-
Θα ξέρετε φυσικά γιατί οι τυφώνες έχουν ΟΛΟΙ γυναικεία ονόματα έτσι?
-
-
-
http://miami.about.com/od/weather/a/hur ... once=true&
In 1953, the National Weather Service picked up on the habit of Naval meteorologists of naming the storms after women. Ships were always referred to as female, and were often given women's names. The storms' temperament certainly seemed female enough, shifting directions at a whim on a moment's notice. In 1979, male names were inserted to alternate with the female names,to the delight of women's-libbers everywhere.
-
Τι θα γίνει τώρα; Όποτε 'φυσάει' στην Αμερική θα ανοίγουμε topics?
Αρκετά ψυχοπλακωθήκαμε με το προηγούμενο. -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
The storms' temperament certainly seemed female enough, shifting directions at a whim on a moment's notice.Το λένε κι αλλιώς Νίκο: οι τυφώνες είναι σαν τις γυναίκες... έρχονται φουριόζοι και υγροί, και φεύγουν με σπίτια και αυτοκίνητα...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
The storms' temperament certainly seemed female enough, shifting directions at a whim on a moment's notice.
Το λένε κι αλλιώς Νίκο: οι τυφώνες είναι σαν τις γυναίκες... έρχονται φουριόζοι και υγροί, και φεύγουν με σπίτια και αυτοκίνητα...
no comment
-
Hurricane ρε φίλος όχι Harricane
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Θα ξέρετε φυσικά γιατί οι τυφώνες έχουν ΟΛΟΙ γυναικεία ονόματα έτσι?Εγώ θυμάμαι και έναν με την ονομασία Ivan (συνονόματος γαρ).
Τώρα που το έψαξα λίγο βλέπω οτι υπάρχουν και άλλα αρρενωπά ονόματα.Individual Storm Summary
Winds in knots, pressure in millibars, category is based on Saffir-Simpson scale.
# Name Dates Wind Pres Cat 1 Tropical Storm HANNAH 19-24 JAN 50 - 2 Super Typhoon ISA 11-23 APR 145 5 3 Tropical Storm JIMMY 22-25 APR 50 - 4 Tropical Storm KELLY 07-10 MAY 45 - 5 Tropical Storm LEVI 25-30 MAY 45 - 6 Typhoon MARIE 26 MAY-02 JUN 90 2 7 Super Typhoon NESTOR 07-14 JUN 140 5 8 Typhoon OPAL 16-21 JUN 90 2 9 Typhoon PETER 23-29 JUN 65 1 10 Super Typhoon ROSIE 19 SEP-27 JUL 140 5 11 Tropical Storm SCOTT 27 JUL-02 AUG 55 - 12 Typhoon TINA 30 JUL-09 AUG 95 2 13 Tropical Storm VICTOR 31 JUL-03 AUG 55 - 14 Super Typhoon WINNIE 08-19 AUG 140 5 15 Tropical Storm YULE 16-23 AUG 55 - 16 Typhoon ZITA 21-23 AUG 75 1 17 Typhoon AMBER 21-29 AUG 110 3 18 Super Typhoon BING 27 AUG-05 SEP 125 4 19 Tropical Storm CASS 28-30 AUG 45 - 20 Super Typhoon OLIWA 02-16 SEP 140 5
Μάλλον στον Ειρηνικό χρησιμοποιούν την λέξη typhoon και δεν κάνουν διακρίσεις σε ονόματα ενώ στον Ατλαντικό τη λέξη cyclon και hurricane.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στo site της wikipedia. -
Τα ονοματα πανε εναλλαξ απο ανδρικα σε γυναικεια νομιζω ανα μερικα χρονια.
-
Τα ονόματα πάνε αλφαβητικά (στα αγγλικά βέβαια). Μόλις τελειώσει μια σειρά με γυναικεία ακολουθεί μια σειρά με αντρικά. Και αν κάποιος κάνει μεγάλες καταστροφές, δεν ξαναχρησιμοποιούν τον ίδιο όνομα ξανά για να μην μπερδεύονται (ή για να μην το γρουσουζέψουν).
Και έχουν δυαφορετικά ονομάτα (τυφώνες, κυκλώνες, κ.ά.) ανά περιοχή, αλλά βασικά το ίδιο είναι...
-
Να δούμε τί θα μάς επιφυλάξει τό μέλλον.
Οι μετεωρολόγοι μιλάνε γιά ολοένα θερμότερο καί υγρότερο κλίμα,πράγμα πού ευνοεί τήν δημιουργεία περισσοτέρων καταιγίδων/μουσώνων/τυφώνων. -
Η Ηλιθιοτητα του αιωνα!!!!!
Ο μεγας Δημοσιογραφος και γιγαντας του τηλεοπτικου ρεπορταζ
Νικος Κακαουνακης τα εβαλε με την Αμερικανικη τεχνολογια γιατι δεν ΔΙΑΛΥΟΥΝ τους τυφωνες -
Πολύ Star-Treck βλέπει φαίνεται.
-
στον επομενο τονο, η τιμη της βενζινη 8α ειναι 1 και 09 ακρηβως
ΜΠΙΠ
στον επομενο τονο, η τιμη της βενζινη 8α ειναι 1 και 10 ακρηβος
ΜΠΙΠ
στον επομενο τονο, η τιμη της βενζινη 8α ειναι ..... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τα ονοματα πανε εναλλαξ απο ανδρικα σε γυναικεια νομιζω ανα μερικα χρονια.Νωμιζω μετα το 70 κατι φωναζανε οι γυναικες και βαλανε και ανδρικα ονοματα. Πως το λεμε τωρα. Politically correct.
Εχω βαρεθει να βλεπω εικονες στην τηλεοραση με αυτοκινητα σε ατελειωτες ουρες να φευγουν.
Η Νεα Ορλεανη αρχισε να βλεπει τι πρωτες βροχες.
Οι πολεις στο Τεξας ειναι μικροτερες. Το Χιουστον ειναι χαμηλα αλλα δεν ειναι σαν λεκανη οποτε λενε οτι και ερθει η πλημυρα τα νερα θα αποσυρθουν αμεσως.
Γενικευση: Ο καιρος στιε ΗΠΑ εχει πολλα ανεβοκατεβασματα. Κυκλωνες, θυελλες, τυφωνες κτλ. Αυτα τα καιρικα φαινομενα ειναι τελειως ξενα για τις Μεσογιακες χωρες αλλα και την δυτικη ακτη των ιδιων των ΗΠΑ. Πραδειγμα εδω που ειμαι εγω δεν ειχε βρεξει για 3 μηνες και εβρεξε για δυο ωρες χθες. Οταν μιλησα με συγγενεις ολοι ρωταγανε αν πλημυρισε το σπιτι μου. Του ειπα οτι απο εδω στην Λουιζιανα ειναι πανω απο 3 χιλαδες χιλιομετρα.
-
Δεν ξέρω ρε παιδιά, αλλά τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά γενικότερα.
Και δεν ξέρω αν μπορούμε έστω οργανωμένα και όλοι μαζί να κάνουμε κάτι σαν πλανήτης, πριν μας πάρει και μας σηκώσει...
-
.
Μποτιλιάρισμα 160χλμ (ΕΚΑΤΟΝ ΕΞΗΝΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ) !!!
είναι πραγματικά large αυτοί οι Αμερικάνοι...
-
Και λίγο είναι!
Παλι καλά που βάλανε μυαλό από την Κατρίνα!!!
Δεν νομίζω ότι κάτι αλλάζει!
Το κλίμα είναι έτσι πάντα!Απλά δεν έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τις αλλαγές λόγω του μικρού χρόνου (συγκριτικά με τους χρόνους που αλλάζει το κλίμα) να τα συνειδητοποιήσουμε!Φαντάζομαι ότι και στην αρχή της εποχής των παγετώνων το ίδιο θα αισθάνονταν οι άνθρωποι!Τότε, ότι ο Θεός τους τιμωρεί!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Φαντάζομαι ότι και στην αρχή της εποχής των παγετώνων το ίδιο θα αισθάνονταν οι άνθρωποι!Τότε, ότι ο Θεός τους τιμωρεί!!!φρικιαστική σκέψη:
κάποτε θα μελετάνε οι δεινόσαυροι γιατί άλλαξε το κλίμα και εξαφανίστηκε ο άνθρωπος κατά τον 21ο αιώνα
ΤΥΦΩΝΑΣ ΡΙΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ [ΔΙΑΣΠΑΣΗ]