-
'το σημερινό κορυφαίο προσθιοκίνητο το Golf GTi '
ε οχι .. τα παραλες! ολοι ξερουμε πως ειναι η156gta! μην πω για την 156 γενικα. αυτη και η modena εχουν το τιμονι το οποιο γρηγορορο τιμονι παραγωγης.. τρομαζει! 2.1(νομιζω στροφες)
με fiat coupe εχω κανει.... πολλα πραγματα και μαλιστα με τ.plus(να'σαι καλα θειε! ) απαιχτο! πανω στο πατημα του tipo και απο το σχεδιο ενος μισητου για πολλους αμαρικανου σχεδιαστη!
-
Μετά φταίει ο 'φονιάς'
-
Συνεχίζω το οφ-τοπικ mode, πιστεύω ότι η GTA δεν είναι τόσο φοβερή και τρομερή όσο το Coupe. Αυτά τουλάχιστον διαβάζω, κάποιος που να ήταν τόσο τυχερός που να τα οδήγησε;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Συνεχίζω το οφ-τοπικ mode, πιστεύω ότι η GTA δεν είναι τόσο φοβερή και τρομερή όσο το Coupe. Αυτά τουλάχιστον διαβάζω, κάποιος που να ήταν τόσο τυχερός που να τα οδήγησε;Eγώ δεν την έχω οδηγήσει αλλά θυμάμαι το σχόλιο του Σ.Χ. για τiw 156.. Καλές έλεγε οι μικρές αλλά ως εκεί...
Άλλωστε πώς θα μπορούσε ένα τόσο μπροστόβαρο αυτοκίνητο να είναι καλό.
Υπερέβαλαν εαυτούς οι Iταλοί μηχανικοί στο στήσιμο της GTA, αλλά μερικά πράγματα δεν γίνονται.
Φυσικά και δεν συγκρίνεται με το Fiat Coupe... -
ελα να αρχισει ο εμφύλιος.....
-
Τα κορυφαία προσθιοκίνητα ήταν τα Citroen DS / SM
-
Εμένα με πείσατε πάντως, λεω να βάλω πωλητήριο στο GOLF GTI και να
πάρω TIPO....Που να πιάσουν και τα κρύα...Συμφωνώ για την αξια του coupe, αλλά όχι και κορυφή η 156.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τα κορυφαία προσθιοκίνητα ήταν τα Citroen DS / SMΠεράστε κύριε μου από το Citroen Forum να σας τρατάρουμε ενα περγαμόντο
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Περάστε κύριε μου από το Citroen Forum να σας τρατάρουμε ενα περγαμόντο
είχα αρχίσει ν'ανησυχώ... κανένα σχόλιο για φαγητό; αν πω για την Traction Avant κανένα σοκολατάκι κερνάτε;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
είχα αρχίσει ν'ανησυχώ... κανένα σχόλιο για φαγητό; αν πω για την Traction Avant κανένα σοκολατάκι κερνάτε;
Φοντανακι εννοειται κυριε μου??
(παει το σκισαμε κι αυτο)
-
SM & DS νομίζω είναι απο τα καλύτερα αυτοκίνητα που έχουν φτιαχτεί ποτέ ανεξαρτήτως κατηγορίας/κόστους, κάποια στιγμή ελπίζω να αγοράσω ενα SM και να το ανασκευάσω σα καινούριο, μόλις έχω την πλεονάζουσα οικονομική δυνατότητα
Το Tipo ποτέ δε μου άρεσε, δε μπορώ να καταλάβω εκτός απο τους χώρους τι το ιδιαίτερο έχει.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
...εφτασεεεεεεε ανοίγω καινούριο βάζο «αντιπρόεδρε»...
η πρώτη DS σε μαύρο η μεγάλη μου αγάπη! ...αλλά και η SM πανέμορφη!
-
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Το Tipo ποτέ δε μου άρεσε, δε μπορώ να καταλάβω εκτός απο τους χώρους τι το ιδιαίτερο έχει.Φθηνό στην αγορά, με καλό κινητήρα για την εποχή του, καλή οδική συμπεριφορά για την εποχή του, φθηνό στη συντήρηση, με καινοτομίες (έκδοση DGT), και τέλος και σημαντικότερο μικρό και με τεράστιους χώρους. Τι άλλο έπρεπε δηλαδή να έχει; Μιλάμε για αυτοκίνητο 16ετίας, μην το ξεχνάτε αυτό! Σε τελική ανάλυση ποιό αμάξι αυτής της κατηγορίας, σ' αυτά τα λεφτά και της εποχής εκείνης προσέφερε περισσότερα;
Υ.Γ. Επαναλαμβάνω ότι πλέον το Tipo δεν έχει να προσφέρει τίποτα άλλο πλην των χώρων του. Κατά τα άλλα πρόκειται για ένα παλιό αμάξι με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δε λέω σε κάποιον να το αγοράσει τώρα. Πλέον ούτε εγώ δε θα το αγόραζα που έχω ένα. Είναι απλά ένα κλασσικό αυτοκίνητο που στην εποχή του έκανε τη διαφορά.
-
Φθηνό μπορεί να ήτανε αλλα οι κινητήρες ήταν αναιμικοί και με μικρή ισχύ, φθηνό στη συντήρηση αλλα θυμάμαι επιστολές απο οργισμένους ιδιοκτήτες για βλάβες (στους 4Τ) και αν οι καινοτομίες ήταν το ψηφιακό ταμπλό τότε μας μένει μόνο η τιμή (δε θυμάμαι να ήταν ΤΟΣΟ φθηνό πια) και οι χώροι και η ασφαλής οδική συμπεριφορά.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Φθηνό μπορεί να ήτανε αλλα οι κινητήρες ήταν αναιμικοί και με μικρή ισχύΣε μια περίοδο που ο 1400άρης της VW έβγαζε 60 ίππους οι 72 του Tipo είναι σίγουρα αρκετοί, ειδικά με το βάρος του αυτοκινήτου περίπου στα 920 κιλά. Η ροπή του όντως είναι χαμηλή, πόσα αμάξια της κατηγορίας είχαν όμως τότε 0-100 σε 12,6 που έχει το Tipo;
φθηνό στη συντήρηση αλλα θυμάμαι επιστολές απο οργισμένους ιδιοκτήτες για βλάβες (στους 4Τ)
Εγώ θυμάμαι επιστολές από οργισμένους ιδιοκτήτες για βλάβες σε Renault, Mercedes, VW, Volvo, κτλ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έφερες στο μυαλό σου τους συγκεκριμένους αγοραστές γιατί γι' αυτό το αμάξι μιλάμε τώρα. Δυσαρεστημένοι αγοραστές υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα ανεξάρτητα από τη μάρκα και την προέλευση του μοντέλου.
και αν οι καινοτομίες ήταν το ψηφιακό ταμπλό τότε μας μένει μόνο η τιμή (δε θυμάμαι να ήταν ΤΟΣΟ φθηνό πια) και οι χώροι και η ασφαλής οδική συμπεριφορά.
Η ύπαρξη ψηφιακού ταμπλώ προφανώς και δεν αποτελεί κριτήριο αγοράς. Σίγουρα όμως θα έκανε τον υποψήφιο αγοραστή να το σχολιάσει και για το τμήμα μάρκετινγκ αυτό είναι επιτυχία. Το κόστος αγοράς ήταν όντως χαμηλότερο του άμεσου ανταγωνισμού, θα ψάξω τις τιμές και θα τις αναφέρω.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Φθηνό μπορεί να ήτανε αλλα οι κινητήρες ήταν αναιμικοί και με μικρή ισχύ, φθηνό στη συντήρηση αλλα θυμάμαι επιστολές απο οργισμένους ιδιοκτήτες για βλάβες (στους 4Τ) και αν οι καινοτομίες ήταν το ψηφιακό ταμπλό τότε μας μένει μόνο η τιμή (δε θυμάμαι να ήταν ΤΟΣΟ φθηνό πια) και οι χώροι και η ασφαλής οδική συμπεριφορά.Αυτοί που διαμαρτύρονται για βλάβες είναι συνήθως αυτοί που δεν κάνουν τον κόπο ούτε λάδια να βάλουν ή το καθαρίζουν μια φορά τα 5 χρόνια
Ο κινητήρας είναι όντως αδύναμος αλλά μέχρι στιγμής σε εμάς τουλάχιστον έχει κάνει 230.000 χλμ. και ούτε ρύθμιση βαλβίδων δεν έχει χρειαστεί
Το γεγονός ότι τόσοι άνθρωποι μετά από τόσα χρόνια συνεχίζουν και το έχουν και το χρησιμοποιούν δείχνει ότι αυτό το αυτοκίνητο δεν ήταν τυχαίο. ''Κάτι'' είχε το οποίο προφανώς αυτοί δεν το έχουν αντιληφθεί
το βάρος του αυτοκινήτου περίπου στα 920 κιλά
Empty weight 1100 : 950kg; 1400 : 990kg; 1600 : 1000kg
1.7D : 1050kg; 1.9TD : 1660kg
1.8ie : 1110kg; 2.0ie : 1150kg
1.8 ie 16V : 1100kg; 2.0ie 16V : 1180kg -
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
το βάρος του αυτοκινήτου περίπου στα 920 κιλά
Empty weight 1100 : 950kg; 1400 : 990kg; 1600 : 1000kg
1.7D : 1050kg; 1.9TD : 1660kg
1.8ie : 1110kg; 2.0ie : 1150kg
1.8 ie 16V : 1100kg; 2.0ie 16V : 1180kgΈχω το i.e. χωρίς κανένα εχτρά
-
Καλά που μιλήσατε για προσθιοκίνητα, γιατί είχα αρχίσει να ξεχνάω πως οδήγησα το Honda Integra Type R το οποίο πλέον βγαίνει με το γνωστό Torsen διαφορικό του στα 2000 κυβικά με ισχύ ίδια με του S2000...
-
Καλά που μιλήσατε για προσθιοκίνητα, γιατί είχα αρχίσει να ξεχνάω πως οδήγησα το Honda Integra Type R το οποίο πλέον βγαίνει με το γνωστό Torsen διαφορικό του στα 2000 κυβικά με ισχύ ίδια με του S2000...
Τώρα... σιγή από όλους...!
Καλό αυτοκίνητο το Tipo, πρωτοποριακό για την εποχή του και εμφανισιακά, σιγά σιγά έγινε αποδεκτό. Σήμερα όμως δείχνει γερασμένο.
Όχι ρε παιδιά, το coupe δεν ήταν καλύτερο από GTV (με το ίδιο πάτωμα). Προς το τέλος είχε ισχυρότερο κινητήρα (από την Turbo) που έκανε τη διαφορά. Η οδική συμπεριφορά της GTV ήταν (και αυτή) κορυφαία και της επέτρεψε να κυκλοφορεί και σήμερα με τον 3.2
Fiat... Tipo!