-
η αναμονη αξιζει, μολις το παρεις αρχιζουν τα προβληματα
-
Μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα σοβαρό πρόβλημα!
Το αυτοκίνητο πετάει και το ΣΚ που πέρασε κέρασα τσαγάκι ένα auris (δε ξέρω αν ήταν 1.3 ή 1.6 αλλά το ice tea του ήρθε κουτί) και ένα mazda 3.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
η αναμονη αξιζει, μολις το παρεις αρχιζουν τα προβληματα -
Ο χρήστης g_alex έγραψε:
... εχω ξενερωσει παρα πολυ γιατι στην αρχη μου ειπαν για 3 μηνες και τωρα με βλεπω να το παιρνω ιουλιο ρε γαμοτοΔυο αυξήσεις ΦΠΑ θα έχεις μέχρι την παραλαβή!
Έχεις κάνει καμιά συνεννόηση για την 2η αυξηση της 1ης Ιουλίου? -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
... εχω ξενερωσει παρα πολυ γιατι στην αρχη μου ειπαν για 3 μηνες και τωρα με βλεπω να το παιρνω ιουλιο ρε γαμοτο
Δυο αυξήσεις ΦΠΑ θα έχεις μέχρι την παραλαβή!
Έχεις κάνει καμιά συνεννόηση για την 2η αυξηση της 1ης Ιουλίου?Με κοροιδευουν θα ερθει και θα ερθει ουτε ευρω δεν δινω παραπανω .Ναι το εχω σκεφτει για τις αυξησεις του φπα. να κοψουν απο το κερδος τους δεν με νοιαζει λιγα βγαζουν?????????????600 ευρω μου ειπαν εξοδα πρεοτοιμασιας σιγα μην δωσω κ αλλα
-
Σε μένα, για 5 μήνες που το κράτησα και μετά από 5500 χλμ, το μόνο αρνητικό (εκτός της ιπποδύναμης,1,4) είναι στην επένδυση των καθισμάτων που είχε αρχίσει να ξεφτάει. Όντως περίεργο για VW αλλά αληθινό.
-
Ο χρήστης g_alex έγραψε:
... εχω ξενερωσει παρα πολυ γιατι στην αρχη μου ειπαν για 3 μηνες και τωρα με βλεπω να το παιρνω ιουλιο ρε γαμοτο
Έχεις κάνει καμιά συνεννόηση για την 2η αυξηση της 1ης Ιουλίου?Με κοροιδευουν θα ερθει και θα ερθει ουτε ευρω δεν δινω παραπανω .Ναι το εχω σκεφτει για τις αυξησεις του φπα. να κοψουν απο το κερδος τους δεν με νοιαζει λιγα βγαζουν?????????????600 ευρω μου ειπαν εξοδα πρεοτοιμασιας σιγα μην δωσω κ αλλα
Δε χαίρομαι γι' αυτό που θα σου πω όμως ΔΕΝ γλυτώνεις το +2% στο ΦΠΑ (23%) αν το έχεις στα χέρια σου μετά τον Ιούλιο. Η παραγγελία φαντάζομαι έχει γίνει στο όνομα σου και πλέον το αυτοκίνητο είναι στην παραγωγή. Σου μιλάει ένας που πλήρωσε 21%, ενώ είχε κλείσει το αμάξι για να έρθει με 19%.
Δε μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό. Δε φταίει η εταιρία/αντιπροσωπεία γι' αυτό και σίγουρα δύσκολα έως αδύνατο να κάνουν κάτι. Το μόνο μελανό σημείο είναι τα έξοδα προετοιμασίας! Έλεος να είναι 600€! Έμενα όλα μαζί πινακίδες/τέλη κυκλοφορίας/PDI ήταν 369€. Εκτός κι αν έχεις κάνει καμιά ειδική παραγγελία και σου βάλουν πολύ πράμα όταν έρθει το κάρο με το καλό.
-
Ο χρήστης Z3RatuL έγραψε:
Δε χαίρομαι γι' αυτό που θα σου πω όμως ΔΕΝ γλυτώνεις το +2% στο ΦΠΑ (23%) αν το έχεις στα χέρια σου μετά τον Ιούλιο. Η παραγγελία φαντάζομαι έχει γίνει στο όνομα σου και πλέον το αυτοκίνητο είναι στην παραγωγή. Σου μιλάει ένας που πλήρωσε 21%, ενώ είχε κλείσει το αμάξι για να έρθει με 19%.
Δε μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό. Δε φταίει η εταιρία/αντιπροσωπεία γι' αυτό και σίγουρα δύσκολα έως αδύνατο να κάνουν κάτι. Το μόνο μελανό σημείο είναι τα έξοδα προετοιμασίας! Έλεος να είναι 600€! Έμενα όλα μαζί πινακίδες/τέλη κυκλοφορίας/PDI ήταν 369€. Εκτός κι αν έχεις κάνει καμιά ειδική παραγγελία και σου βάλουν πολύ πράμα όταν έρθει το κάρο με το καλό.
Εχω παραγγειλει το 1.2 τσι highline 5θ με εξτρα 16'' ζαντες/ rcd 310/μαυρο περλε και χειριστηρια στο τιμονι αυτα ομως ειναι απο το εργοστασιο.Αυτοι θα μου κανουν δωρο συναγερμο και αισθ. παρκαρισματος
τελικη τιμη τελος ιανουαριου 17000 ..... -
Εκανα σημερα ενα test drive το πολακι 1,2 tsi..
Εμεινα εκπληκτος απο το 1,2 μοτερακι το οποιο ειναι τελειο για πολη.. ροπατο και με την ισχυ που πρεπει για ολες τις περιστασεις. Μεσα ανετο με αρκετους χωρους. Οδηγησα την εκδοση highline και εμεινα ευχαριστημενος και απο τα οδικα του χαρακτηριστικα.
Εννοειται οτι θα παρω αυτοματο .. Μου αρεσει που ειναι ουδετερο σχεδιαστικα αλλα ουτε και αποπνεει το παραμικρο αρνητικο σχολιοΣτα 17+ που κοστιζει ομως αξιζει τα λεφτα του ?
Κοιταζω και το ibiza Fr .. πιο δυνατο πιο ενδιαφερον σχεδιαστικα με καλυτερο εξοπλισμο αλλα και 1000 ευρω+ παραπανω.. -
Βλεποντας αυτη viewtopic.php?p=1874584#p1874584 σου τη δημοσιευση νομιζω πως τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα. Στην περιπτωση του Ibiza FR με λιγα παραπανω χρηματα παιρνεις το ιδιο κιβωτιο με το Polo συναμα με περισσοτερο γκαζι, σπορ χαρακτηρα και ισως καλυτερη εμφανιση (εξαρταται απο το γουστο σου). Θεωρω επισης οτι το μοτερ του FR ειναι οικονομικο για το χαρακτηρα του αλλα φανταζομαι πως δεν θα φτανει σε οικονομια το παρομοιας προσεγγισης , αλλα λιγοτερων κυβικων, μοτερ του Polo. Αλλωστε θεωρω πως στο ποστ σου που παρεθεσα εισαι πιο ξεκαθαρος. Ουσιαστικα θες το αμαξι να ειναι ανετο σε χωρους, ανετο στην αποσβεση, διακριτικο στην εμφανιση, να μην καιει, να εχει σβελτες επιδοσεις και να μεταφερει και η μανα καμια μολοχα αμα λαχει . Σιγουρα το Polo ειναι χειροτερο value for money σε σχεση με το Ibiza αλλα νομιζω οτι τα πλεονεκτηματα του Ibiza δεν αγγιζουν τους τομεις που σε ενδιαφερουν, οποτε απο μενα το Polo ειναι μονοδρομος. Θεωρω πως μονο σε περιπτωση που αφηνοντας τη Z4 θες να μπορεις να κανεις ενα ταξιδι αστραπη και να ευχαριστηθεις και οδηγηση σε στριφτερους δρομους (το δυνατον σε σχεση με την μπεμπα) πρεπει να κοιταξεις την αλλη επιλογη. Σε μια τετοια περιπτωση θεωρω πως καλυτερη επιλογη απο το FR ειναι το Cupra, αλλα τοτε θυσιαζεις σχεδον ολα τα αλλα που ζητας για τις λιγες φορες που θα το ταξιδεψεις μακρια και η διαδρομη σου θα εχει στροφιλικι. Τελος να σου πω και το αλλο. Φανταζεσαι ποσοι πιτσιρικαδες θα γλωσσοφανε το κακομοιρο το Cupra αν δουν να το οδηγαει η γιαγια (ζητω προκαταβολικα συγνωμη αν δεν ισχυει κατι τετοιο) με τα λιπασματα στο πισω καθισμα; Κριμα δεν ειναι να πρεπει να εχεις πεντε σκορδα και αλλα τοσα ματια μεσα στο αυτοκινητο;
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Εκανα σημερα ενα test drive το πολακι 1,2 tsi..
Εμεινα εκπληκτος απο το 1,2 μοτερακι το οποιο ειναι τελειο για πολη.. ροπατο και με την ισχυ που πρεπει για ολες τις περιστασεις. Μεσα ανετο με αρκετους χωρους. Οδηγησα την εκδοση highline και εμεινα ευχαριστημενος και απο τα οδικα του χαρακτηριστικα.
Εννοειται οτι θα παρω αυτοματο .. Μου αρεσει που ειναι ουδετερο σχεδιαστικα αλλα ουτε και αποπνεει το παραμικρο αρνητικο σχολιοΣτα 17+ που κοστιζει ομως αξιζει τα λεφτα του ?
Κοιταζω και το ibiza Fr .. πιο δυνατο πιο ενδιαφερον σχεδιαστικα με καλυτερο εξοπλισμο αλλα και 1000 ευρω+ παραπανω..σταμάτησες σε κανένα φανάρι ??
-
Με 105 ροπάτα αλόγατα τέλειο για πόλη? Και για να ήταν τέλειο για έξω πόσα έπρεπε να είχε π.χ. κάτι σε 150 είναι καλά?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Με 105 ροπάτα αλόγατα τέλειο για πόλη? Και για να ήταν τέλειο για έξω πόσα έπρεπε να είχε π.χ. κάτι σε 150 είναι καλά?Όταν το άλλο σου αυτοκίνητο έχει 300+ τότε ναι, τα 100 άλογα είναι για την πόλη.
-
Είναι κι' αυτό μια άποψη.
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Βλεποντας αυτη viewtopic.php?p=1874584#p1874584 σου τη δημοσιευση νομιζω πως τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα. Στην περιπτωση του Ibiza FR με λιγα παραπανω χρηματα παιρνεις το ιδιο κιβωτιο με το Polo συναμα με περισσοτερο γκαζι, σπορ χαρακτηρα και ισως καλυτερη εμφανιση (εξαρταται απο το γουστο σου). Θεωρω επισης οτι το μοτερ του FR ειναι οικονομικο για το χαρακτηρα του αλλα φανταζομαι πως δεν θα φτανει σε οικονομια το παρομοιας προσεγγισης , αλλα λιγοτερων κυβικων, μοτερ του Polo. Αλλωστε θεωρω πως στο ποστ σου που παρεθεσα εισαι πιο ξεκαθαρος. Ουσιαστικα θες το αμαξι να ειναι ανετο σε χωρους, ανετο στην αποσβεση, διακριτικο στην εμφανιση, να μην καιει, να εχει σβελτες επιδοσεις και να μεταφερει και η μανα καμια μολοχα αμα λαχει . Σιγουρα το Polo ειναι χειροτερο value for money σε σχεση με το Ibiza αλλα νομιζω οτι τα πλεονεκτηματα του Ibiza δεν αγγιζουν τους τομεις που σε ενδιαφερουν, οποτε απο μενα το Polo ειναι μονοδρομος. Θεωρω πως μονο σε περιπτωση που αφηνοντας τη Z4 θες να μπορεις να κανεις ενα ταξιδι αστραπη και να ευχαριστηθεις και οδηγηση σε στριφτερους δρομους (το δυνατον σε σχεση με την μπεμπα) πρεπει να κοιταξεις την αλλη επιλογη. Σε μια τετοια περιπτωση θεωρω πως καλυτερη επιλογη απο το FR ειναι το Cupra, αλλα τοτε θυσιαζεις σχεδον ολα τα αλλα που ζητας για τις λιγες φορες που θα το ταξιδεψεις μακρια και η διαδρομη σου θα εχει στροφιλικι. Τελος να σου πω και το αλλο. Φανταζεσαι ποσοι πιτσιρικαδες θα γλωσσοφανε το κακομοιρο το Cupra αν δουν να το οδηγαει η γιαγια (ζητω προκαταβολικα συγνωμη αν δεν ισχυει κατι τετοιο) με τα λιπασματα στο πισω καθισμα; Κριμα δεν ειναι να πρεπει να εχεις πεντε σκορδα και αλλα τοσα ματια μεσα στο αυτοκινητο;Θα το ταξιδευω και μακρυα.. θεωρω πως οι εποχες ειναι περιεργες για να κυκλοφορω με το Ζ4 ! Χιλιες φορες ενα διακριτικο αυτοκινητακι και μακρυα απο τα διαφορων ειδων βλεμματα..
Με καλυπτει παρα πολυ το ποστ σου οντως το πολακι ειναι αυτο που λες , υποδεεστερο value for money εναντι των Seat, αλλα εχει ακριβως αυτα που θελω.Ρε παιδια ενα αμαξι που κινειται σε μια πολη οπως η αθηνα πρεπει να τα εχει ολα.. αθηνα δεν ειναι μονο τα στενα της κυψελης.. ειναι και ο κηφισος και η κηφησιας και η παραλιακη και πολλα αλλα.. και οντως το μοτερακι του πολο 1,2Τ ειναι οτι πρεπει για ολα(σε συνδυασμο με το dsg). δηλαδη αντε ξεκινα με 60 αλογα καλοκαιρι με συντροφια και κλιματισμο ? αγχωνεσαι το λιγοτερο.. δεν το συζητω.
Γμτ κριμα γιατι το seat θα ηταν οτι πρεπει αν ημουν 10 χρονακια νεοτερος. πραγματικα το βλεπω με τα ματια που ειχα τοτε. απωθημενο το ειχα τοτε....
-
Με το Polo να ξερεις επισης οτι τα αλογακια δεν ειναι 105 αλλα γυρω στα 120++ με βαση αυτα που εχω ακουσει αλλα και δει (δυναμομετρηση EVO στα 125+ αλογα). Παντως αν κανεις και ταξιδια σιγουρα θα περασεις και απο καποια καταπληκτικη διαδρομη. Εκει δεν θα σου ειναι σχετικα αδιαφορο το Polo αν τωρα οδηγας Z4; Ζωη να χει αυτη η χωρα απο τοπια και στριφτερους δρομους σκιζει... Σκεψου το καλα γιατι το Polo καλυπτει απολυτα το παρακατω...
Να ειναι ανετο σε χωρους, ανετο στην αποσβεση, διακριτικο στην εμφανιση, να μην καιει, να εχει σβελτες επιδοσεις και να μεταφερει και η μανα καμια μολοχα αμα λαχει .
...αλλα εσυ μπορει να μην εισαι ετοιμος να θυσιασεις πολλα σε θεμα απολαυσης, οποτε εχε το Polo TSI 1.2 ως πρωτη επιλογη αλλα μην αποκλειεις και την αλλη επιλογη. Σκεψου το καλα και κανε την κινηση σου. Παντως οπου να 'ναι βγαινει και το Polo GTi με το ιδιο κιβωτιο-μοτερ με το Cupra και ισως να ειναι πιο ευρυχωρο και πιο ανετο σε αποσβεση απο αυτο. Εκει ομως μπαινει στο θεμα και η τιμη...
-
Υπάρχει και η επιλογή να βάλει στο polo 1.2 tsi την ανάρτηση του gti που γίνεται τόσο σφιχτό όσο πρέπει. Βέβαια σε άνεση χάνει λίγο αλλά προσωπικά δεν το βρίσκω κουραστικό (θεωρώ πως φιλτράρει κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος εκτός από μεγάλες λακούβες και εγκάρσιες ανωμαλίες τις οποίες πρέπει να αποφεύγεις).
-
Παιδια θεωρω οτι εχω αμαξι για γκαζια και γουστα.. Γιαυτο δεν θα ξοδεψω πανω απο 18Κ (παλιοτερα 6 εκατομμυρια ειχα παρει το golf 4 στα 1,6) τωρα με τις μαλακιες μας παιρνει κανεις πολο στα 1,2.. τελοςπαντων. Δεν θα εδινα 25Κ για πολο.. επαιρνα ενα γκολφ με τοσα λεφτα που ειναι ενα κανονικο αμαξι για ολο το χρονο και για ολες τις αποστολες. Θελω αμαξι πολης ,μικρο διακριτικο και να μην το λυπαμαι.να βαζω απλη βενζινη να μην γεμιζω καθε τρεις και λιγο κλπ κλπ
Καλοεβλεπα τη giulieta αλλα και αυτο ειναι ενα αμαξι κανονικο που ακριβοδειχνει (και ειναι ακριβο) και δεν θα μουκανει καρδια να το πηγαινω παραλια και να το γεμιζω αλατια και αμους .. ουτε 17αρες ζαντες θελω ουτε χαμηλοπροφιλα ελαστικα(εκει το σεατακι δεν με βοηθαει).. θελω ενα κομαντο που να μπορει να κανει τα περισσοτερα.
Τελικα απο οτι φαινεται θα παω στο πολακι. Highline με dsg και αυστηρα με 5 πορτες!
Ασπρο κοκκινο η γκρι.. γκρι κοκκινο εχει τωρα , λευκο οχι αμεσα, θα πρεπει να περιμενω και το πολυ πολυ να φαω και τα 350ευρω+ την αυξηση του ΦΠΑ !
Τι λετε ?Eννοειται οτι το Ζ4 δεν το αποχωριζομαι
-
Το Polo 1.2 TSI λοιπον. Καλη παραγγελια και καλα χιλιομετρα!!!
-
Τελικα τι εγινε ρε παιδια λυθηκε το προβλημα με το σβησιμο του κινητηρα, απο τι προκαλειται? Σκεφτομαι σοβαρα να το παρω αλλα δεν θελω να γινω και Beta tester.
VW Polo 2009