-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Έχω διαβάσει καμμιά 50αριά σελίδες του συγκεκριμένου θέματος, έχω καταλάβει κάποια πράγματα και κάποια άλλα όχι. Τον έλεγχο θέλω να τον κάνω για να έχω κάτι χειροπιαστό στα χέρια μου ώστε να πιέσω την αντιπροσωπεία να μου αλλάξει και τα φανάρια (αφου από όσο γράφετε γίνονται τρύπες για την μετατροπή) με καινούργια και να αποκλείσω την 1% πιθανότητα (απο αυτά που γράφετε το σωστό κιτ κοστίζει ~ 1000 δεν νομίζω να έδωσαν τόσα) να είναι εντάξει. Βρήκα ψάχνοντας αρκετά μια λίστα με συνεργεία - ηλεκτρολογία που συνεργάζονται με τη Hella και κάνουν έλεγχο φώτων οπότε όταν μπορέσω θα πάω. Στα δικά σου ό,τι πρόσθεσα το έχω βάλει σε παρένθεση για να φαίνεται. Αν δεν κάνω λάθος απο όσα έχω διαβάσει το Κρουζ βγαίνει σε κάποιες εκδόσεις στην Αμερική με Ξένον. Στην Ευρώπη δεν έχω βρει να βγαίνει κάπου. Το ότι δεν το πρόσφερε εδώ σαν έξτρα δεν σημαίνει και οτι δεν υπάρχει πουθενά για αυτό ρώτησα για ειδική παραγγελία. Λχ το έγχρωμο ηχοσύστημα με σύνδεση ipod και gps δεν το φέρνουν ούτε με χρέωση στην Ελλάδα στο εξωτερικό όμως μπαίνει έξτρα. Αυτά τα ολίγα.Στη θέση σου, θα απαιτούσα από την αντιπροσωπεία, να μου αλλάξει τα μη εργοστασιακά φώτα. Εαν, υπάρχει στην Αμερική και μπορούν να το φέρουν, θα ζητούσα αλλαγή με αυτά. Αλλιώς με τα κανονικά.
-
Δες στην Αμερική αν υπάρχει με hid lights, αν θυμάμαι καλά μέχρι σχετικά πρόσφατα δεν υπήρχε κάτι τέτοιο.
-
Εντωμεταξύ, η κατάσταση στους δρόμους μας ολοένα και επιδεινώνεται. Ελλείψει αστυνόμευσης, υπάρχει πλέον τεράστιος αριθμός οχημάτων με παράνομα aftermarket xenon που κάνουν αυξάνουν τραγικά τις πιθανότητες για δυστυχήματα, ειδικά σε δρόμους όπως η Πατρών Κορίνθου. Θα ξυπνήσει ποτέ το κράτος στο νέο αυτό κίνδυνο;
-
Δεν παίζει να αλλάξει τίποτα, ειναι σαν τα μηχανάκια με εξατμίσεις που ακούγονται λες κ απογειώνεται F16!
Κάνανε ποτε τίποτα για αυτά??
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Εντωμεταξύ, η κατάσταση στους δρόμους μας ολοένα και επιδεινώνεται. Ελλείψει αστυνόμευσης, υπάρχει πλέον τεράστιος αριθμός οχημάτων με παράνομα aftermarket xenon που κάνουν αυξάνουν τραγικά τις πιθανότητες για δυστυχήματα, ειδικά σε δρόμους όπως η Πατρών Κορίνθου. Θα ξυπνήσει ποτέ το κράτος στο νέο αυτό κίνδυνο;Θα ήταν καλό να ρίξουν μερικά τσουχτερά πρόστιμα, αλλά δυστυχώς απ' ότι φαίνεται μόνοι μας τα γράφουμε, μόνοι μας τα διαβάζουμε.
-
Εντωμεταξύ, η κατάσταση στους δρόμους μας ολοένα και επιδεινώνεται. Ελλείψει αστυνόμευσης, υπάρχει πλέον τεράστιος αριθμός οχημάτων με παράνομα aftermarket xenon που κάνουν αυξάνουν τραγικά τις πιθανότητες για δυστυχήματα, ειδικά σε δρόμους όπως η Πατρών Κορίνθου. Θα ξυπνήσει ποτέ το κράτος στο νέο αυτό κίνδυνο;Ακριβώς.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς.
Δεν είναι μόνο η Πατρών_Κορίνθου αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι του εθνικού οδικού δικτύου (εκτός αυτοκινητοδρόμων).
Άλλοι βάζουν και στη μεγάλη σκάλα, άλλοι και στους προβολείς ομίχλης... -
Η λυση μεγαλη σκαλα παντα (a.k.a. Τουρκια), δεν φανταζει ασχημη σε τετοιες περιπτωσεις
Τοσοι που τους παιζουν τα φωτα, με τον καιρο θα το καταλαβουν οτι ενοχλουν και θα τα βγαλουν -
Ο χρήστης lll έγραψε:
Η λυση μεγαλη σκαλα παντα (a.k.a. Τουρκια), δεν φανταζει ασχημη σε τετοιες περιπτωσεις
Τοσοι που τους παιζουν τα φωτα, με τον καιρο θα το καταλαβουν οτι ενοχλουν και θα τα βγαλουνΜας ετυχε τις προαλλες τετοια περιπτωση με μηχανακι απεναντι. Του αναβουμε τα πορειας και τι κανει..?? Αναβει κι αυτος τα δικα του 'μεγαλα' που ηταν πολυ λιγοτερο εκτυφλωτικα!! Τα αφησε για λιγο μονο βεβαια, μη μας κανει καμια ζημια ο ανθρωπος!!
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Τοσοι που τους παιζουν τα φωτα, με τον καιρο θα το καταλαβουν οτι ενοχλουν και θα τα βγαλουνΜας ετυχε τις προαλλες τετοια περιπτωση με μηχανακι απεναντι. Του αναβουμε τα πορειας και τι κανει..?? Αναβει κι αυτος τα δικα του 'μεγαλα' που ηταν πολυ λιγοτερο εκτυφλωτικα!! Τα αφησε για λιγο μονο βεβαια, μη μας κανει καμια ζημια ο ανθρωπος!!
Ναι, διοτι οταν εχεις μουφοζινον, κατεβαζεις το φαναρι τοσο πολυ που ειτε εχεις διασταυρωσεως ειτε πορειας δεν εχει διαφορα. Και υστερα σου λεει βλεπω καλυτερα με τα μουφοζινον απ οτι με τα απλα
-
ριχτε τους καμια μουτζα οσους εχουν τετοια ξενον,αν ποιο κατω εχει μπλοκο η αστυνομια σταματηστε και πεστε το πως σας χτυπουσε στα ματια.εγω το εχω κανει,και μαλιστα ο αλλος ειχε αλογονου αλλα ξεριθμηστα και φωτιζαν στον 4ο οροφο,του εκοψαν ενα κοστουμι και δεν ξανακυκλοφορησε ετσι.μαλιστα ειναι ντοπιος!
-
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
ριχτε τους καμια μουτζα οσους εχουν τετοια ξενον,αν ποιο κατω εχει μπλοκο η αστυνομια σταματηστε και πεστε το πως σας χτυπουσε στα ματια.εγω το εχω κανει,και μαλιστα ο αλλος ειχε αλογονου αλλα ξεριθμηστα και φωτιζαν στον 4ο οροφο,του εκοψαν ενα κοστουμι και δεν ξανακυκλοφορησε ετσι.μαλιστα ειναι ντοπιος!Έλα μου που δεν τους βρίσκεις όταν τους θέλεις!
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
Τοσοι που τους παιζουν τα φωτα, με τον καιρο θα το καταλαβουν οτι ενοχλουν και θα τα βγαλουνΉμουν σε ηλεκτρολογείο, όπου ένας με VAN (...) είπε στον ηλεκτρολόγο που του είχε βάλει τα xenon και η απάντηση ήταν >
Αναβοσβήνω τη σχεδόν κάθε φορά που βλέπω xenon ή αρύθμιστα φώτα.
Επίσης σκέφτομαι να κάνω κάποια πατέντα στο πίσω φως ομίχλης, ώστε να στραβώνει όσο γίνεται περισσότερο.. -
στο πισω φως ομιχλης βαλτε λαμπα λεντ αλλα να εχει πολλα στοιχεια πανω ετσι ωστε να ειναι εντονο.θα βλεπετε κι εσεις καλυτερα σε οπισθοπορεια αφου βαλετε και στην οπισθεν.ο κωδικος της συνηθως ειναι 1156.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Τοσοι που τους παιζουν τα φωτα, με τον καιρο θα το καταλαβουν οτι ενοχλουν και θα τα βγαλουνΉμουν σε ηλεκτρολογείο, όπου ένας με VAN (...) είπε στον ηλεκτρολόγο που του είχε βάλει τα xenon και η απάντηση ήταν >
Ο μηχανικός του είπε την πικρή αλήθεια. Δεν είναι τυχαίο που τα ΚΤΕΟ σημειώνουν στα aftermarket xenon ότι τα φώτα είναι πολύ χαμηλά. Αν δεν έχεις αυτορύθμιση ύψους δέσμης (όπως είναι υποχρεωτικό σύμφωνα με τον νόμο), είτε θα τυφλώνεις, είτε δεν θα βλέπεις.
Μέση λύση ΔΕΝ υπάρχει.
-
Ο μηχανικός του είπε την πικρή αλήθεια. Δεν είναι τυχαίο που τα ΚΤΕΟ σημειώνουν στα aftermarket xenon ότι τα φώτα είναι πολύ χαμηλά. Αν δεν έχεις αυτορύθμιση ύψους δέσμης (όπως είναι υποχρεωτικό σύμφωνα με τον νόμο), είτε θα τυφλώνεις, είτε δεν θα βλέπεις.
Μέση λύση ΔΕΝ υπάρχει.
H αυτορύθμιση έχει νόημα με σωστό φανάρι. Με φανάρι όχι σχεδιασμένο για ξένον όποια αυτορύθμιση ή ρύθμιση και να κάνεις είτε θα τυφλώνεις είτε δεν θα βλέπεις είτε και θα τυφλώνεις και δεν θα βλέπεις....
-
..και ειδικά σε τόσο ψηλά τοποθετημένα φώτα.
-
Λοιπόν έλεγξα τα ξένον στα auteco και βρέθηκαν τα εξής είναι εκτός ευρωπαϊκών προδιαγραφών όσον αφορά τα πιτσιλιστίρια και την αυτορύθμιση αλλά αυτό ήταν γνωστό μετά την εδώ συζήτηση. Σχετικά με την τύφλωση των απέναντι δεν τυφλώνουν γιατί δεν έχουν κάθετη απόκλιση και η οριζόντια απόκλιση είναι
-
Ο antonis βάζει το κομπλέ το σύστημα που είναι νόμιμο. [spoiler:3d949ig1][/spoiler:3d949ig1]
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Ο antonis βάζει το κομπλέ το σύστημα που είναι νόμιμο. [spoiler:740dxcze]:shifty:[/spoiler:740dxcze]Εαν δωσεις 2 χιλιαρικα και τα αγορασεις ολα ΟΕΜ (εαν το αυτοκινητο το υποστηριζει φυσικα)που ειναι το προβλημα, γιατι δεν ειναι νομιμο?
-
Ρε παιδιά (και ειδικά φίλε 206xs), μία απορία:
Γιατί πρέπει να υπάρξει τεχνική έκθεση για να αντικατασταθούν τα φώτα με υποχρέωση του εμπόρου; Δεδομένου ότι το σύστημα τοποθετήθηκε από τον εν λόγω έμπορο και είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι δεν πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, δεν είναι μη συμμορφούμενη η τοποθέτησή του; Το αν τυφλώνει ή αν φωτίζει επαρκώς δεν αλλάζει το δεδομένο της μη συμμόρφωσης!
Φώτα Xenon...