-
Ψυχραιμία. Δεκτά, εν μέρη, αυτά. Αλλά για έλα μια μέρα σε μια ανηφόρα της Κυψέλης να οδηγείς εσύ το αυτοκίνητο και εγώ πίσω σου, μονοκάβαλο ή δικάβαλο δεν έχει σημασία, με μια μοτοσυκλέτα που έχει φώτα xenon (ή έστω απλά φώτα αλλά αρρύθμιστα) να δούμε αν θα συνεχίσεις να έχεις την ίδια άποψη.
Ο σωστός οδηγός θα σε δει και θα σε προσέξει. Ο χάβαλος ότι και να του κάνεις από τι στιγμή που έχει προγραμματίσει να κάνει την ηλιθιότητα του θα τη κάνει, είτε xenon έχεις όχι. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ψυχραιμία. Δεκτά, εν μέρη, αυτά. Αλλά για έλα μια μέρα σε μια ανηφόρα της Κυψέλης να οδηγείς εσύ το αυτοκίνητο και εγώ πίσω σου, μονοκάβαλο ή δικάβαλο δεν έχει σημασία, με μια μοτοσυκλέτα που έχει φώτα xenon (ή έστω απλά φώτα αλλά αρρύθμιστα) να δούμε αν θα συνεχίσεις να έχεις την ίδια άποψη.
Ο σωστός οδηγός θα σε δει και θα σε προσέξει. Ο χάβαλος ότι και να του κάνεις από τι στιγμή που έχει προγραμματίσει να κάνει την ηλιθιότητα του θα τη κάνει, είτε xenon έχεις όχι.+100000000000000000000
-
Άποψή μου είναι πως τα (συνήθως αρρύθμιστα) aftermarket xenon σε αυτοκίνητο, και πολύ περισσότερο σε μοτοσυκλέτα, είναι γυφτιά
Δεν αντιλέγω για τη χρησιμότητα και την ομορφιά τους, αλλά όπως και να το κάνουμε, αν δεν έχει μελετηθεί η τοποθέτησή τους (aka εργοστασιακά), γίνονται ιδιαίτερα ενοχλητικά - επικίνδυνα για όλους.Έχω πετύχει δύο μηχανές με xenon, τη μια στην Αττική οδό. Πραγματικά οι καθρέφτες μου γέμισαν φως και δεν μπορούσα να καταλάβω τι ερχόταν πίσω/πλάι μου. Καμία σχέση με το συμβατικό φωτισμό, πολύ επικίνδυνο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ΥΓ:Τι σημαίνει 'scripta manent'?
Τα γραπτά μένουν.
Πάντα ήμουν άσχετος με τα αρχαία...φαντάσου με τα λατινικά...
Ευχαριστώ για τους 'υπότιτλους' -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ΥΓ:Τι σημαίνει 'scripta manent'?
Τα γραπτά μένουν.
Πάντα ήμουν άσχετος με τα αρχαία...φαντάσου με τα λατινικά...
Ευχαριστώ για τους 'υπότιτλους'Αν το διαβάσεις ξανά, ρίξε κι εσύ ένα 'έπεα πτερόεντα' και καθάρισες.
-
Ψάχνω να βάλω xenon σε καινούριο audi A3.
Ρώτησα σε 2 εταιρείες.
Η 1η μου προτείνει:Τύπος ΧΤR - HELLA H.I.D CAN συμβατό
Λάμπα LowUVBH7R χ 2 λάμπες (μεσαία σκάλα)
Λαμπ.Θέσεως 2χ 4πλa LED xenon color 6K (προαιρετικό)
Θερμ. λειτ.λάμπας 5000
Τροφοδοσία Από την original φισα
Προδιαγραφές.. CE (μηχανισμοί) & ISO9001 - E4 - ΤUV οι Λάμπες
Εγγύηση.. Γραπτή 2 χρόνων μηχανισμός & λάμπες
Τιμή 500 Ευρώ περίπουΔηλαδή Βάζουν 1 λάμπα xenon στη μεσαία μόνο σκάλα και μπαλαστ. Δεν χρειάζεται ρύθμιση ο εγκέφαλος.
Στους προβολείς μπορεί να μείνει με απλή ή με δεύτερη xenon λάμπα.
Μπορεί επίσης να ρυθμιστεί όταν ανάβουν οι προβολείς να παραμένει ανοικτή και η μεσαία σκάλα με τα xenon.
Aυτά διότι μάλλον στο Α3 από τη μάνα του έχει χωριστή λάμπα για μεσαία και χωριστή για προβολείς (αντί για μία H4).Από την 2η εταιρεία μου απάντησαν ότι 'δεν υπάρχουν ακόμα διαθέσιμοι φανοί από την εταιρία HELLA για το συγκεκριμένο όχημα. Διαθέσιμοι φανοί υπάρχουν για AUDI Α3 έως το έτος παραγωγής 2003'
Βγάζετε συμπέρασμα; Τι να κάνω;
-
ψαχνω για το σαντα φε μου ξενον Η4 σε καλη τιμη και οσο το δυνατον πιο δυνατα δλδ πιο λευκα...εχετε καμμια προταση για κατι καλο και οικονομικο?
ΣΣ φοραω ηδη κινεζικα Η4 απο τον καλογεροπουλο αλλα αυτα μπλεδιζουν αρκετα και θελω κατι πιο δυνατο για τη νυχτα οπωσδηποτε...
-
αν σου εβαλε 8000K, ζητα κατι προς το 6500Κ
-
Το απόλυτο άσπρο είναι το 6000κ μόνο!
-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Το απόλυτο άσπρο είναι το 6000κ μόνο!και πιο χαμηλα και πιο χαμηλα
Ολα τα εργοστασιακα ειναι 4.300 -
Αυτό που λέει ο doom.
-
πήρα τη daihatsu κ μου πε ο ηλεκτρολόγος ότι δεν υπάρχει πρόβλημα εγγύησης με τα xenon και ψήνομαι άγρια να βάλω
είναι αλήθεια ότι μπορεί να σε γράψουν για 'αλλοίωση χρώματος εμπρόσθιων φανών' ? σε κάποιο φόρουμ το διάβασα (μπορεί κ δω )
Κατα τ'άλλα δεν είναι παράνομα παρά μόνο τα εργοστασιακά υποχρεούνται να φέρουν πιτσιλιστήριαedit: ερώτηση. υπάρχουν κιτρινωπά xenon (κάτω από 4.000Κ που είναι τα λευκά) ??
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
αν σου εβαλε 8000K, ζητα κατι προς το 6500Καυτος δεν εχει πιο λευκα ξενον για αυτο ρωταω γνωμες για κανενα καλο μαγαζι και φτηνο σχετικα..αν γνωριζετε βεβαια...
-
μαθε πρωτα τη θερμοκρασια και υστερα...
προσδιορισε το φθηνα.. τα 60αρια του παζαροπουλου στα μαγαζια δεν υπαρχουν. -
Ο χρήστης tm έγραψε:
προσδιορισε το φθηνα.. τα 60αρια του παζαροπουλου στα μαγαζια δεν υπαρχουν.σε 6000κ ψαχνω λευκα Η4 γυρω στα 200ευρω αντε το πολυ 250Ε
αυτα του παζαροπουλου ηδη τα φοραω και μπλεδιζουν αρκετα..
-
ρε παιδες για εξηγηστε μου κατι.εχω ξενον 6500.εχτες πετυχα ενα καινουργιο leon ειχε βαλει aftermarket xenon απο οτι ειδα γιατι δεν ειχε φακο
και μολις ηρθε διπλα μου εγω νομιζα οτι δεν ειχα φωτα.πολυ εντονο φως,και επιταχυνα ωστε να τον εχω πισω μου να δω αν στραβωνει και δεν στραβωνε.το ιδιο παλι με ενα golf παρα πολυ φως,χωρις φακο και δεν στραβωνε.
μηπως τελικα ειναι 50 watt αντι για 35 που ειναι τα κλασικα?
και τα 2 αμαξια δεν ειχα σποτακια xenon.γιατι μερικοι βαζουν και σε αυτα και εχουν περισοτερο φως.
αλλα εχω πετυχει και αμαξια,που εχουν την ιδια ενταση με τα δικα μου.τα εχω 1 χρονο και λειτουργουν απροβληματιστα.
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
προσδιορισε το φθηνα.. τα 60αρια του παζαροπουλου στα μαγαζια δεν υπαρχουν.σε 6000κ ψαχνω λευκα Η4 γυρω στα 200ευρω αντε το πολυ 250Ε
κινεζικα στην τιμη που λες παιζουν. κανε μια ερωτηση για τη θερμοκρασια
-
Ο χρήστης fabiawrc έγραψε:
μηπως τελικα ειναι 50 watt αντι για 35 που ειναι τα κλασικα?Έχει σχέση το φανάρι. Φτηνά φανάρια δεν βγάζουν καλό φως (και τυφλώνουν τους άλλους) ότι λάμπα και να βάλεις.
Υπάρχουν 50W kit αλλά είναι αρκετά πιο ακριβά (τα φτηνότερα από Κίνα ~100 ευρώ).
Νομίζω ότι τα 35W είναι ήδη πολύ φωτεινά φώτα, υπάρχει φωτισμός στους δρόμους και ΑΛΛΟΙ που χρησιμοποιούν το δρόμο.
Υπάρχουν και πολύ πιο δυνατές λάμπες αλλά δε νομίζω να μπαίνουν εύκολα σε αυτοκίνητα.
-
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
μπορεις να αλλαξεις μονο τις 2 λαμπες και να αφησεις τους ιδιους μετασχηματιστες με κοστος περιπου στα 100-120!!
το θεμα εινα συμφερει οταν με 200-220 παιρνεις σετ???
απλα δεν μπαινεις στον κοπο να αλλαζεις καλωδιωση!!!
Φώτα Xenon...