-
Ο χρήστης stred έγραψε:
Ούτε εγώ θέλω να μαλώσω με κανέναν, αλλά έχω αγανακτήσει με αυτήν την κατάσταση. Δεν ξέρω πως γίνεται εσένα να μη σε πειράζουν, αλλά εμένα (όπως και πολλούς άλλους) με ενοχλούν αφάνταστα (ιδίως έξω από την πόλη). Έμαθαν όλοι τώρα και βάζουν ''xenon' με €100 και στ' αρχ..α τους οι υπόλοιποι...
Κλασικό δείγμα ελληναράδικης νοοτροπίας... Δε θα γίνουμε ποτέ άνθρωποι σε αυτόν τον τόπο...κοίτα σε ότι λες θα συμφωνήσω ειδικά για την νοοτροπία, εκτος απο ενα.. οτι κάτι κάνει 100€ δε σημαίνει πως είναι μάπα..μην το βλέπεις τόσο στραβα το θέμα.. υπάρχουν και επαγγελματίες aftermarket που ξέρουν την δουλεία τους..δεν είναι όλοι δολοφόνοι...με 2-3 πωλητές της φιατ που συζήτησα για τα xenon μου λέγανε πως οσο και αν ακούγεται αστείο τα πιτσιλιστίρια ανεβάζουν το κόστος γιατί θέλουν μεγαλύτερο ρεζερβουάρ, αντλία,μηχανισμό κτλ.. τα φώτα καθαρά σαν φώτα κάπου εκεί παίζανε.. δλδ στο περίπου 100€ οι λάμπες.. 200€ η αυτορύθμιση και 400€ τα πιτσιλιστίρια..κάπως ετσι, τώρα αν με κοροιδεύανε δε ξέρω..
γι'αυτο προσπαθώ να το ψάξω οσο γίνεται περισσότερο..τώρα για το θέμα της ενόχλησης γι'αυτό είναι τα φόρουμ για να μαθαίνουμε.. οδηγώντας σε εθνική και επαρχιακό δρόμο πίσα σκοτάδι για 9 χρόνια καθημερινά δεν εχω αντιμετωπίσει πρόβλημα, προφανώς υπάρχουν και άνθρωπο με χειρότερες εμπειρίες στο θέμα αυτό.
Ρε συ φίλε, τόσα posts προσπαθώ να σου εξηγήσω (και δεν το κατάλαβες απ' ό,τι βλέπω) ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι οι λάμπες και το φανάρι. Η αυτορύθμιση και το πλυστικό παίζουν κάποιο ρόλο, σίγουρα, αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα είναι οι λάμπες. Για να μην τυφλώνει το xenon θέλει ειδικό φανάρι και ειδική λάμπα-γλόμπο. Οι απλές H7 και H5 'xenon', σε συνδυασμό με κλασικό φανάρι με ανακλαστήρες, είναι φονικά όργανα.
-
Είναι ουτοπία να πιστεύεις πως τα πιτσιλιστήρια έχουν 400 ευρώ. Το πιο ακριβό κομμάτι είναι ο προβολέας με την λάμπα, τον μετασχηματιστή και τον εκκινητή (αν υπάρχει ακόμα), μετά ο αισθητήρας και το εγκεφαλάκι της αυτορύθμισης και προφανώς τελευταία τα πιτσιλιστήρια. Σε πιο παλιά αυτοκίνητα τα πιτσιλιστήρια ήταν μια σκέτη ''πιτσιλίθρα'' όπως των καθαριστήρων, σταθερή και απλά πέταγε νερό από το λίγο μεγαλύτερο παγούρι των υαλοκαθαριστήρων. Θυμάμαι το Ascona Β του 1979 που φέραμε από Γερμανία είχε και καθαριστήρες για τα φανάρια μαζί με τα πιτσιλιστήρια. Παρόμοια ''κόλπα'' θυμάμαι και στα Lada 2150 και Niva
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Ρε συ φίλε, τόσα posts προσπαθώ να σου εξηγήσω (και δεν το κατάλαβες απ' ό,τι βλέπω) ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι οι λάμπες και το φανάρι. Η αυτορύθμιση και το πλυστικό παίζουν κάποιο ρόλο, σίγουρα, αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα είναι οι λάμπες. Για να μην τυφλώνει το xenon θέλει ειδικό φανάρι και ειδική λάμπα-γλόμπο. Οι απλές H7 και H5 'xenon', σε συνδυασμό με κλασικό φανάρι με ανακλαστήρες, είναι φονικά όργανα.
χαλάρωσε , δεν είπα κάτι διαφορετικό..μην αρπάζεσαι με την πρώτη..η ανάλυση κόστους που σου έκανα ηταν για συγκεκριμένο μοντέλο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικα..έτσι μου είπαν τουλάχιστον και εκει αναφερόμουν για aftermarket προϊοντα..προφανώς αν πάω να βάλω σε πεζο 106 δεκαετίας αλλάζουν τα δεδομένα.
όπως και να'χει ίσως δε γυρίζω σε τόσο καγκουροπεριοχές για να δω αυτό που περιγράφεις.. τι να πεις.@etsii
δεν πιστευώ κάτι τέτοιο.. μεταφέρω τι μου είπανε..γενικά θεωρώ οπως εχω γράψει πολλάκις οτι το όλο σύστημα έχει πολύ μικρό βιομηχανικο κόστος (αλλιώς βαση πολυπλοκότητας τα μηχανήματα που δουλευω καθημερινά στη δουλειά μου θα επρεπε να κάνουν κατι εκατομμύρια €) -
Το self-levelling δεν χρειάζεται μόνο για να διορθώνει την δέσμη όταν έχει την τάση να πάει πολύ ψηλά, αλλά κυρίως για να αποτρέπει την ανεξέλεγκτη ταλάντωση της.
Χειροκίνητη σωστή ρύθμιση με φώτα xenon ΔΕΝ γίνεται. Αν τα ρυθμίσεις αρκετά χαμηλά ώστε να μην ενοχλούν ποτέ, απλά δεν θα βλέπεις καλά. Όσο οδηγούμε σε δρόμους με λακκούβες, σαμαράκια και λοιπές ανωμαλίες, τα φώτα μας θα έχουν την τάση να ανεβοκατεβαίνουν. Αντικαθιστώντας τις λάμπες αλογόνου με xenon χωρίς την ασφαλιστική δικλείδα της αυτορύθμισης σημαίνει ότι σχεδόν τριπλασιάζουμε την φωτιστική ισχύ και επιτρέπουμε την αύξηση της ταλάντωση της δέσμης η οποία πλέον σαρώνει οτιδήποτε έχει την ατυχία να βρίσκεται στο διάβα της.
Είναι αστείο να προσπαθούμε να βγάλουμε όλους τους διεθνείς κανονισμούς τρελούς, άχρηστους και συνωμότες και όλα αυτά σε μια προσπάθεια για να διαψεύσουμε το αυτονόητο. Η συγκεκριμένη τεχνολογία λειτουργεί με ασφάλεια μόνο με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Όταν τις παρακάμπτουμε δημιουργούμε πρόβλημα, αν όχι σε εμάς, σίγουρα στους γύρω μας.
Και για κάθε έναν που λέει ότι τα aftermarket xenon δεν τον ενοχλούν, μπορώ να σας φέρω 10 που να γράψουν το αντίθετο. Υπάρχει μήπως κάποια εξασφάλιση για αυτούς που τοποθέτησαν τα φτηνά κακέκτυπα ότι θα διασταυρώνονται στους δρόμους μόνο με ανθρώπους που δεν έχουν πρόβλημα;
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
(...)
Ρε συ φίλε, τόσα posts προσπαθώ να σου εξηγήσω (και δεν το κατάλαβες απ' ό,τι βλέπω) ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι οι λάμπες και το φανάρι. Η αυτορύθμιση και το πλυστικό παίζουν κάποιο ρόλο, σίγουρα, αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα είναι οι λάμπες. Για να μην τυφλώνει το xenon θέλει ειδικό φανάρι και ειδική λάμπα-γλόμπο. Οι απλές H7 και H5 'xenon', σε συνδυασμό με κλασικό φανάρι με ανακλαστήρες, είναι φονικά όργανα.Θα συμφωνήσω με όσα γράφονται για τα aftermarket xenon . Εμένα με ενοχλούν υπερβολικά τα κακορυθμισμένα φανάρια με xenon, και στο δικό μου παρότι έχει τους γλόμπους δεν προχωρώ στην τοποθέτηση xenon γιατί πιστεύω ότι θα είμαι ενοχλητικός για τους απέναντι ή τους προπορευόμενους στο ρεύμα μου. Δεν τα έβαλα (κακώς ) λόγω μεγάλου κόστους (αν θυμάμαι καλά 2.500 ε) όταν το παρήγγειλα, αλλά παραμένω στις συνειδητά στις αλογόνου.
Όσοι όμως είστε αμετάπειστοι, παρακαλώ βάλτε λάμπες με θερμοκρασίες γύρω στα 4000-4300 Κ και κυρίως ρυθμίστετα καλά. -
Ο χρήστης stred έγραψε:
όπως και να'χει ίσως δε γυρίζω σε τόσο καγκουροπεριοχές για να δω αυτό που περιγράφεις.. τι να πεις.Είναι προφανές πως κυκλοφορείς από Εκάλη και πάνω αποκλειστικά. Εξάλλου, όλοι 'xenon' των €100 έχουν σε αυτές τις περιοχές, που να δίνεις €1000 για να βάλεις τα γνήσια (εν μέσω οικονομικής κρίσης μάλιστα)...
-
Το self-levelling είναι πολύ χρήσιμο στις εξής περιπτώσεις:
Κατά την επιτάχυνση ή την επιβράδυνση, τα φώτα φωτίζουν πιο ψηλά ή πιο χαμηλά από το κανονικό (εκεί που έχουν ρυθμιστεί από τα φανάρια μπροστά τελοσπάντων). Κατά την επιτάχυνση, 'πέφτει' η δέσμη ώστε να συνεχίσεις να φωτίζεις στο σωστό (επιλεγμένο) ύψος ενώ κατά την επιβράδυνση, 'ανεβαίνει' να για φωτίζεις και πάλι εκεί στο σωστό ύψος.
(ουσιαστικά είναι αυτό που γράφει ο Χρήστος Λάππας για την ταλάντωση)
Τώρα το ότι θα το φορτώσεις το αμάξι και θα 'κάτσει' πίσω και άρα θα ρυθμιστούν αυτόματα στο ύψος που πρέπει είναι μία απόρια από τις παραπάνω λειτουργίες. -
Ο χρήστης geko έγραψε:
Στα Opel πχ τα bixenon έχουν xenon λάμπα στη μεσαία και κανονική Η7 στη μεγάλη. Όταν θέλεις να ανάψεις την μεγάλη τότε το κάτοπτρο της xenon μεσαίας κινείται και συνδυάζεται με το φως που παράγεται από την Η7. Η xenon φωτίζει εμπρός , χαμηλά και ελαφρώς ψηλότερα από το σύνηθες ενώ η Η7 δημιουργεί έναν θόλο πάνω από το φως της xenon με αποτέλεσμα να οδηγείς έχοντας ένα μπροστά σου μία φωτισμένη σήραγγα. Καλό για εσένα , μην πετύχεις κανέναν από απέναντι. Νομίζω ότι για το σινιάλο έχει ελαφρώς διαφορετική λειτουργία.Όταν είναι σβηστή η xenon τότε ανάβει μόνο η μεγάλη για το σινιάλο ενώ όταν είναι και οι δύο αναμμένες τότε η κίνηση του κατόπτρου νομίζω πως εξαρτάται από το πόση ώρα κρατάς τον διακόπτη.
Επιπλέον με το κλειδί στη μίζα αλλά το αμάξι σβηστό εάν τραβήξεις τον διακόπτη στη θέση σινιάλου για 5' τότε τα φώτα γυρνάνε σε λειτουργία κίνησης σε χώρες με δεξιοτίμονο.
Και η xenon και η μεγάλη συμμετέχουν ( στα δικά μου τα AFL τουλάχιστον ) στην κίνηση που προκαλεί η αυτορύθμιση ενώ η μεγάλη δεν ακολουθεί την xenon στο φωτισμό στροφής , φωτίζει δηλαδή μόνο ευθεία ενώ η xenon στρίβει ακολουθώντας το τιμόνι.
ok, μαζί με το πολύ καλό ποστ του κάβουρα >Έχω κάνει ένα post ............
μπορώ να πώ οτι τοκατάλαβα πλήρως το θέμα, να'στε καλά
Χαίρομαι που βοήθησα. ανάλογα με την μάρκα έχουν και κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά. Τα δικά μου πχ που είναι τύπου AFL ( Adaptive forward Lighting ) φωτίζουν τις στροφές μέχρι νομίζω 15 ή 17 μοίρες , έχουν λειτουργία αυτοκινητοδρόμου όπου από την ταχύτητα των 110χάω και πάνω η αριστερή λάμπα πέφτει από τα 35W στα 30W και φωτίζει ελαφρώς χαμηλότερα την αριστερή λωρίδα ενώ η δεξιά λάμπα τροφοδοτείται με 37W και φωτίζει ελαφρώς ψηλότερα την δεξιά λωρίδα. Επιπλέον σε διασταυρώσεις με χαμηλό φωτισμό εάν ανάψεις το φλάς ή στρίψεις το τιμόνι πάνω από 90 μοίρες τότε έχει σύστημα φωτισμού του τυφλού σημείου διασταύρωσης προκειμένου να δεις πεζούς ή οχήματα με χαμηλό φωτισμό.
το καινούριο AFL της Όπελ που εγκαινιάζεται με το insignia έχει επιπλέον 6 ή 7 λειτουργίες ανάλογα με την κίνηση , την ταχύτητα , τις καιρικές συνθήκες , την μορφολογία του δρόμου κτλ.Τέλος εάν κάποιο φανάρι δεν περάσει τον αυτοέλεγχο ρύθμισης ύψους και φωτισμού γωνίας αυτομάτως σβήνει και ανάβει ο αντίστοιχος προβολέας ομίχλης στην θέση του. Εάν δεν ολοκληρωθεί ή ολοκληρωθεί με σφάλμα ο έλεγχος του αισθητήρα ρύθμισης ύψους τότε τα φανάρια κάθονται στην χαμηλότερη θέση που έχουν ρυθμιστεί από το εργοστάσιο που δεν προκαλεί πρόβλημα στην κίνηση του οχήματος ( μάλλον στην θέση 3 με υψηλότερο το 0 και χαμηλότερο το 4 ).Εάν δεν ολοκληρωθεί ή ολοκληρωθεί με σφάλμα ο έλεγχος του εγκεφάλου χειρισμού του AFL συστήματος τότε τα φανάρια , ανάλογα με το σφάλμα , ενεργούν είτε όπως στην περίπτωση σφάλματος στον αισθητήρα είτε όπως στην περίπτωση σφάλματος στα φανάρια , πιο πάνω.
[
Γιατί έχεις κολλήσει στα πιτσιλιστίρια; Μην τα βάλεις ποτέ, εφόσον θα φροντίζεις να τα έχεις καθαρά δε με ενδιαφέρει καθόλου.
Το πρόβλημα είναι στα κάτοπτρα και όχι στα πιτσιλιστίρια. Το σωστό xenon είναι γλόμπος και μπαίνει σε ειδικό φανάρι. Οι «λαμπτήρες xenon» H7 και Η4 σε απλά φανάρια στραβώνουν αστροναύτη στη Σελήνη.έχω κολήσει στα πιτσιλιστίρια και στην αυτόρυθμιση.. αφου ΔΕΝ ανταποκρίνεται εντος μισου δευτερολέπτου η ζημιά έχει γίνει.. αν είναι να με στραβώσει κάποιος και να πέσω πάνω του (χτύπα ξύλο) θα πέσω..
δλδ τα κανονικά φώτα ή οι προβολέις ομίχλης δεν στραβώνουν επειδή έχουν λιγότερη ενταση? μυθος είναι,στραβώνουν και παραστραβώνουν.. γιατι σ'αυτα δεν εχει αυτορύθμιση υποχρεωτικά?γενικά με εξοργίζει ότι μου κοτσάρουν με το ζόρι ασχετο αν είναι χρήσιμο ή όχι.
στα κάτοπτρα εχεις απόλυτο δίκιο.
ας βάζαν στανταρ σε όλους xenon με κάτοπτρα στα 150€ ωστε να βλέπουμε όλοι καλά και τα υπόλοιπα όποιος είχε να τα σκάσει βρε αδερφέ...
Για τους προβολείς ομίχλης....Οι προβολείς ομίχλης στραβώνουν διότι είναι φτιαγμένοι έτσι ώστε να έχουν τη μέγιστη διάχυση με σχετικά χαμηλή ένταση και δεν είναι φτιαγμένοι για να ανάβουν υπό κανονικές συνθήκες. Εάν έβαζες σύστημα αυτορύθμισης σε προβολέα ομίχλης και τον είχες να κοιτά κάτω , ακύρωνες την λειτουργία του όπως και όσοι βάζουν xenon ( τι κάγκουρες , θεέ μου ) σε αυτά γιατί όταν τα χρειαστούν θα δούν ένα πανέμορφα φωτισμένο λευκό σεντόνι μπροστά τους.
Γιατί θεωρείς άχρηστα τα πλυστικά συστήματα φώτων και όχι ( πχ ) τον υαλοκαθαριστήρα του πίσω κρυστάλλου στα HunchBack ; Εάν δεις λερωμένο φανάρι xenon πως φωτίζει θα ευχαριστείς που υπάρχει αυτή η οδηγία φίλε. Και η αντλία των υαλοκαθαριστήρων κάνει την δουλειά της στο τεπόζιτο. αυτό που διαφοροποιείται , στο δικό μου τουλάχιστον , είναι πως το τεπόζιτο είναι μεγαλύτερο διότι ψεκάζεται μεγάλη ποσότητα νερού , υπάρχει επιπλέον έξοδος για το πλυστικό , επιπλέον αισθητήρας για να κόβει το νερό προς το πλυστικό και το πίσω κρύσταλλο όταν πέσει αρκετά η στάθμη. Τέλος δύο μπεκ για τον ψεκασμό και δύο σωληνάκια. Δεν είναι τραγικό το κόστος. Είναι η υπόλοιπη τεχνολογία ( λάμπες , αισθητήρες αυτορύθμισης , καλωδίωση , μονάδες ελέγχου χαρακτηριστικών , μονάδες ενσωματωμένες στο φανάρι για τον αυτοέλεγχο ρύθμισης και φωτισμού , συνεργασία με προβολάκια ομίχλης και μεγάλη σκάλα όπου συμβαίνει αυτό κτλ ) που ανεβάζει το κόστος σε σχέση με δύο λάμπες και δύο ballast aftermarket. Κόστος συτήματος πλύσης δεν υπερβαίνει τα 150 με 200 ευρώ ενώ το αντίστοιχο για τα φανάρια , εγκεφάλους , αισθητήρες κτλ πάει πάνω από 1.000 - 1.200 ( για μεταχειρισμένα , γιατ΄ιγια καινούρια το κάθε φανάρι μπορεί να σου φτάσει 2.000 από αντιπροσωπεία ).
-
ginogsm,
το κομμάτι του post σου σχετικά με το πλυστικό σύστημα των xenon, μου ξεδιάλυνε κάποια (μικρά) κενά που είχα.
(προφανώς και συμφωνώ με όσα λες)Όσο για αυτό:
Τέλος εάν κάποιο φανάρι δεν περάσει τον αυτοέλεγχο ρύθμισης ύψους και φωτισμού γωνίας αυτομάτως σβήνει και ανάβει ο αντίστοιχος προβολέας ομίχλης στην θέση του. Εάν δεν ολοκληρωθεί ή ολοκληρωθεί με σφάλμα ο έλεγχος του αισθητήρα ρύθμισης ύψους τότε τα φανάρια κάθονται στην χαμηλότερη θέση που έχουν ρυθμιστεί από το εργοστάσιο που δεν προκαλεί πρόβλημα στην κίνηση του οχήματος ( μάλλον στην θέση 3 με υψηλότερο το 0 και χαμηλότερο το 4 ).Εάν δεν ολοκληρωθεί ή ολοκληρωθεί με σφάλμα ο έλεγχος του εγκεφάλου χειρισμού του AFL συστήματος τότε τα φανάρια , ανάλογα με το σφάλμα , ενεργούν είτε όπως στην περίπτωση σφάλματος στον αισθητήρα είτε όπως στην περίπτωση σφάλματος στα φανάρια , πιο πάνω.
Πολύ καλή λεπτομέρεια στο σχεδιασμό των φώτων...Και έβλεπα μια mercedes E στη γειτονιά μου που κυκλοφορούσε με το αριστερό φανάρι xenon αναμένο (το άλλο σβηστό) και μόνο το δεξί προβολάκι ομίχλης αναμμένο και έλεγα:εκτός του ότι είναι άκυρο αυτό που έχει κάνει, ΠΩΣ το έκανε?
ginogsm, γενικά πολύ καλό ποστ.
-
+1
-
Θενκς γκάις...Νοουλεντζε χαζ το μπι σερντ....
-
Και με το κάτοπτρο τι γίνεται; Δεν είναι όλα ρόδινα πάντα.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ, ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΡΕΓΟΥΛΑΤΟΡΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ, το ρεγουλάρισμα και η ενημέρωση!!!, για να μην μας δείρει ο ΧΡΗΣΤΟΣ!!.
Antonis-teamΔωρεαν που?
-
… και μην αρχίσεις περί διαφήμισης ΧΡΗΣΤΑΚΙ!, γιατί έμαθα τι αμάξι καβάλας, μέχρι που κάνει δεξιά – αριστερά τα ματάκια του!!. Είναι απίθανο, να το χαίρεσαι.Αφού λοιπόν έμαθες τι αμαξάκι 'καβαλάω' (και ευχαριστώ για τις ευχές ) ίσως έμαθες και ότι το άλλο μου αυτοκίνητο -αυτο με το οποίο κάνω και τα περισσότερα ταξίδια και τριπλάσια χιλιόμετρα- είναι ένα VW Bora χωρίς φώτα xenon.
Μπορείς να φανταστείς πως μου φαίνεται όταν από το 325 με τα adaptive bi-xenon μπαίνω στο Bora με τα αλογόνου 8αετίας ; Και παρόλα αυτά δεν προχωράω στην τοποθέτηση aftermarket, όχι από τσιγκουνιά όπως μπορείς να φανταστείς, αλλά επειδή δεν θέλω να είμαι και εγώ μέρος του προβλήματος.
-
Τόσα που έχω παραθέσει σε αυτήν την ενότητα , μαζί με κάποιους φίλους, εύστοχους και αναλυτικούς, ούτε σε μαστερ στο πολυτεχνείο, δεν θα χρειαζόντουσαν!!!!!!!!!!!!…Μεγάλη μπουκιά φάε, μαστρο-Αντώνη, μεγάλο λόγο μη λες. Γιατί κάποιοι εδώ μέσα τυχαίνει να έχουμε και μάστερ Πολυτεχνείου...
Μόνον οποίος δεν θέλει η δεν τον συμφέρει για κάποιο λόγο, δεν τα αποδέχεται.
Συμφέροντα σε σχέση με τα αυτοκίνητα δεν έχω, σε αντίθεση με σένα που βρήκες ένα τρόπο να διαφημίζεις εδώ μέσα το μαγαζάκι σου.
Ρωτήστε τους άρνησηματιες, τι αυτοκίνητο καβαλάνε?!.
Μ' αρέσεις γιατί είσαι λεξιπλάστης...
Σίγουρα κάποιες μπε-μπε ακριβές (χι χι κουπέ), μερσεντές!, κλπ πρωτοκλασάτα οτο, που οι περισσότεροι από εμάς, μόνον με ληστεία τράπεζας η με ‘φεση’ 7 ετών θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε!. Καλοί μου φίλοι ‘λευταντζηδεσ’, αφήστε να απολαύσουμε, και εμείς οι μεσαίοι, έως φτωχοί, λιγάκι φως!!!………. έλεος πια!.
Volkswagen Golf, με λάμπες αλογόνου. Και δεν πρόκειται ποτέ να βάλω μαϊμού xenon, γιατί σέβομαι τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.
Τα αυτοκίνητα που μας στραβώνουν, δεν είναι οι ‘υποψιασμένοι’ ιδιοκτήτες ΧΕΝΟΝ, μα κάτι σαβούρες εγκαταλελειμμένες από τους ιδιοκτήτες τους, επισκευασμένες εκ των ενόντων, μετά από τρακαρίσματα!, ζεμανφουτίστες που χρειάζονται σφαλιάρα, οδηγοί και ‘συνάδελφοι’!. Η τροχαία τι κάνει?.
Το ίδιο αναρωτιέμαι κι εγώ. Επίσης αναρωτιέμαι τι κάνουν και οι υπόλοιπες ελεγκτικές αρχές που επιτρέπουν να πωλούνται παράνομα και επικίνδυνα ανταλλακτικά.
Τώρα αν εσείς φίλοι μου, έχετε βάλει πάνω από 200 σετ!, τότε ξέρεται περισσότερο από έμενα!…… και μην αρχίσεις περί διαφήμισης ΧΡΗΣΤΑΚΙ!, γιατί έμαθα τι αμάξι καβάλας, μέχρι που κάνει δεξιά – αριστερά τα ματάκια του!!. Είναι απίθανο, να το χαίρεσαι.
Τώρα τα κόστη για τους φτωχούς! Ρώτησα συνάδελφους πασίγνωστους, που τα έχουν ‘τετράγωνα’!, και έβγαλα μέση τιμή, ποιοτικής εργασίας.
Λάμπες διπλές για αντικατάσταση Η4 με τα Ballast, Kit κομπλέ, Α ποιότητας…270 ε
Εργασία τοποθετήσεις, ρεγουλάρισμα φώτων κλπ…………………………. …100 ε
Πιτσιλιστιρια 2 από 5 έως 10ε…………………………………………………….10 ε
Σωλήνας νερού 2 μέτρα…………………………………………………………….7 ε
2 ταυ ρακορ…………………………………………………………………………5 ε
Υγρό για να μην παγώνει το χειμώνα………………………………………………..7 ε
ΣΥΝΟΛΟ………………………………………………………………………. 399 Ε
Και ρέστα από 400 δεν υπάρχουν!! Άλλωστε ο μισός καφές αναμονής!!……
Πάντα σε αυτοκίνητα με εσωτερικό ρεγουλατορω, και ενημερώσει στον πελάτη πως ελέγχεται η δέσμη.
ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ, ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΡΕΓΟΥΛΑΤΟΡΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ, το ρεγουλάρισμα και η ενημέρωση!!!, για να μην μας δείρει ο ΧΡΗΣΤΟΣ!!.
Antonis-teamΚάτι έλεγες παραπάνω για συμφέροντα, κάτι σου απάντησα για διαφήμιση. Βιάζεσαι βλέπω να με αυτοδιαψευσθείς και να με επιβεβαιώσεις...
-
Εγώ προτείνω την τοποθέτηση κιτ σε κάποιον από δω μέσα, και μετά ας γίνει μια μπριζολοσυνάντηση και να πούνε όλοι αν τυφλώνονται οι όχι. Αν όλα οκ, πλερουά κανονικά, αν υπάρχει θέμα, το κιτ βγαίνει και επιστρέφεται.
-
και οι μπριζόλες ????
-
Tις τρώμε.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ προτείνω την τοποθέτηση κιτ σε κάποιον από δω μέσα, και μετά ας γίνει μια μπριζολοσυνάντηση και να πούνε όλοι αν τυφλώνονται οι όχι. Αν όλα οκ, πλερουά κανονικά, αν υπάρχει θέμα, το κιτ βγαίνει και επιστρέφεται.Υπάρχουν μερικά αμάξια που το φανάρι παίρνει λάμπες αλογόνου ΚΑΙ xenon. Αυτά υποτίθεται ότι δεν στραβώνουν τους απέναντι. Ποιος όμως ξέρει ποια αμάξια (και ποια μοντέλα) μπορούν να αλλάξουν τύπο λάμπας;
Υπάρχουν αμάξια που αν αλλάξουν τύπο λάμπας, στραβώνουν τους απέναντι ΟΣΟ και να ρυθμίζεις. Αυτούς πρέπει να τους αφήσει η πολιτεία να στραβώνουν τους απέναντι κατά τη κρίση τους;
Όσο για την εσωτερική ρύθμιση, να ρωτήσουμε τυχαία 10 άτομα που έχει τέτοια ρύθμιση το αμάξι τους να μας πούνε τι σημαίνουν τα νούμερα και ΑΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΡΥΘΜΙΣΑΝ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ. Με τις λάμπες αλογόνου είναι ενοχλητικοί για τους απέναντι, με τα xenon είναι επικίνδυνοι για τους απέναντι.
-
Καλησπέρα σε όλους. Έχω το νέο mazda 6. Έχω τοποθετήσει xenon aftermarket 6.000Κ από την mazda της Πάτρας. Από το Πάσχα που έχω το αμάξι δεν έχει παραπονεθεί κανείς από τους απέναντι αν τους ενοχλούν. Έχω ήδη 17.000 Κμ τόσο μέσα στην πόλη της Πάτρας όσο και σε εθνική οδό. Δεν ξέρω αν το φανάρι είναι διαφορετικό στο 2.5l εξάρι το οποίο φοράει μαμά xenon. Θα ρωτήσω τον αντιπρόσωπο και όταν έχω νεότερα θα σας πώ.
Φώτα Xenon...