-
Λοιπον παιδια εχω 1 nissan primera μοντελο 2004(το τελευταιο με την εχρωμη καμερα οπισθοποριας) και σκεφτομαι για λευκα φωτα.Εκανα μια ερωτηση σε 1 Autoplus και μου προτεινε κατι λαμπες που κανουν 50 ευρω η μια!!!! Μου φανηκαν πανακριβες!!!!Ξερει κανενας τι μπορω να κανω???Ειναι καλες???Δημιουργουν καποιο προβλημα????
-
Έχουν φίλτρο (για να φαίνεται άσπρο το φως) και φωτίζουν λίγο λιγότερο.
Κακό κάνουν μόνο στη τσέπη σου, εκτός αν είναι 100W και λιώσουν τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ φανάρια.
-
Ειναι 55αρες αλλα φωτιζουν σαν 110αρες!!Ετσι ακριβως γραφει πανω η συσκευασια.Ο τυπος στο καταστημα μου ειπε πως αυτο ειναι καλο ωστε να μην εχω προβλημα με την μπαταρια και την καταναλωση.Εκτος απο την τσεπη μου,δεν θα εχω αλλο προβλημα???Γιατι διαβαζω εδω μεσα για φωτα aftermarket τα οποια δημιουργουν προβλημα/τυφλωνουν τους αλλους οδηγους!!
-
Ξέρω για ποια μάρκα γράφεις.
Είναι πανάκριβες, έχει narva με 5 ευρώ.Νομίζω ότι αυτό που εννοούν είναι ότι ταιριάζουν σε θέση για 55άρες λάμπες αλλά φωτίζουν σαν 110 (γιατί είναι 110W)
Πάντως αν είναι 110W, μετά από καιρό θα χαλάσει ο διακόπτης των φώτων και θα λιώσουν (παραμορφωθούν) τα πλαστικά φανάρια.
Αν βάλεις, να βάλεις και ενισχυτή φώτων ~50 ευρώ (ένα ρελέ είναι που δίνει ρεύμα από την ασφαλειοθήκη) και δεν χαλάει ο διακόπτης των φώτων.Τους απέναντι δεν θα τους στραβώνεις πολύ, καμία σχέση με καγκουροξένον.
-
ειναι μια εταιρεια,χωρις να θυμαμαι 100%,με ενα ιαπωνικο ονομα.Τετοιο μετασχηματιστη που θα βρω????
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πάντως αν είναι 110W, μετά από καιρό θα χαλάσει ο διακόπτης των φώτων και θα λιώσουν (παραμορφωθούν) τα πλαστικά φανάρια.
αυτό πρέπει να είναι απίστευτη παραφιλολογία...
επί 5 συναπτά έτη σε Golf IV (νομίζω το έχω ξαναγράφει αυτό) του 1999 με πλαστικά φανάρια (ή τουλάχιστον έτσι νομίζω...τα 'μαμά' φανάρια είχε μέχρι που πούλησα το αμάξι ) φορούσε λάμπες από 100W, το μεταλύτερο διάστημα φορούσε 130w και στο τέλος έφτασε να φοράει 150W λάμπες τόσο στη μεσαία όσο και στη μεγάλη σκάλα (στη μεγάλη σκάλα είχα βάλει 150W από την αρχή).
Ούτε φανάρια έλιωσαν ούτε ο διακόπτης χάλασε ούτε τα καλώδια έλιωσαν ούτε τίποτα...(ξενέρα έτσι? )
Δεν ξέρω βέβαια σε κάποιο accent (που κατά τα άλλα μία χαρά τίμιο αμάξι είναι ) τι θα γινόταν.
Περιγράφω την κατάσταση ως είχε στο δικό μου αμάξι όπου από άποψη ηλεκτρολογική δεν είχα πειράξει τίποτα απολύτως.Ούτε ενισχυτής φώτων, ούτε ρελέ στο διακόπτη φωτισμού ούτε τίποτα...Εκτός από τις λάμπες, τα υπόλοιπα ήταν (εντελώς) 'μαμά'.Δε θα το γυρίσω στο τεχνικό κομμάτι (επιλογή προϊόντων με συντελεστή ασφαλείας, διάμετρος καλωδίων, ρεύμα που διαπερνά τα καλώδια, ελάχιστη διατομή για να αντέξουν τα καλώδια κτλ-κτλ).Απλά θα παραθέσω το τι έγινε στο αμάξι μου.
Επιπλέον (για το θέμα του διακόπτη) ΑΝ θυμάμαι καλά, πλέον στα αμάξια ο διακόπτης φώτων δεν είναι απευθείας συνδεδεμένος με το κύκλωμα φωτισμού, αλλά ενεργοποιεί/απενεργοποιεί τα φώτα μέσω ελενκτικού ρελέ, οπότε ΑΝ υποθέσουμε ότι θα χαλάσει κάτι, αυτό είναι το ρελέ και όχι ο διακόπτης.
Τους απέναντι δεν θα τους στραβώνεις πολύ, καμία σχέση με καγκουροξένον.
για λέμε και τα πράγματα ακριβώς όπως έχουν, καμία σχέση και από άποψη φωτεινότητας βέβαια.
ΥΓ:όχι ότι μου αρέσουν τα aftermarket xenon...απλά γράφω κάποιες 'διαπιστώσεις'.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
αυτό πρέπει να είναι απίστευτη παραφιλολογία...
επί 5 συναπτά έτη σε Golf IV (νομίζω το έχω ξαναγράφει αυτό) του 1999 με πλαστικά φανάρια (ή τουλάχιστον έτσι νομίζω...τα 'μαμά' φανάρια είχε μέχρι που πούλησα το αμάξι ) φορούσε λάμπες από 100W, το μεταλύτερο διάστημα φορούσε 130w και στο τέλος έφτασε να φοράει 150W λάμπες τόσο στη μεσαία όσο και στη μεγάλη σκάλα (στη μεγάλη σκάλα είχα βάλει 150W από την αρχή).
Ούτε φανάρια έλιωσαν ούτε ο διακόπτης χάλασε ούτε τα καλώδια έλιωσαν ούτε τίποτα...(ξενέρα έτσι? )http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=1908231&postid=23246168#23246168
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Φίλε Κάβουρα, το IV έχει γυάλινα φανάρια, έχει δε και ρελε, καθώς και 2 διατομή στα καλώδια άρα δεν έχεις πρόβλημα. Τώρα της λάμπες 150watt, που της βρήκες?. Με ενδιαφέρουν σε ‘αστέρι’ Η.
Antonis-team.Δεν εχει γυαλινα το Golf IV!Πλαστικα -συνθετικα ειναι.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Φίλε Κάβουρα, το IV έχει γυάλινα φανάρια, έχει δε και ρελε, καθώς και 2 διατομή στα καλώδια άρα δεν έχεις πρόβλημα. Τώρα της λάμπες 150watt, που της βρήκες?. Με ενδιαφέρουν σε ‘αστέρι’ Η.
Antonis-team.Επιβεβαιώνω ότι ήταν πλαστικά. Και εμένα μου έκανε εντύπωση που δεν είχαν καταστραφεί τα πάντα με τις λάμπες αυτές, ούτε διάβρωση δεν είχα παρατηρήσει όμως...
-
Είχα δοκιμάσει τις 110άρες, και εκτός του ότι δεν έβλεπα διαφορά σε ένταση, καιγόντουσαν πολύ γρήγορα (ep70)
Σε ep80 o πατέρας μου πλήρωσε 15 χιλιάρικα για να αλλάξει τον καμένο διακόπτη.. -
Ο χρήστης K2LINOS έγραψε:
Ειναι 55αρες αλλα φωτιζουν σαν 110αρες!!Ετσι ακριβως γραφει πανω η συσκευασια.Ο τυπος στο καταστημα μου ειπε πως αυτο ειναι καλο ωστε να μην εχω προβλημα με την μπαταρια και την καταναλωση.Εκτος απο την τσεπη μου,δεν θα εχω αλλο προβλημα???Γιατι διαβαζω εδω μεσα για φωτα aftermarket τα οποια δημιουργουν προβλημα/τυφλωνουν τους αλλους οδηγους!!εδω θα βρεις τις απαντησεις σταερωτηματα σου: viewtopic.php?f=6&t=6482
-
Ο χρήστης K2LINOS έγραψε:
ειναι μια εταιρεια,χωρις να θυμαμαι 100%,με ενα ιαπωνικο ονομα.PIAA?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=1908231&postid=23246168#23246168
γιατί το έβαλες το link?
@aserf
γερμανική ποιότητα. -
*Quote, originally posted by car_guy »
If not, I'd like to try one of the whiter (and a nice bonus would be brighter) bulbs.
**Gonna reissue my blanket warning about non-spec bulbs and burning out wiring harnesses. I have seen way too many bulbs changed out only to cause sockets, assemblies and/or wiring harnesses to melt or short out. Please be careful. These repairs are expensive. **Chris*
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
*Quote, originally posted by car_guy »
If not, I'd like to try one of the whiter (and a nice bonus would be brighter) bulbs.
**Gonna reissue my blanket warning about non-spec bulbs and burning out wiring harnesses. I have seen way too many bulbs changed out only to cause sockets, assemblies and/or wiring harnesses to melt or short out. Please be careful. These repairs are expensive. **Chris*
Α...
Απλώς εγώ αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία πάνω στο (δικό μου) αμάξι και προφανώς δεν πιστεύω ότι στο δικό μου αμάξι χρησιμοποιήσαν άλλα (καλύτερα) υλικά από τα υπόλοιπα Golf-άκια. -
Καποιος ειχε γραψει για aftermarket φωτα xenon σε fiat bravo 2007 και καποιο παληκαρι του απαντησε σε PM.Μηπως ειναι ευκολο να μου προτεινει και εμενα κατι γιατι με ενδιαφερει πολυ το θεμα.Αν θυμαμαι καλα ηταν ο antonis - team.Λιγο βοηθεια αν ειναι ευκολο χωρις να θελω να γινω κουραστικος.
Ευχαριστω εκ των προτερων.
-
Όχι άλλο
-
kon5:Για εμενα το εγραψες αυτο;
-
Φίλε μου όχι προσωπικά για σένα. Γενικά δεν αντέχουμε άλλο after market xenon, τα μάτια μας πονάνε δεν το καταλαβαίνετε αυτό? Σεβαστείτε επιτέλους τον συνχρήστη της οδού. Δεν χρωστάει τπτ να ενοχλείται αυτός που βρίσκεται απέναντι ή εμπρός από τους κινούμενους φάρους
-
Εχεις δικιο σε αυτο που λες αλλωστε και εγω σαν και εσενα ειμαι (τυφλωνομαι,εκνευριζομαι κτλ).Για αυτο ρωταω ομως εδω μηπως καποιος μου δωσει μια σωστη λυση ουτως ωστε να μην δημιουργω προβλημα σε κανεναν κατι που δεν θελω σε καμια περιπτωση.Δεν μπορει να μην υπαρχει μια σωστη λυση που να σου προσφερει αυτο για το οποιο διαφημιζονται τα xenon, δηλαδη ο καλυτερος φωτισμος του δρομου.Χωρις παρεξηγηση ε!
Φώτα Xenon...