-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Μωρέ έχει ένα σαν κουμπί εκεί, δε ξέρω τι σκατά ειναι, πάντως σίγουρα δεν είναι για τις μαλακίες που είπε αυτός. Το θέμα είναι πως πήρε επιπλέον 6,5 λίτρα Για να δω τώρα πόσα χλμ θα βγάλει με αυτό το ρεζερβουάρ. Μηδένισα και την γενική κατανάλωση για να το μετρήσω κι απο εκεί.Υπάρχει ένα κουμπί ακριβώς δεξιά από εκεί που μπαίνει η αντλία όπου πατώντας το κάνει εξαερισμό στο ντεπόζιτο του αυτοκινήτου (από τον αέρα που έχει μαζευτεί από παλαιότερα γεμίσματα) με αποτέλεσμα να παίρνει γύρω στα 8 λίτρα επιπλέον βενζίνη. Δε σου έλεγε βλακείες αυτό ισχύει κανονικά. Απλά καλό είναι να αποφεύγεται καθώς μετά από καιρό (πολύ καιρό όμως) μπορεί να χαλάσει η αντλία, ή ο δείκτης της βενζίνης και να σου δίνει λάθος τιμές στο καντράν.
-
Δε σκοπεύω να το ξανακάνω πάντως. Ευχαριστώ Ζ3Ratul. Ελπίζω με αυτή τη μία φορά να μην έχω πρόβλημα στην αντλία ή κάποια από τις παρενέργειες που ανέφερες.
-
Καλημέρα, ξεθάβω το θέμα να σας αναφέρω το πρόβλημα που έβγαλε το πολο TSi
Λοιπόν άναψε λαμπάκι EPC και έπεσε η απόδοση ξαφνικά για λίγη ώρα. Μετά το λαμπάκι συνέχισε να είναι αναμένο αλλά η απόδοση ήρθε στα φυσιολογικά επίπεδα. Με μια επίσκεψη στο συνεργείο είπανε ότι το τούρμπο θέλει αλλαγή γιατί ειναι ελλατωματικό . Το τί ακριβώς δημιουργεί το πρόβλημα δε το ξέρω, πάντως το τούρμπο ειναι πάνω στην πολλαπλή και πάει πακέτο.
Το μόνο που είδα στο vwclub είναι ότι μέχρι 30/5/2010 ημ.παραγωγής υπάρχει διαφορετικός κωδικός τουρμπίνας απ ότι από 31/5/2010, οπότε πολύ φοβάμαι ότι όσοι έχουν απ τα πρώτα TSi έχουν αυξημένες πιθανότητες για το πρόβλημα αυτό ενώ οι υπόλοιποι εικάζω πως όχι..
Αυτα για σήμερα
edit: Οι κωδικοί τουρμπο, πριν τις 30/5/2010 : 03F 145 701 F
μετά τις 31/5/2010: 03F 145 701 G -
Δημήτρη να 'ξερες τι φωτιές άναψες στο φόρουμ...
Ευτυχώς δεν πληρώνεις τίποτα εσύ!
-
Χαχαχα πες το ψέμματα Αλέξανδρε! Αλλά δε θα έκρυβα τα προβλήματα, πρέπει να τα έχουμε όλα υπόχην μας. Πιστεύω πάντως μετα την αλλαγή να μην ξαναβγάλει τέτοιου είδους πρόβλημα, δε νομίζω να άλλαξε τυχαία ο κωδικός τουρμπο από 31/5/2010 και μετά, οπότε για προβληματική παρτίδα το κόβω
Υ.Γ Δέχομαι ελεύθερα το 'δούλεμα'
-
Για τι κόστος μιλάμε σε περίπτωση που προκύψει η βλάβη εκτός εγγύησης?
-
Καλημέρα, ξεθάβω το θέμα να σας αναφέρω το πρόβλημα που έβγαλε το πολο TSi....
Το μόνο που είδα στο vwclub είναι ότι μέχρι 30/5/2010 ημ.παραγωγής υπάρχει διαφορετικός κωδικός τουρμπίνας απ ότι από 31/5/2010, οπότε πολύ φοβάμαι ότι όσοι έχουν απ τα πρώτα TSi έχουν αυξημένες πιθανότητες για το πρόβλημα αυτό ενώ οι υπόλοιποι εικάζω πως όχι..
...Άρα το δικό μου που είναι Μάρτη του 10 θα βγάλει βλάβη κάποια στιγμή..
Έχω 21.000 χλμ. μέχρι τώρα, άρα στο τέλος της εγγύησης των 4 ετών θα έχει γύρω στα 85.000 χλμ.!
Καλά έκανα και του επέκτεινα την εγγύηση στα 4 χρόνια τελικά!!! -
@stefan
Αυτο δε το ξέρω αλλά θα το ρωτήσω και θα σας πω. Πάντως όσοι έχουν αυτοκίνητο με ημ παραγωγής πριν την 31/5/2010 θα συμβούλευα να κάνουνε επέκταση εγγύησης, κοντά στα 200Ε κοστίζει η επέκταση.Απλά υποθέτω ότι γι αυτο το λόγο αλλάχθηκε ο κωδικός, γιατί καπου θα υστερούσε. Πάντως πάει πακέτο με τη πολλαπλή, όπως στον 2λιτρο. Και το πρόβλημα το κάνει κάποια βαλβίδα (?), ή η wastegate που επειδή πάει πακέτο αλλάζει όλο μαζί. Λεπτομέρεις μόλις μάθω ακριβώς, αν ξέρουν δηλαδή ακριβως τι φταίει.
Και μένα στα 21000+ χλμ το έβγαλε
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
**Δημήτρη να 'ξερες τι φωτιές άναψες στο φόρουμ...
**
Ευτυχώς δεν πληρώνεις τίποτα εσύ!Μόνο στους κολλημένους οι οποίοι μπορούν να πιουν ένα ποτηράκι... ξέρετε τι!
-
Ε είναι κλασσική μακακία στα νέα τουρμπάκια να πηγαίνουν μαζί με την πολλαπλή και να εκτοξεύεται το κόστος σε περίπτωση προβλήματος. Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση εάν το 'κουστουμάκι' ξεπεράσει τα 1500€. Απλά ρώτησα γιατί κι εγώ ΙΗΙ φοράω και γενικά δεν είχα ξανακούσει να έχουν θέματα. Οι BorgWarner ήταν αυτές με τα περισσότερα προβλήματα...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ε είναι κλασσική μακακία στα νέα τουρμπάκια να πηγαίνουν μαζί με την πολλαπλή και να εκτοξεύεται το κόστος σε περίπτωση προβλήματος.Συμφωνώ σε αυτό που λες. Μεγαλη μακακία. πχ φίλος αγόρασε καινούρια τουρμπίνα απο punto abarth στα 650Ε. Πολύ καλή τιμή.
Φαντάζομαι θα φτάνει κανα 1500Ε στο πολο. Αλλά θα ρωτήσω αυριο και θα σου πω.
Μόνο στους κολλημένους οι οποίοι μπορούν να πιουν ένα ποτηράκι... ξέρετε τι!
Ξέρουμε ξέρουμε!
-
Σήμερα μπηκε η νέα τουρμπίνα. Όμως ο κωδικός του ανταλλακτικού είναι ο πρώτος, από αυτους που παρέθεσα πιο πριν, και ο υπάλληλος εκεί λέει πως δε θα υπάρξει πρόβλημα και πως αν ήταν προβληματικό το ανταλλακτικό δε θα υπήρχε αυτός ο κωδικός και δε θα έστελναν προβληματικό ανταλλακτικό. Η διαδικασία πήρε κανα 3ώρο όπως με ενημέρωσε ο πατέρας μου που το πήγε και αυτό γιατί λεει περιμένανε να πέσει η θερμοκρασία (αφού αλλάξανε το παραφλού) απ τους 80 που έδειχνε ο εγκεφαλος, στους 45, όπως υποδείκνυε ο υπολογιστής.
Αυτό είναι λογικό σαν διαδικασία ή δε κατάλαβε κάτι σωστά ο πατέρας μου ή του έλεγαν μπούρδες; (δεν έχω ιδέα γι αυτό ρωτάω).
Επίσης χρειάζεται να ρυθμίσουν αυτοί ξανα την πίεση του τούρμπο ή οχι; (είπαμε, είμαι λίγο άσχετος σ αυτό )
Το κόστος αν ήταν εκτός εγγύησης θα ήταν 1140Ε για το ανταλλακτικό και 200Ε για την εργασίαΤώρα το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως επειδή μπήκε τουρμπο με τον παλιό κωδικό, μην έχω πάλι τα ίδια θέματα στο μέλλον.
-
Ε είναι κλασσική μακακία στα νέα τουρμπάκια να πηγαίνουν μαζί με την πολλαπλή και να εκτοξεύεται το κόστος σε περίπτωση προβλήματος.
Συμφωνώ σε αυτό που λες. Μεγαλη μακακία. πχ φίλος αγόρασε καινούρια τουρμπίνα απο punto abarth στα 650Ε. Πολύ καλή τιμή.
Φαντάζομαι θα φτάνει κανα 1500Ε στο πολο. Αλλά θα ρωτήσω αυριο και θα σου πω.
Μόνο στους κολλημένους οι οποίοι μπορούν να πιουν ένα ποτηράκι... ξέρετε τι!
Ξέρουμε ξέρουμε!
του έσπασε η τουρμπίνα στο πούντο?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δημήτρη να 'ξερες τι φωτιές άναψες στο φόρουμ...Ευτυχώς δεν πληρώνεις τίποτα εσύ!
μην το δεί ο πάσχος...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
όχι, είχε tjet 120 και το εκανε abarth setup.
-
Το χειρότερο είναι ότι το νέο ανταλλακτικό δεν έχει δικιά του εγγύηση εφόσον αλλάχτηκε εντός εγγύησης του αυτοκινήτου. Αν δηλαδή χαλάσει (χτύπα ξύλο) πάλι η τουρμπίνα εκτός εγγύησης του αυτοκινήτου, την πληρώνεις κανονικά απ' την τσέπη σου. Τάδε έφη Καρέντα που μου άλλαξε χθες το μοτεράκι στην τάπα της βενζίνης. Του ζήτησα απόδειξη για να είμαι καλυμμένος σε περίπτωση που ξαναχαλάσει και μου λέει δεν έχει νόημα να σου δώσω γιατί τα ανταλλακτικά εντός εγγύησης έχουν εγγύηση όσο και το αυτοκίνητο συνολικά...Μπερδεμένα τα είπα αλλά δεν γινόταν αλλιώς...ελπίζω να βγήκε νόημα...
-
Κατάλαβα τι λες. Όμως το αμάξι δεν έχει κλείσει χρόνο οπότε λογικά μέχρι τα 4 χρόνια και με περίπου 22,000 χλμ το χρόνο αν είναι να το ξαναβγάλεο, θα το ξαναβγάλει εντός εγγύσης. Πάντως τι στο καλό, αν ηταν προβληματικό το ανταλλακτικό και αλλάχθηκε απ το Μάιο του 2010, υπάρχει περίπτωση να πωλείται ακόμα σαν ανταλλακτικό;
Επίσης , θέλει στρώσιμο λογικά ε;
-
Αφού έχεις κάνει και επέκταση είσαι κομπλέ. Εγώ είχα στο νου μου τα 2 χρόνια του αυτοκινήτου και ότι θα τα υπερκάλυπταν τα άλλα 2 που έχει το ανταλλακτικό.
Funny fact:
τα Polo και Ibiza που μοσχοπουλάνε έχουν 2 χρόνια εγγύηση. Το απαράδεκτο Α1 έχει 4 (!) χρόνια μπας και δελεάσει κανέναν με προβλήματα όρασης!! -
Στα Γιάννενα το μόνο Α1 που έχω δει ειναι το τεστ ντραιβ και Θεσσαλονίκη δεν έχω πετύχει κανενα
Ασχετο, αλλά ο κωδικός του ανταλλακτικού είναι διαφορετικός στη σεατ πχ απ ότι στη vw σωστά; -
όχι, είχε tjet 120 και το εκανε abarth setup.
Γνωστή πατέντα ...
Υπόψιν , τα αμπαρθ σεταπ είναι γρηγορότερα από αμπαρθ πουντο/μιτο...
VW Polo 2009