-
Εχω ηδη ξεκινησει εντατικη ερευνα για να παω το Πασχα στο Νορντκαπ με Καμπερ, ταξιδι τις 2 βδομαδες αυτες.
Το αρχικο πλανο ειναι για ενοικιαση απο Γερμανια, 8-9 μερες ανεβασμα για Νορντκαπ - Κιρκενες απο φιορδ και 4-5 μερες κατεβασμα απο Ιναρι - Σουηδια.
Οποιος εχει να προσφερει οποιαδηποτε πληροφορια ή εμπειρια τοσο απο ενοικιαση Καμπερ απο Γερμανια οσο και απο κατασταση δρομου τις 2 τελευταιες βδομαδες στη Σκανδιναβια, παρακαλω ας το κανει. -
Εχω ηδη ξεκινησει εντατικη ερευνα για να παω το Πασχα στο Νορντκαπ με Καμπερ, ταξιδι τις 2 βδομαδες αυτες.
Το αρχικο πλανο ειναι για ενοικιαση απο Γερμανια, 8-9 μερες ανεβασμα για Νορντκαπ - Κιρκενες απο φιορδ και 4-5 μερες κατεβασμα απο Ιναρι - Σουηδια.
Οποιος εχει να προσφερει οποιαδηποτε πληροφορια ή εμπειρια τοσο απο ενοικιαση Καμπερ απο Γερμανια οσο και απο κατασταση δρομου τις 2 τελευταιες βδομαδες στη Σκανδιναβια, παρακαλω ας το κανει. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Οποιος εχει να προσφερει οποιαδηποτε πληροφορια ή εμπειρια τοσο απο ενοικιαση Καμπερ απο Γερμανια οσο και απο κατασταση δρομου τις 2 τελευταιες βδομαδες στη Σκανδιναβια, παρακαλω ας το κανει.Eίχα κάνει παλαιότερα ακριβως αυτό το ταξίδι που περιγράφεις και ήταν φανταστικό, είχαμε νοικιάσει αυτοκινούμενο απο την Eurocar στο Αμβούργο (ήταν η φθηνότερη).
Εγω είχα πάει μέσα Αυγούστου και εκτός απο κάποιες βριχές ο καιρός ήτανε μια χαρά , λίγο βόρεια βέβαια έπιανε κρύο αλλα τίποτα φοβερό. Οι δρόμοι άψογοι σε όλη τη διαδρομή αν και σε μερικά σημεία λίγο στενοί.
Το μόνο τιπ που σκέφτομαι να σου δώσω μιας και την εποχή που θα πας θα έχει χιόνια μάλλον είναι το εξής:
Στο nordkap υποτίθεται επιτρέπεται η διαμονή μέχρι κ΄λαποια ώρα, πχ 1 το βράδυ. Μην ψαρώσεις, όταν είχα πάει εγω δεν έφυγε κανένας και 10άδες τροχόσπιτα (πολλοί ιταλοί) διανυκτέρευσαν εκεί χωρίς να μας πει κανένας τίποτα.
Η βραδιά αυτή ήταν ίσως η καλύτερη του ταξιδιού
Είναι φανταστικό ταξίδι, ψάξε τις λεπτομέρειες να μην ταλαιπωρηθείς μόνο.
-
Να προσέχεις το λεγόμενο 'black ice' !
έχει φύγει πολύ κοσμάκης απο αυτό στα βόρεια..
-
Ειναι παραξενη η κατασταση την ανοιξη εκει πανω.....
Οι ντοπιοι βγαζουν τα χειμωνιατικα λαστιχα αρχες Μαιου,αλλα οταν ζουσα
στο Ροβανιεμι καποιες φορες χιονιζε και Ιουνιο
επισης αν πας να προσεχεις τις Αλκες το ΝΟ1 στα τροχαια στην ΛΑΠΩΝΙΑ!!! -
Φίλε EVO πως και έμενες πάνω ?
Λιγους 'Ελληνες ξέρω να μένανε ΦιλανδίαΕlk και τάρανδους (hirvi και porvo στα φιλανδικά) να τα προσέχεις ΠΟΛΥ!
Ανοιξη ειδικά, όταν βγαίνει ο ήλιος και όταν δυει είναι οι πιο επικίνδυνες ώρες! Τα μάτια σου δεκατέσσερα και αααν σου τύχει να σημαδέψεις τον πισινό τους! -
Eμείς πάντως 2-3 φορές παραλίγο να πετύχουμε με το αμάξι τάρανδο.
-
Hμουνα παντρεμενος με φινλανδεζα καποτε, εζησα 4 χρονια εκει αλλα 8-9 μηνες χιονια και παγος καθε χρονο ητανε πολυ.....
-
-
Πολύ καλή φάση. Είχα κάνει το ίδιο ταξίδι με interrail πριν 5 χρόνια. Νομίζω ότι το αυτοκινούμενο είναι η καλύτερη επιλογή για αυτή τη διαδρομή. Μπορείς να παρακάμψεις το Όσλο, ή να το αφήσεις για την επιστροφή αν μείνει χρόνος. Μη χάσεις το Bergen και μείνε μερικές ημέρες στην περιοχή των φιόρδ. Θα πρότεινα ανεπιφύλακτα μια παράκαμψη για επίσκεψη στα νησιά Lofoten. Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να έχεις άνεση χρόνου για αυτό το ταξίδι (ίσως ένα 20ήμερο), και προετοιμάσου για πολύ κακό καιρό, πολύ εντυπωσιακά τοπία και πολύ στενούς δρόμους (θα δεις εθνική οδό με μία λωρίδα, όχι μία ανά κατεύθυνση, μία συνολικά).
-
Πάρτε και μερικές φωτογραφίες (απο κάμερα για την ακρίβεια):
Στο τελευταίο η ώρα είναι 22:10 αλλα είτε μέρα είτε νύχτα το φως ήταν ακριβώς έτσι (μέσα Αυγούστου).
-
Κατ'αρχην ευχαριστω εκ των προτερων ολους οσους μοιραζονται τις εμπειριες και γνωσεις τους. Επι τη ευκαιρια να θυμισω οτι ειχαμε ακουσει για τη θεματικη ενοτητα 'Ταξιδευοντας' που θα ειχε ανοιξει μαζι με τον 'Αντιλογο' που θα μπορουσαμε να συζηταμε αναλυτικα για ταξιδια, προτασεις και εμπειριες, αλλα τελικα μονο ο Αντιλογος ανοιξε.
Τωρα στο θεμα μας:
- Ποσο ελευθερα ειναι τα πραματα στη Νορβηγια; Δηλαδη, παρκαρω οπου βρω και κοιμαμαι (ειδικα στις πολεις) ή πρεπει να βρισκω καμπινγκ;
- Απο τα λιγα στοιχεια που εχω βρει για τα τοπικα φερι, βρηκα οτι υπαρχει τεραστια διαφορα στην τιμη με οριο τα 6 μετρα. Ισχυει; Γιατι αν ισχυει πρεπει να ψαχνω για κατω των 6μ καμπερ.
- Sokos γινε λιγο πιο συγκεκριμενος. Black ice?
- Για το καμπερ μεχρι στιγμη υπαρχουν 3 ενδεχομενα, τα οποια εξαρτονται εν πολλοις απο τα αεροπορικα εισητηρια. Ειτε Αμβουργο ειτε Βερολινο (πιο πιθανο να βρω φτηνο εισητηριο για Βερολινο) ειτε (αν βρω κανα τρελλο τσαρτερ) Σκανδιναβια. Εχω σκοπο να κλεισω το καμπερ μετα τα Χριστουγεννα και θα κανω κουβεντα και για λαστιχα (αν ειναι απο Γερμανια). Αν το παρω απο Οσλο ή Στοκχολμη δεν πιστευω να εχω προβλημα με λαστιχα.
- Μεχρι στιγμης τις καλυτερες τιμες τις εχω βρει στη Hymer. Η ερευνα ομως συνεχιζεται...
- Οι μερες ειναι 14-16 λογω διακοπων Πασχα. Δυστυχως ανελαστικον...
- Τα νησια Λοφουτεν (οπως τα λεει ο Καβαδιας) τα εχω στοχο απο τοτε που ακουσα τον Νάιτζελ Χαρμπορ στις 'γραμμες των οριζοντων'. Αν ειναι ομως να χασω μερες (και χρημα λογω φερι) προτιμω να παω Μπεργκεν - Ααλεσουντ - Μολντε(να δω τον ταφο του θρυλου;)). Αν βελτιωθουν τα οικονομικα μου λεω να παω με το ΧουρτιςΡουτεν (ή καπως ετσι).
- Τελευταια βδομαδα Απριλιου με μεσα Αυγουστου νομιζω εχει το ιδιο φως
- Υπολογιζω 50χλμ μωτ και 15λτ/100χλμ καταναλωση. Σωστα; ή πιο λιγο;
Μονο τοσα...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
- Ποσο ελευθερα ειναι τα πραματα στη Νορβηγια; Δηλαδη, παρκαρω οπου βρω και κοιμαμαι (ειδικα στις πολεις) ή πρεπει να βρισκω καμπινγκ;
Στη Νορβηγία ισχύει το 'allemansretten', το οποίο προβλέπει ότι μπορείς να κατασκηνώσεις πρακτικά οπουδήποτε. Στις πόλεις μια καλή επιλογή είναι τα πάρκιγκ των νοσοκομείων, αλλά η εξοχή είναι τόσο ωραία που δε θα θέλεις να μείνεις και πολύ στις πόλεις.
- Sokos γινε λιγο πιο συγκεκριμενος. Black ice?
Παγωμένη υγρασία πάνω στο δρόμο, ειδικά τις πρωινές ώρες. Γλυστράει πολύ, και δε φαίνεται με το μάτι.
- Τα νησια Λοφουτεν (οπως τα λεει ο Καβαδιας) τα εχω στοχο απο τοτε που ακουσα τον Νάιτζελ Χαρμπορ στις 'γραμμες των οριζοντων'. Αν ειναι ομως να χασω μερες (και χρημα λογω φερι) προτιμω να παω Μπεργκεν - Ααλεσουντ - Μολντε(να δω τον ταφο του θρυλου;)). Αν βελτιωθουν τα οικονομικα μου λεω να παω με το ΧουρτιςΡουτεν (ή καπως ετσι).
Αν δε φτάσει ο χρόνος, ή το χρήμα και ειδικά αν πετύχεις και καλό καιρό, ίσως είναι καλή ιδέα να φτάσεις μέχρι το Trondheim, και να αφήσεις τα πιο βόρεια για άλλη φορά. Η περιοχή είναι πολύ όμορφη, και το καλό με το αυτοκινούμενο είναι ότι μπορείς να σταματάς όπου θέλεις. Δε χρειάζεται να πιεστείς για να φτάσεις ως το Nordkapp. Το Hurtigruten είναι καλό για μικρές διαδρομές, αλλά να κάνεις ολόκληρο το ταξίδι πρέπει να είναι πολύ βαρεμάρα.
-
Δεν συζηταω το Νορντκαπ! Εφοσον ο δρομος ειναι ανοιχτος (και τα σκυλια δεμενα) στο Νορντκαπ θα παμε!
Το hurtigruten ειναι σε πλανο με στοπ-οβερς σκηνη και καμπινγκ. Οχι μονοκοπανιας! Aλλα το μπατζετ ειναι αρκετα ανω των 2000 κατ'ατομο. -
sorry αν μόνο ρωτάω αλλά είναι εντελώς καινούριο για εμένα
χρειάζεται δίπλωμα κάποιας κατηγορίας και άνω?
ποιες άλλες εταιρίες ενοικίασης έχεις ρωτήσει- κοιτάξει? -
Οχι, απο οτι εχω δει με Β εισαι ενταξει!
Σχετικα συγκεντρωμενα τα εχει το http://www.motorhomesworldwide.com, το http://www.campertour.com, το http://www.worldwide-motorhome-hire.com, το http://www.motorhome.com αλλα αν ψαξεις θα βρεις κι αλλα. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Κατ'αρχην ευχαριστω εκ των προτερων ολους οσους μοιραζονται τις εμπειριες και γνωσεις τους. Επι τη ευκαιρια να θυμισω οτι ειχαμε ακουσει για τη θεματικη ενοτητα 'Ταξιδευοντας' που θα ειχε ανοιξει μαζι με τον 'Αντιλογο' που θα μπορουσαμε να συζηταμε αναλυτικα για ταξιδια, προτασεις και εμπειριες, αλλα τελικα μονο ο Αντιλογος ανοιξε.Επειδή και εγώ σε όσα φόρα παρακολουθώ δεν έχω βρει αντίστοιχο αφιερωμένο τμήμα αλλά ενδιαφέρομαι πάρα πολύ για ταξίδια παίρνω την πρωτοβουλία να πω για ένα νέο φόρουμ.
Το φόρουμ βρίσκεται στην διεύθυνση http://www.taksidia.gr
Είναι εντελώς καινούριο και μπορεί να γίνει το σημείο συνάντησης και ανταλλαγής πληροφοριών και εμπειριών για όλες τις ταξιδιάρικες ψυχές.
Οπότε όσοι πιστοί προσέλθετεΥΓ το φόρουμ δεν είναι δικό μου αλλά συμφωνώ με την ιδέα και προσπαθώ να την υποστηρίξω έμπρακτα
ΥΓ2@greo Αν σε ενοχλεί πες μου να το κάνω edit
-
Γιατι τι προβλημα υπαρχει; Ολοι δινουν λινκς. Δεν πιστευω οτι ενα φορουμ με 10 ποστ ειναι ανταγωνιστικο καποιου με χιλιαδες μελη.
Παντως η αληθεια ειναι οτι στο φορουμ αυτο, σπανια γινεται μεγαλη κουβεντα για ταξιδια...
-
Είστε τρομεροί...
Τώρα μου βάλατε ιδέες
Φίλε greo ελπίζω να μοιραστείς μαζί μας τις εντυπώσεις σου μόλις γυρίσεις, γιατί πέρυσι μου ξέφυγε το ταξίδι στο Μουρμάνσκ, αλλά το άλλο καλοκαίρι θα πάω πιο βόρεια
Camper για Nordkap - Επιστροφη, εντυπωσεις ΦΩΤΟ