-
Καλησπέρα , επειδή δεν είμαι σε θέση να διαβάσω όλο το thread , σκέφτομαι εδώ και καιρό την εγκατάσταση xenon αρχικά ήθελα τα εργοστασιακά όμως το 2010 που αγόρασα το golf6 δεν μπορούσες να το παραγγείλεις με xenon , έψαξα πολύ για να βάλω εργοστασιακά afs κτλ δεν κατέληξα πουθενά και δεν αναλάμβανε κάνεις τέτοια μοντα , έτσι λοιπόν θέλω να σάς ρωτήσω τι περιλαμβάνει ένα.. , όσο ποιό σωστό Κιτ και ποιας εταιρίας μαζί με την εργασία ; Μπορώ να διαθέσω μέχρι 700 ευρώ και φυσικά να μην ενοχλώ τον κόσμο μπορεί να με βοηθήσει κάποιος;
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης apostolos1983 έγραψε:
Καλησπέρα , επειδή δεν είμαι σε θέση να διαβάσω όλο το thread , σκέφτομαι εδώ και καιρό την εγκατάσταση xenon αρχικά ήθελα τα εργοστασιακά όμως το 2010 που αγόρασα το golf6 δεν μπορούσες να το παραγγείλεις με xenon , έψαξα πολύ για να βάλω εργοστασιακά afs κτλ δεν κατέληξα πουθενά και δεν αναλάμβανε κάνεις τέτοια μοντα , έτσι λοιπόν θέλω να σάς ρωτήσω τι περιλαμβάνει ένα.. , όσο ποιό σωστό Κιτ και ποιας εταιρίας μαζί με την εργασία ; Μπορώ να διαθέσω μέχρι 700 ευρώ και φυσικά να μην ενοχλώ τον κόσμο μπορεί να με βοηθήσει κάποιος;Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Χιλιες φορες led ή πιο δυνατες λαμπες αν το φαναρι σου αντεχει.Εγω χρησιμοποιώ 75w .Προτιμω να με στραβωνει ο άλλος με αλογονου παρα με ξενον.
Εν τω μεταξυ τα περισσοτερα ξενον φωτα των φθηνων αυτοκινητων (εργοστασιακα μιλω) είναι το τουλάχιστον για τα σκουπίδια....στραβωνουν απίστευτα τα χαμηλα αυτοκίνητα μπροστα τους.
Στην ερωτηση σου τα led kit αυτα τα φθηνα απο κινα 40ευρω περιπου,απο τις φωτο που βλεπω κρατανε υποδειγματικα την δεσμη περιορισμενη,τουλαχιστον στην μικρη σκαλα. -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Καλησπέρα , επειδή δεν είμαι σε θέση να διαβάσω όλο το thread , σκέφτομαι εδώ και καιρό την εγκατάσταση xenon αρχικά ήθελα τα εργοστασιακά όμως το 2010 που αγόρασα το golf6 δεν μπορούσες να το παραγγείλεις με xenon , έψαξα πολύ για να βάλω εργοστασιακά afs κτλ δεν κατέληξα πουθενά και δεν αναλάμβανε κάνεις τέτοια μοντα , έτσι λοιπόν θέλω να σάς ρωτήσω τι περιλαμβάνει ένα.. , όσο ποιό σωστό Κιτ και ποιας εταιρίας μαζί με την εργασία ; Μπορώ να διαθέσω μέχρι 700 ευρώ και φυσικά να μην ενοχλώ τον κόσμο μπορεί να με βοηθήσει κάποιος;
Χιλιες φορες led ή πιο δυνατες λαμπες αν το φαναρι σου αντεχει.Εγω χρησιμοποιώ 75w .Προτιμω να με στραβωνει ο άλλος με αλογονου παρα με ξενον.
Εν τω μεταξυ τα περισσοτερα ξενον φωτα των φθηνων αυτοκινητων (εργοστασιακα μιλω) είναι το τουλάχιστον για τα σκουπίδια....στραβωνουν απίστευτα τα χαμηλα αυτοκίνητα μπροστα τους.
Στην ερωτηση σου τα led kit αυτα τα φθηνα απο κινα 40ευρω περιπου,απο τις φωτο που βλεπω κρατανε υποδειγματικα την δεσμη περιορισμενη,τουλαχιστον στην μικρη σκαλα.Έχω αλλάξει λάμπες nightvisionκαι δεν είμαι ευχαριστημένος ψάχνω για σωστό Κιτ xenon λόγω περιοχής μου και το ότι οδηγάω αρκετά την νύχτα
-
Ο χρήστης apostolos1983 έγραψε:
Στην ερωτηση σου τα led kit αυτα τα φθηνα απο κινα 40ευρω περιπου,απο τις φωτο που βλεπω κρατανε υποδειγματικα την δεσμη περιορισμενη,τουλαχιστον στην μικρη σκαλα.Έχω αλλάξει λάμπες nightvisionκαι δεν είμαι ευχαριστημένος ψάχνω για σωστό Κιτ xenon λόγω περιοχής μου και το ότι οδηγάω αρκετά την νύχτα
Οι λαμπες με παραπανω watt που λεω είναι απλες αλογονου χωρις επιστρώσεις κτλ και αυξανουν πολύ το φως.100% θα σε ικανοποιησουν το θεμα είναι αν το φαναρι σου και η καλωδιωση θα αντεξει.Σωστο κιτ ξενον θελει και πλυστικο συστημα και συνεχη ρυθμιση της δεσμης κτλ.
Επισης το αμαξι σου είναι πολύ νέο για να εχει θεμα με τα φωτα.Μην συμβαινει το κλασσικο που τα φωτα είναι ρυθμισμένα να φωτιζουν στα 15μετρα? -
Για να έχεις 100% σωστό σύστημα xenon πρέπει να πας στο εργοστασιακό. Εργοστασιακό σημαίνει νέα φανάρια, εγκέφαλος xenon, ballast, πλυστικό σύστημα (ίσως και νέα μάσκα), γυροσκόπια κλπ. Σαφώς το κόστος είναι πολύ υψηλό 2000-5000 ευρώ και μάλλιστα υπάρχουν εξουσιοδοτημένα που δεν το αναλαμβάνουν καν λόγω πολυπλοκότητας...
Σε aftermarket xenon ξεχνάς το σύστημα αυτόματης ρύθμισης ύψους δέσμης και η μόνη επιλογή που έχεις να πλησιάσεις το σωστό είναι η τοποθέτηση πλυστικού.
Άν επιλέξεις aftermarket xenon έχεις δύο επιλογές:
1)Αλλαγή φαναριών με νέα για xenon
2)Retrofit στα υπάρχοντα με xenon projectorΓια μένα πιστεύω οτι η 2η λύση είναι καλύτερη μιας και μιλάμε για σύστημα που είναι σχεδιασμένο για retrofit και θα λειτουργήσει καλύτερα (εφόσον ρυθμιστεί σωστά) από την 1η που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το σύστημα αυτόματης ρύθμισης ύψους δέσμης...
Με βάση αυτό χρειάζεσαι ένα σύστημα projector:
πχ
https://www.theretrofitsource.com/projector-kits/hid-led-projectors/bi-xenon-morimoto-mini-d2s-4-0-projectors.html
ή
https://www.theretrofitsource.com/projector-kits/hid-led-projectors/bi-xenon-lexus-rx350.html
και ένα κιτ xenon:
πχ
https://www.theretrofitsource.com/hid-systems-20/hid-systems-universal/d2s-morimoto-elite.html
ή
https://www.theretrofitsource.com/hid-systems-20/hid-systems-universal/d2s-oem-hid-system.html
μαζί με τις αντίστοιχες λάμπες στη θερμοκρασία δέσμης που προτιμάς (4300K, 5000K, 6500K).Επίσης μπορείς να επιλέξεις εκτός από το κλασσικό 35w ballast και 55w για ισχυρότερη δέσμη, κάτι που δεν προτείνω βέβαια γιατί όσο ισχυρότερη η δέσμη τόσο καλύτερη πρέπει να είναι η ρύθμιση για να μην στραβώνει τους γύρω.
Εναλλακτικά μπορείς να δεις led όπως λέει ο φίλος W202 AMG.
Σε led έχεις πάλι δύο επιλογές:
1)Plug n Play σύστημα που βιδώνει κατευθείαν στα φανάρια σου
2)Retrofit στα υπάρχοντα με led projectorΤην 1η επιλογή δεν την προτείνω μιας και τα PNP συστήματα led της αγοράς δεν έχουν καλή αποτελεσματικότητα ενω υπάρχουν συχνά αναφορές οτί στραβώνουν και δεν μπορουν να ρυθμιστούν σωστά...
Για την 2η επιλογή χρειαζόμαστε ένα σύστημα led projector:
https://www.lightwerkz.net/index.php/components/led-projectors/bi-led-morimoto-m-led-projectors.html
ή
https://www.lightwerkz.net/index.php/components/led-projectors/bi-led-koito-led-projectors.html
και αρκετό μερεμέτι στο φανάρι.Τώρα ποιός τα φέρνει τα παραπάνω και ποιός μπορεί να σου τα βάλει αν δεν πιάνουν τα χέρια σου δεν γνωρίζω...ας βοηθήσει κάποιος άλλος φίλος...
ΥΓ1. Την πρόταση για xenon λάμπα κατευθείαν στο φανάρι με τον καθρέφτη δεν την αναφέρω καν. Είναι ότι πρέπει για φάρο αλλά εμείς μιλάμε για ιχ.
ΥΓ2. Το τελευταίο σύστημα led (koito) είναι θεωρητικά νόμιμο μιας που αποδίδει 2000 lumen που είναι το όριο φωτεινότητας για το αν χρειάζεται σύστημα αυτόματης ρύθμισης δέσμης και πλυστικό (οι αλογόνου έχουν 1000-1600 lumen και οι xenon 2500-3500 lumen). Το συγκεκριμένο σύστημα υπάρχει σε κάποια toyota prius στο εξωτερικό.
ΥΓ3. Πλην του εργοστασιακού συστήματος xenon όλα τα άλλα είναι θεωρητικά παράνομα (εφόσον δεν υπάρχει τρόπος εγκατάστασης συστήματος αυτόματης ρύθμισης δέσμης). -
Όπως ακριβως τα ειπε ο nick-sport.
Αν στραφεις προς led kit( το απλο και φθηνο) ,μιας και το αμαξι σου είναι ιδιαιτερα δημοφιλες τσεκαρε στο feedback πωλητών του aliexpress φωτο από καποιον που το εχει βαλει.Ακομα και τα απλα led σε πολλα αυτοκίνητα πετυχαινουν εντυπωσιακες δεσμες,μπορει ένα από αυτά να είναι το δικο σου.Τα led ουσιαστικα ,πλην της αυξημένης εντασης ,δν είναι δυνατον να στραβωνουν περισσοτερο από τα μαμα φωτα τον απέναντι αφου η πηγή φωτος θεωρητικα είναι στην ιδια θεση με την λαμπα αλογονου.Στα ξενον δεν εχεις κυρια εστια ,γινεται ενας χαμος. -
Επίσης μπορείς να περιμένεις και γι αυτά:
http://auto-parts-europe.com/en/vw-golf-vi/1-black-ledriving-xenarc-golf-6-edition-4052899982123.html
που είναι σχεδιασμένα για το αυτοκίνητο σου και θα είναι επίσης νόμιμα γιατί χρησιμοποιούν λάμπα xenon d8s (25w) χαμηλής απόδοσης (2000 lumens) που δεν έχει ανάγκη από πλυστικά και αυτόματη ρύθμιση... -
Για όποιους ψάχνουν για πραγματικά καλή και σωστή λύση, υπάρχει επίσης και το πασίγνωστο Morimoto
-
Εμενα στο audi tt του 2000 ετοιμαζω retrofit με projector E46.Oi ανακλαστηρες εσωτερικα των projector εχουν καει και δεν αποδιδουν καθολου φως,το βραδυ βλεπω με τα προβολακια.
Η ποιοτητα των μαμα ειναι για γελια σε σχεση με ενα projector απο trs,retrofit,morimoto...Σε s3 με καμενους ανακλαστηρες,εντελως πλαστικουρα,καμια απαγωγη θερμοτητας,οχι τοσο καλο κρυσταλο,αλλαχτηκαν με καινουργιους projectors,τριπλασιο βαρος,στιβαρη κατασκευη,μεταλλικη και η διαφορα με ΙΔΙΕΣ ΛΑΜΠΕΣ ηταν χαωδης και σε ενταση αλλα και καλυτερο cuttof της δεσμης.
Περιμενω καμια 25αρια μερες να παραλαβω,θα σας εχω νεα με φωτο πριν και μετα.
-
Επειδη προσφατα αγοραστηκε i30 και ο προηγουμενος ειχε τοποθετησει Xenon , εχω μια απορια. Τα φωτα του i30 σε ολες τις εκδοσεις ειναι με projector-ακια.Τα φωτα στο δικο μου, δεν φωτιζουν οπου να ναι ,και για να 'χτυπησουν' στο ματι θελει να σκυψεις και να κοιταξες απ τη καταλληλη οπτικη γωνια, περα απ το γεγονος οτι κανενας δεν με εχει βρισει Η να μου παιξει τα φωτα. Υπαρχει πιθανοτητα να ειναι διαφορετικα τα σωματα που βαζει η hyundai για τη περιπτωση των συμβατικων φωτων και των εργοστασιακων Xenon;
-
@Kostas_ms
Μπορεί να έχει projector για λάμπες αλογόνου. Είναι σύνηθες στα νέα αμάξια. Αυτό δεν σημαίνει οτι κάνουν την ίδια δουλειά που κάνουν οι αντίστοιχοι για xenon. Είναι γεγονός όμως πως ο projector-ας συμαζεύει καλύτερα τις ακτίνες από τον καθρέφτη. -
Μαλιστα. Παντως μεχρι στιγμης κανεις δεν μου εχουν παιξει τα φωτα η να μου κανουν παρατητηση και στο δρομο ο φωτισμος φαινεται σωστος.Οι λαμπες που φορασει ειναι 8000Κ, αλλα θα της προτιμουσα στα 4000κ αντε 5000κ, γιατι αυτο το μπλε κουραζει λιγακι.
-
Ο χρήστης Kostas_ms έγραψε:
Μαλιστα. Παντως μεχρι στιγμης κανεις δεν μου εχουν παιξει τα φωτα η να μου κανουν παρατητηση και στο δρομο ο φωτισμος φαινεται σωστος.Οι λαμπες που φορασει ειναι 8000Κ, αλλα θα της προτιμουσα στα 4000κ αντε 5000κ, γιατι αυτο το μπλε κουραζει λιγακι.Εκεί που φωτιζουν(απο αποψη ύψους) είσαι ικανοποιημενος με τον φωτισμό του δρόμου? Προσωπικά οδηγώντας χαμηλό αυτοκίνητο η πλειονότητα των εργοστασιακων xenon είναι απαράδεκτα, πλην εκεινων που φωτιζουν στα 15μετρα.
-
100% ευχαριστημενος. Τα εργοστασιακα ομως ρυθμιζονται μονα τους, εμενα ρυθμιζονται κλασσικα απ τη ροδελα.
-
100% ευχαριστημενος. Τα εργοστασιακα ομως ρυθμιζονται μονα τους, εμενα ρυθμιζονται κλασσικα απ τη ροδελα.Ίσως είναι λιγότερα watt ή απλά έτυχε να είναι οκ. Μην πειράζεις τίποτα αν δν ενοχλεί τους άλλους
-
Καλου κακου πηρα και τα παλια τα ανταπτορακια + τις λαμπες για back up μηπως και φαμε παρατηρηση στο ΚΤΕΟ.
-
Καλου κακου πηρα και τα παλια τα ανταπτορακια + τις λαμπες για back up μηπως και φαμε παρατηρηση στο ΚΤΕΟ.Και παρατηρηση να σ δωσουν τι έγινε? Εγω εχω led στις ψειρες, φωτιζουν πολυ περισσότερο απο τις αντίστοιχες αλλογονου και γραφουν παρατηρηση, χρόνια τώρα!
-
Δηλαδή σου γράφουν παρατήρηση στο ΚΤΕΟ ότι ενοχλείς, εσύ απλά και την αγνοείς και δεν τρέχει τίποτα.
Αυτό γράφεις, ή δεν κατάλαβα καλά;
-
Νταξει ποσό να ενοχλούν τα ημέρας;;; Να ήταν η μεσαία σκάλα το καταλαβαίνω!!
Αντίθετα νομίζω ότι καλό είναι να είναι έντονα τα ημέρας ή πορείας για να είσαι εύκολα αντιληπτός από τους άλλους..Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Οχι, στο ΚΤΕΟ μου γραφουν παρατηρηση για χαμηλη φωτεινότητα - ενταση, δν θυμάμαι..... Στην πραγματικότητα εχουν πολλαπλασια φωτεινότητα απλα το μηχάνημα δν το 'πιάνει'.
Φώτα Xenon...