-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Λόγω του ότι όταν κάποιο είναι λίγο ξεφούσκωτο έχει μικροτερη διάμετρο, άρα περιστρέφεται πιό γρήγορα από πρίν.
Αν στον ιδιο αξονα το ενα λαστιχο ειναι ξεφουσκωτο, πως ειναι δυνατον αυτος ο τροχος να περιστρεφεται γρηγορωτερα και να μπορουμε να οδηγαμε ευθεια ?
εισαι σιγουρος ?Μονο αν ηταν σταθερα πανω στον αξονα θα εστριβαν προς την κατευθυνση που ειναι το ξεφουσκωτο.
Στα αμαξια υπαρχει διαφορικο αλλα και ελευθερη περιστροφικη κινηση των τροχων στον ιδιο αξονα.
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Για αγορά μανόμετρου από Αμερική ο εκτελωνισμός είναι στάνταρ ή γίνεται μόνο σε όσα προϊόντα ξεπερνούν κάποια τιμή;
Είναι οπως τύχει εκείνη την στιγμή στο τελωνείο...
Θεωρητικά πληρώνεις φόρο εαν το ποσό είναι πάνω από 100 δολάρια αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος
Θα σου πρότεινα να αγοράσεις από Αγγλία ή Γερμανία που δεν έχεις τελωνείο λόγω Ε.Ε.Αν όντως ισχύει το όριο των 100 €, τότε δεν υπάρχει θέμα για το μανόμετρο! Μιλάω για Αμερική επειδή σκέφτομαι τα Longacre τα οποία δεν είδα να τα πουλά κανείς στην Ε.Ε., στο eBay.
Δεν είπα 100 ευρώ, είπα 100 δολάρια και σε αυτά συμπεριλαμβάνουν και τα έξοδα αποστολής.
-
Ναι... Και πάλι καλυμμένος είμαι αν ισχύει το όριο των 100 δολαρίων. Δε σκοπεύω να αγοράσω κανένα πανάκριβο. Θα κάνω μία απόπειρα από Δευτέρα να επικοινωνήσω με κανένα τελωνείο να δω τι θα μου πούνε...
-
Τι μπορει να προκαλεσει απωλεια πιεσης της ταξης του 0.5-1bar ταυτοχρονα στα 4 ελαστικα σε διαστημα περιπου 1 μηνα?
-
To κρύο
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
To κρύοToσο πολυ ρε'συ?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Τι μπορει να προκαλεσει απωλεια πιεσης της ταξης του 0.5-1bar ταυτοχρονα στα 4 ελαστικα σε διαστημα περιπου 1 μηνα?Ακαλιμπράριστος/ξερυθμισμένος μετρητής στη μια απ τις δυο μετρήσεις.
Τσέκαρέ το και σε δεύτερο βενζινάδικο να σιγουρευτείς ότι τώρα οι πιέσεις σου είναι οκ. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Τι μπορει να προκαλεσει απωλεια πιεσης της ταξης του 0.5-1bar ταυτοχρονα στα 4 ελαστικα σε διαστημα περιπου 1 μηνα?Μην ξεχναμε οτι στο ελαστικο υπαρχουν μικροσκοπικοι ποροι, οπως υπαρχει και η βαλβιδα και η επαφη του ελαστικου με την ζαντα που πρεπει να εχει καθαριστει καλα απο τα υπολειματα του παλιου ελαστικου,
Η διαφορα που ειδες ειναι μεσα σε φυσιολογικα ορια κανονικης χρησης, ειναι ομως γεγονος οτι καποια ελαστικα ειναι πιο επιρεπη απο αλλα στην απωλεια πιεσης. -
Eνα 195-50-15 όταν αλλαχθεί με μεγαλύτερο ελαστικό πχ 17αρι εξακολουθούμε να του βάζουμε την ίδια πίεση που ανακοινώνει ο κατασκευαστής ;
-
Οι κατασκευαστές ελαστικών ακολουθούν τα στάνταρντ.
Έτσι αν το νέο ελαστικό έχει τον ίδιο δείκτη φορτίου (πχ 82) θα βάζεις την ίδια πίεση.Αν έχει μεγαλύτερο δείκτη φορτίου μπορείς να βάζεις μικρότερη πίεση.
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Τι μπορει να προκαλεσει απωλεια πιεσης της ταξης του 0.5-1bar ταυτοχρονα στα 4 ελαστικα σε διαστημα περιπου 1 μηνα?
Μην ξεχναμε οτι στο ελαστικο υπαρχουν μικροσκοπικοι ποροι, οπως υπαρχει και η βαλβιδα και η επαφη του ελαστικου με την ζαντα που πρεπει να εχει καθαριστει καλα απο τα υπολειματα του παλιου ελαστικου,
Η διαφορα που ειδες ειναι μεσα σε φυσιολογικα ορια κανονικης χρησης, ειναι ομως γεγονος οτι καποια ελαστικα ειναι πιο επιρεπη απο αλλα στην απωλεια πιεσης.Η απώλεια ενός bar, είναι πτώση κοντά στο 50% για ένα μέσο αμάξι και σίγουρα δεν είναι στα φυσιολογικά όρια. Αν από την άλλη μιλάμε για διαφορά 1 psi, τότε η διαφορά ειναι μικρή και ανετότατα δικαιολογείται από διαφορες θερμοκρασίας.
-
τα ελαστικά τα ελέγχουμε κρύα, έτσι ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τα ελαστικά τα ελέγχουμε κρύα, έτσι ;Ναι .
Δεν περιμενα τετοιες ερωτησεις απο εσενα
-
Συγχώρα με σεβάσμιε γέροντα. Αλλά είμαι στα πρώτα στάδια του Alzheimer.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Συγχώρα με σεβάσμιε γέροντα. Αλλά είμαι στα πρώτα στάδια του Alzheimer. -
Οταν εκανα αλλαγη ελαστιχων μου εβαλαν αζωτο (πολυ μικρο κοστοσ) και απο κι και περα ελενχω τα ελαστικα καθε τριμηνο και δεν χανει καθολου
-
Ο χρήστης Low έγραψε:
Οταν εκανα αλλαγη ελαστιχων μου εβαλαν αζωτο (πολυ μικρο κοστοσ) και απο κι και περα ελενχω τα ελαστικα καθε τριμηνο και δεν χανει καθολουΠολύ παράξενο μου ακούγεται. Όλα τα ελαστικά έχουν μία μικρή απώλεια. Τα δικά σου είναι «ειδικά;»
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Οταν εκανα αλλαγη ελαστιχων μου εβαλαν αζωτο (πολυ μικρο κοστοσ) και απο κι και περα ελενχω τα ελαστικα καθε τριμηνο και δεν χανει καθολου
Πολύ παράξενο μου ακούγεται. Όλα τα ελαστικά έχουν μία μικρή απώλεια. Τα δικά σου είναι «ειδικά;»
Μην το λες και εμένα δεν χάνουν ούτε PSI αλλά δεν τα βιάζω με πεζοδρόμια κλπ. Βέβαια για να ξέρεις ακριβώς τι γίνετε πρέπει να ελέγχεις πάντα στο ίδιο μανόμετρο μιας και πολλά είναι κουκουρούκου.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Πολύ παράξενο μου ακούγεται. Όλα τα ελαστικά έχουν μία μικρή απώλεια. Τα δικά σου είναι «ειδικά;»
Μην το λες και εμένα δεν χάνουν ούτε PSI αλλά δεν τα βιάζω με πεζοδρόμια κλπ. Βέβαια για να ξέρεις ακριβώς τι γίνετε πρέπει να ελέγχεις πάντα στο ίδιο μανόμετρο μιας και πολλά είναι κουκουρούκου.
Μα ρε συ σε 3 μήνες δεν έχετε δει απώλεια;
-
οι διαφορες που βλεπουμε στην πιεση του ελαστικου (σωστη ζαντα, σωστο ελαστικο) ειναι απο την διαφορα της εξωτερικης θερμοκρασιας κυριως, με την χρηση αζωτου αυτες οι διαφορες μηδενιζονται σχεδον.
Πίεση αέρα στα ελαστικά