-
Επειδή στην Ελλάδα τα αυτονόητα δεν ισχύουν... αν μπορείς να πείσεις εσύ να μου τα αλλάξει με έξοδα του χωρίς τεχνική έκθεση, ευχαρίστως να πάμε μαζί στην αντιπροσωπεία.
-
Όταν έρθουν στο μαγαζί μου, και μου ζητήσουν να βελτιώσω τα φώτα, και εγώ τους καταντήσω μουντζοεισπράκτορες, εάν έχουν πάρει απόδειξη με την εργασία της μετατροπής, και μετά την δοκιμή αποδεχτεί η μ@λ@κια μου, τότε πρέπει να τα επαναφέρω, ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ. Εάν αποδειχτώ και εκεί ‘κάλος’, τότε με μια τεχνική βεβαίωση πτυχιούχου και αδειούχου συναδέλφου, διαθέτοντα τον κατάλληλο εξοπλισμό (που θα αναγράφετε), τότε πήραν φωτιά τα μπατζάκια μου!!!..... έχω δώσει πολλά τέτοια πιστοποιητικά.
Και λέω κάτι πάλι και για πολλοστή φόρα, έλεος πια…. .
- Οι λάμπες xenon μπαίνουν μόνον με προτζεκτορα΄.
- Μόνον στην μεσαία σκάλα, ποριάς, ΠΟΤΕ στην μεγάλη σκάλα.
- Το αυτοκίνητο θα πρέπει να υποστηρίζετε, με τον μηχανισμό εσωτερικού ρεγουλαρίσματος των φώτων ηλεκτρικού, και όχι με ‘βακουμ’, που έχουν ορισμένα. Εκεί με κατάλληλες συνδέσεις, συνδέουμε το σύστημα που μπαίνει κάτω από το αυτοκίνητο.
- Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ που μπαίνει το σύστημα αυτό είναι, να παραλληλίζει με την άσφαλτο, την δέσμη των φώτων, σε περίπτωση που έχουμε φορτώσει το αυτοκίνητο….
- Το σύστημα δεν ανεβοκατεβαίνει στα ‘σαμαράκια’ , εκτός εάν έχουμε γ@μηθεντα αμορτισέρ…….
Antonis-team.
-
Να συμπληρώσω εδώ και το http://askpete-hella.com/2010/06/08/ill ... rofitting/
και να τονίσω ότι:
Δεν είναι όλοι οι projectors κατάλληλοι για xenon (αν δείτε και στο site της hella, έχει και projectors με προδιαγραφή για h7 και άλλους για xenon (D2S)
...άντε, και μιας και το κοίταγα, η γνώμη του αγγλικού μεταφορών, σχετικά με τη χρήση xenon σε υποδοχές για αλογόνου (χωρίς την παράμετρο 'στράβωμα'). Προσέξτε το Bold, έχει ενδιαφέρον:
We are aware of kit available in the aftermarket where a Xenon 'burner' or bulb is fitted inside a headlamp designed for use with conventional Halogen filament bulbs. The burner is fitted with a 'bayonet' type fitting so it fits where the Halogen bulb should fit. This is not legal and the vendor, the person who mounts it on the vehicle and the person who drives the vehicle are all committing an offence. (Which also means that he is invalidating the insurance.)
The reason for this is that headlamps and bulbs are made to tight tolerances and the wrong type of bulb will cause an incorrect beam pattern to be emitted, which could cause dazzle and discomfort to other drivers. '...και αφού ένας καλός κυριούλης μου τα πακετάρισε, ορίστε και το ρεζουμέ:
'xenon retrofit should contain . ballast, bulb, lens, reflector, auto leveling and wash wipe' -
Πάμε χαμένοι, καήκαμε.
Τώρα βάζουν xenon και στα βενζινάδικα. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Πάμε χαμένοι, καήκαμε.
Τώρα βάζουν xenon και στα βενζινάδικα.Γιατί,υπάρχει κράτος?
-
οκ κρατος μπορει να μην εχουμε..
δεν εχουμε ομως και λογικη.... -
Μια διευκρίνηση γιατί κάποιοι που δεν διάβασαν τα προηγούμενα ποστ μου ίσως μπερδεύτηκαν. Τα δικά μου ψευτοξένον τα έβαλε η σεβρολέτ στον Αντώνη για έλεγχο και πιθανές λύσεις θέλω να πάω...
-
Ξεθαβω το θεμα, για να πω οτι μετά από περίπου 1.5 χρόνο επιτέλους το project xenon στο γλαστράκι μου έλαβε (αίσιο) τέλος (well almost 90% completed).
Μεγάλη διαφορά τα άτιμα στον φωτισμό, άξιζε και κρίμα που δεν τα έβαλα με την αγορά τότε....Όποιος αγοράζει σύγχρονο αυτοκίνητο και δεν τα επιλέγει στον εξοπλισμό, πραγματικά κάνει μεγάλο λάθος, ειδικά αν ταξιδεύει συχνά νύχτα.
Ένα μικρό κουράγιο (οικονομικό) τώρα για τα πιτσιλιστίρια και είμαστε 100%, σίγουρα θα το προλάβω πριν το επόμενο ΚΤΕΟΥΓ 'Ευχαριστώ' το group vag για την προσπάθεια σαμποτάζ του project (ξέρει ο κουμπάρος ο προφέσορας), πρώτη φορά βλέπω patch ανταλλακτικό με logo άλλη αυτοκινητοβιομηχανίας πάνω σε opel εξάρτημα, who knows τι σκεφτόταν ο προηγουμενος κάτοχος
-
Ο χρήστης Chuckie έγραψε:
Ξεθαβω το θεμα, για να πω οτι μετά από περίπου 1.5 χρόνο επιτέλους το project xenon στο γλαστράκι μου έλαβε (αίσιο) τέλος (well almost 90% completed).
Μεγάλη διαφορά τα άτιμα στον φωτισμό, άξιζε και κρίμα που δεν τα έβαλα με την αγορά τότε....Όποιος αγοράζει σύγχρονο αυτοκίνητο και δεν τα επιλέγει στον εξοπλισμό, πραγματικά κάνει μεγάλο λάθος, ειδικά αν ταξιδεύει συχνά νύχτα.
...Με αφορμή το παραπάνω ποστ σχετικά με τα νυχτερινά ταξείδια. 'Εχω παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια (2-3) ότι έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των νεκρών ζώων (σκυλιά, γάτες, αλεπούδες, ασβοί, κουνάβια, κλπ) στο δρόμο, και μετά από απλούς (ή απλοϊκούς -κρίνετε) συλλογισμούς οδηγήθηκα στο συμπερασμα ότι μπορεί να φταίει για αυτό η εξίσου (ή περισσότερο) δραματική αύξηση των αυτοκινήτων με φώτα xenon ή ακόμη χειρότερα με μαϊμού xenon. Από την μια πλευρά, τα αυτοκίνητα δεν έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα, ίσως να έχουν μειωθεί μάλιστα αυτά που κυκλοφορούν, ούτε έχουν γίνει ιδιαίτερα ταχύτερα, κι από την άλλη δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο να έχει αυξηθεί ο πληθυσμός των ζώων -μιας και δεν μιλάμε για ένα συγκεκριμένο είδος, αλλά για όλα). Οδηγώ πολύ συχνά νύχτα και τελευταία έχω αρχίσει να εφαρμόζω πρακτικές πολέμου στα χαρακώματα : κλείνουμε το ένα μάτι όταν πέφτει η φωτοβολίδα (διασταύρωση με το αντίθετα διερχόμενο ufo / μουφοxenon) και το ανοίγουμε μετά για να μπορούμε να βλέπουμε με αυτό στο σκοτάδι που επέρχεται μετά το σβήσιμό της (πέρασε το ufo) και ξανά και ξανά γιατί είναι ατελείωτα...
-
αν δεν ψηφιστει νομος θα στραβωθουμε ολοι.τα σμαρτ ειναι τα χειροτερα αποδεδειγμενα.
-
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
αν δεν ψηφιστει νομος θα στραβωθουμε ολοι..τρελλός εισαι?????
τοσα επαγγελματα εξαρτόνται...
οι καγκουρο-εισαγωγεις
οι καγκουρο- εγκαταστατες
οι οφθαλμιατροι
οι...... φαναρτζηδες
οι ανταλλακτικά φανοποιηας...και παει λεγοντας......
-
Κι από τα ατυχήματα... ορθοπαιδικοί, νευροχειρουργοί, πλαστικοί, κτηνίατροι....
Τουλάχιστον να ήταν made in greece να μην χαλάμε και το εμπορικό ισοζύγιο.... -
τα smart, είναι τα χειρότερα παραδείγματα .... :-((((
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
...Με αφορμή το παραπάνω ποστ σχετικά με τα νυχτερινά ταξείδια. 'Εχω παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια (2-3) ότι έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των νεκρών ζώων (σκυλιά, γάτες, αλεπούδες, ασβοί, κουνάβια, κλπ) στο δρόμο, και μετά από απλούς (ή απλοϊκούς -κρίνετε) συλλογισμούς οδηγήθηκα στο συμπερασμα ότι μπορεί να φταίει για αυτό η εξίσου (ή περισσότερο) δραματική αύξηση των αυτοκινήτων με φώτα xenon ή ακόμη χειρότερα με μαϊμού xenon. Από την μια πλευρά, τα αυτοκίνητα δεν έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα, ίσως να έχουν μειωθεί μάλιστα αυτά που κυκλοφορούν, ούτε έχουν γίνει ιδιαίτερα ταχύτερα, κι από την άλλη δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο να έχει αυξηθεί ο πληθυσμός των ζώων -μιας και δεν μιλάμε για ένα συγκεκριμένο είδος, αλλά για όλα). Οδηγώ πολύ συχνά νύχτα και τελευταία έχω αρχίσει να εφαρμόζω πρακτικές πολέμου στα χαρακώματα : κλείνουμε το ένα μάτι όταν πέφτει η φωτοβολίδα (διασταύρωση με το αντίθετα διερχόμενο ufo / μουφοxenon) και το ανοίγουμε μετά για να μπορούμε να βλέπουμε με αυτό στο σκοτάδι που επέρχεται μετά το σβήσιμό της (πέρασε το ufo) και ξανά και ξανά γιατί είναι ατελείωτα...
Και εγω με πολλα νυχτερινα χλμ.
Η τεχνολογια ειναι υπερ μας.
Απο τα απλα εργοστασιακα xenon του 2005, το 2007 σε νεα τοτε αγορα αυτοκινητου εβαλα xenon με μηχανισμο στροφών και ειναι το πρωτο πρσγμα που θα βαζω σε αυτοκινητο και ας μην εχει μεταλλικο χρώμα ή 4 ηχεια.
Ναι παμε πιο γρηγορα πλεον, ναι ειναι απειρα τα καγκουρο xenon (τουλαχιστον αυτα που με τυφλώνουν) αλλα και τα αδεσπωτα δεν ειναι λίγα. -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
τα smart, είναι τα χειρότερα παραδείγματα .... :-((((μεσα και τα Jimny που εχουν τραγικο φωτισμο και δυστυχως οι περισσοτεροι τσιμπαν πολυ ευκολα και τα βαζουν πανω στα αυτοκινητα χωρις 2η σκεψη
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
τα smart, είναι τα χειρότερα παραδείγματα .... :-((((
μεσα και τα Jimny που εχουν τραγικο φωτισμο και δυστυχως οι περισσοτεροι τσιμπαν πολυ ευκολα και τα βαζουν πανω στα αυτοκινητα χωρις 2η σκεψη
Αρκετά αμάξια έχουν χαμηλής ποιότητας φανάρια που δεν φωτίζουν καλά.
Λύση δεν είναι να βάλουν μια πάρα πολύ δυνατή λάμπα xenon για να βλέπουν καλύτερα και να στραβώνουν όλους τους άλλους που κινούνται στον δρόμο.
Ας πρόσεχαν τα φανάρια οι ιδιοκτήτες τους ΠΡΙΝ τα αγοράσουν. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Και εγω με πολλα νυχτερινα χλμ.
Η τεχνολογια ειναι υπερ μας.
Απο τα απλα εργοστασιακα xenon του 2005, το 2007 σε νεα τοτε αγορα αυτοκινητου εβαλα xenon με μηχανισμο στροφών και ειναι το πρωτο πρσγμα που θα βαζω σε αυτοκινητο και ας μην εχει μεταλλικο χρώμα ή 4 ηχεια.
Ναι παμε πιο γρηγορα πλεον, ναι ειναι απειρα τα καγκουρο xenon (τουλαχιστον αυτα που με τυφλώνουν) αλλα και τα αδεσπωτα δεν ειναι λίγα.Ακριβώς! Το Project (με εως τώρα κόστος κανα 1.5k) ήταν με τα Xenon που στρίβουν στις στροφές (φυσικά αυτορύθμιση κτλ όλα κομπλέ). Μεγάλη υπόθεση, τώρα πλέον χαίρομαι και νυχτερινές διαδρομές (ειχα σταμπάρει μία καλή στο Πόρτο Ράφτη).
Κριμα που δεν τα εβαλα τοτε (2007), αν και ειχαν 2k (τοσο θα παει και τωρα βεβαια συνολικά μετα την τοποθετηση πιτσιλιτσιριων)....
Για τα μουφοξένον, σήμερα μόλις με ψοφησαν ενα smart και ενα SUV UFO (αυτα ειναι και ψιλά παναθεμα τα και πανε κατευθειαν καθρέφτη -μάλλον παμε για μοντίφα με ηλεκτροχρωματικό σαν νεο project) -
Ο χρήστης Chuckie έγραψε:
Για τα μουφοξένον, σήμερα μόλις με ψοφησαν ενα smart και ενα SUV UFO (αυτα ειναι και ψιλά παναθεμα τα και πανε κατευθειαν καθρέφτη -μάλλον παμε για μοντίφα με ηλεκτροχρωματικό σαν νεο project)Εναλλακτικά (και πολύ πιο φθηνά) μπορείς να τοποθετήσεις στο πίσω τζάμι μεμβράνη σχετικά σκούρα και να μοντάρεις κι ένα κουρτινάκι (αν δεν υπάρχει εργοστασιακό). Εμένα με έχουν σώσει, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό καθρέπτη. Για τους δύο πλαϊνούς όμως...
-
Καλημέρα
Ο πατέρας μου είναι κάτοχος ενός Dacia Duster και θέλει να βάλει φώτα xenon.
Ποιες μάρκες είναι γενικά αξιόπιστες και τι πρέπει να προσέξω ?
Από λίγο ψάξιμο είδα ότι καλές μάρκες είναι οι MTEC, NUXEN, STARC που έχουν 24 μήνες εγγύηση αλλά είναι και λίγο τσιμπημένες, και η CARVIS που τις βρίσκω σε πολύ καλή τιμή αλλά με 12 μήνες εγγύηση. Μιλάω πάντα για HID χωρίς CANBUS.Κάθε βοήθεια δεκτή..........
-
εχει νεα φαναρια με προτζεκτορες το νταστερ?αυτο κοιταμε πρωτα.!οσο για τα κιτ ολα ειναι κινεζικα.θα δεις αλλη μαρκα να εχει το ιδιο κιτ με αλλα αυτοκολητα.
Φώτα Xenon...