-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Κίνηση ματ από το VAG group καθώς συμπράττει με έναν κατασκεαυστή ο οποίος:
-δεν έχει τα οικονομικά χάλια του έτερου ιάπωνα που ψάχνει συμμαχίες (η Suzuki είχε τζίρο 85δισ$ μέσα στο 2009,προερχόμενο κατά 80% από τον τομέα του αυτοκινήτου)Την Mitsubishi ενοεις?
-
Το VAG ετοιμάζεται να ρίξει τη βόμβα.....διαψεύδοντας όλους μας.
Το ενδιαφέρον του για εξαγορά της Alfa Romeo όχι μόνο είναι υπαρκτό (και εκπεφρασμένο ήδη,σε έντυπο 'ουδέτερης χώρας',δια χειλέων του Νο2 του VAG και CEO της VW,Martin Winterkom),αλλά σε αρκετά προχωρημένη φάση επιχειρησιακού σχεδιασμού.
Ήδη καταστρώνεται πλήρης φάκελος σχετικά με την πρόταση εξαγοράς,ενώ (και αυτό είναι το σπουδαιότερο)έχει ανοιχθεί ένας 'υπόγειος' δίαυλος' επικοινωνίας μεταξύ των γερμανών και των 'διαδρόμων' του Torino,ώστε καταρχήν να διευρευνηθούν οι προθέσεις του Marchionne,μέσω των αντιδράσεων του και να σκιαγραφηθούν κάποιες γενικές γραμμές,γύρω από την προσφορά.
Στο όλο κλίμα εντάσσεται το άρθρο του Mucchetti στην Corriere della Sera,δια του οποίου προτρέπει το Marchionne να συναινέσει στην πώληση της Alfa Romeo (χωρίς να κατανομάζει τον ενδιαφερόμενο αγοραστή),όσο και η ανοιχτή επιστολή στην ίδια εφημερίδα του Gippo Salvetti (alfa blue team),δια της οποίας έγινε και συλλογή υπογραφών με αίτημα την πώληση της AR (πάλι χωρίς να κατονομάζεται ο υποτιθέμενος αγοραστής).
Αν σε πρώτη φάση,ο Marchionne φανεί θετικός στο να γίνουν επαφές ή εκτενέστερες διαπραγματεύσεις γύρω από την προσφορά,τότε η πρόταση θα κατατεθεί επισήμως.Σε γενικές γραμμές και από αυτά που έχω μπορέσει να μάθω,οι προθέσεις των γερμανών περιλαμβάνουν την εξαγορά του brand,όσων από τις εγκαταστάσεις του Arese έχουν παραμείνει άθικτες και του μουσείου της Alfa Romeo.Η έδρα της ΑR θα είναι στο Arese και το ίδιο θα συμβεί και με το κέντρο σχεδιασμού.Στη χειρότερη αν (και λίγο πιθανή) περίπτωση,έδρα και CS θα είναι στη Verona.To μουσείο θα αναβαθμισθεί με την παράλληλη δημιουργία θεματικού πάρκου.Για την παραγωγή δεν γίνεται λόγος,αλλά οι γερμανοί έχουν αφήσει να ενοηθεί ότι δεν είναι απόλυτα αρνητικοί στη ανάληψη και των προβληματικών εγκαταστάσεων του Pomigliano d'Arco,οι οποίες ανήκουν στην FGA.
Το τίμημα που θα προταθεί δεν είναι γνωστό...αλλά σε πρώτη φάση οι ψίθυροι μιλούν για ένα ποσό, ανάλογο με εκείνο που πλήρωσε προ πενταετίας στην Fiat η GM,προκειμένου να διαλύσουν τη 'μνηστεία' τους.
Εναπόκειται στο Marchionne τελικά το αν θα δεχθεί να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους γερμανούς και κυρίως αν έχει σκοπό να 'απαλλαγεί' από την Alfa Romeo,αποδεικνύοντας αν ίσχυαν ή όχι οι πρόσφατες δηλώσεις του (μπαράζ προσβλητικών δηλώσεων εναντίον των alfisti,και υπόνοιες ότι η Alfa Romeo δυσκολεύει (ή δεν χωρά)τα σχέδια του integration με το Auburn Hills).
Tα χρήματα είναι δελεαστικά,καθώς με αυτά ο όμιλος μπορεί να ανακουφίσει το βιομηχανικό του χρέος,ενώ από την άλλη υπάρχει και οικονομική δυνατότητα να λανσαριστούν νέα μοντέλα.
Από την άλλη πλευρά είναι πάγια η τακτική της Fiat να μην πουλά τα brands που έχει στο χαρτοφυλάκιο της,προτιμώντας στη χειρότερη των περιπτώσεων, να τα οδηγεί στο κλείσιμο (Innocenti,Autobianchi).Στη συγκεκριμένη περίπτωση,εκείνο που ίσως προκαλέσει την άρνηση της Fiat να συναινέσει στην πώληση,είναι ο φόβος να αποδειχθεί στο μέλλον ότι οι γερμανοί πέτυχαν,εκεί που η Fiat απέτυχε επί μια εικοσαετία.Η ουσία είναι ότι το VAG επιθυμεί διακαώς να εντάξει την Alfa Romeo στο δυναμικό του,όντας αποφασισμένο να ξοδέψει πολύ χρήμα για να την κάνει όπως θέλει.
Το ενδιαφέρον το εξεδήλωσαν.Είναι η σειρά της άλλης πλευράς να ανταποκριθεί. -
Όταν τα 'λεγα εγώ δεν με πιστεύατε...
-
-
Ένα έχω μόνο να πω:
Youtube Video -
Aπεταξαμην το
-
παει, θα χαλασει και η Αλφα...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ένα έχω μόνο να πω:
Youtube Videoδε μπορεις να νικησεις τις δυναμεις του σκοτους Lion-O
-
ΩΧ !
-
Αγαπητοί μου νεόκοποι(χωρίς καμμία διάθεση εμπαιγμού)θερμόαιμοι alfisti.Ψάξτε και διαβάστε λίγο που έφτασε* την εταιρεία της Santa Agata το Vag και δείτε την ευκαιρία που 'δίνεται' στην Alfa.
Από το 1985 η εταιρεία παραπαίει.Οι διοικήσεις από τότε μέχρι σήμερα ή ήταν ανίκανες ή δεν ήθελαν να προχωρήσουν παραπέρα.Σας αρέσουν τα πειράματα κάθε μαθητεύομενου μάγου πάνω στο σώμα της Alfa?
Αν μη τι άλλο το VAG έχει αποδείξει ότι διαθέτει τα μέσα και τον τρόπο για την αναβίωση ενός brand.*Επειτα από πάρα πολλά χρόνια η Lambo άρχισε την παραγωγή ανταλλακτικών για τα κλασσικά της μοντέλα.
Σίγουρα κάποιοι θα σκεφθούν:Και τι με νοιάζει εμένα ρε μονόφαρε για τα ρημάδια;Απλά δείτε ότι με τη συγκεκριμένη κίνηση οι Γερμανοί δίνουν άλλο prestige στη μάρκα,κι αυτό είναι κάτι μου μετρά πάρα πολύ γι όλους.Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι παρά την οικονομική κρίση οι τιμές των κλασσικών Lambo έχουν αρχίσει να παίρνουν την ανιούσα.Η παραπάνω κίνηση είναι κάτι πολύ σημαντικό για την 'αγορά' των κλασσικών.Προσθέστε και τα νέα μοντέλα e voila. -
Δηλαδή θα γίνει και η Άλφα πρήμιουμ;;;;
Πολύ θα ήθελα να δω σχόλια αλφίστι που τώρα σιχαίνονται ότι έρχεται από την VAG όταν βγει alfa brera 1.4 tsi...
Εντύπωση μου κάνει πάντως ότι η VAG πιστεύει ότι χωράει ακόμα ένα brand στο 'πορτοφόλι' της... τεσπα... έχουν δείξει ότι ξέρουν να κάνουν καλές κινήσεις και να χειρίζονται τις εταιρείες τους (με μόνη ΙΣΩΣ εξαίρεση τη SEAT).
-
Θα το πιστέψω όταν το δω και το διαβάσω από επίσημα χείλια.
Έτσι έλεγαν και για το BMW Group με τη FIAT αλλά τελικά δεν προχώρησε.
Πάντως όσο και να μη το θέλουν οι hardcore alfisti που ειδικά το VAG το βλέπουν σαν τον σατανά (δε μπορώ όμως να καταλάβω το γιατί), θα είναι μια ΠΟΛΥ καλή ευκαιρία να ανεβάσει τη μπράντα αρκετά με νέα μοτέρ, νέες τεχνολογίες και γιατί όχι...'quattro'
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Δηλαδή θα γίνει και η Άλφα πρήμιουμ;;;;Πολύ θα ήθελα να δω σχόλια αλφίστι που τώρα σιχαίνονται ότι έρχεται από την VAG όταν βγει alfa brera 1.4 tsi...
Εντύπωση μου κάνει πάντως ότι η VAG πιστεύει ότι χωράει ακόμα ένα brand στο 'πορτοφόλι' της... τεσπα... έχουν δείξει ότι ξέρουν να κάνουν καλές κινήσεις και να χειρίζονται τις εταιρείες τους (με μόνη ΙΣΩΣ εξαίρεση τη SEAT).
Γιατί ήταν η Seat τίποτα σπουδαίο προ VAG ; Ή η Skoda έχει ΤΗΝ γκάμα που την κάνει πιο πετυχημένη;
Καλώς ή κακώς είναι τα 2 νόθα. Πάντα τέτοια μεταχείριση θα έχουν.Πάντως θεωρώ ότι τα Ibiza, Leon είναι καλές προτάσεις ως πακέτο σε πολύ καλές τιμές. Αντε βάλε και το Altea XL ως πολυμορφικό.
-
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πόσα καρπούζια χωράνε ακόμη στις μασχάλες του Λαικού.
όταν βγει alfa brera 1.4 tsi...
Τέλος πάντων θα 'χει καλαμπούρι να γίνει και να μπουν κινητήρες ΤΣΙ σε Άλφα Ρομέο, αν μη τι άλλο τα διπλά άλματα τόλουπ με περιστροφή, κοινώς κωλοτούμπες, τα οποία θα δούμε θα αποζημιώσουν τον κάθε πικραμένο.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πόσα καρπούζια χωράνε ακόμη στις μασχάλες του Λαικού.όταν βγει alfa brera 1.4 tsi...
Τέλος πάντων θα 'χει καλαμπούρι να γίνει και να μπουν κινητήρες ΤΣΙ σε Άλφα Ρομέο, αν μη τι άλλο τα διπλά άλματα τόλουπ με περιστροφή, κοινώς κωλοτούμπες, τα οποία θα δούμε θα αποζημιώσουν τον κάθε πικραμένο.
Ε ρε πως αλλάζουν οι καιροί.
Θα δούμε TSI σε αυτοκίνητα με σήμα το νερόφιδο...
-
εδώ είδαμε τουρμπο σε οπαδούς της ατμόσφαιρας βλέπε BMW ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
εδώ είδαμε τουρμπο σε οπαδούς της ατμόσφαιρας βλέπε BMW ...Ναι αλλά μόνοι τους έβαλαν...δεν τους αγόρασε η VAG να 'καρφώσει' 1400άρια σύνολα με σαλιγκάρια.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δηλαδή θα γίνει και η Άλφα πρήμιουμ;;;;
Πολύ θα ήθελα να δω σχόλια αλφίστι που τώρα σιχαίνονται ότι έρχεται από την VAG όταν βγει alfa brera 1.4 tsi...
Γιατί ήταν η Seat τίποτα σπουδαίο προ VAG ; Ή η Skoda έχει ΤΗΝ γκάμα που την κάνει πιο πετυχημένη;
Καλώς ή κακώς είναι τα 2 νόθα. Πάντα τέτοια μεταχείριση θα έχουν.Πάντως θεωρώ ότι τα Ibiza, Leon είναι καλές προτάσεις ως πακέτο σε πολύ καλές τιμές. Αντε βάλε και το Altea XL ως πολυμορφικό.
η σεατ εχει κυριο στοχο την ισπανικη αγορα και δε νομιζω οτι τα πηγαινει ασχημα εκει
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Ναι αλλά μόνοι τους έβαλαν...δεν τους αγόρασε η VAG να 'καρφώσει' 1400άρια σύνολα με σαλιγκάρια.
καλα και απο τους bmw-διστι ειδαμε μεγαλες κωλοτουμπες
οι χοντιστι εχουν μεινει πλεον , αλλα εγω εχω προβλεψει εδω και χρονια το υβριδικο ταπερπαντως ρε παιδια δε θα τα ξεφτιλισει ολα
σιγα μην βαλει 1400αρι μοτερ στη μπρερα , ειπαμεαυτο που αναρωτιεμαι αν τελικα την αγοραζε ειναι οντως τι μοτερ θα εβαζε
η φιατ δηλαδη θα την εδινε πακετακι με τη τεχνογνωσια της ή μηπως αυτη θα τη κρατουσε για τον εαυτο της?αλλα να την βαλει πού? στα φιατ? (τους 1.75 πχ)
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Ναι αλλά μόνοι τους έβαλαν...δεν τους αγόρασε η VAG να 'καρφώσει' 1400άρια σύνολα με σαλιγκάρια.
καλα και απο τους bmw-διστι ειδαμε μεγαλες κωλοτουμπες
Τι να κάνει κι αυτή qsi...εκεί που πήγε το παιχνίδι ο ανταγωνισμός της ιπποδύναμης.
Άντε τώρα να βγάλεις 500 άλογα με μικρό ατμοσφαιρικό ...γίνεται? Δεν γίνεται.
Κι έρχονται κι άλλα δυστυχώς...αλλά δεν υπάρχει επιλογή νομίζω.
Βασικά για να πιστέψω ότι ο VAG θα εξαγοράσει την AR θέλω να το δω από επίσημα χείλη.
Ερώτηση...πως είναι η νομική διάρθρωση του ομίλου? Η AR είναι 'μόνη' της? Μπορεί νομικά να την εξαγοράσει κάποιος...ή πρέπει να διασπαστεί από τον όμιλο?
Συγχωνεύσεις και αγοροπωλησίες εταιριών αυτοκινήτου