-
Ποιος παει γυμναστηριο, τι κανει, πως το κανει, ποσο καιρο, επισης τι αθληματα παιζεται και πως χρισημοποιητε το γυμναστηριο για βελτιωση αυτου? Any diets? Post details please.
-
Ποιος παει γυμναστηριο, τι κανει, πως το κανει, ποσο καιρο, επισης τι αθληματα παιζεται και πως χρισημοποιητε το γυμναστηριο για βελτιωση αυτου? Any diets? Post details please.
-
-
να σηκωσω το χερι;
στο 24 hr fitness με την γυναικα. Μακαρι να μπορουσα καθε μερα. τωρα μονο παω μια δυο φορες τιην βδομαδα.
Αλλοιως 3 φορες την βδομαδα εξασκηση μεσω περπατηματος 45 λεπτα μεχρι μιαμιση ωρα.
Επισης ποδηλασια/hiking οικογενειακως και με παρεα.
Κομενες σχεδον ολες οι κοκα κολες και ποτα με ανθρακικο γενικα. Μονο νερο, λεμοναδες, κανα ice tea. Αλκοολ μονο παρα πολυ σπανια. Μονο με παρεα.
Σε καποια στιγμη θελω να αρχισω το κολυμπι. Που το εκανα σχετικα συστηματικα πριν κατι χρονακια στο πανεπιστημιο.
Ποτε δεν ημουνα μεσα στα ομαδικα αθληματα.
Νικος
-
No weights Νικο?
-
Εγώ σχεδόν κάθε μέρα πρωινό τρέξινο εδώ και 16 χρόνια.
Παίζω tennis και golf.
Weights πλέον πολύ σπάνια. Κάποτε έκανα αρκετά.
Κολύμβηση έκανα στο κολλέγιο αρκετά και απο τότε περιστασιακά άν τύχει.
Όταν είμαι με παρέα μου αρέσει το hiking.. Δυστηχώς λόγο χρόνου όμως κάνουμε εξορμήσεις αρκετά αραιά
....το συμπέρασμα είανι μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνοΣτη διατροφή μου προσπαθώ να αποφεύγω τα τηγανητα και κόκκινο κρέας όσο μπορώ. Coca cola όμως πίνω αρκετή
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Θα κανω copy/paste απο αλλο φορουμ για το δικο μου προγραμμα, διστυχως στα αγγλικα, αλλα ειναι μεγαλο για μεταφραση:
Currently pretty complicated as I am mixing Vball practice with bodybuilding/strength, plyometrics and weigted dynamic lifts. Cardio is currently last on my list, it only indirectly takes place during the two vball, weekly, practice sessions on average.
That makes for an...about...14-16 day cycle.
I have reached a point though where I get to the gym and decide what I feel like I am doing, but never skip a muscle group for more than two weeks or so, although that's hard to do with vball in between. Even rest is on an on-demand basis. It depends on what my body tells me.
So it looks something like this (exercises are in order):
Day 1: Bodybuilding/strength session: Legs 1 of 2: Squats in the cage, legpress, quad extentions, adbuctions and aductions on the appropriate machine.
Day 2: many times I feel I need to take the day off, but if I had one or two days off before the above leg day, I may feel OK for another strength session today. If I feel like lifting, it will be a set of small muscles. Say biceps and shoulders. Ι αlways start with barbell curls in the cage, then dumbell curls with straps on. That's it. Biceps will get a lot of work during the upper back day. It's already pusηing it as is. For soulders I always start in the cage sitting on a chair-bench and do military presses with the barbell. Then sometimes I will add dumbell vertical raises but I will always do, front raises and side-lifts, both with dumbells.
Day 3: If I have not rested in Day 2, I take it off here.
Day 4: Vball practice probably
Day 5: This is also a possible rest day because vball puts stress on the whole body and a lot of inflamation is felt today which needs to heal (inflamation not DOMS so much, especially joint/ligament inflamation).
6: If I took day 5 as a rest day, this will be a medium size muscle strengh building lifting session. Say like calves and traps. Calves I start with the Smith press and use the STEP (to step on) in order to split my feet (half on the step half off) so I go ALL the way down when extenting the foot. Because I can go for a 5th or even 6th plate (on each side) on calves, I stop at 3.5 plates on two feet and then do one-footed calf raises with say up to 2 plates per side. That way, my spine does not get unecessary pressure which is very dangerous for myriads of issues. Then go to the seated calf machine and finish the calves session there. Traps I always start with
7: Rest
8: Dynamic Lifting Day 1 of 2: Cleans in the cage and dynamic tricep curls on the right hand only. Dynamic suggestes speeds between plyometric speed and strengh building speed. And it's always weighted.
9: Say something like triceps or a rest day. For triceps, I start with French curls (lying on the bench), then I do mono-dumbell (behind my head) raises and end it with tricep presses on the cables.
-
Either rest of vball training, depending on what day it is and if day 9 was rest or not.
-
If I rested in day 10, this is Leg Day 2 of 2 (strength). Romanian dead lifts, in the cage but on the STEP, so that I stretch even further down than normal (plates touch floor when extending). I guess you could call this a partial lower back day also. This is a short lifting day. No other exercise for targeting hamstrings.
-
Rest.
-
Chest (strength). Flat barbell benchpressing, incline barbell pressing and now depending how I feel, I will either do only flat dumbell extentions or both that and inclide dumbell extentions. Every 6 months I will rotate dips in this day by pulling one or most probably both of the dumbell exercises out.
-
Lower back (and a billion other muscles) day. Deadlifts (strength). Dead lifts in the cage with straps on and of course using barbells. Short day.
-
Rest
-
Dynamic Day 2 of 2: Weighted jump squats in the cage, an exercise which is hard to explain but basically immitates the way a vball player's swing just before the vertical. I do it with small dumbells (up to 20 pounds) but strapped so they dont slip and break the mirror on the wall across from me. Finally, right handed only exercise that imitates how a vball player spikes the ball, using the cables.
17: Upper back (strength): Wide grip lat pulls, then 2 overload sets of close grip (V-grip) lats, then one or two overload sets of inverted grip lat pullups with straps on, finally T-row pulls.
- Rest.
I am thinking of adding a plyometric day again, in the court. Box jumps, etc.
Some exercises I rotate in and out but always revolve around a very specific set of exercises that always go first in the routine of that day. An example is weighted-barbell box-squats that go on and off the general routine. Step-up barbell squats is another. Pull-overs is another. I mentioned dips, there are others.
The above would change dramatically for example when it's vball off season for example or when I play in leagues.
For strengh training, I always follow the MAX OT principles and common sense.
I take protein, creatine, calcium, fish oil and α multivitamin. I am convinced that WHEN you take supplements is more important than IF you take supplements.
-
-
Γνωμη μου ειναι πως καλο θα ειναι να γραφουμε στα Ελληνικα μιας και πολλοι δεν ξερουν αγγλικα εκτος και αν το θεμα αφορα μονο τους αγγλομαθεις ή δημιουργηθηκε για την ανταλλαγη αποψεων μεταξυ 2-3 μελων
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Θα κανω copy/paste απο αλλο φορουμ για το δικο μου προγραμμα, διστυχως στα αγγλικα, αλλα ειναι μεγαλο για μεταφραση:Και για ΑΝΑΓΝΩΣΗ είναι μεγάλο όντας αγγλικό όμως...
καλύτερα να το έλεγες περιληπτικά και ελληνικά (που λέει και ο έρμος ο κανονισμός χρήσης του φόρουμ...)
Άλλωστε δικό σου πρόγραμμα/κείμενο είναι, όχι quote από ιστοσελίδα άλλου... -
No weights Νικο?Nautilus
Αλλα οχι συστηματικα. Δεν υπαρχει καιρος. Αλλα φυσικα αυτο ειναι κακια δικαιολογια.
Νικος
-
Έπαιζα μπάσκετ παλιά.
Ως έφηβος έκανα ένα πέρασμα από kick-boxing, αλλά ανεπιτυχώς διέκοψα μετά από έναν ηλίθιο τραυματισμό.Φοιτητής το ξεκίνησα ξανά, ταυτόχρονα έτρεχα για φυσική κατάσταση, 3 προπονήσεις τη μέρα και 3 μέρες στάδιο από 10 χλμ περίπου (στο peak της απόδοσής μου).
Ποδήλατο επί 4 χρόνια καθημερινά στο Βόλο.
Διέκοψα τα παραπάνω για στρατό και τα ξεκίνησα πριν λίγο καιρό πάλι (kick boxing - παγκράτιο), σε άλλη πόλη βέβαια, στο Ηράκλειο αυτή τη φορά.Ενώ μου υπόσχομαι συνέχεια ότι δεν θα το αφήσω ξανά, ο χρόνος είναι πολύ λίγος ο άτιμος!!! Πάντως προσπαθώ να μη χάνω προπονήσεις αναίτια!
Διατροφή δεν προσέχω τίποτα. Τρώω ότι θέλω, όποτε το θέλω, σε ότι ποσότητες θέλω. Διατηρούμαι σταθερά στα 90-93 κιλά αυτή την περίοδο, έχω όμως περιθώριο να χάσω. Φαντάρος παρουσιάστηκα 84 για να καταλάβετε. Τα είχα κάψει όλα πριν πάω! Στο στράτευμα 'γέμισα' πάλι...
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Γνωμη μου ειναι πως καλο θα ειναι να γραφουμε στα Ελληνικα μιας και πολλοι δεν ξερουν αγγλικα εκτος και αν το θεμα αφορα μονο τους αγγλομαθεις ή δημιουργηθηκε για την ανταλλαγη αποψεων μεταξυ 2-3 μελωνΟπως προσπαθησα να πω και ισως να μην ειμουν σαφης, ηταν αργα και ειχα μονο το αγγλικο κομματι του προγραματος μου που το εγραψα στο Acurazine φοουμ. Θα το μεταφρασω, αν και να σου πω την αληθεια ειμαι λιγο πισω οσον αφορα την γλωσσολογία του γυμναστηριου στα Ελληνικα.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Θα κανω copy/paste απο αλλο φορουμ για το δικο μου προγραμμα, διστυχως στα αγγλικα, αλλα ειναι μεγαλο για μεταφραση:
Και για ΑΝΑΓΝΩΣΗ είναι μεγάλο όντας αγγλικό όμως...
καλύτερα να το έλεγες περιληπτικά και ελληνικά (που λέει και ο έρμος ο κανονισμός χρήσης του φόρουμ...)
Άλλωστε δικό σου πρόγραμμα/κείμενο είναι, όχι quote από ιστοσελίδα άλλου...Damn! Δεν μπορουσα να φανταστω οτι θα το περνατε τοσο στραβα ρε παιδια. Σορρυ, θα προσπαθησω να το γραψω στα Ελληνικα αλλα για περιληψη δεν εγγυωμαι.
-
Ξερει κανεις κανα σάιτ με ασκησεις/βαρη σε γυμναστηρια στα Ελληνικα? Να μαθω μερικους απο τους ωρους?
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Διατροφή δεν προσέχω τίποτα. Τρώω ότι θέλω, όποτε το θέλω, σε ότι ποσότητες θέλω. Διατηρούμαι σταθερά στα 90-93 κιλά αυτή την περίοδο, έχω όμως περιθώριο να χάσω. Φαντάρος παρουσιάστηκα 84 για να καταλάβετε. Τα είχα κάψει όλα πριν πάω! Στο στράτευμα 'γέμισα' πάλι...Ποσο υψος εχεις φιλε?
-
Διατροφή δεν προσέχω τίποτα. Τρώω ότι θέλω, όποτε το θέλω, σε ότι ποσότητες θέλω. Διατηρούμαι σταθερά στα 90-93 κιλά αυτή την περίοδο, έχω όμως περιθώριο να χάσω. Φαντάρος παρουσιάστηκα 84 για να καταλάβετε. Τα είχα κάψει όλα πριν πάω! Στο στράτευμα 'γέμισα' πάλι...
Ποσο υψος εχεις φιλε?
1.88m
-
Αν έχει κανείς να δώσει καμιά συμβουλή για προπόνηση στο σπίτι θα ήταν παραπάνω από ευπρόσδεκτη! Τίποτα εξωφρενικά πράγματα φυσικά. Απλά για να μην ξεχειλώσουμε από τα 25 μας και να μπορούμε να ανεβούμε σκάλες χωρις να αλάξουμε χρώμα
-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
Αν έχει κανείς να δώσει καμιά συμβουλή για προπόνηση στο σπίτι θα ήταν παραπάνω από ευπρόσδεκτη! Τίποτα εξωφρενικά πράγματα φυσικά. Απλά για να μην ξεχειλώσουμε από τα 25 μας και να μπορούμε να ανεβούμε σκάλες χωρις να αλάξουμε χρώμαΤι εξιπλισμο εχεις σπιτι (αν εχεις) ?
-
Με το συμπαθειο παιδες αλλα υπαρχει και εδω το θεμα με τη γυμναστικη:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=13556
ποιος ο λογος να ανοιχτει και δευτερο??
-
Έφτασε και η δίκη μου στιγμή να ασχοληθώ λίγο με εμένα! 3 φορές δοκίμασα να πάω στο γυμναστήριο αλλά δεν κατάφερα ποτέ να το το συνεχίσω.. Εδώ και έναν μήνα σχεδόν άρχισα cross fit το οποίο μου φαίνεται αρκετά διασκεδαστικό και καθόλου βαρετό!
Ίδανικα θα είναι αν μπορέσω να συνεχίσω μέχρι αρχές Μαΐου, βέβαια μετά τον Φεβρουάριο μάλλον θα πρέπει να πηγαίνω απόγευμα αντί για το πρωί που πάω τώρα.
Γυμναστηριο (Βαρη, Cardio, Diets)