-
Μπράβο φίλε! Πολύ καλή επένδυση!
-
[quote='Braker']Σχετικά με την πίεση των ελαστικών έχω εγκαταστήσει μέσα στο αυτοκίνητο ένα συστηματάκι που αγόρασα από το e-bay με 80 eurο (μαζί με μεταφορικά) και μου δείχνει θερμοκρασία και πίεση στο κάθε ελαστικό ξεχωριστά. To σύστημα είναι ασύρματο και είναι ακριβέστατο. Περιλαμβάνει και warning σε περίπτωση υπερβολικής πτώσης της πίεσης ή υπερθέρμανσης.
quote]ΝΑ ΚΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ''ΟΔΗΓΟΣ'' ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ !
-
Την πίεση πως τη μετράει; Μπαίνει αισθητήρας στην εισαγωγή αέρα κάθε ελαστικού;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Την πίεση πως τη μετράει; Μπαίνει αισθητήρας στην εισαγωγή αέρα κάθε ελαστικού;Αν δείτε λίγο το link που σας έδωσε το παιδί θα λύσεται τις απορίες σας
-
Ενδιαφέρον!
-
ghhcvcn
-
Η επιλογή πιέσεων για κάθε ελαστικό ακολουθεί κάποια λογική ή είναι βάση μετρήσεων; π.χ. χαμηλή πίεση σε υψηλό προφίλ ή κάτι τέτοιο;
225/45/17 33 μπρος πίσω ενώ 175/70/13 26 μπρος πίσω...σε άλλο δε, 185/60/14 με 32-30....και άντε βγάλε άκρη!
-
H πίεση στο λάστιχο αυξάνει το φορτίο που μπορεί να αντέξει. Στη μέγιστη πίεση που αναγράφεται πάνω στο ελαστικό (π.χ. 44) αντιστοιχεί το ονομαστικό φορτίο. Με μικρότερη πίεση το φορτίο μειώνεται.
Όσο μειώνεις τη πίεση τόσο καλύτερο κράτημα έχεις, μέχρι να αρχίσει να διπλώνει το ελαστικό και να χειροτερεύει πάρα πολύ και απότομα το κράτημα.
Πριν αρχίσετε να μειώνετε τις πιέσεις στα λάστιχα, οι πιέσεις του κατασκευαστή είναι οι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ για το φορτίο του αυτοκινήτου και μικρότερες θα υπερθερμαίνουν το ελαστικό.
Για γρήγορη οδήγηση πολλοί κατασκευαστές συνιστούν μεγαλύτερες πιέσεις από τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ, π.χ. 38-40 για κίνηση σε αυτοκινητόδρομο με μεγάλες ταχύτητες.
-
Ως γνωστόν, το μηχάνημα του κάθε βενζινάδικου δείχνει και διαφορετικές ενδείξεις πίεσης.
Εχω και ένα μετρητή χειρός (για μέτρηση και αφαίρεση μόνο, προφανώς).Προ ολίγου μου έδειχνε 2,4 εκεί που του βενζινάδικου έδειχνε 2,1. Σε άλλο βενζινάδικο, το 2,4 του δικού μου 'μεταφράζεται' σε 2,7.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΜΩ;;; ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ;;; (Ούτε σε γυναικείο περιοδικό να ήμαστε)
Ύπάρχει κάποιο μηχάνημα αναφοράς, να συσχετίσω αξιόπιστα το δικό μου μετρητή; -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Ως γνωστόν, το μηχάνημα του κάθε βενζινάδικου δείχνει και διαφορετικές ενδείξεις πίεσης.
Εχω και ένα μετρητή χειρός (για μέτρηση και αφαίρεση μόνο, προφανώς).Προ ολίγου μου έδειχνε 2,4 εκεί που του βενζινάδικου έδειχνε 2,1. Σε άλλο βενζινάδικο, το 2,4 του δικού μου 'μεταφράζεται' σε 2,7.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΜΩ;;; ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ;;; (Ούτε σε γυναικείο περιοδικό να ήμαστε)
Ύπάρχει κάποιο μηχάνημα αναφοράς, να συσχετίσω αξιόπιστα το δικό μου μετρητή;Κώστα τα έχουμε ξαναπεί. Κράτα το δικό σου για να μετράς (Αφαιρώντας τον παραπάνω αέρα που βάζεις στο πρατήριο καυσίμων) γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει απόλυτα το, 'όποιος έχει ένα ρολόι ξέρει τι ώρα είναι όποιος έχει δύο δε ξέρει'.
Μια βόλτα μέχρι ένα κατάστημα πώλησης ελαστικών και εκεί μετρώντας και κάνοντας σύγκριση το μηχάνημα του καταστήματος και το δικό σου μπορείς να δεις πόσο 'κλέβει' το δικό σου.
Με τη προϋπόθεση ότι το μηχάνημα του καταστήματος θα είναι σωστό. -
Λογικά ο δικός σου μετρητής θα έχει καλύτερο καλιμπράρισμα, μιας και έχει φάει λιγότερο 'σκίσιμο' απο του βενζινάδικου.
Πιστεύω πως για σωστή μέτρηση πίεσης καλό ειναι να πηγαίνει κανείς σε βουλκανιζατέρ/λαστιχά.
-
Θέμη ίδιους μετρητές έχουν με τα βενζινάδικα και τα βουλκανιζατέρ.....
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
**Κώστα **τα έχουμε ξαναπεί.
Φραγκίσκο, τώρα με σκότωσες. Σαν απατημένη γκόμενα.
Έλειψα λίγους μήνες στην ξενητειά και ξέχασες πως με λένε Νικόλα.Τέλος πάντων, ευχαριστώ, όπως και τους Θέμη - Χρήστο.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Θέμη ίδιους μετρητές έχουν με τα βενζινάδικα και τα βουλκανιζατέρ.....To καλύτερο γκάτζετ-μετρητή τον έχω δει σε βενζινάδικο. Βάζεις τη πίεση που θέλεις στο ψηφιακό καντράν (πάνω στο τοίχο), μετά βάζεις το μαρκούτσι στο ελαστικό και αυτό αφαιρεί ή προσθέτει αέρα. Μερικές φορές γεμίζω βενζίνη εκεί μόνο για να κοιτάξω τα λάστιχα.
-
Που είναι αυτό? Σε ποια περιοχή?
-
Θεσσαλονίκη, 26ης Οκτωβρίου.
Όπως φεύγεις από Δικαστήρια για ΦΙΞ το πρώτο, ήταν Shell τώρα είναι κάτι άλλο (μπλε) αλλά το γκατζετάκι σταθερό - το έχει χρόνια.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
**Κώστα **τα έχουμε ξαναπεί.
Φραγκίσκο, τώρα με σκότωσες. Σαν απατημένη γκόμενα.
Έλειψα λίγους μήνες στην ξενητειά και ξέχασες πως με λένε Νικόλα.Τέλος πάντων, ευχαριστώ, όπως και τους Θέμη - Χρήστο.
Τι να πω. Μπερδεύτικα Νίκο, ειλικρινά συγνώμη.
-
Ο χρήστης nik_marin έγραψε:
Που είναι αυτό? Σε ποια περιοχή?Έχει και στην Αθήνα. Στην Καβάλας (Αθηνών-Κορίνθου) στο ύψος του Περιστερίου, μετά τη Θηβών όπως πας για Χαϊδάρι.
-
εγώ έχω πάρει ένα μετρητή αέρα χειρός από supermarket!!!! Δε ξέρω πόσο αρκίβεια έχει αλλά είμαι βέβαιος ότι σε σχέση με τα ρολόγια των βενζινάδικων η ακρίβειά του είναι πολύ καλύτερη. Έχει τύχει να πετύχω πάντως και καινούριο μηχάνημα ηλεκτρονικό ,όπως αναφέρουν οι φίλοι παραπάνω (δε θυμάμαι που όμως...) και σε σύγκριση που έκανα η απόκλιση ήταν σχεδόν μηδενική. 34 του βενζινάδικου 34,1 το δικό μου π.χ.
-
Τελικά ποιός είναι ο ποιό αξιόπιστος μετρητής χειρός?
Με αυτά που λέτε ο μετρητής της Michelin που έχει 30 euro είναι αναξιόπιστος
ενώ από το supermarket των 5 euro είναι καλός.
Πίεση αέρα στα ελαστικά