-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
το να βλεπεις ομως οτι ειναι κομπλεξικο να βαζει κανεις σε ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικες κατηγοριες το κυκλοφοριακο της αθηνας απο οτι της υπολοιπης ελλαδας, μαλλον σαν ελλειψη εμπειριας στους αθηναϊκους δρομους μου κανει..
Πάντως, δυο φορές που πήγα Θεσσαλονίκη μέσα, κόντεψα να πάθω ασφυξία από το μποτιλιάρισμα. Δεν ξέρω αν μου φάνηκε υπερβολικό λόγω μη γνώριμου περιβάλλοντος, αλλά το κυκλοφοριακό στην Αθήνα μου φάνηκε παιχνίδι μπροστά στης Θεσσαλονίκης.
Το θέμα είναι ότι στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, το πρόβλημα συνήθως βρίσκεται μόνο στο κέντρο, ενώ στην Αθήνα υπάρχει πρόβλημα σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο.
και οχι μονο αυτο, αλλα στη Θεσ/νικη οι αποστασεις ειναι μικρες σε σχεση μα την Αθηνα. Εδω στην Αθηνα για να διασχισεις τη πολη σε ωρες αιχμης θελεις οσο χρονο θες να φθασεις και στη Πατρα!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
και οχι μονο αυτο, αλλα στη Θεσ/νικη οι αποστασεις ειναι μικρες σε σχεση μα την Αθηνα. Εδω στην Αθηνα για να διασχισεις τη πολη σε ωρες αιχμης θελεις οσο χρονο θες να φθασεις και στη Πατρα!Έτσι είναι. Μου έχει τύχει να κάνω 1μιση ώρα για διαδρομή 10-12 λεπτών (Κηφισιά - Αχαρνών μέσω Αθηνών - Λαμίας)
-
Ο χρήστης Χρήστος73 έγραψε:
Εγώ πήρα ένα σκούτερ και
βρήκα την υγειά μου. Αλλά τα ρημάδια κοστίζουν και δεν έχει ο καθένας
2500 χιλιάρικα περίσσευμα. 'Αντε γιατί θα βγουν το βράδυ και θα μιλούν για τον έρωτα που έχει ο ΄Ελληνας με το αυτοκίνητό του, αλλά για την ταμπακιέρα τίποταΤο μοτοσυκλετάκι μου το πήρα μεταχειρισμένο 1800 Ε και δεν το συζητώ ότι έιναι ανώτερο σε οδική συμπεριφορά από οποιοδήποτε σκούτερ. Και εμένα δεν μου περίσσευαν 1800 Ε, τα πήρα πίσω όμως μετά από 15 και βάλε χιλιάδες χλμ το χρόνο από βενζίνες, σέρβις (που δεν έκανα στο αμάξι που γλίτωσε αυτά τα 15000 χλμ), διόδια (ΑΟ 1 Ευρώ), πάρκιν και ό,τι άλλο θες... Από κάποια χλμ και πέρα άρχισα να βγαίνω και με κέρδος και από εδώ και πέρα μόνο κερδίζω!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
και οχι μονο αυτο, αλλα στη Θεσ/νικη οι αποστασεις ειναι μικρες σε σχεση μα την Αθηνα. Εδω στην Αθηνα για να διασχισεις τη πολη σε ωρες αιχμης θελεις οσο χρονο θες να φθασεις και στη Πατρα!
Μα ακόμα και η Θεσσαλονίκη περπατιέται. Όσες -αρκετές- φορές έχω πάει, το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου και μετά... πόδια.
Για Πάτρα δεν συζητάμε, από Αγ. Σοφία μέχρι Γεωργίου είναι 15-20 λεπτά, ενώ αν περιμένεις λεωφορείο θα πήξεις και στη Μαιζώνος και θα κάνεις περισσότερο, όπως και με το αυτοκίνητο.
Οι θεσσαλικές πόλεις που είναι flat είναι ακόμα καλύτερα για πόδια ή ποδήλατο. Πήγαινε και στην Αθήνα από Ομόνοια-Κολωνάκι με τα πόδια
-
Ο χρήστης ΑΣ έγραψε:
Στις 99% των περιπτώσεων φταίει ο μοτοσυκλετιστής. Παραβιάζει κόκκινους σηματοδότες, στοπ, πάει κόντρα σε μονόδρομους, σου πετάγεται από το πουθενά, κάνει σφήνες εκεί που δεν τον παίρνει. Πολλές φορές πάει η στάμνα στη βρύση, μια φορά σπάει! Και λόγω της ευάλωττης θέσης τους, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί.
να σε ρωτήσω 2 πράγματα;
α)πόσο χρονών είσαι
β)αλήθεια δουλευεις σε κάποια εταιρεία, και αν ναι ώς τι
σε ρωτάω γιατι διακρίνω μια εξαιρετική διαυγεια πνέυματοςΣ'ευχαριστώ για το κοπλιμέντο! Οπως καταλαβαίνεις ομως, δεν μπορώ να αποκαλύψω τόσο προσωπικά στοιχεία σε δημόσιο φόρουμ στο Ιντερνετ!
-
Δυστυχως η Αθηνα ειναι μια απανθρωπη πολη εδω και πολλα χρονια.
αναρχη δομηση
αθλιοι δρομοι
σκουπιδια
καυσαεριο
ανεπαρκη μεσα μεταφοραςτην ταλαιπωρια αυτη τη περνουν καθημερινα και οι αυτοκινητιστες και οι μοτοσυκλετιστες και αυτοι που χρησιμοποιουν τα ΜΜΜ και φυσικα και οι πεζοι.
η εικονα αυτη ΔΕΝ προκειτε να αλλαξει και να βελτιωθει για τον πολυ απλο λογο οτι το λεκανοπεδιο δεν μπορει να φιλοξενησει πανω απο 2-3εκ ανθρωπους. Απο τη στιγμη που ειμαστε σχεδον 6εκ ειναι προφανες οτι θα υπαρχουν σοβαρα προβληματα.
η μονη λυση λοιπον ειναι να γυρισει ο κοσμος στην επαρχια. Ετσι μονο θα ανασανει αυτη η πολη και θα δωθει και πνοη στην επαρχια η οποια μαραζωνει εδω και χρονια.
εγω προσωπικα δεν βελπω αλλη λυση
-
εγω βλεπω, αλλα θα με πειτε τρομοκρατη..
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
η μονη λυση λοιπον ειναι να γυρισει ο κοσμος στην επαρχια. Ετσι μονο θα ανασανει αυτη η πολη και θα δωθει και πνοη στην επαρχια η οποια μαραζωνει εδω και χρονια.
Και ποιος θα πάει στην επαρχία? Και γιατί να πάει?
Εύκολα τα λέτε/λέμε αλλά δύσκολα γίνονται... -
Ο χρήστης diva έγραψε:
Στις 99% των περιπτώσεων φταίει ο μοτοσυκλετιστής. Παραβιάζει κόκκινους σηματοδότες, στοπ, πάει κόντρα σε μονόδρομους, σου πετάγεται από το πουθενά, κάνει σφήνες εκεί που δεν τον παίρνει. Πολλές φορές πάει η στάμνα στη βρύση, μια φορά σπάει! Και λόγω της ευάλωττης θέσης τους, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί.
να σε ρωτήσω 2 πράγματα;
α)πόσο χρονών είσαι
β)αλήθεια δουλευεις σε κάποια εταιρεία, και αν ναι ώς τι
σε ρωτάω γιατι διακρίνω μια εξαιρετική διαυγεια πνέυματοςΣ'ευχαριστώ για το κοπλιμέντο! Οπως καταλαβαίνεις ομως, δεν μπορώ να αποκαλύψω τόσο προσωπικά στοιχεία σε δημόσιο φόρουμ στο Ιντερνετ!
Μόνο εγώ κατάλαβα μία ειρωνία στο post του φίλου ΑΣ;;;
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Εύκολα τα λέτε/λέμε αλλά δύσκολα γίνονται...Π-Ε-Ρ-Ι-Φ-Ε-Ρ-Ε-Ι-Α
Λ-Ε-Μ-Ε!!! -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Εύκολα τα λέτε/λέμε αλλά δύσκολα γίνονται...Πολύ δύσκολα, αλλά γίνονται!!! Αυτό που λέει ο Σπύρος είναι πολύ σημαντικό αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα κίνητρο. Ούτε καν μεγάλες δημόσιες υπηρεσίες και Υπουργεία δεν το κάνουν. Αλλά είναι άλλο θέμα το οποίο έχει συζητηθεί εκτενώς εδώ: http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=6006 και όποιος θέλει συνεχίζει.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μα ακόμα και η Θεσσαλονίκη περπατιέται. Όσες -αρκετές- φορές έχω πάει, το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου και μετά... πόδια.Για Πάτρα δεν συζητάμε, από Αγ. Σοφία μέχρι Γεωργίου είναι 15-20 λεπτά, ενώ αν περιμένεις λεωφορείο θα πήξεις και στη Μαιζώνος και θα κάνεις περισσότερο, όπως και με το αυτοκίνητο.
Οι θεσσαλικές πόλεις που είναι flat είναι ακόμα καλύτερα για πόδια ή ποδήλατο. Πήγαινε και στην Αθήνα από Ομόνοια-Κολωνάκι με τα πόδια
Bravo ρε Ικαρ, ετσι, ως μεγαλυτερος δωσε μας τα στοιχεια απο την πολυετη πειρα σου στις διαδρομες της Ελλάδας!!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Μόνο εγώ κατάλαβα μία ειρωνία στο post του φίλου ΑΣ;;;Φίλε Νάσο, που μπήκες στη μέση αγωνιώντας μήπως πέσει κάποια κακιούλα στο κενό... Αν υπάρχει ειρωνία στο post του φίλου ΑΣ, υπάρχει ειρωνία και στην απάντηση της φίλης diva. Ησύχασες τώρα?
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Μα ακόμα και η Θεσσαλονίκη περπατιέται. Όσες -αρκετές- φορές έχω πάει, το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου και μετά... πόδια.
Για Πάτρα δεν συζητάμε, από Αγ. Σοφία μέχρι Γεωργίου είναι 15-20 λεπτά, ενώ αν περιμένεις λεωφορείο θα πήξεις και στη Μαιζώνος και θα κάνεις περισσότερο, όπως και με το αυτοκίνητο.
Bravo ρε Ικαρ, ετσι, ως μεγαλυτερος δωσε μας τα στοιχεια απο την πολυετη πειρα σου στις διαδρομες της Ελλάδας!!
ναι, αλλα είμαι αλήτης κοντράκιας και κοιμάμαι στο αυτοκίνητο
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Πωπωπω ανακρίβειες... Εγώ είπα ότι κοιμάσαι ΜΕ το αυτοκίνητο! Εννοώντας ότι το παίρνεις αγκαλιά στο σπίτι μέσα. Όχι ότι κοιμάσαι ΣΤΟ αυτοκίνητο, θα πιαστείς βρε αδερφέ!
-
Ο χρήστης diva έγραψε:
Μόνο εγώ κατάλαβα μία ειρωνία στο post του φίλου ΑΣ;;;
Φίλε Νάσο, που μπήκες στη μέση αγωνιώντας μήπως πέσει κάποια κακιούλα στο κενό... Αν υπάρχει ειρωνία στο post του φίλου ΑΣ, υπάρχει ειρωνία και στην απάντηση της φίλης diva. Ησύχασες τώρα?
Τώρα μάλιστα, όλα οκ!!!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Όχι ότι κοιμάσαι ΣΤΟ αυτοκίνητο, θα πιαστείς βρε αδερφέ!
Αλητης? Κοντρακιας??
Ναι και εισαι και μεγαλος ανθρωπος. Δεν ειναι για σενα αυτα!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Αλητης? Κοντρακιας??
Η κλιμακτήριος στους αλήτες-κοντράκηδες τους κάνει να βγάζουν κακίες για τα αυτοκίνητα των άλλων;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αλητης? Κοντρακιας??
Η κλιμακτήριος στους αλήτες-κοντράκηδες τους κάνει να βγάζουν κακίες για τα αυτοκίνητα των άλλων;
OFF TOPIC!!!
-
Δεν ξέρω για μέρα χωρίς αυτοκίνητο, εγώ είδα μέρα με βροχή... και ως γνωστόν, με τη βροχή βγαίνουν έξω τα σαλιγκάρια... Είναι απίστευτο πόσοι οδηγοί κινούνται με δέκα μόλις δουν βρεγμένο δρόμο, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ απολύτως λόγο
Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο (22-9-2005)