-
ανταγωνιστικό δεν θα ήταν και 10^6 μέλη να είχε γιατί απλά δεν έχει την ίδια θεματολογία
αλλά έπρεπε να το περιμένω οτι δεν θα σε πειράξει αφού στην υπογραφή σου δίνεις λινκ για σαιτ με γριες
Λοιπόν τώρα που το θυμήθηκα μάϊο μήνα στην Στοκχόλμη τα μισά αυτοκίνητα φορούσαν ακόμα λάστιχα με καρφιά και ας μην είδα πουθενά χιόνι.
Αλλά το πρωί έκανε διαβολεμένο κρύο, οπότε δεν αποκλείω την περίπτωση του black ice που αναφέρθηκε προηγουμένως (και εγώ τώρα την έμαθα) -
To σχεδιο υλοποιειται σιγα σιγα!
Επειδη θελω να κοιταξω και για εισητηρια καραβιων, θελω μια πληροφορια (απο οποιον εχει την τυχη να γνωριζει) για τους δρομους στη Φινλανδια.
Ο δρομος απο Ελσινκι μεχρι Ροβανιεμι τι λεει; Ειναι ανετος και γρηγορος; Βγαινει ανετα σε μια μερα; Ειναι παντα καθαρος απο χιονια κλπ;
Το εταπ αυτο μαλλον θα γινει (αν γινει) Μ. Παρασκευη (για να υπολογισετε τον καιρο οι γνώστες) -
Τελευταια ερωτηση προ αναχωρησης για οποιον εχει υποψη του: (Ισως φανει λιγο αστεια αλλα εχω κακη εμπειρια απο ελληνικα νησια):
Βρυσες και νερο για τα ντεποζιτα βρισκουμε ευκολα;
Πχ ο ΙΚΕ που το εκανε; Νερο, απο που γεμιζατε (Μην αδειαζουμε τις 1000 λιμνες με κουβα) -
Νερό γεμίζαμε στα camping, είχαν όλα παροχή πόσιμου νερού (αυτό έλλειπε να μην έχουν στις χώρες αυτές )
Απ'όσο θυμάμαι έφτανε άνετα για 3 περίπου μέρες.
-
Ελα ομως που λεω να αποφυγω τα camping!
-
Γειά σας,
Νομίζω, ότι στο τεύχος ΦΕΒ ή ΜΑΡ του DRIVE, είχε ένα αντίστοιχο οδοιπορικό, με κάποιες τουριστικές πληροφορίες.
Αντίστοιχο ταξίδι με ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο, αλλά καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλ - Αύγ) και με χρονική διάρκεια γύρω στον μήνα, έχει πολλές δυσκολίες ;
Με ενδιαφέρει το θέμα, φίλε 'qreo' καλό ταξίδι και περιμένουμε εντυπώσεις. Καλά να περάσεις.
Φιλικά
Μάξιμος
-
greo μπορείς να μένεις 1 στις 4 μέρες σε camping και να είσαι οκ απο νερό, ούτε εμείς είχαμε μείνει όλες τις μέρες σε camping.
-
Ο χρήστης maximos έγραψε:
Γειά σας,Νομίζω, ότι στο τεύχος ΦΕΒ ή ΜΑΡ του DRIVE, είχε ένα αντίστοιχο οδοιπορικό, με κάποιες τουριστικές πληροφορίες.
Αντίστοιχο ταξίδι με ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο, αλλά καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλ - Αύγ) και με χρονική διάρκεια γύρω στον μήνα, έχει πολλές δυσκολίες ;
Με ενδιαφέρει το θέμα, φίλε 'qreo' καλό ταξίδι και περιμένουμε εντυπώσεις. Καλά να περάσεις.
Φιλικά
Μάξιμος
Μαξιμε, χαρτες και οδηγοι που πηρα με πληροφοριες απο εκει, δηλωνουν οτι σημαντικο κομματι του οδικου δικτυου στην περιοχη των φιορδ (ολοι σχεδον οι δευτερευοντες δρομοι) δεν συνίστανται για ρυμουλκομενα.
Ισως να ειναι ΟΚ αν αφηνεις το τροχοσπιτο σε καντρικες αρτηριες και να κανεις κοντινες εκδρομες με το ΙΧ.
-
Γειά σας,
Ο χρήστης greo έγραψε:
Μαξιμε, χαρτες και οδηγοι που πηρα με πληροφοριες απο εκει, δηλωνουν οτι σημαντικο κομματι του οδικου δικτυου στην περιοχη των φιορδ (ολοι σχεδον οι δευτερευοντες δρομοι) δεν συνίστανται για ρυμουλκομενα.Ισως να ειναι ΟΚ αν αφηνεις το τροχοσπιτο σε καντρικες αρτηριες και να κανεις κοντινες εκδρομες με το ΙΧ.
ΟΚ 'greo', ευχαριστώ έχω καιρό, θα το ψάξω !!
Θα περιμένω άλλωστε και τις εντυπώσεις σου, με το αυτοκινούμενο, ...ποιός ξέρει !!Φιλικά
Μάξιμος
-
Αποστολη εξετελεσθη. Οι εντυπωσεις ειναι κατι παραπανω απο αριστες, τοσο απο την Νορβηγια (ισως η ομορφοτερη χωρα που εχω επισκεφθει), οσο και απο το οχημα.
Μολις συνελθω και βρω μπολικο χρονο μαλλον το ΣΚ θα γραψω αναλυτικο ημερολογιο. Μεχρι τοτε οποιος θελει ρωταει οτι θελει
-
Η Νορβηγία κατά την άποψη μου είναι από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου. Το μεγάλο ρίσκο όμως είναι ο καιρός. Αν σου κάτσει...
Αντε γράψε, περιμένουμε...
-
12 μερες λιακάδα ειχαμε
Φτανουν; -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αποστολη εξετελεσθη. Οι εντυπωσεις ειναι κατι παραπανω απο αριστες, τοσο απο την Νορβηγια (ισως η ομορφοτερη χωρα που εχω επισκεφθει), οσο και απο το οχημα.Μολις συνελθω και βρω μπολικο χρονο μαλλον το ΣΚ θα γραψω αναλυτικο ημερολογιο. Μεχρι τοτε οποιος θελει ρωταει οτι θελει
Πού ήταν αυτό το θεμα;;; Τωρα το είδα.
Βάλε και φωτο ή ανέβασέ τες κάπου και δώσε λινκ.Πήγατε καθόλου στα Λοφότεν;;
Αντε γραψε ρεεεεεεεεεεεεεεε!!!!
-
14 μερες Αμβουργο με Αμβουργο ηταν ταξιδιαρη. Που να προλαβουμε!
Ασε κατι και για την επομενη φορα
-
greo
Με 12/14 μέρες λιακάδα ένα τζόκερ το χτυπάς. Τα Lofoten να τα βάλεις στον επόμενο προγραμματισμό, όπως και την περιοχή γύρω από το Bergen. Και το camper είναι ο καλύτερος τρόπος να χαρείς αυτά τα μέρη. Αναμένουμε περιγραφές.TRAVELLER
(offtopic) ωραίο avatar. To Graubuenden είναι μαγεία. -
Στη Νορβηγια ειχαμε 8/8 λιακαδα. 2/2 βροχη ειχαμε μονο τις 2 φορες που περνουσαμε Σουηδια.
Περιοχη Bergen πηγα Sognefjord μεχρι το εκπληκτικο Alesund. Στο Βergen εφτασα μεσω της βασικης αρτηριας Ε16 (ελλειψει χρονου)
-
θα γραψεις εντυπωσεις και τι εκανες εκει?
-
Μη βιαζεσαι ειναι πολλα.
Για να μη σας πρηζω ισως κατσω το βραδυ σπιτι να γραψω ενα κειμενακι και το στειλω αυριο.
Τι εκανα; Διακοπες! -
Ωραίος greo
Ήσουν όντως πολύ τυχερός, τη Μ.Εβδομάδα και μέχρι Τετάρτη ή Πέμπτη μετά ο καιρός ήταν πολύ καλός στα Βόρεια σε αντίθεση με εδώ
Εγώ έφαγα βρωμόκρυο στα τέλη Μαρτίου που είχα ανέβει
Περιμένουμε εντυπώσεις, λεπτομέρειες για τα διαδικαστικά και κυρίως ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ -
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
greo
Με 12/14 μέρες λιακάδα ένα τζόκερ το χτυπάς. Τα Lofoten να τα βάλεις στον επόμενο προγραμματισμό, όπως και την περιοχή γύρω από το Bergen. Και το camper είναι ο καλύτερος τρόπος να χαρείς αυτά τα μέρη. Αναμένουμε περιγραφές.TRAVELLER
(offtopic) ωραίο avatar. To Graubuenden είναι μαγεία.Nai είναι ωραία aλλά εκεί που πήγε ο greo είναι μάλλον κάτι σαν παραμύθι αν πήγαινε και καταχείμωνο ακόμα καλύτερα
Camper για Nordkap - Επιστροφη, εντυπωσεις ΦΩΤΟ