-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Πίεση; Ποια πίεση; Στα λάστιχα; Ποια λάστιχα; Το έχω ξεχάσει το άθλημα αυτόΕμ βέβαια, με τόσα λάστιχα που έχεις φάει σε μμπαντηλίκια αποφάσισες πια να πηγαίνεις με τις ζάντες. Έτσι ντριφτάρει και πιο εύκολα.
-
Ωραία τα μηχανήματα στα πρατήρια είναι αναξιόπιστα...
Αυτά που θα αγοράσουμε εμείς πως θα τα τσεκάρουμε οτι είναι σωστά? -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Αυτά που θα αγοράσουμε εμείς πως θα τα τσεκάρουμε οτι είναι σωστά?Σου δινω τον λογο μου οτι ειναι σωστα! Ευχαριστημενος?
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
Τελικα μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι πας στο ενα πρατηριο και κανεις μετρηση και σου βγαζει x και πας αμεσως σε β πρατηριο και σου βγαζει ψ?
Εννοω γιατι τοσες διαφοροποιησεις και πως ξερουμε οτι το πρατηριο που μας βαζει αερα, οντως το κανει καλα?Οι διαφορετικές ενδείξεις είναι εξαιτίας της κίνησης και της θερμοκρασίας που ανεβάζει ο αέρας στο λάστιχο.
Επείδη το πρατήριο που μας βάζει αέρα δεν το κάνει καλά, όχι ότι φταίει 'ο μικρός για τα λάστιχα', αλλά τα μηχανήματα από τη χρήση και μόνο (μια φορά το χρόνο τα ελέγχουν και αυτό ορισμένα πρατήρια) . Η καλύτερη λύση είναι η αγορά δικού μας πιεσόμετρου κ.λ.π όπως γράψαμε αρκετοί πιο πάνω.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Αυτά που θα αγοράσουμε εμείς πως θα τα τσεκάρουμε οτι είναι σωστά?Προσωπικά το έλεγξα με το πιεσόμετρο 'του λαστιχά μου' . Έτσι γνωρίζω ότι είναι σωστή η ένδειξη που έχει.
-
Από φίλους μηχανικούς μου έχει επισημανθεί ότι τα φορητά κομπρεσεράκια που παίρνουν ρεύμα από τον αναπτήρα έχουν αναξιόπιστους μετρητές.
Μία λύση ίσως είναι να έχει κανείς ένα τέτοιο για να φουσκώνει στο περίπου και ένα αξιόπιστο ανεξάρτητο πιεσόμετρο για να μετράει επακριβώς και να το φέρνει εκεί που θέλει ξεφουσκώνοντας.
Πώς σας φαίνεται ως ιδέα; -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Μία λύση ίσως είναι να έχει κανείς ένα τέτοιο για να φουσκώνει στο περίπου και ένα αξιόπιστο ανεξάρτητο πιεσόμετρο για να μετράει επακριβώς και να το φέρνει εκεί που θέλει ξεφουσκώνοντας.
Πώς σας φαίνεται ως ιδέα;Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν όταν ρώταγα για το 'κομπρεσεράκι' της Michelin.
Ψιλοάσχετο. Ψάχνοντας ξαναβρήκα το 'πολυμηχάνημα' που και φουσκώνει τα ελαστικά και δίνει και ρεύμα στη μπαταρία σε περίπτωση ανάγκης. Μάλλον θα πάω για την αγορά του.
-
Τελικα που καταληγουμε ρε παιδια?
Με ποιο τροπο μπορουμε να εχουμε ακριβεια στο φουσκωμα και τη μετρηση της πιεσης?Ειναι αναγκη, εν ετει 2005, να κανουμε χιλιες αλχημειες (φουσκωνε στο πρατηριο, ξεφουσκωνε με το δικο σου εξαρτημα, κι αν ειναι ακριβειας κλπ κλπ) για να εχουμε μια σωστη πιεση στα ελαστικα?
-
**Εγώ πάντως αγόρασα από κατάστημα ένα πιεσόμετρο το έχω μέσα στο αυτοκίνητο ελέγχω την πίεση & αν λείπει αέρας πηγαίνω στο βενζινάδικο συμπληρώνω & είμαι μια χαρά. **
-
Καλη ιδεα, αλλα λενε-εδω-οτι υπαρχει προβλημα αξιοπιστιας στη μετρηση.
Πχ, αν τα λαστιχα πρεπει να εχουν 30, το πιεσομετρο δειξει 28 ενώ η υπαρχουσα πιεση ειναι 30, εσυ θα πας (βασισμενος στη δικη σου μετρηση) και θα πεις στο πρατηριο βαλε 2. Και θα εχεις 32 αντι για 30 που θα επρεπε. -
Προσωπικά το έχω τεστάρει & δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιες αποκλίσεις.Όσες φορές τα έχω μετρήσει είναι κανονικά.
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
...Πχ, αν τα λαστιχα πρεπει να εχουν 30, το πιεσομετρο δειξει 28 ενώ η υπαρχουσα πιεση ειναι 30, εσυ θα πας (βασισμενος στη δικη σου μετρηση) και θα πεις στο πρατηριο βαλε 2. Και θα εχεις 32 αντι για 30 που θα επρεπε.Ναι αλλά τελικά δεν έχει σημασία γιατί αυτό, το να βρεθείς με περισσότερο ή λιγότερο, μπορεί να ισχύει και σε οποιοδήποτε βενζινάδικο. Τουλάχιστον με δικό σου πιεσόμετρο αποφασίζεις πόσο θέλεις να δείχνει (30 ή 32 άσχετα με το πόσο πραγματικά είναι) και ξέρεις ότι θα έχεις πάντα το ίδιο!
-
Σωστη παρατηρηση Onyx. Δεν το ειχα σκεφτει. Ειναι κατι κι αυτο. Μια σταθερη μοναδα μετρησης, αν οχι η ιδανικη.
-
Η ολοκληρωμένη απάντηση περί πιεσόμετρου έχει ήδη δοθεί:
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
Παρε ενα μετρητη πιεσης απο πρακτικερ (2 ευρω) να ελεγχεις μονος σου την πιεση - οι μετρητες στα βενζιναδικα ποικιλουν απο ακριβεις εως εξωφθαλμα ανακριβεις.
Εγω συνηθως βαζω βενζινη στο τελος της διαδρομης (=ζεστα λαστιχα) προς το σπιτι μου (απο το ιδιο βενζιναδικο) και οταν βαζω αερα βαζω +4-6 psi παραπανω του κανονικου, αδιαφοροντας για την οδικη συμπεριφορα στα επομενο χιλιομετρο μεχρι το σπιτι μου. Υστερα τα αφηνω να κρυωσουν και πριν το ξαναχρησιμοποιησω με τον μετρητη χειρος κατεβαζω την πιεση στην ενδεδειγμενη πιεση.
...Γιατί δεν έχουν βαθμονομημένα μηχανήματα, γιατί υπάρχει ένα ποσοστό ακρίβειας ανάλογα με τον κατασκευαστή στο πώς μετράει το όργανο, γιατί ζεστάθηκε το λάστιχο και ανέβηκε η πίεση.
...Τουλάχιστον με δικό σου πιεσόμετρο αποφασίζεις πόσο θέλεις να δείχνει (30 ή 32 άσχετα με το πόσο πραγματικά είναι) και ξέρεις ότι θα έχεις πάντα το ίδιο!
...τα φορητά κομπρεσεράκια που παίρνουν ρεύμα από τον αναπτήρα έχουν αναξιόπιστους μετρητές.
Μία λύση ίσως είναι να έχει κανείς ένα τέτοιο για να φουσκώνει στο περίπου και ένα αξιόπιστο ανεξάρτητο πιεσόμετρο για να μετράει επακριβώς και να το φέρνει εκεί που θέλει ξεφουσκώνοντας.Και βάζοντας λίγο από την δική μου σάλτσα...
ΠΑΡΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΟ!
Τσεκάρετε τις προτεινόμενες πιέσεις από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου. Δοκιμάστε γύρω από αυτές. Οδηγώντας θα βρείτε τις σωστές πιέσεις που να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου-ελαστικών-οδήγησης-δρόμου-καιρού.
Θα ήταν πολύ ωραία να είχαμε την δυνατότητα να αυξομειώνουμε τις πιέσεις από έναν διακόπτη στο ταμπλό, αλλά δυστυχώς θα πρέπει να προσπαθήσουμε προσωπικά για να ανακαλύψουμε τις πιέσεις που ικανοποιούν περισσότερο τις εκάστοτε προσδοκίες μας... Γιατί περί αυτού πρόκειται! -
εαν παρετε πιεσομετρο απο το πρακτικερ απλα ΔΕΝ θα δουλεψει ποτε...
συνεχεια θα σας σπαει τα νευρα...
εγω πηρα ενα απο το radioshack
πολυ γκατζετ δικε μου...εγω επειδη παλια δεν ειχα εκανα το εξης...
πηρα ενα πιεσομετρο ακριβειας απο φιλο και τσεκαρα το μηχανημα που βαζω σχεδον παντα βενζινη...
ειδα οτι το μηχανημα παντα εδειχνε + 0.2 οποτε απο τοτε ειχα μετρο συγκρισης -
Δεν ηξερα οτι μπορω να βρω στα radioshack κατι τετοιο.
Εκτος απο...γκατζετ, δουλευει καλα? Σε εχει βοηθησει? -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
εγω πηρα ενα απο το radioshack
πολυ γκατζετ δικε μου...εγω επειδη παλια δεν ειχα εκανα το εξης...
πηρα ενα πιεσομετρο ακριβειας απο φιλο και τσεκαρα το μηχανημα που βαζω σχεδον παντα βενζινη...
ειδα οτι το μηχανημα παντα εδειχνε + 0.2 οποτε απο τοτε ειχα μετρο συγκρισηςΈχω κι εγώ το ίδιο, το πήρα δώρο από τη shell αλλά το πουλάνε στα radioshack. Λειτουργεί μόνο σαν γκατζετ.
Νομίζω ωστόσο ότι είναι πολύ ακριβό εδώ σε σχέση με το web.Δεν ηξερα οτι μπορω να βρω στα radioshack κατι τετοιο.
Εκτος απο...γκατζετ, δουλευει καλα? Σε εχει βοηθησει?Μετρημένο πολλές φορές με πιεσόμετρο συγκεκριμένου λαστιχάδικου, χάνεει ή κερδίζει ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του . Δεν το εμπιστεύομαι.
-
Και η Michelin βγάζει τέτοια γκατζετάκια τα πουλάει μάλιστα το Praktiker ( υποθέτω και αλλού). Επίσης έχει και κομπρεσέρ αυτοκινήτου με ψηφιακές ενδείξεις. Σκέφτομαι να το αγοράσω αφού θα ειναι χρήσιμο και για το ποδήλατο ( θα πετάξω την τρόμπα ποδιού με το μανόμετρο να δείχνει στο περίπου πάντα ) αλλά και πάλι το βρίσκω μάλλον ακριβό. Βέβαια είναι πάρα πολύ καλό ποιοτικά αλλά και πάλι...Προς το παρόν η πίεση είναι ελεγμένη με σωστό όργανο αφού πριν λίγες μέρες έκανα ευθυγράμιση
-
Εγω παντως πηρα ενα απο το lidl κανα 5ευρω νομιζω.Εχει μετρητη πιεσης και μετρητη για το υψος του πελματος του ελαστικου.Μαλιστα μετραει και σε psi και σε bar.Η αληθεια ειναι παντως οτι δεν το εχω δοκιμασει αν ειναι αξιοπιστο μονο την πρωτη φορα που το πηρα Ασε που εχω να δω και τον αερα κανα τριμηνο ( απαραδεκτος ).
-
zeys13 αυτο χρησιμοποιω κι εγω 1,5 χρονο τωρα! Ειναι πολυ καλο αν και παμφθηνο. Δεν εχει διακιμανσεις δειχνει παντα το ιδιο και το εχω τσεκαρει με ενα αλλο δικο μου και με αλλα 2 οργανα και ειναι οκ. Τωρα για οσους λετε οτι τα εχετε τσεκαρει με σωστο οργανο απο λαστιχα πχ η ευθυγραμισα που ξερετε οτι αυτοι τα ελεγχουν;;; Χεστηκαν αν δειχνει παραπανω ή παρακατω αφου αυτοι στο περιπου τους ενδιαφερει. Παραδειγμα ο λαστιχας μου που ειναι ο πιο μεγαλος και γνωστος στην περιοχη μου εδειχνε 3 psi κατω σε σχεση με τα δυο δικα μου οργανα και τα αλλα δυο που τα ειχα τσεκαρει. Δεν εμπιστευομαι κανενα απολυτως οργανο βενζινα, λαστιχα...
Πίεση αέρα στα ελαστικά