-
Ολα τα τουρμπατα βγαζουν τα αλογα που δινει ο κατασκευαστης σε δυναμομετρα,
Και ο 1,2TCE σε πολλες δυναμομετρησεις εχι βγαλει γυρω στα 110 αλογα.
Καμια σχεση ομως ο ατμοσφαιρικος του RS που με το ζορι βγαζει γυρω στα 170 αν θυμαμαι καλα.
Επιβεβαιωνεται ετσι το εγκυρο περιοδικο οτοτριτι που τα ελεγε αυτα εδω και πανω απο 10 χρονια και λιγοι τα πιστευαν τοτες.
Αλλα οι εποχες αλλαζουν και ο κοσμος δεν τρωει πια το κουτοχορτο των μετρησεων απο τους κατασκευαστες. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πω, δεν νιώθεις.ρε φίλε βάζεις διαγράμματα που επιβεβαιώνουν πως τα vw βγάζουν περισσότερα αλογα στο στρόφαλο κ στο επισημαίνω, ενώ εσύ γραφεις 'Εδώ πχ έβγαλε 4 παραπάνω άλογα (ουάου) αλλά λιγότερη ροπή.' γιατι προφανώς δεν εχεις παρει χαμπαρι πως τα διαγράμματα μιλάνε για ΤΡΟΧΟ.
Τί δεν καταλαβαίνεις? -
Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω ότι αναφέρεται στον τροχό όταν λέει wheel power, ναι. Άλλο προσπαθώ να σου δείξω.
http://www.rri.se/popup/performancegraphs.php?ChartsID=807
http://www.rri.se/popup/performancegraphs.php?ChartsID=784
http://www.rri.se/popup/performancegraphs.php?ChartsID=93
http://www.rri.se/popup/performancegraphs.php?ChartsID=140
http://www.rri.se/popup/performancegraphs.php?ChartsID=144Βλέπεις το pattern;
-
Άλλο προσπαθώ να σου δείξω.
ε πες το ντε
ότι υπάρχουν κ άλλα αμάξια πλην vw που βγάζουν περισσότερα άλογα? δε διαφωνώ
υπάρχουν πάντως κ άλλα αμάξια από το λινκ που έβαλες που βγάζουν αρκετά πιο κάτω
http://www.rri.se/popup/performancegraphs.php?ChartsID=276
http://www.rri.se/popup/performancegraphs.php?ChartsID=69
http://www.rri.se/popup/performancegraphs.php?ChartsID=686
κ άλλα που αν προσθέσεις τις απώλειες λογικά είναι στους ίππους του κατασκευαστή
http://www.rri.se/popup/performancegraphs.php?ChartsID=143
http://www.rri.se/popup/performancegraphs.php?ChartsID=916 -
Αν προσέξεις, αυτά που φαίνεται να βγάζουν περισσότερα στον στρόφαλο είναι turbo κατά βάση. Αντίστοιχα, τα λειψά είναι ατμοσφαιρικά ως επί το πλείστον.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν προσέξεις, αυτά που φαίνεται να βγάζουν περισσότερα στον στρόφαλο είναι turbo κατά βάση. Αντίστοιχα, τα λειψά είναι ατμοσφαιρικά ως επί το πλείστον.μα κ εγώ αυτό είχα γράψει
σε πολλά τούρμπο νεας κοπής πάντως παρατηρείται το +10
αρα συμφωνούμε ότι τα vw είναι παραπάνω άλογα, όπως κ ΑΛΛΑ τουρμπο?
πάντως, για να γυρίσουμε στο θέμα μας (περίπου). το ιμπιζα fr εχει 15500 βγαινει κ σε 5πορτο, πολύ καλό σετ απ που δε κοπαναει σα το κουπρα, υπερπλήρης εξοπλισμός, 150 άλογα+dsg. απορώ γιατί δε το παίρνει ο κόσμος
-
Δεν ξέρω αν συμφωνούμε, εγώ λέω πως σε αυτά τα δυναμόμετρα τα τούρμπο φαίνονται να έχουν παραπάνω απόδοση. Διαφορετικές μετρήσεις με διαφορετικά όργανα όμως.
-
Με την έλευση του κινητήρα 90 ίππων στο Πόλο, πιστεύετε ότι η διαφορά των 760 ευρώ που χωρίζει τις εκδόσεις 90 και 105 ίππων είναι αμελητέα για να πάει κανείς σε 6άρι κιβώτιο και 15 ονομαστικά άλογα περισσότερα; Μήπως ο κινητήρας των 90 ίππων λόγω της διαφορετικής χαρτογράφησης (κι ενδεχομένως μικρότερης πίεσης στο turbo) αποδειχθεί «αειθαλής» σε σχέση με αυτόν των 105;
-
Σαν κάτοχος της έκδοσης με τους 105 θα σου πω ότι θεωρώ ότι ταιριάζει γάντι. Όταν είμαι μόνος ή με 1 άτομο επιπλέον θεωρώ ότι κινεί το αμάξωμα σβέλτα, ενώ με 5 άτομα το κινεί παραπάνω από ικανοποιητικά (για την κατηγορία πάντα). Συνεπώς δε θα ήθελα λιγότερη δύναμη σε καμία περίπτωση και επειδή ισχύει το ότι η δύναμη συνηθίζεται, μετά από 2 χρόνια κατοχής του δε θα κοιτούσα καν κάποια λιγότερο δυνατή έκδοση του. Τώρα στα πέρι αξιοπιστίας δε ξέρω αν θα υπάρχει καμία διαφορά, αλλά δε βλέπω τον λόγο.. Σχετικά με το 6άρι, πιστεύω αν θα ταξιδεύεις αρκετά θα σε βολέψει, δεδομένουν ότι η 6η είναι πολύ μακρία οπότε θα έχεις χαμηλή κατανάλωση και λιγότερο θόρυβο (στις 3000 στροφές ή 6η έχει περίπου 150 χλμ ενώ στις 4200-4300 αν θυμάμαι καλά έρχεται η τελική του, τα 195 χλμ)
Αυτά από μένα
Υ.Γ. Μπορείς να μου πεις ότι παίρνεις το 90άρι και με τα 760ε βάζεις πρόγραμμα και το κάνεις δυνατότερο απ'το 105, αλλά τότε πάει περίπατο ένας απ τους λόγους που αναφέρεις, η πιθανώς μεγαλύτερη αξιοπιστία
edit
Υ.Γ. 2. Δεν έχω οδηγήσει ακόμη 90άρι, οπότε ένα test drive και στα 2 θα σου λύσει τις απορίες και θα δείς και τί κλιμάκωση έχει το 5άρι σασμάν και αν σε βολεύει
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Σαν κάτοχος της έκδοσης με τους 105 θα σου πω ότι θεωρώ ότι ταιριάζει γάντι. Όταν είμαι μόνος ή με 1 άτομο επιπλέον θεωρώ ότι κινεί το αμάξωμα σβέλτα, ενώ με 5 άτομα το κινεί παραπάνω από ικανοποιητικά (για την κατηγορία πάντα). Συνεπώς δε θα ήθελα λιγότερη δύναμη σε καμία περίπτωση και επειδή ισχύει το ότι η δύναμη συνηθίζεται, μετά από 2 χρόνια κατοχής του δε θα κοιτούσα καν κάποια λιγότερο δυνατή έκδοση του.Παντως η διαφορα μεταξυ ενος ή δυο με πεντε ατομα μεσα στο αμαξι ειναι ΧΑΟΤΙΚΗ...
Κατα τα αλλα συμφωνω οτι δινεις που δινεις ενα σκασμο λεφτα για το συγκεκριμενο 'αυτο-κινητο' ( ), δεν αξιζει να το παρεις με 15 αλογα λιγοτερα, ελεος! Ακομα και για μεσα στην πολη δηλαδη η διαφορα θα ειναι ελαχιστη μεχρι τις 1.800 στροφες (εγω στις 1.800 αλλαζω μεσα στην πολη με τον 1.2 tsi), ενω θα εχεις χασει οποια εξτρα σπιρταδα θα σου δωσουν τα 15 παραπανω αλογα στο ελαφρυ σχετικα αμαξωμα...
-
Προς ενημέρωση: σε polo 1.2 dsg φίλου έκανε θόρυβο το dsg, το πήγε για έλεγχο και δεν έβρισκαν τπτ, όλα έτσι κάνουν, κλπ. Όταν όμως το πήγε εκεί και απαίτησε αυτοκίνητο αντικατάστασης και είπε ότι δεν το παραλαμβάνει αν δεν διορθωθεί, του είπαν ότι θα του αλλάξουν τον δίσκο.
-
καλωηρθατε στον κοσμο της βαγκ..
κ εμενα ειπαν οτι θα μου διορθωσουν το προβλημα,αν κ καθαρα προληπτικα πηγα(ειχα τριγμο,αλλα ελαχιστο κ σπανια,ομως ειπα φυλαγε τα ρουχα σου να εχεις τα μισα).ακομα δεν εχω επικοινωνησει μαζι τους να δω τι ακριβως θα κανουν..
αν παντως το προβλημα ειναι οι δισκοι που μπαινουν εξαρχης κ οχι κατασκευαστικο,τοτε γιατι ακομη κ στα καινουργια αυτοκινητα συνεχιζουν με τους ιδιους δισκους? -
Αν λετε για τον θορυβο που κανει με D2 περνώντας πανω απο ανωμαλιες ειναι φυσιολογικοτατος...και καινουργιο να παρετε ετσι θα κανει ,και δισκο να αλλαξετε ετσι θα κανει... Μπήκα και εγω προσφατα στον κοσμο του DSG και εχω παθει την πλακαρα μου...(σε δρομο πλακοστροτο ολο ανωμαλιες 200μ μηκος ισα που ακουω θορυβο αν βγαλω κεφαλι εξω απο το παραθυρο,πιο πολυ ακουω αναρτηση,βασικα μπορει να ειναι και ιδεα μου) Τωρα αν ακουτε εντονα πραγματα τοτε ειναι μαλλον προβλημα...
Το μονο προβλημα που εχει παραδεχθει και η ιδια η VW ειναι το τρεμουλο/σκορτσαρισμα κατα την αλλαγη απο 1η σε 2α που πλεον το ελυσε με νεο βελτιωμενο πολυδισκο συμπλεκτη ιδου και η επισημη επιστολη που ειπα και στο αλλο τοπικ VW FORUMΤεχνική ενημέρωση προϊόντος Νο. διαδικασίας: 2026097/1
Μετάδοση κίνησης: Δονήσεις,τράνταγμα/κροτάλισμα κατά την αλλαγή από 1η σε 2α στην επιτάχυνση Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Αυγ 2011Περιγραφή πελάτη / Διαπίστωση συνεργείου
Η διαμαρτυρία παρουσιάζεται μόνο σε θερμοκρασία λειτουργίας μετά από ορισμένο χρόνο οδήγησης!
Μαρτυρία πελάτη:
• Συμπεριφορά οδήγησης με θόρυβο γδαρσίματος/ κροταλίσματος κατά την επιτάχυνση στη 2η ταχύτητα.
• Τράνταγμα/ κροτάλισμα κατά την επιτάχυνση στη 2η ταχύτητα για περίπου 1-2 δευτερόλεπτα (για παράδειγμα κατά τη στροφή ή κατά την εκ νέου επιτάχυνση με ταχύτητα μεταξύ 5 και 10 χλμ/ώρα).
• Δονήσεις, τράνταγμα/κροτάλισμα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αλλαγής από την 1η στη 2η σχέση ταχύτητας σε χαμηλή ταχύτητα κίνησης (δεν υπάρχει μεμονωμένο τράνταγμα!).
• Τράνταγμα/κροτάλισμα κατά την εκκίνηση με όπισθεν.
Διαπίστωση συνεργείου:
• Για σύντομο χρονικό διάστημα κατά την επιτάχυνση από χαμηλή ταχύτητα στη 2η σχέση ταχύτητας είναι αισθητή συμπεριφορά οδήγησης με τράνταγμα/κροτάλισμα.
Τεχνικό θέμα
Σύντομες διακοπές της τιμής τριβής του πολλαπλού συμπλέκτη.
Εφαρμογή στη σειρά παραγωγής
—
Μέτρο
Προς το παρόν δεν είναι εφικτή καμία επισκευή που να οδηγεί στο στόχο. Η αντικατάσταση του πολλαπλού συμπλέκτη δεν φέρνει μόνιμο αποτέλεσμα. Πρόκειται μόνο για διαμαρτυρία που αφορά στην άνεση. Δεν υφίσταται θέμα ζημιάς εξαρτήματος. Να ενημερώσετε τον πελάτη σχετικά με την κατάσταση! Προς το παρόν προετοιμάζεται λύση για αυτή τη διαμαρτυρία.
Αναβάλλετε όλες τις επισκευές για αυτή τη διαμαρτυρία!
Ο κατασκευαστής θα σας ενημερώσει, μόλις είναι διαθέσιμη επισκευή που να έχει αποτέλεσμα!
Η διαμαρτυρία δεν προκαλείται λόγω του βολάν δύο μαζών (ZMS)! Για αυτό το λόγο δεν πρέπει να αντικατασταθεί το βολάν δύο μαζών! Αδικαιολόγητη αντικατάσταση του βολάν δύο μαζών σε βάρος της εγγύησης επαναχρεώνεται!
Συμφωνα με παιδια που ξερω και ειχαν χοντρο προβλημα με το τρεμουλο που κανει κατα την συμπλεξη της δευτερας τους εχουν ειδοποιησει για αλλαγη πολυδισκου. Αν δειτε πιο πανω γραφει :*Αναβάλλετε όλες τις επισκευές για αυτή τη διαμαρτυρία!*Πλεον αρχισαν ξανα οι επισκευες διοτι βγηκε βελτιωμενος πολυδισκος
-
2 φίλοι με καινούρια Polo:
-
ο ένας στα 4.000 km συμπλήρωσε λάδι
-
ο άλλος σε κάθε ανεβοκατέβασμα Αθήνα-Γιάννενα-Αθήνα συμπληρώνει
είναι γενικό το ζήτημα;
Επίσης φίλη με το DSG ζήτημα με το ρελαντί.
Πλέον έχω ακούσει τόσα περιστατικά με τα Polo ο ίδιος, που έχω αρχίσει να αμφιβάλλω με την αξιοπιστία του μοντέλου.
-
-
Για ποιον κινητήρα αναφέρεσαι samatistas ότι συμπληρώνει λάδι; Δεν έχω ακούσει/διαβάσει από κανέναν παράπονο για κατανάλωση λαδιού, εκτός απ το GTi (αν αναφέρεσαι σε αυτό, γνωστό το πρόβλημα)
Για το θέμα με το ρελαντί, εννοείς ότι της σβήνει; Αν ναι, αυτό έχει λυθεί από το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2010 (με update εγκεφάλου) και έκτοτε δεν έχω διαβάσει απο κάποιον κάτι παρόμοιο.
Στα 37,000 χλμ σήμερα το δικό μας 1,2 ΤSi δε καίει καθόλου λάδι ( αλλαγές κάθε 15k, και τρώει και αρκετή πόλη)
-
1.2 TSi 105 και τα 2 με το λάδι. Αλλά καινούρια αυτοκίνητα και να συμπληρώνουν λάδι τους προβληματίζει.
Ναι. Στην αρχή με το ρελαντί τρανταζόταν πολύ, της έλεγαν όλα έτσι κάνουν στο εξουσιοδοτημένο μέχρι να αρχίσει τα σβησίματα και να της κάνουν το update.
Δεν λέω ότι όλα τα Polo τα βγάζουν. Αλίμονο. Απλά βλέπω ότι όλοι οι ιδιοκτήτες Polo γύρω μου έχουν μικροθεματάκια. Και επειδή για μέσα στο 12 το σκεφτόμασταν το 1.2 DSG στην οικογένεια, πλέον προβληματίζομαι.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
1.2 TSi 105 και τα 2 με το λάδι. Αλλά καινούρια αυτοκίνητα και να συμπληρώνουν λάδι τους προβληματίζει.Ναι. Στην αρχή με το ρελαντί τρανταζόταν πολύ, της έλεγαν όλα έτσι κάνουν στο εξουσιοδοτημένο μέχρι να αρχίσει τα σβησίματα και να της κάνουν το update.
Δεν λέω ότι όλα τα Polo τα βγάζουν. Αλίμονο. Απλά βλέπω ότι όλοι οι ιδιοκτήτες Polo γύρω μου έχουν μικροθεματάκια. Και επειδή για μέσα στο 12 το σκεφτόμασταν το 1.2 DSG στην οικογένεια, πλέον προβληματίζομαι.
Στο ροντάρισμα, μόνο περίεργο δεν είναι να καεί λάδι σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο.
-
Σαν beta tester (εχμ σαν κάτοχος των πρώτων TSI που ήθραν στην Ελλάδα θέλω να πω) του συγκεκριμένου αυτοκινήτου όπως εξελίχθηκε τελικά κι αυτό γιατί μου έβγαλε σχεδόν όλα τα θεματάκια που είχαν τα Polo, (σβήσιμο στο ρελαντί από τα πρώτα 800km!, τα σωληνάκια που συντόνιζαν πίσω από το ντουλαπάκι του οδηγού, αλλαγή τουρμπίνας πριν 2-3 μήνες) εκτός αυτό με τα λάδια που ανέφερε ο φίλος παραπάνω.
Παρόλα τα θέματα που ανέφερα, τόσο καιρό δεν είχε κάψει σχεδόν τίποτε από λάδια! Πάντα κάθε 15.000km έγιναν οι αλλαγές και δεν είχε ζητήσει ποτέ κάτι τέτοιο. Θέμα με τα λάδια είναι γνωστό με τα GTI και ετοιμάζονται τα παλικάρια από εκεί να κάνουν μαζική διαμαρτυρία με δικηγόρους κτλ.
Πάντως αν θες τη γνώμη μου μηχανικά έχει χάσει την αξιοπιστία της πλέον η VW και θα το σκεφτόμουν διπλά αν θα έπαιρνα τώρα το Polo. Όμως αυτό το εσωτερικό που αποπνέει αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας με το που μπαίνεις μέσα, δεν το έχω βρει πουθενά, σε όσα αυτοκίνητα της ίδιας κατηγορίας και χρονολογίας κατασκευής έχω μπει.
-
Τα περισσότερα σουπερμινι έχουν εξαιρετικά εσωτερικά ...
Δεν νομίζω το εσωτερικο του πόλο να έχει κάτι άξιο αναφοράς ... -
Μάλλον η 'συντηριτικούρα' που αποπνέει και η ιδιαίτερα κλασσική/απλή εσωτερική σχεδίαση, το κάνει να διαφέρει από τα υπόλοιπα που έχουν ποιο φρέσκα και ποιο 'νεανίστικα' εσωτερικά.
VW Polo 2009