-
στελει μου έστω σε πμ να διαβάσω να καταλάβω πως λειτουργεί γιατί μέχρι τώρα τέτοιος αυτοματισμός σε αυτοκινητο της σειράς δεν ξέρω να υφισταται...
τι καταλάβαινες ρε στα 14 από αυτοκίνητα πέρα από το χρώμα τους και την μάρκα τους
-
Όχι, να τα πει δημοσίως γιατί με ενδιαφέρει και μένα να μάθω τι σύστημα είναι αυτό που επειδή είχε ζεστάνε λάστιχα (λες και είναι το μόνο αμάξι παγκοσμίως που ζεσταίνει λάστιχα) που στον Σείριο δεν μπορούσε σχεδόν να στρίψει το τιμόνι απο το βάρος. Τι να πουν και οι Ferrari δηλαδή.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Αν παρατηρησεις, οταν αντιλαμβανει ο εγκεφαλος του αυτοκινητου οτι βρισκεσαι σε μειωμενη προσφυση ή το πιεζεις, (αρκουν μερικα μετρα σε σκατα οδοστρωμα πχ πλακοστρωτο, ή μερικα ματσακουλιασματα στην στροφη), αλλαζει την αισθηση και του τιμονιου και του φρενου. Αυτο εννοω.
:
τώρα είδα οτι υποσηρίζεις οτι αλλάζεις ΚΑΙ η αίσθηση του φρένου ... σαν ηλ/κη προφόρτιση ?
-
Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όχι, να τα πει δημοσίως γιατί με ενδιαφέρει και μένα να μάθω τι σύστημα είναι αυτό που επειδή είχε ζεστάνε λάστιχα (λες και είναι το μόνο αμάξι παγκοσμίως που ζεσταίνει λάστιχα) που στον Σείριο δεν μπορούσε σχεδόν να στρίψει το τιμόνι απο το βάρος. Τι να πουν και οι Ferrari δηλαδή.Πιανεσαι και συ απο μια υπερβολη...
Δε ξανασχολουμαι με το θεμα δε προκειται να πεισω κανεναν, δε μ ενδιαφερει αλλωστε, εμενα τ αμαξι μου ετσι κανει, οποιος θελει ας περασει να του δειξω, Βριλησσια μενω. Αντε μπας και μου πειτε τι προβλημα εχει τελικα μην τρεχω στα συνεργεια και πληρωνω κιολας!!!...
Αφου την βγαλαμε δηλαδη την ετυμηγορια οτι ο Ορεστης ειναι τρελος και βλεπει φαντασματα... Ή κατι στο αμαξι μου ξερει να παθαινει βλαβη με πολυ εξυπνο τροπο που το κανει αθελα του καλυτερο κιολας...
Κοιτα να δεις βρε παιδακι μου... Τι σου ειναι καμια φορα η τυχη ε? -
Βρε Καλό μου παιδι Αυτό που προσπαθούμε να σου πούμε όλοι ευγενικά είναι Ότι δεν Υπάρχει τέτοια τεχνολογία σε αυτοκίνητα του συρμού και είτε κάποιο θέμα έχει η υποβοήθηση σου , είτε είναι στον ενθουσιασμό του νέου οχήματος ... Και Επειδή μιλάς και για τα φρένα μάλλον στον ενθουσιασμό το αποδίδω ...
Η εμπειρία σου απο τα 18 μέχρι τα 22 δεν σε Κάνει αλαθητο οπως δεν Κάνει και κανένανΑν παρόλα αυτα καταλαβαίνεις 2 πράγματα παραπάνω απο η/και ευχαρίστως να τα μπορέσεις μαζι μας , είτε σαν δικές σου τοποθετήσεις είτε ως καταθέσεις 3του...
-
Ωραια συμφωνω οτι εχεις λογο να το λες. Εξηγησε μου ομως τον εξυπνο χαρακτηρα της 'βλαβης'.
Γιατι σε πλακοστρωτα, γιατι στην βροχη, γιατι οταν αρχιζεις να το πιεζεις και να γλιστρας γενικως. Σχετιζεται με τα επιπεδα προσφυσης και το οδοστρωμα. ΓΙΑΤΙ ?
Πες μου το γιατι και θα παραδεχτω οτι ειναι ετσι οπως τα λες.Π.χ. κατι πολυ απλο, το τσοκ οταν ξεκινας πρωι πρωι για μερικα δευτερολεπτα. -Εσυ το πρωτο πραγμα που εκανες οταν το παρατηρησες, ηταν να πεις οτι το αμαξι σου εχει βλαβει και ανεβαζει στροφες μονο του?
Αντιστοιχα, οταν το ESP διαβαζει σκατα προσφυση, μειωνει την υποβοηθηση. (Εγω αυτο καταλαβαινω) Γιατι το πρωτο πραγμα που πρεπει να σκεφτω ειναι οτι χαλασε η υποβοηθηση, και οχι οτι ειναι καποια αυτοματη αντιδραση?
Εφοσον ΥΠΑΡΧΕΙ η τεχνολογια και μειωνεται η υποβοηθηση οταν αυξανονται τα χλμ/ωρα, ειναι πολυ δυσκολο να φτιαξουν αλλη μια εντολη, που οταν καταλαβαινει σκατα προσφυση να μειωνει αντιστοιχα την υποβοηθηση? Μου φαινεται αυτονοητο.
Βρες μου μια λογικη συνδεση σε παρακαλω πολυ για το πρωτο μου ερωτημα και θα με πεισεις. Αλλιως δε προκειται.
-
Όπως σου είπαν όλοι, τέτοιο σύστημα δεν υπάρχει. Κάτι δεν πάει καλά στο αυτοκίνητό σου αν ξαφνικά βαραίνει το τιμόνι. Στα Φορντ για παράδειγμα όταν συμβαίνει αυτό σημαίνει ότι έχουν βράσει τα υγρά του τιμονιού.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όπως σου είπαν όλοι, τέτοιο σύστημα δεν υπάρχει. Κάτι δεν πάει καλά στο αυτοκίνητό σου αν ξαφνικά βαραίνει το τιμόνι. Στα Φορντ για παράδειγμα όταν συμβαίνει αυτό σημαίνει ότι έχουν βράσει τα υγρά του τιμονιού.Ισχυει και για σενα η παραπανω ερωτηση.
-
- το παράδειγμα σου με το τσοκ είναι τελείως άκυρο ...
Μάλλον εννοείς ρελαντι και Υπάρχει μηχανολογικό εξήγηση
Υπάρχει υπόβαθρο
Όλα αύρα που λες είναι υποθέσεις δικές σου . Στείλε ένα email στην μπος και ρώτησε τους αν προβλέπεται τέτοια χρήση του εσπ , η απάντηση προφανώς αρνητική αλλα αλλιώς μάλλον δεν πείθεσαι...
Τα αυτοκίνητα που αλλάζουν την υποβοήθηση είναι συγκεκριμένα και αλλαζεται εφαπαξ είτε με το πατημα κουμπιού είτε με το πέρας ορίου κμ... Καμία σχέση με αυτη που υποστηρίζεις ...
Εδω δεν το κάνουν τα πορσε λες να το Κάνει το ιμπιζα ;Αυτα που λες Ότι συμβαίνουν είναι στο μυαλο σου .-
- το παράδειγμα σου με το τσοκ είναι τελείως άκυρο ...
-
Σου είπα ότι στα Φορντ για παράδειγμα αν πιέζεις πολύ και βράσεις τα υγρά το τιμόνι βαραίνει. Κοίταξέ το σε συνεργείο. Ίσως είναι υγρά, ίσως αντλία, ίσως μοτεράκι. Πάντως νορμαλ δεν είναι.
-
Οκ ευχαριστω για την βοηθεια!
Εξυπνες βλαβες δε συμβαινουν ομως.
Εγω οταν παω συνεργειο θα το ρωτησω αλλα εφοσον δε μου ελυσε κανεις την απορια μου, λυπαμαι αλλα θα συνεχισω να πιστευω αυτα που πιστευα στην αρχη της συζητησης και βλεπω καθε μερα. Αν οντως μου βρουν καποιο προβλημα τοτε σας χρωσταω μια μπυρα στον καθεναν.@red_monster : προφανως ξερω τι λεω με το τσοκ... εσυ λες να νομιζω οτι δια μαγειας γινεται χωρις μηχανολογικο υποβαθρο? εννοω το αυτοματοποιημενο πλεον τσοκ. δεν εννοω αυτο με τον μοχλο, του 1970. Ή μηπως και ουτε γι αυτο υπαρχει η τεχνολογια και το φανταζομαι οταν ξυπναω το πρωι με την τσιμπλα στο ματι?
@realzeus : δεν εχει σχεση με την πιεση ή οχι αυτο που λεω. μολις βγεις απο το γκαραζ σου και πατησεις σε πλακοστρωτο πχ το κανει. ειτε πηγαινεις με 5 χλμ ειτε πηγαινεις με 100. αν κινηθεις μεσα στην πολη ανθρωπινα ειναι μια χαρα ελαφρυ και ευκολο. μολις πατησεις πλακοστρωτο, λιμνη με νερα, βρεγμενο οδοστρωμα για καμποσα μετρα, βαλεις το esp/asr να λειτουργησουν ακομα και στην ευθεια με μπολικο σπιναρισμα ομως (πατησεις μια 2α σε σκατα δρομο πχ), η πας να το στριψεις πιο απαιτητικα, ακομα και απο την 1η στροφη, αλλαζει...
Εφοσον ομως δεν υπαρχει αυτη η τεχνολογια ολα ειναι στην φαντασια μου και εγω νομιζω οτι ειμαι ο Colin Mc Rae...
Προφανως καταλαβαινεις οτι η εξηγηση της βλαβης καπου 'μπαζει'. -
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ
-
Παρακολουθώ τόσην ώρα την κουβέντα σας και μπήκα στον πειρασμό να πω μια γνώμη:
Στο Λεόν - και σε άλλα vag - υπάρχει χρόνια τώρα ένα σύστημα που λέγεται Driver Steering Recommendation.
http://www.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20050725/CUTAWAY/507250790Το σύστημα αυτό λειτουργεί με τη βοήθεια του ESP και παρεμβαίνει ενεργά στο τιμόνι, δίνοντας επίσης στον οδηγό και την κατάλληλη αίσθηση ώστε εκείνος να διορθώσει πορεία (το άρθρο χρησιμοποιεί ακόμα και τη λέξη 'impulse').
Συγκεκριμένα η εταιρεία που το προμηθεύει λέγεται 'Continental Automotive Systems' και το σύστημα λειτουργεί κάπως έτσι:Continental Automotive Systems supplies the second generation of its stability control system for the Leon and the Volkswagen Golf Plus, the high-roof version of the Golf.
Using a control unit that is attached to ZF Lenksysteme's electric power steering, Continental's ESP2 provides a steering impulse to cause the driver to turn the wheel in the proper direction when there is danger that the car will lose control. 'The car, in the initial phase, does the right thing, and several milliseconds later the driver is in the loop too,' says Peter Rieth, Continental Automotive Systems' head of advanced engineering and member of the company's management board.
VW calls this system Driver Steering Recommendation.
Δεν ξέρω αν αυτό υπάρχει και στο Ibiza του φίλου αλλά μήπως εκείνος αναφέρεται σ' αυτό το σύστημα, και εσείς τον κοροιδέυετε;
Υπάρχει και βίντεο στο youtube που το δείχνει πώς λειτουργεί στην πράξη σε Λεόν, με το εν λόγω σύστημα να 'κρατάει' ίσια το τιμόνι που πάει να φύγει προς τη μία πλευρά (το αμάξι να κινείται σε ευθεία, αλλά πατάει σε οδόστρωμα βρεγμένο από τη μια και στεγνό από την άλλη, οπότε παρεμβαίνει το ESP και διορθώνει ενεργά το τιμόνι), μόλις το βρω θα επανέλθω.
-
Έτερον εκάτερον.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Μπορεί και όχι.
-
Οταν στριβεις, ειδικα με πατημενο γκαζι το τιμονι βαραινει παντως για να σε 'βοηθησει'.
Ειδικα στις κλειστες στροφες. Αν βγεις απο φουρκετα με πατημενο γκαζι, και προφανως δουλευουν ολα τα ηλεκτρονικα XDS/ESP/ASR και δε ξερω και γω τι, για να μην γλιστρας προς την εξωτερικη και να κρατησεις την πορεια σου ωστε να πεταχτεις απο την φουρκετα, το τιμονι γινεται πολυ βαρυ...Ισως να ειναι αυτο, λογικο μου ακουγεται. Εσεις παντως μια λογικη εξηγηση δε μπορεσατε να μου δωσετε...
Παντως η τεχνολογια ΥΠΑΡΧΕΙ. Ξερω πολυ καλα τι νιωθω.
Ευχαριστω πολυ τον Σταυρο, για την παραθεση του. Ισως υπαρχουν και μερικα μη κολλημενα μυαλα εδω περα.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
άλλο πράγμα λέει ο σταύρος ...
οταν λες υπάρχει , η σεατ το ξέρει ??
έχεις καποια σχέση με την αυτοκίνηση πέρα από την αδιαλειπτη ενασχοληση σου από τα 14 ?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
άλλο πράγμα λέει ο σταύρος ...
οταν λες υπάρχει , η σεατ το ξέρει ??
έχεις καποια σχέση με την αυτοκίνηση πέρα από την αδιαλειπτη ενασχοληση σου από τα 14 ?
Ανθρωπε μου της Seat δεν ειναι το Link? Για το Leon δεν ελεγε? Τυφλος εισαι?
Σε περιπτωση που δε το διαβασες καλα 'Το σύστημα αυτό λειτουργεί με τη βοήθεια του ESP και παρεμβαίνει ενεργά στο τιμόνι.'
Τοση ωρα αυτο δε λεω? παρεμβαίνει ενεργά στο τιμόνιΛοιπον επειδη τα θες τα βρισιδια σου, τα ζηταει ο οργανισμος σου δε θα σου τα δωσω. Αν θες ελα να κανεις τεστ ντραιβ το αμαξι μου. Σταματα να ασχολεισαι με το θεμα αν δεν συμφωνεις. Πως κατεληξε εδω η συζητηση δε μπορω να καταλαβω.
Αν θες να εχεις κατι να προσθεσεις στειλε μου πμ. Εγω δε θα ξανα-απαντησω εδω περα για το θεμα. Μην χαλαμε και το τοπικο του Polo. -
-
ξερεις αγγλικά
-
αν ναι καταλαβαίνεις οτι μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. ?
τις αγριάδες στο χωρίο σου μπαγλαμα, αιντε , αμ είσαι αδαης και ασχετος με το θέμα αμ βγάζεις γλώσσα...
-
VW Polo 2009