε.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Υπάρχει νάιλον σε ρολό με μικρό κόστος.Προσοχή: έχει τεράστια διαφορά σε τιμή ανάλογα με το ΒΑΡΟΣ. Για να βάψεις παίρνεις το πιο λεπτό (και να το στερεώνεις καλά).
-
GFON & leonp
ευχαριστώ.Να προσθέσω ότι όταν έγραφα για μπουνιές και κλωτσιές δεν σκεφτόμουν ότι αυτή θα ήταν η συνηθισμένη χρήση , αλλά δεν θέλω μια στιγμιαία στιγμή θυμού (πχ να φάει γκολ ο θρύλος από καμιά Ρεάλ στο 95) να με κάνει να κοιτάζω τους καθήμενους στο διπλανό δωμάτιο από μια τρύπα στον τοίχο.
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
Εσωτερικός. Αντέχει σε καμιά κλωτσιά-παπουτσιά-μπουνιά;
Βάση εμπειρίας η γυψοσανίδα δεν αντέχει βίαιες 'συγκρούσεις'
Επίσης !!! Με γροθιά σπάει πολύ εύκολα, εκτός κι αν πετυχεις σκελετό απο πίσω.
Καλά, κλωτσιά δε το συζητάμε.....
ε καλα ομως εσυ εισαι και Σπαρτιατης
Με μούσκουλα τρελά, θα πρόσθετα...
Οσο για το νάυλον για το βάψιμο, πρέπει να κοστίζει το πολύ ψιλό, περίπου 2 ευρω το κομμάτι, διαστάσεων 5μ χ 4μ.
-
Θέλω να ρίξω λίγο τσιμέντο στην είσοδο του πάρκινγκ γιατί δε θέλω να ταλαιπωρώ την καρδιά μου (Cuore ) με ανέβα/κατέβα πεζοδρόμιο. Επίσης θέλω να έχει και από κάτω σωλήνα για διαφυγή νερών. Τέλος, θέλω να στεγνώσει γρήγορα
για τα νερά να βάλω πλαστικό στρογγυλό σωλήνα ή κομμάτι από υδροροή (λογικά αυτό) ?
το τσιμέντο ταχείας πήξεως πόση ώρα κάνει? κάτι που πρέπει να προσέξω στο μίγμα/εφαρμογή?
-
Η καλύτερη λύση (και η μόνη που επιτρέπεται) είναι να σπάσεις λοξά το πεζοδρόμιο.
Γίνεται; -
γιατί να μην επιτρέπεται? έστω μια λύση ν'ανεβαίνω ομαλά χωρίς να πηδάω την κρεμαγιέρα
-
Γιατί το κάνει και η κουτσή Μαρία, με αποτέλεσμα να βουλώνουν οι σωλήνες και να δημιουργούνται από λίμνες μέχρι ποτάμια, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Δεν μπορείς να σπάσεις λοξά το πεζοδρόμιο;
-
βίδωσε δύο μεταλλικές ράμπες στη θέση των τροχων και έτσι ούτε γκρεμίσματα ούτε χτισίματα!
-
έχει ήδη ποτάμι ο δρόμος μας οπότε λίγο παραπάνω δε παθαίνει τπτ
άλλωστε είπα ότι θα βάλω σωλήνα να περνάνε τα νερά
πώς να το σπάσω στα ίσα, κι επιτρέπεται? αν με πάρουν χαμπάρι.. -
Όχι μόνον επιτρέπεται, αλλά αν θέλεις μπορείς να βγάλεις και άδεια.
Αν σε πιάσουν να βάζεις σωλήνα και να ρίχνεις τσιμέντο, δεν ξέρω τι θα σου κάνουν. -
Οκ πώς το σπάνε τότε ομαλά? να πάρω τη βαριοπούλα και να βαράω ?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Θέλω να ρίξω λίγο τσιμέντο στην είσοδο του πάρκινγκ γιατί δε θέλω να ταλαιπωρώ την καρδιά μου (Cuore ) με ανέβα/κατέβα πεζοδρόμιο. Επίσης θέλω να έχει και από κάτω σωλήνα για διαφυγή νερών. Τέλος, θέλω να στεγνώσει γρήγοραγια τα νερά να βάλω πλαστικό στρογγυλό σωλήνα ή κομμάτι από υδροροή (λογικά αυτό) ?
το τσιμέντο ταχείας πήξεως πόση ώρα κάνει? κάτι που πρέπει να προσέξω στο μίγμα/εφαρμογή?
Το πιο εύκολο είναι να πάρεις μια χοντρή λαμαρίνα με μήκος λίγο μεγαλύτερο από την είσοδο και πλάτος 50 πόντους λυγισμένη σε αμβλεία γωνία (20 και 30 εκ - όχι στη μέση). Βίδωσε (βύσματα) το μικρό κομμάτι στο πεζοδρόμιο με τη γωνία στην ακμή του πεζοδρομίου. Τα νερά περνάνε από κάτω και αν χρειαστεί ξεβιδώνεις τις βίδες και την αφαιρείς.
Την βιδώνεις ΜΟΝΟ στη πάνω πλευρά γιατί λυγίζει με το αμάξι και θα τραβάει τις βίδες.
-
βίδωμα στο πεζοδρόμιο?
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ