-
Όλο νέα μοντέλα...
Αλλά για πείτε μου, υπάρχει σήμερα αμάξι 1400 που να έχει τους χώρους και την σχεδιαση του Tipo; Το δικό μου έχει φάει 185000χλμ. και μόνο τις φυσιολογικές φθορές έχει!!! Όχι, πείτε μου, υπάρχει σήμερα αυτοκίνητο που να μπορεί να πλησιάσει τους χώρους για τους πίσω επιβάτες σαν το Tipo του '90; Τότε που η Fiat γνώριζε την καλύτερη της εποχή και ήταν 4η στην Ελλάδα με κορυφαία ποιότητα! -
Όλο νέα μοντέλα...
Αλλά για πείτε μου, υπάρχει σήμερα αμάξι 1400 που να έχει τους χώρους και την σχεδιαση του Tipo; Το δικό μου έχει φάει 185000χλμ. και μόνο τις φυσιολογικές φθορές έχει!!! Όχι, πείτε μου, υπάρχει σήμερα αυτοκίνητο που να μπορεί να πλησιάσει τους χώρους για τους πίσω επιβάτες σαν το Tipo του '90; Τότε που η Fiat γνώριζε την καλύτερη της εποχή και ήταν 4η στην Ελλάδα με κορυφαία ποιότητα! -
Όλο νέα μοντέλα...
Γιώργο καλώς ήρθες αρχικά.
Κατα δεύτερον το τόπικ αυτό έπρεπε να ανοιχτεί στο 'Περι Αυτοκίνησης' και όχι στο 'Νέα Μοντέλα' για λόγους ελπίζω κατανοητούς.
Τέλος επειδή η ποιότητα δεν ήταν ακριβώς κορυφαία έχασε την 4η θέση που αναφέρεις με το πέρασμα του χρόνου. -
Ναι, τώρα βρήκα αυτό το υπέροχο forum! Τέσπα, μπορεί να έχασε την 4η θέση, αλλά η παραμένει στην καρδιά μου! Λοιπόν, ακόμα και μέχρι σήμερα δεν έχω βρει άλλο 1400ράκι με μήκος 3997χιλιοστά (πιο λίγο από 4μέτρα), και να χωράνε σχεδόν δύο φορές τα παπούτσια κάποιου, στο κένο μεταξύ πίσω καθισμάτων και μπροστινού καθίσματος. Δες Corolla, δες ό,τι θες, μόνο σε καμιά Mercedes των 5μέτρων θα το βρεις!
(Πώς κάνω upload φωτογραφίες;) -
Δες και το twingo
-
Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω παραπάνω με τα όσα γράφει ο George.
Εδωσα το δικό μου (2000, 16V, μετατροπή) με μισή καρδιά, το 2001, μετά από 180.000 χλμ, χωρίς κανένα πρόβλημα εκτός από καμμένες λάμπες και 3 αντλίες νερού και δεν έχει περάσει μέρα από τότε που να μη το έχω σκεφτεί. Αν τότε έβρισκα aircondition με 500 χιλιάρικα, πιστεύω ότι ακόμη το ίδιο αυτοκίνητο θα είχα. -
να τα ξαναγράψουμε για το Jazz; (3,8 μήκος)
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
να τα ξαναγράψουμε για το Jazz; (3,8 μήκος)Punto... 4,03....
YOU LOST MAN xiixixixixixixixi
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Punto... 4,03....
έχασα; όταν ένα μικρότερο έχει περισσότερους χώρους επιβατών/αποσκευών; (380 λίτρα)
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Punto... 4,03....
έχασα; όταν ένα μικρότερο έχει περισσότερους χώρους επιβατών/αποσκευών; (380 λίτρα)
[kakia] ναι αλλα εδω μιλαμε για αμαξια, οχι για Vanακια [/kakia]
-
Έχω ένα Fiat Tipo 1.4 i.e με 62.000 Km. Ακόμα και σήμερα θεωρώ ότι η επιλογή του αυτοκινήτου αυτού ήταν η καλύτερη που θα μπορούσε να έχει κάνει ο πατέρας μου, καθώς οι χώροι του είναι απλά κορυφαίοι. Στην οικογένεια είμαστε τρία άτομα άνω του 1.90 και οι μετακινήσεις μας όσο αποτελούσε το βασικό οικογενειακό μας αυτοκίνητο γινόντουσαν πάντα με πολύ μεγάλη άνεση.
Εδώ και δύο χρόνια το αυτοκίνητο εξυπηρετεί τις δικές μου ανάγκες και είμαι πολύ ικανοποιημένος δεδομένου της ηλικίας του αυτοκινήτου. Βέβαια όλο και κάποιο προβληματάκι μου βγάζει, το οποίο αποδεικνύεται μετά από ΠΟΛΛΕΣ επισκέψεις στα συνεργεία και άχρηστες αλλαγές ότι ήταν μια βλακεία με ελάχιστο κόστος επισκευής (θόρυβος από συντονισμό, διακοπές στην τροφοδοσία, κτλ)
Εδώ και μερικά χρόνια το αυτοκίνητο συντηρείται πραγματικά σαν να ήταν καινούργιο αυτοκίνητο. Φρένα, αναρτήσεις, φώτα είναι όλα βελτιωμένα και πλέον η συμπεριφορά του αυτοκινήτου είναι πολύ πιο προβλέψιμη και ασφαλής. Το αμάξι κινείται με βενζίνη 100 oct και αν και κοστίζει δεν το μετανοιώνω καθόλου.
Θα ήθελα πολύ να είχε υδραυλικό τιμόνι και air-condition αλλά δεν πειράζει. Δε ξέρω πόσα χρόνια θα το κρατήσω ακόμα, είναι σίγουρο όμως ότι θα μου λείψουν πολλά όταν το αποχωριστώ. -
Ο χρήστης GeorgeMan έγραψε:
(Πώς κάνω upload φωτογραφίες;) -
Ο χρήστης GeorgeMan έγραψε:
Όλο νέα μοντέλα...
Αλλά για πείτε μου, υπάρχει σήμερα αμάξι 1400 που να έχει τους χώρους και την σχεδιαση του Tipo; Το δικό μου έχει φάει 185000χλμ. και μόνο τις φυσιολογικές φθορές έχει!!! Όχι, πείτε μου, υπάρχει σήμερα αυτοκίνητο που να μπορεί να πλησιάσει τους χώρους για τους πίσω επιβάτες σαν το Tipo του '90; Τότε που η Fiat γνώριζε την καλύτερη της εποχή και ήταν 4η στην Ελλάδα με κορυφαία ποιότητα!Αυτό το μήνυμα θα το βλέπεις και θα γελάς όταν αγοράσεις ένα δεύτερο αυτοκίνητο απο τα σημερινά οπως λές και το κρατήσεις για κανένα 6μηνο. Μετά να είσαι σίγουρος ότι δεν θα θέλεις να ξαναμπείς στο τιπο σου. Μέχρι τότε φυσικά και το θεωρείς κορυφαίο γιατί πολύ απλά δεν έχεις κάτι άλλο. Για τους χώρους μην το συζητήσουμε καλύτερα. Και έτσι να είναι αυτοκίνητο αγοράζεις όχι τροχόσπητο!!!
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Αυτό το μήνυμα θα το βλέπεις και θα γελάς όταν αγοράσεις ένα δεύτερο αυτοκίνητο απο τα σημερινά οπως λές και το κρατήσεις για κανένα 6μηνο. Μετά να είσαι σίγουρος ότι δεν θα θέλεις να ξαναμπείς στο τιπο σου. Μέχρι τότε φυσικά και το θεωρείς κορυφαίο γιατί πολύ απλά δεν έχεις κάτι άλλο. Για τους χώρους μην το συζητήσουμε καλύτερα. Και έτσι να είναι αυτοκίνητο αγοράζεις όχι τροχόσπητο!!!Ο GeorgeMan δεν είπε πουθενά ότι το Tipo μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε σύγχρονο αυτοκίνητο από άποψη ποιότητας, εξοπλισμού, επιδόσεων, κτλ. Στους χώρους αναφέρθηκε οι οποίοι είναι απλά κορυφαίοι για ένα αμάξι οριακά κάτω από 4 μέτρα. Απλά δεν υπήρξε ξανά πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο στο μήκος αυτό και με πορτ-μπαγάζ 350 λίτρων Σε προκαλώ να αναφέρεις ένα. Φυσικά και δε θα προτιμούσα το Tipo από ένα σύγχρονο αυτοκίνητο και ούτε πιστεύω πως αυτό είπε ο GeorgeMan. Αν με ρωτάς όμως αν υπάρχει αυτοκίνητο αυτού του μήκους όπου να κάθομαι πιο αναπαυτικά πίσω από το κάθισμα του οδηγού η απάντηση είναι μία. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Και μιλάω για οδηγό 1.95 (τον αδερφό μου) και εμένα από πίσω (1.93). Μη σου πω ότι μένει και κενό ανάμεσα στο κάθισμα και τα πόδια μου.
Και φαίνεται ότι ως προς το >Για τους χώρους μην το συζητήσουμε καλύτερα. Και έτσι να είναι αυτοκίνητο αγοράζεις όχι τροχόσπητο!!!διαφώνισε πολύς κόσμος καθώς για κάποιο λόγο πουλήθηκαν χιλιάδες Tipo και το αυτοκίνητο ψηφίστηκε ως το αυτοκίνητο της χρονιάς 1989.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ο GeorgeMan δεν είπε πουθενά ότι το Tipo μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε σύγχρονο αυτοκίνητο από άποψη ποιότητας, εξοπλισμού, επιδόσεων, κτλ. Στους χώρους αναφέρθηκε οι οποίοι είναι απλά κορυφαίοι για ένα αμάξι οριακά κάτω από 4 μέτρα. Απλά δεν υπήρξε ξανά πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο στο μήκος αυτό και με πορτ-μπαγάζ 350 λίτρων Σε προκαλώ να αναφέρεις ένα. Φυσικά και δε θα προτιμούσα το Tipo από ένα σύγχρονο αυτοκίνητο και ούτε πιστεύω πως αυτό είπε ο GeorgeMan. Αν με ρωτάς όμως αν υπάρχει αυτοκίνητο αυτού του μήκους όπου να κάθομαι πιο αναπαυτικά πίσω από το κάθισμα του οδηγού η απάντηση είναι μία. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Και μιλάω για οδηγό 1.95 (τον αδερφό μου) και εμένα από πίσω (1.93). Μη σου πω ότι μένει και κενό ανάμεσα στο κάθισμα και τα πόδια μου.
Και φαίνεται ότι ως προς το >Για τους χώρους μην το συζητήσουμε καλύτερα. Και έτσι να είναι αυτοκίνητο αγοράζεις όχι τροχόσπητο!!!διαφώνισε πολύς κόσμος καθώς για κάποιο λόγο πουλήθηκαν χιλιάδες Tipo και το αυτοκίνητο ψηφίστηκε ως το αυτοκίνητο της χρονιάς 1989.
δεν έχεις μπει στο μικρότερο Jazz.-
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
δεν έχεις μπει στο μικρότερο Jazz.-Εσύ έχεις μπει σε Tipo;
Όχι τίποτα άλλο, αλλά θες να με πείσεις ότι ένα αμάξι με μεταξόνιο 2.450 μπορεί να συναγωνιστεί ένα με 2.540; Και πριν σκεφτείς ότι αυτό συμβαίνει πολύ συχνά σκέψου και το γεγονός ότι στο Tipo έχει γίνει η απόλυτη εκμετάλλευση των 2.540 λόγω σχήματος του αυτοκινήτου και λόγω απουσίας μονώσεων, τεραστίου ταμπλώ, μεγάλων καθισμάτων που κλέβουν πολύτιμο χώρο.- -
δειτε μοτερ απο τιπο να τριβετε τα ματια σας http://briefcase.pathfinder.gr/download/loeb/34410/477117/0/������(16).jpg
εχει κανει 100,000+ χλμ , και ειναι στη πενα ολο το αμαξι !! -
Φωτογραφία ολόκληρου του αυτοκινήτου έχεις; Οι μετατροπές είναι αντίστοιχες με αυτές του κινητήρα; Αν επιτρέπεται ποιός κινητήρας είναι αυτός και πόσα άλογα υπολογίζεις ότι βγάζει; Προφανώς έχουν αφαιρεθεί πολλά πλαστικά καπάκια, έτσι δεν είναι;
Σορρυ για το πλήθος των ερωτήσεων απλά μου προκάλεσε εντύπωση. -
Λοιπόν έχουμε και λέμε. Όταν η οικογένεια αυξήθηκε κατά ένα μέλος, κανείς δεν περίμενε ότι θα παρέμενε μετά από 14 χρόνια ίδία και απαράλαχτη. Το νεό μέλος τότε ήταν το Fiat Tipo 1.4 DGT
Σαν αδερφό του το είχα. Κοιμόμουν στα πίσω καθίσματα όταν είμουν 8 ετών, κοιμάμαι και τώρα όποτε χρειαστεί στο ξαπλωμένο μπροστινό και τεντώνομαι κιόλας (ύψος 181 cm). Όχι σαν κάτι άλλα(βλέπε Mecredes) που σε παραπλανούν με το εξωτερικό τους μέγεθος. Ποτέ δεν τσακωθήκαμε για σοβαρό λόγο και πάντα η σχέση μας χαρακτηριζόταν από μία αρμονία. Ό ένας καταλάβαινε και καταλαβαίνει τον άλλο απόλυτα.
Μετά από αυτά τα 14 χρόνια λοιπόν έχει κάνει το γύρο της 5,75 φορές πράγμα που σημαίνει 230000χλμ. Ούτε γαιδούρι να ήταν
Φτωχό πλην τίμιο, μετακινεί τόσα χρόνια με ασφάλεια(μόνο ενεργητική δυστυχώς...η θυσία της ευρυχωρίας ) και απίστευτη άνεση τα άλλα μέλη της οικογένειας. Επιπροσθέτως, τα έξοδα του είναι ελάχιστα, κάτι το οποίο οφείλεται κυρίως στην μαμά του, η οποία προσφέρει πάμφθηνο service και ανταλλακτικά.
Το συμπέρασμα μετά από τόσα χρόνια συμβίωσης και ελπίζω να τα κάνω τουλάχιστον άλλα τόσα, είναι ότι δεν θα αντάλλαζα αυτό το αυτοκίνητο με τίποτα
Fiat... Tipo!