-
Τελικά είχες δίκιο που 'χτυπιόσουνα' γι αυτά τα προϊόντα.
Είναι όντως κορυφαία.
Πήρα το καθαριστικό για το δέρμα το EXTRA στο μωβ μπουκάλι και ένα conditioner με αλόη για μετά τον καθαρισμό.
Τα αποτελέσματα ήταν καταπληκτικά.Το δέρμα έγινε σαν καινούριο.
Οι τιμές είναι πολύ καλές. Το μεγάλο καθαριστικό μου το χρέωσαν 22 -
χεχε, καταλαβαίνεις τώρα για τι αποτέλεσμα μιλάμε.. ειναι πολυ μπροστά οι Αμερικάνοι σε τέτοια πράματα..
ελπίζω να είπες του Βασίλη οτι σε έστειλα ωστε να σε 'προσέξει'
-
Βασίλη τον έλεγαν...;; θα σε γελάσω...
Aπό Πάτρα τα πήρα -
[quote='TRAVELLER']Τελικά [b]είχες δίκιο[/b] που 'χτυπιόσουνα' γι αυτά τα προϊόντα.
Είναι όντως [b]κορυφαία[/b].
Πήρα το καθαριστικό για το δέρμα το EXTRA στο μωβ μπουκάλι και ένα conditioner με αλόη για μετά τον καθαρισμό.
Τα αποτελέσματα ήταν καταπληκτικά.Το δέρμα έγινε σαν καινούριο.
Οι τιμές είναι πολύ καλές. Το μεγάλο καθαριστικό μου το χρέωσαν 22 -
Nai πήρα αυτό που είναι τελευταίο στη λίστα με τον κωδικό G7214
Αλλά δε θυμάμαι την τιμή του ακριβώς. Γύρω εκεί στο 22άρι πρέπει να ήταν πάντως
Δεν είναι όμως τόσο πολύ για καθαρισμό, όσο για περιποίηση. Για καθαρισμό θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε 'ελαφρά' λερώματα. -
Δεν είναι όμως τόσο πολύ για καθαρισμό, όσο για περιποίηση. Για καθαρισμό θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε 'ελαφρά' λερώματα.ρωτάω επειδή μου κάνει εντύπωση ...
Η τιμή που έχει το side είναι ~7$ ενώ εσύ λες πως το πήρες 22 euro ....
είναι σημαντική διαφορά! -
Ο χρήστης staby1 έγραψε:
Δεν είναι όμως τόσο πολύ για καθαρισμό, όσο για περιποίηση. Για καθαρισμό θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε 'ελαφρά' λερώματα.ρωτάω επειδή μου κάνει εντύπωση ...
Η τιμή που έχει το side είναι ~7$ ενώ εσύ λες πως το πήρες 22 euro ....
είναι σημαντική διαφορά!To κι εγω και έπαθα ταράκουλο. Πάντως τόσο το πήρα. Για την ακρίβεια 21€ (έχει ακόμα πάνω την τιμή)
-
καλά μην κοιτάτε Αμερικάνικες τιμές γιατι τελωνεια μεταφορικά και κέρδος εμπόρου ειναι πρόσθετα αναγκαστικά..
βεβαια 21 μου φαίνετε λίγο ακριβό, ίσως λόγω Πάτρας? -
Για καινουρια αυτοκινητα ειναι καλο το κερι της meguairs?Mηπως ειναι πολυ δυνατο και αλλοιωνει το χρωμα για να επιτυχει τοσο καλο αποτελεσμα?
-
το Gold Class να φανταστείς το αγοράσουν εδώ οι επίσημες Mercedes και το βάζουν στα αυτοκίνητα των εκθέσεων. Ειναι pure κερί δεν έχει υλικά τριβής το Gold, υπάρχει άλλη σειρα για να βγάζει αράχνη (polisher-cleaner) και άλλο τα κεριά, μην τα μπερδεύεις
-
To extra gloss protection AUTOGLYM ειναι κερι ή κατι διαφορετικο?Μηπως γνωριζει καποιος?sokos ευχαριστω πολυ για την προηγουμενη απαντηση σου!
-
Παιδια εχω αγορασει ενα κερι της mothers (με carnauba).Πολλοι λενε οτι το κερι του αυτοκινητου αντεχει 2-3-4 εως και 6 μηνες.Εγω με αυτο το κερι που θεωρειται ανω του μετριου δεν εχω βγαλει πανω απο μηνα(βεβαια με πολλες βροχες).Οποτε με πλυσιματα κτλ αντε να παει 1+ αντε με το ζορι 2.Κανω κατι λαθος στο περασμα?
υ.γ.χρησιμοποιω αλοιφαδορο και πανακια. -
Άποψή μου;
Κέρωμα δύο φορές το χρόνο το πολύ. Το κερί (για μένα) προκαλεί και προβλήματα στο χρώμα του αυτοκινήτου αλλά και στα πλαστικά μέρη που τα ξεθωριάζει.Θεωρώ πολύ καλύτερη λύση κάπου/κάπου το στέγνωμα του αυτοκινήτου να γίνεται με ταυτόχρονη χρήση υγρού κεριού τύπου σπρέυ.
Είναι πολύ ποιο φιλικό με το χρώμα του αυτοκινήτου και δεν 'ξεσκίζει' το βερνίκι.Κάποτε ήμουν φανατικός οπαδός των σαμπουάν με κερί.
Τα τελευταία χρόνια, έχω διαπιστώσει ότι τα απλά σαμπουάν είναι καλύτερη λύση για το πλύσιμο του αυτοκίνητου. Επιπλέον μετά από βροχή, το αυτοκίνητο που έχει πλυθεί με σαμπουάν με κερί δεν στραγγίζει εύκολα, με αποτέλεσμα να γεμίζει στάμπες. Επιπλέον αν η βροχή είναι λασποβροχή, τότε η λάσπη κολλάει στο αυτοκίνητο και θέλει πολύ καλό πλύσιμο μετά. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Άποψή μου;
Κέρωμα δύο φορές το χρόνο το πολύ. Το κερί (για μένα) προκαλεί και προβλήματα στο χρώμα του αυτοκινήτου αλλά και στα πλαστικά μέρη που τα ξεθωριάζει.Θεωρώ πολύ καλύτερη λύση κάπου/κάπου το στέγνωμα του αυτοκινήτου να γίνεται με ταυτόχρονη χρήση υγρού κεριού τύπου σπρέυ.
Είναι πολύ ποιο φιλικό με το χρώμα του αυτοκινήτου και δεν 'ξεσκίζει' το βερνίκι.Κάποτε ήμουν φανατικός οπαδός των σαμπουάν με κερί.
Τα τελευταία χρόνια, έχω διαπιστώσει ότι τα απλά σαμπουάν είναι καλύτερη λύση για το πλύσιμο του αυτοκίνητου. Επιπλέον μετά από βροχή, το αυτοκίνητο που έχει πλυθεί με σαμπουάν με κερί δεν στραγγίζει εύκολα, με αποτέλεσμα να γεμίζει στάμπες. Επιπλέον αν η βροχή είναι λασποβροχή, τότε η λάσπη κολλάει στο αυτοκίνητο και θέλει πολύ καλό πλύσιμο μετά.Μισο λεπτο.Η λεγομενη αλοιφη περιεχει λειαντικους κοκκους και αφαιρει ομοιομορφα βερνικι απο το χρωμα...οι επαγγελματικες αλοιφες δεν εχουν καθολου γυαλιστικο ή κερι μεσα.Καποιες αλλες εχουν λιγο.Αυτες φθειρουν.
Το σκετο κερι δεν καταλαβαινω γιατι μπορει να φθειρει το βερνικι.Αντιθετα το προστατευει και δεν επιδρα μαζι του.Που λεει ο λογος σε καθε πλυσιμο αν το κερωνεις θεμα δεν εχεις.
Μπορει να κανω και λαθος.Το κυριο προβλημα μου ειναι γιατι δεν αντεχει οσο λεει ολος ο κοσμος.Μηπως ειναι γκασμαδες και δεν ξερουν ποτε εχει φυγει? -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Άποψή μου;
Τα τελευταία χρόνια, έχω διαπιστώσει ότι τα απλά σαμπουάν είναι καλύτερη λύση για το πλύσιμο του αυτοκίνητου. Επιπλέον μετά από βροχή, το αυτοκίνητο που έχει πλυθεί με σαμπουάν με κερί δεν στραγγίζει εύκολα, με αποτέλεσμα να γεμίζει στάμπες. Επιπλέον αν η βροχή είναι λασποβροχή, τότε η λάσπη κολλάει στο αυτοκίνητο και θέλει πολύ καλό πλύσιμο μετά.Μισο λεπτο.Η λεγομενη αλοιφη περιεχει λειαντικους κοκκους και αφαιρει ομοιομορφα βερνικι απο το χρωμα...οι επαγγελματικες αλοιφες δεν εχουν καθολου γυαλιστικο ή κερι μεσα.Καποιες αλλες εχουν λιγο.Αυτες φθειρουν.
Το σκετο κερι δεν καταλαβαινω γιατι μπορει να φθειρει το βερνικι.Αντιθετα το προστατευει και δεν επιδρα μαζι του.Που λεει ο λογος σε καθε πλυσιμο αν το κερωνεις θεμα δεν εχεις.
Μπορει να κανω και λαθος.Το κυριο προβλημα μου ειναι γιατι δεν αντεχει οσο λεει ολος ο κοσμος.Μηπως ειναι γκασμαδες και δεν ξερουν ποτε εχει φυγει? -
τριψε-τριψε με το κερι δεν κατεβαζεις το βερνικι?
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Μισο λεπτο.Η λεγομενη αλοιφη περιεχει λειαντικους κοκκους και αφαιρει ομοιομορφα βερνικι απο το χρωμα...οι επαγγελματικες αλοιφες δεν εχουν καθολου γυαλιστικο ή κερι μεσα.Καποιες αλλες εχουν λιγο.Αυτες φθειρουν.
Μπορει να κανω και λαθος.Το κυριο προβλημα μου ειναι γιατι δεν αντεχει οσο λεει ολος ο κοσμος.Μηπως ειναι γκασμαδες και δεν ξερουν ποτε εχει φυγει?Η χρήση του κεριού έχει σαν γενικό κανόνα: 'Απλώνω το κερί, περιμένω να στεγνώσει (ασπρίσει) και μετά καθαρίζω είτε με αλοιφαδόρο, είτε με βαμβάκι, είτε με βαμβακερό ύφασμα πολύ μαλακό.'
Όταν κάτι είναι 'ξεραμένο' (δηλ. το στεγνό κερί) πάνω στο χρώμα του αυτοκινήτου, μόνο και η κίνηση που κάνεις για να το απομακρύνεις, ταλαιπωρείς το βερνίκι του χρώματος το οποίο σιγά-σιγά το 'τρως'.
Για αυτό το λόγο, θεωρώ ότι το καλύτερο κέρωμα είναι κατά το στέγνωμα του αυτοκινήτου μετά το πλύσιμο επειδή έχει πάνω του νερό.
Ψεκάζεις υγρό κερί και απλά στεγνώνεις το αυτοκίνητο, όπως σε κάθε πλύσιμο χωρίς να χρειάζεται επίπονα τριψίματα πάνω στο χρώμα.Από εκεί και πέρα κανένα κέρωμα δεν κρατά πάνω από 1 μήνα σε διάρκεια γιατί πολύ απλά τα νερά μας έχουν πολλά άλατα και 'τρώνε' το κερί και από την άλλη οι βροχές στην χώρα μας δεν είναι καθαρές αλλά όξινες και με πολλά μικροσωματίδια.
-
Αυτο που εχω δεν ειναι παστα αλλα υγρη αλοιφη.Ριχνω διασπαρτα ,με ενα βαμβακι απλωνω παντου,κατευθειαν με αλοιφαδορο και χνουδινο μαλακο πανακι τριβω μια φορα.Μενει ελαχιστη θαμπαδα,αλλαζω παλι πανακι με μαλακο χνουδινο και αστραφτει.Δεν αφηνω πουθενα να ξεραθει καθως ολα αυτα γινονται με παγωμενο αυτοκινητο και χωρις να βρισκεται καθολου νερο πανω στο αυτοκινητο.Λαθος ολα?
-
#Storm#
Ποιο είναι το κερι σε σπρέι που το ρίχνεις πάνω στο νερό και το στεγνωνεις; -
Για να πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή και να δούμε πως πάει η ολη διαδικασία.
Αν το αυτοκίνητο έχει αράχνες και κάποια υποτυπώδη προστασία κερώματος η διαδικασία είναι η εξής.
Πλύσιμο με Ava (η μοναδική φορά που προτείνεται για πλύσιμο για αφαίρεση του παλιου κεριού, σε καθε άλλη περίπτωση απαγορευεται δια ροπάλου) στέγνωμα του αυτοκινήτου και μετά προχωράμε στην διαδικασία του γυαλίσματος. Καλό είναι βέβαια πριν προχωρήσουμε σε αυτή την διαδικασία να έχουμε πάρει μετρήσεις απο τα διάφορα πάνελ του αυτοκινήτου για να δούμε πως μπορούμε να κινηθούμε με ασφάλεια χωρίς να μειώσουμε δραστικά το βερνίκι.
Με αλοιφαδόρο και τις καταλληλες γυαλιστικές αλοιφές και pads αλοιφαδόρου γυαλίζουμε το αυτοκίνητο. Ειδικά για αρχάριους προτείνεται η χρήση Dual Action αλοιφαδόρου και οχι Rotary που προυποθέτει κάποια εμπειρία.
Επίσης να τονίσω οτι η χρήση με το χερι γυαλιστικών αλοιφών δεν συστήνεται. Γιατί ακόμα και τα μπράτσα του Σβατσενειγκερ να έχεις δεν πρόκειται ποτε να αποκτήσεις το ίδιο τέλειο αποτέλεσμα που θα πάρεις με την χρήση αλοιφαδόρου. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση ούτε με γυαλιστική αλοιφή (με το χέρι) αλλά ούτε με κερί όπως αναφέρθηκε να μειώσεις το βερνίκι!!!Μετά απο το γυάλισμα συνέχεια έχει το κέρωμα. Το κέρωμα προτείνεται να γίνεται με το χέρι και οχι με αλοιφαδόρο. Επίσης το κέρωμα γίνεται με pads και σκουπίζουμε με ειδικές απορροφητικές πετσέτες αυτοκινήτου.
Wax on wax off όπως έλεγε και ο Μιγίαγκι. Προτείνεται το κέρωμα να γίνεται 2-3 φορές το χρόνο.
Οσον αφορά την διαρκεια του σίγουρα παίζει ρόλο και το ίδιο το κερί αλλά και το θέμα προετοιμασίας, χρήσης σωστών υλικών αλλά και το πλύσιμο. Αν το κερώσεις και μετά το πας 3-4 φορές για πλύσιμο σε πλυντήριο αυτοκινήτων με τα ισχυρά καθαριστικά που περιέχουν λογικό είναι η προστασία του κεριού να εξασθενήσει. Αρα και μετά το κέρωμα θέλει και πάλι σωστά σαμπουάν για να παρατείνουμε την προστασία. Επίσης καλό είναι κατα το σκούπισμα του αυτοκινήτου να χρησιμοποιούμε κάποιο quick detailer για περαιτέρω προστασία.Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο δεν απαιτεί διαδικασία γυαλίσματος, πλένουμε το αυτοκίνητο με σαμπουαν αυτοκινήτου, μετά περνάμε πηλό για να φύγουν οι διάφορες επικαθήσεις, συνέχεια έχει κάποια αλοιφή σαν την Autoglym Super Resin Polish και στο τέλος το κερί.
Αυτά που ειπώθηκαν περι βροχών και κεριού να τονίσω οτι το κερί το χρησιμοποιούμε για την προστασία που δίνει στο αυτοκίνητο. Προστατευει δηλαδή απο τον ήλιο,τους διάφορους ρύπους, τις βόμβες πουλιών που άνετα μπορούν να σου κάψουν το χρώμα αλλά και απο την όξινη βροχή. Πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα που δημιουργεί η έλλειψη προστασίας μπορείτε να δείτε σε αυτοκίνητα κόκκινου χρώματος τα οποία μετά απο λίγο καιρό τείνουν να γίνονται ρόζ.
Τέλος μια λογική διάρκεια κεριού είναι γύρω στο 3μηνο εφόσον ισχυουν και οι προυποθέσεις που ανέφερα προηγουμένως.
Αν θες παραπάνω προστασία πας σε coatings που προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια προστασίας.
Συντήρηση βαφής αυτοκινήτου: ποιο wax θεωρείτε καλύτερο;