-
Ποιά ήταν τα αγαπημένα σας παιχνίδια, παλιότερα στην παιδική-εφηβική ηλικία, ποιά τώρα που μεγαλώσατε;
Tα δικά μου αγαπημένα ήταν μοντέλα αυτοκινήτων υπό κλίμακα, συναρμολογούμενα αυτοκίνητα και πολεμικά αεροσκάφη, το καλύτερο μου ήταν ένα stealth F-22 (υπήρξε τέτοιο πράγμα;), από αυτοκίνητα τα έχω όλα ακόμη:
Από τα πρώτα μου: Ford Sierra XR4x4, Audi quattro sport βαμμένο στα αγωνιστικά χρώματα της Audi.
Lambo Countach & Diablo SV, Ferrari F40 (2), BMW M3, Ferrari GTO 288 (τρελή πόρωση όταν την είχα αγοράσει στην ηλικία των 8 ετών), Porsche 911 (996), Porsche 356, Lancia Delta S4 συναρμολογούμενο μεταλλικό (group B), μία Diablo πλαστική συν/μενό και 2-3 τηλεκατευθυνόμενα αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Είχα πολύ παλιά και μία ΒΜW M1 με καλώδιο.
Επειδή όμως το καλώδιο πάντα με εκνεύριζε, γιατί χάλαγε το ρεαλιστικό του πράγματος, το είχα κόψει.Από άλλα παιχνίδια, θυμάμαι, μου είχε φέρει ο Θείος μου από Αγγλία ένα νεροπίστολο με μπαταρίες, που όταν το είχα εμφανίσει στην πλατεία που μαζευόμασταν και παίζαμε, ήμουν γύρω στα 10, είχανε πάθει σοκ όλοι!
Έκανε κι έναν ήχο σαν αυτόματο, και πέταγε το νερό μακρύτερα από όλα τα υπόλοιπα.
Είχα σπείρει το φόβο στη γειτονιά!Αργότερα μπήκαν στη ζωή μας οι κονσόλες, τα βιντεοπαιχνίδια.
Είχα πάρει ένα Super Nintendo και μετά ένα Nintendo 64.
Παίξιμο με τις ώρες.Από ομαδικά παιχνίδια, πρώτα ποδόσφαιρο, όπου βρεθούμε και με ότι να ΄ναι. Την μπάλα συχνά υποδυόταν πατημένο κουτάκι αναψυκτικού.
Από τα 18 και μετά τα παιχνίδια μου είναι αυτοκίνητο και RIB.
-
Ποιά ήταν τα αγαπημένα σας παιχνίδια, παλιότερα στην παιδική-εφηβική ηλικία, ποιά τώρα που μεγαλώσατε;
Tα δικά μου αγαπημένα ήταν μοντέλα αυτοκινήτων υπό κλίμακα, συναρμολογούμενα αυτοκίνητα και πολεμικά αεροσκάφη, το καλύτερο μου ήταν ένα stealth F-22 (υπήρξε τέτοιο πράγμα;), από αυτοκίνητα τα έχω όλα ακόμη:
Από τα πρώτα μου: Ford Sierra XR4x4, Audi quattro sport βαμμένο στα αγωνιστικά χρώματα της Audi.
Lambo Countach & Diablo SV, Ferrari F40 (2), BMW M3, Ferrari GTO 288 (τρελή πόρωση όταν την είχα αγοράσει στην ηλικία των 8 ετών), Porsche 911 (996), Porsche 356, Lancia Delta S4 συναρμολογούμενο μεταλλικό (group B), μία Diablo πλαστική συν/μενό και 2-3 τηλεκατευθυνόμενα αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Επειδή όμως το καλώδιο πάντα με εκνεύριζε, γιατί χάλαγε το ρεαλιστικό του πράγματος, το είχα κόψει.Από άλλα παιχνίδια, θυμάμαι, μου είχε φέρει ο Θείος μου από Αγγλία ένα νεροπίστολο με μπαταρίες, που όταν το είχα εμφανίσει στην πλατεία που μαζευόμασταν και παίζαμε, ήμουν γύρω στα 10, είχανε πάθει σοκ όλοι!
Έκανε κι έναν ήχο σαν αυτόματο, και πέταγε το νερό μακρύτερα από όλα τα υπόλοιπα.
Είχα σπείρει το φόβο στη γειτονιά!Αργότερα μπήκαν στη ζωή μας οι κονσόλες, τα βιντεοπαιχνίδια.
Παίξιμο με τις ώρες.Από ομαδικά παιχνίδια, πρώτα ποδόσφαιρο, όπου βρεθούμε και με ότι να ΄ναι. Την μπάλα συχνά υποδυόταν πατημένο κουτάκι αναψυκτικού.
-
-
Ομαδικά παιχνίδια ήταν δύο για εμένα όσο ήμουν παιδί. Κρυφτό και ποδόσφαιρο φυσικά (επειδή και εμείς δεν είχαμε μπάλα τις περισσότερες φορές ένα κουτάκι του Carnation την αντικαθιστούσε επάξια )
Τα υπόλοιπα παιχνίδια είχαν όλα σχεδόν σχέση με το αυτοκίνητο (άπειρα αυτοκινητάκια,μινιατούρες, τηλεκατευθυνόμενα κ.λ.π.) και το ποδήλατο. Τα αυτοκίνητα δε τα έχω κόψει ακόμη (αντιθέτως έχω περισσότερα απο όσα είχα μικρός) σε αντίθεση με το ποδήλατο δυστυχώς. Μετά, όπως γράφει και ο Άγγελος, μπήκαν στη ζωή μας τα videogames. Απο τις ατελείωτες ώρες που περνούσα στα ηλεκτρονικάδικα βλέποντας άλλους να παίζουν (εμένα δε μου έδιναν οι δικοί μου αρκετά για να μη περνάω πολλές ώρες και καλά εκεί μέσα) περάσαμε στα Atari 2600, Nintendo NES, Sega Master System...για να φτάσουμε σήμερα στο PS2.Ωραίες εποχές που ευτυχώς δεν έχουν σβήσει καθόλου απο τη μνήμη μου
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Ομαδικά παιχνίδια ήταν δύο για εμένα όσο ήμουν παιδί. Κρυφτό και ποδόσφαιρο φυσικά (επειδή και εμείς δεν είχαμε μπάλα τις περισσότερες φορές ένα κουτάκι του Carnation την αντικαθιστούσε επάξια )
Τα υπόλοιπα παιχνίδια είχαν όλα σχεδόν σχέση με το αυτοκίνητο (άπειρα αυτοκινητάκια,μινιατούρες, τηλεκατευθυνόμενα κ.λ.π.) και το ποδήλατο. Τα αυτοκίνητα δε τα έχω κόψει ακόμη (αντιθέτως έχω περισσότερα απο όσα είχα μικρός) σε αντίθεση με το ποδήλατο δυστυχώς. Μετά, όπως γράφει και ο Άγγελος, μπήκαν στη ζωή μας τα videogames. Απο τις ατελείωτες ώρες που περνούσα στα ηλεκτρονικάδικα βλέποντας άλλους να παίζουν (εμένα δε μου έδιναν οι δικοί μου αρκετά για να μη περνάω πολλές ώρες και καλά εκεί μέσα) περάσαμε στα Atari 2600, Nintendo NES, Sega Master System...για να φτάσουμε σήμερα στο PS2.Ωραίες εποχές που ευτυχώς δεν έχουν σβήσει καθόλου απο τη μνήμη μου
Ξέχασα κι εγώ το ποδήλατο, είχα ένα Starbic, mtb, του είχα βάλει κι ένα κοντέρ πάνω, είχα πιάσει μέχρι και 50 km/h σε μια κατηφόρα κοντά στο εξοχικό μας.
Το πρώτο μου καλό ποδήλατο όμως (γιατί το πρώτο-πρώτο που μου το είχε πάρει η γιαγιά μου δεν το θυμάμαι), ήταν ένα BMX με κόντρα φρένο! Εκεί πρωτογνώρισα το παντιλίκι. Για την ακρίβεια ο όρος ήταν κολιές! Οι κολιές όμως, όχι ο κολιές!Δυστυχώς το MTB μου το έκλεψαν και έκτοτε δεν ξανασχολήθηκα.
Έχω και την έμμονη ιδέα (ίσως αβάσιμη), ότι με την πολύ παρέα της σέλας με τα @@ μου, θα ζημιωθούν τα τελευταία, οπότε αυτό με κράτησε μακριά...Κατά τα άλλα Παύλο, για τα ηλεκτρονικά που λες, κάτι παιχνίδια σαν το Street Fighter, το Μοrtal Combat, το Flashback κλπ έχουν αφήσει εποχή...
-
Εγω θα είμαι σύντομος:
-Lego
-πλαστικά συναρμολογούμενα (είχα φτιάξει και εγω YF-22 της italeri, το έχω ακόμα!)
-ποδήλατο.Αυτά τα 3 (αν και το ποδήλατο δεν είναι ακριβώς παιχνίδι) μαζί με περιοδικά (4Τ κυρίως και αρτότερα και ΠΤΗΣΗ αλλα και Μίκυ Μάους) κατανάλωναν το 99.999% του ελεύθερου (και όχι μόνο!) χρόνου μου
ωραίο τόπικ!
-
Lego και Matchbox!
(ωραίο τόπικ!)
-
Προκαταρκτικά με κοπέλες.
-
Matchbox, κάτι μικροσκοπικά & πολλά στρατιωτάκια και Subuteo. Παίζαμε και πολύ μπάλα όπου στεκόμασταν κι όπου βρισκόμασταν (από πλατείες και δρόμους μέχρι αλάνες και γήπεδα... κι από μπάλα; από καπάκια αναψυκτικού μέχρι σβώλους από αλουμινόχαρτο). Αργότερα πολύ ποδήλατο, skate-board και μπάλα (με κανονική μπάλα )
-
Lego, Lego και Lego. Ανέφερα τα Lego?
Επίσης συναρμολογούμενα, τηλεκατευθυνόμενα, τρενάκια (τρελλό κόλλημα μια περίοδο, είχα γεμίσει το δωμάτιο μου ράγες και σταθμούς), vintage κονσόλες (NES, Sega Mega Drive, Game Gear etc.) Πιο μετά ξεκίνησε το λιώσιμο στο PC και το... nerdification!
Απο σπορ τίποτε, ειμαι ίσως ο πιο αντιαθλητικός άνθρωπος που ξέρω (εξαίρεση αποτελούν τα μηχανοκίνητα σπόρ ) Μια περίοδο έκανα ποδήλατο.
P.S. Ξέχασα να αναφέρω τα κορυφαία Crash Dummies! Τα θυμάστε? Κορυφαία, ειδικά εκείνο το κίτρινο σεντάν που το τράκαρες, πεταγόντουσαν οι ρόδες, έμπαινε μέσα μπροστά και άνοιγαν οι αερόσακοι!
-
Lego, Playmobil (γιατί κανείς δεν τα έγραψε; ), κυνηγητό, κρυφτό, ποδόσφαιρο, σφεντόνα (υπέφεραν οι λάμπες ενός παιδικού στααθμού), skate board και από κάποια στιγμή και έπειτα, υπολογιστές. Φυσικά το ποδήλατο ήταν στην ημερίσια διάταξη μέχρι και το 2003. Μπάσκετ έπαιζα μέχρι το 1996.
Όλως περιέργως, δεν μου λείπουν καθόλου εκείνα τα χρόνια. Εκτός απ' τα φοιτητικά.
Α, επιτραπέζια δεν παίζατε; Εμείς παίζαμε πολύ, ως φοιτητές βέβαια. Πολύ γέλιο... Αυτά μάλιστα, αυτά μου λείπουν!!!
-
Lego μετά μανίας (ξεχνούσα να φάω όταν έπαιζα μ' αυτά) και αργότερα technics.
Επίσης πολλά playmobil.
Ασχολήθηκα και με τα crash dummies ένα διάστημα.
Αργότερα άρχισε το colonization....Τη φάση μπάσκετ-ποδόσφαιρο-βόλεϋ-στίβος ποτέ δε την πέρασα....
-
playmobil με τρέλα,
αυτοκινητάκια (μαρκες δεν θυμάμαι, αλλά κάπου τα έχω καταχωνιασμένα)
τρενάκια
και ενίοτε καμια barby/ bi-bi-bo (με κυνήγαγαν οι δικοί μου να παίζω και με κούκλες, κοριτσάκι γαρ!!!)...
ποδήλατο στο χωριό με θεαματικές σουπες και 'φοβερά' χτυπηματα
αργότερα μοντελισμό (αεροπλάνα κυρίως, κάποτε δοκίμασα και πλοίο, αλλά το έδωσα στον ξαδερφό μου γιατι δεν είχα υπομονή να το τελειώσω ) -
Αγαπημένο μου παιχνίδι ...... η κατασκευή καρτ-πατινιού με ρουλεμάν αντί για ρόδες.
Αποστολή ... η επίτευξη της μεγαλύτερης ταχύτητας στην κατηφόρα (και της ανάλογης τούμπας βέβαια)Ποδήλατο .... velamos με κόντρα .... στην εφηβεία Mercier
Επειδή είμαι ακόμα παιδί ...... τώρα έχω τα PS και XBOX
-
Matchbox (ΠΟΛΛΑ!!!) 'αγαπημένο' η Mercedes 111 (τόσα ήξερα τότε )
Playmobi, Lego, Atari, Subuteo (κλασικά)
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αργότερα άρχισε το colonization....Ποιος το έχει για να μου το στείλει για να ξαναρχίσει η φάση 'Colonization';
Για μένα lego, playmobil, αυτοκινητάκια (matchbox/majorette) πολύ μπάσκετ, πολλά παιχνίδια στο PC (από εποχή Amstrad 1640) και φυσικά μπάλα είτε κανονική είτε πατημένο κουτάκι...
-
Πολλά!
Θυμάμαι τον Φωτεινό Παντογνώστη αλλά και τα τάνκς (με κίνηση, φως, θόρυβο!!Χαμός!) και τα ρομπότ που μου έφερνε ο θείος μου από την Ιαπωνία!Βασικά όμως....χτίσιμο κάστρων με πέτρες τα καλοκαίρια στην Σαλαμίνα... κατασκευή 'βεγγαλικών' με θειάφι μέσα σε ανταλλακτικά Parker και κερί από κάτω για θερμότητα...τελλάρο με ρουλεμάν και βουρ στην κατηφόρα (πριν πέσουμε μέσα στις τσουκνίδες)....γυαλένια....ΚΑΙ ΜΠΑΛΑ (μπάλα=στρογγυλό πλαστικο, που τότε πουλάγανε, γεμάτο με χώμα)!!
[για ολα τα παραπάνω έφαγα πολύυυ ξύλο!!!:-)]
Μεγαλύτερος....Mercier ποδήλατο και εκδρομές στην Νέα Μάκρη (!! πως το έκανα ρε γμτ?!!) και αργότερα επισκευές και 'ανακάτεμα' του Horizοn της οικογένειας!!!Τώρα ....κι εγω ακόμα παιδί είμαι σαν τον Βασίλη.... παιχνίδια στρατηγικής και αυτοκίνητο!!!Μεγάλο παιχνίδι!!!
Ωραίο θέμα!!!
-
Μικρός, αυτοκινητάκια matchbox κ.λπ.
Λίγο μεγαλύτερος, Atari 2600 και μετά Amiga 500 Γι'αυτό και κατέληξα κομπιουτεράς
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αργότερα άρχισε το colonization....
Ποιος το έχει για να μου το στείλει για να ξαναρχίσει η φάση 'Colonization';
Δωσε μου μια μερα να ψαξω τα κιταπια μου και να το βρω.
Αλλιως μπορεις να βρεις το colonization καθως και τα περισσοτερα παιχνιδια για κομπιουτερ της παιδικης σου (μας) ηλικιας στο καταπληκτικο σάιτ για abadonware Ηome of the underdogs. -
Playmobil με τρέλα!!!
Επίσης συλλογές από αυτοκόλλητα (Ταρζάν, κτλ)....
Και από σνακ, τί άλλο φυσικά : ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ!!!! (που είχε και πολλά αυτοκόλλητα)....
Τα παιχνίδια μας