-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ΥΓ:όχι ότι θα τα βγάλω...Θα ξέρω τουλάχιστον ότι είμαι παράνομος-έχω άδικο...Το θέμα για το αν είναι παράνομα ή όχι το έχουμε εξαντλήσει και κάνουμε επαναλήψεις.
Αν εσύ ρυθμίζεις τα φώτα σου σωστά από τον εσωτερικό διακόπτη, νομίζω ότι είσαι 1 στους 1000. Όλα τα αμάξια που βλέπω είναι λάθος και δεν έχουν διάθεση ή δεν ξέρουν να τα ρυθμίσουν. Αυτό σε συνδυασμό με HID είναι από ενοχλητικό έως επικίνδυνο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όλα τα αμάξια που βλέπω είναι λάθος και δεν έχουν διάθεση ή δεν ξέρουν να τα ρυθμίσουν. Αυτό σε συνδυασμό με HID είναι από ενοχλητικό έως επικίνδυνο.Δυστυχώς έχεις 100% δίκιο...
ΥΓ:Εγώ (ίσως λάθος μου) υποθέτω ότι όλοι σεβόμαστε τους γύρω μας και κυρίως όταν η έλλειψη σεβασμού μπορεί να φτάσει ως και την απώλεια ζωής κάποιου από εμάς...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Όλα τα αμάξια που βλέπω είναι λάθος και δεν έχουν διάθεση ή δεν ξέρουν να τα ρυθμίσουν. Αυτό σε συνδυασμό με HID είναι από ενοχλητικό έως επικίνδυνο.
Δυστυχώς έχεις 100% δίκιο...
ΥΓ:Εγώ (ίσως λάθος μου) υποθέτω ότι όλοι σεβόμαστε τους γύρω μας και κυρίως όταν η έλλειψη σεβασμού μπορεί να φτάσει ως και την απώλεια ζωής κάποιου από εμάς...
Είσαι αθεράπευτα ρομαντικός.
Κοίτα λίγο γύρω σου τι γίνεται στην Αθήνα και έλα πες μου κατά πόσο σεβόμαστε τους γύρω μας... -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Είσαι αθεράπευτα ρομαντικός.
Κοίτα λίγο γύρω σου τι γίνεται στην Αθήνα και έλα πες μου κατά πόσο σεβόμαστε τους γύρω μας...Μια καθημερινή ανάγνωση στο 'ζώα' μου φτάνει για να με βγάλει από τον ιδεατό κόσμο κάποιες φορές...
-
έβαλα χενον στο Κορσάκι μου και τα μπαλαστ τα τροφοδότησα απευθειας από την μπαταρία με πλεξουδα που είχε μέσα το κιτάκι
Μηπως θα έχψ προβλημα με αποφορτίσεις?
Αν έπαιρνα ρευμα από τα φισ μου ανάβει η ένδειξη για το ABS -
εβαλα ξενον στο santa fe απο τον καλογεροπουλο σε πολυ καλη τιμη και φεγγουν πολυ ωραια..σσ ειχα Η4..
εχω δυο ερωτησεις
υπαρχει περιπτωση σχηματισμου υγρασιας στο εσωτερικο του προβολεα, μιας και δεν στεγανοποιει πληρως στην πισω πλευρα?
εχει ποτε καει σε καποιον η λαμπιτσα hid και αν ναι μετα απο ποσο καιρο?
Μιλαω παντα για αφτερμαρκετ συστηματα...
-
Γιατί δεν το στεγανοποιείς με σιλικόνη;
-
Πόσο τα πήρες αν επιτρέπεται και από που τα τροφοδότησες με ρευμα από τα φισάκκια των φαναριων ή από την μπαταρία με πλεξουδα?
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
υπαρχει περιπτωση σχηματισμου υγρασιας στο εσωτερικο του προβολεα, μιας και δεν στεγανοποιει πληρως στην πισω πλευρα?Υγρασία θα δεις αν μπουν νερά στο πλύσιμο (ή αν το βάλεις σε κανένα ποτάμι). Αυτό που θα μπει όμως είναι η σκόνη. Όταν μαζευτεί αρκετή και χρειαστεί να τα καθαρίσεις πρόσεξε τους καθρέφτες - είναι πλαστικοί με βαφή αλουμινίου (το πιο πιθανό) και αυτή η βαφή φεύγει με το τρίψιμο.
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Πόσο τα πήρες αν επιτρέπεται και από που τα τροφοδότησες με ρευμα από τα φισάκκια των φαναριων ή από την μπαταρία με πλεξουδα?ενωσα το αρ και δξ σε ενα καλωδιο με 20Α ασφαλεια και μετα μονο καλωδιο με νιππον στο θετικο πολο της μπαταριας...Το ρευμα στη φισα δεν επαρκει για τις αναγκες των 2 μετασχηματιστων..το αποτελεσμα παντως ειναι αψογο...
τα πηρα 350Ε λογω γνωστου
-
Eυχαριστω για την απάντηση
Εγω πηρα ρευμα από τη μπαταρια με πλεξουδα που περιλαμβάνει και ασφάλεια αλλά και ρελεδάκι
αλλά τη γειωση την έβαλα στον αρνητικο πόλο της μπαταριας,δηλαδη με 2 ακροδέκτες τραβάω ρευμα από την μπαταρία,έναν ακροδεκτη στο θετικο και ένα στον αρνητικο
Δεν ήξερα οτι τον ακροδεκτη που συνδέεται με τον αρνητικο πόλο της μπαταριας μπορεις να το συνδέσεις σε οποιαδήποτε βίδα του σασί γιατί λειτουργει ως γείωση και μονο
Εγω τα πηρα 250Ε είναι της XTR,ούτε γνωρίζω αν είναι καλή ή 'οχι η μαρκα
Εχουν 1 χρονο εγγύηση -
kai κατι ακομα
Εβαλα μ'ονος μου το κιτάκι με τα χενον
Τα φωτα μετα από μια απλη αλλαγη λάμπας(έβγαλα τις μαμά λάμπες και έβαλα τις χενον ,θέλουν ρυθμισμα?
Και αν ναι πως το κάνω αυτό? -
Παιδιά κι εγώ έβαλα στο δικό μου ξένον,είναι πάρα πολύ καλά αλλά μια ερώτηση...πρέπει να τα συνδέσουμε με τη μπαταρία γιατί τα βάλαμε με τα φισάκια να συνδέονται οι ενισχυτές,θα ναι καλύτερα από τη μπαταρία?
-
Ο χρήστης b@tm@n έγραψε:
Παιδιά κι εγώ έβαλα στο δικό μου ξένον,είναι πάρα πολύ καλά αλλά μια ερώτηση...πρέπει να τα συνδέσουμε με τη μπαταρία γιατί τα βάλαμε με τα φισάκια να συνδέονται οι ενισχυτές,θα ναι καλύτερα από τη μπαταρία?Δεν καταλαβαινω τι λες αλλα τα μετασχηματιστακια πρεπει απαραιτητα να παιρνουν ρευμα κατα την εκκινηση απο την μπαταρια γιατι δεν επαρκει το ρευμα απο τα φισακια των μαμα φωτων...η μη επαρκης ταση μπορει να σου δημιουργησει προβλημα στην καλωδιωση υποθετω..
επισης οσοι εχετε αφτερμαρκετ ξενον ποτε μην αναβετε τα φωτα και μετα να βαζετε μπροστα... η διαφορα τασης μπαταρια- δυναμο μετα παλι μπορει να δημιουργησει προβλημα...
Αυτα τα ολιγα..δεν ειμαι σπεσιαλιστας αλλα απο την λιγη εμπειρια μου αυτα διαπιστωσα...
Οσον αφορα τη ρυθμιση υποθετω μονο μεσω του φαναριου στη βαση (+η -_μπορει να γινει και με το χερι στη φισα του λαμπτηρα... Αν σας τα βαλουνε σε μαγαζι ζητηστε να σας τα ρυθμισει αυτος που σας τα βαζει
-
αυτα τα κιτ καινε 35 watt και οχι 55 οπως οι απλες λαμπες.επομενως δεν υπαρχει προβλημα να τα συνδεσεις στα υπαρχον καλωδια που πανε στη λαμπα.
ενοειται οτι πρωτα αναβουμε το μοτορι και μετα τα φωτα
-
Έβαλα πρόσφατα το κιτ για το Astra H στην Μega Motors. Έχει όντως καλλίτερη απόδοση. Είναι πολύ καλά ρυθμισμένα και για να το διαπιστώσω οδήγησε κάποιος το αμάξι μου και εγώ ήμουν απέναντι προκειμένου να δω πως φαίνονται. Το Xenon για να είναι νόμιμο πρέπει κατ' αρχήν να είναι στους 6000Κ.
Σε ότι αφορά στα εργοστασιακά Xenon. Στο Vectra η μεσαία σκάλα είναι Xenon. Δεν έχει πλυστικό αλλά μόνο αυτόματη ρύθμιση και είναι απολύτως νόμιμο. Το ίδιο και το Volvo κτλ.
-
[quote='gramacar']Tί λέτε για το επόμενο. Φτηνό μου φαίνεται λέτε να αξίζει?
Μήπως και οι εδώ τα πάιρνουν σε τέτοια τιμή και μετά τα πουλάνε 350+
-
[quote='gramacar']Tί λέτε για το επόμενο. Φτηνό μου φαίνεται λέτε να αξίζει?
Μήπως και οι εδώ τα πάιρνουν σε τέτοια τιμή και μετά τα πουλάνε 350+
-
Σύμφωνα με τα όσα έχω διαβάσει, και συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο Χρίστο Λάππα, τα xenon για να είναι νόμιμα,
[list:1u1uwvt9]α) πρέπει να έχουν σεβρομηχανισμό με αισθητήρα για τη ρύθμιση του ύψους,
β) σύστημα πλύσης,
γ) να είναι D1S, D1R, D2S ή D2R,
δ) να έχουν DOT(τα αμερικάνικα) και ECE ή EEC και E(ανάλογα με τη χώρα) πιστοποιήσεις (τα ευρωπαϊκά) για χρήση δρόμου,
ε) οπωσδήποτε κάτοπτρο,
στ) νόμιμα στην EU είναι μεχρι 7.500[/list:u:1u1uwvt9]
Νομίζω για EU: E/ECE/324 Rev.1/Add.47/Rev.3E/ECE/TRANS/505
Regulation No. 48
αναφέρεται ότι:
' Dipped-beam headlamps with a light source having an objective luminous flux which exceeds 2,000 lumen (xenon αλλά και οριακά ορισμένα αλογόνου) shall only be installed in conjunction with the installation of headlamp cleaning device(s) according to Regulation No. 45. 7/ In addition, with respect to vertical inclination, the provisions of paragraph 6.2.6.2.2. above shall not be applied.
Only dipped-beam headlamps according to Regulations Nos. 98 or 112** may be used to produce bend lighting**.'Προσοχή ! 'Οσο περισσότερα Kelvin(μπλε προς μώβ), τόσο λιγότερα lumen(φως)!!!
Μην βάζετε πάνω από 5.000Κ,
Έτσι κι αλλιώς τα 4.300Κ που έχω τώρα, σε ~500 ώρες θα γίνουν 5.500Κ
Όπως όμως γράφουν και άλλοι φίλοι, τα xenon πραγματικά τυφλώνουν τους απέναντι σε πολλές περιπτώσεις που δεν προλαβαίνουν οι σερβοκινητήρες να κάνουν τη ρύθμιση ύψους, πολύ περισσότερο από τα αλογόνου.Omega Color (K) and Lumen (lm) chart :
3500K Gold Yellow 3,600 (lm)
6000K Pure White - Blueish 2nd Gen 4,400 (lm)
8000K Purple White 2,600 (lm)
10000K Pure Blue 2,400 (lm)Πληροφορίες : http://en.wikipedia.org/wiki/Headlamp
-
Πως μπορω να ρυθμισω τα φαναρια μου τόσο σε υψος οσο και σε διασπορα της δεσμης?
Φώτα Xenon...