-
1άρης ο_ _ _ _ ' _@τσίρκο,απ' την πλευρά των θεατών,αντιμετωπίζει τα πειράγματα ακόμη&του θηριοδαμαστή αφού μετά την aftermarket λεύκανση το έρκος χειλέων του «κιτρινοκοπάει» σαν 'ξένο'
Γνώστης -κατά δήλωσίν του- του ανεκδότου απαντά με τη συνήθη μπρούσκα επιχειρηματολογία του αλλά ο κόσμος εξακολουθεί να
Ξενιτεύεται,φυτεί&του χρόνου τέτοια μέρα έχει πάρει ό,τι πολυετές πτυχίο κυκλοφορεί(κομπλέ πάπυρος/κορνίζα)
Θριαμβευτής εισέρχεται σαν@σπίτι του@μεγάλη τέντα&μόλις του ζητείται να πάρει τη θέση της ξανθιάς αντικαταστάτριας τού λιόντα,σαν έτοιμος από καιρό,σαν τρομαλέωνΟ χρήστης Πετρουήλ έγραψε:
_ _ _ ' _ _ _ _ _!!_ _ _ _ _ ' _ _ _ ' _ _ _ _ _ ' _ _ _ _ !
_ _ _ _ ' _ _ _ _ _ ' _ ' _ _ _ _'_ ' _ _ _ _ _ _ _ _ _ ' _ _ _ _ _ _ _ _ _ '() _ _ ' _ _ 10% ' _ _ _ _ _ _..
_ _ _ _ _ _ _ _ _' _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ' _ _ _ _ _ _ ' _ _ _ _...' _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ' _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ' _ _ _ _ _ _ _ _ ' _ , _ _ xenon _ _ ' _ _ _ _,
_ _ _ _ _ _ _ _ ' _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ' _ _ _ _ ' _ _ _, _ _ _ ' _ _ ' _ _ _ _ _ _ _ _ ' _ _ _ _ _ _ _ _ _ ',
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ' ' _ _ xenon _ _ ' _ _ _ _ ΠΡΩΤΑ _ ' _ _ _ _ ' _ _ _ _ ' _ _ _ _ _ _,
_ _ _ ΕΠΕΙΤΑ _ _ ' _ _ _ _ _ _ _ xenondepot _ _ _ ' _ _ _ philips.
_ _ _ ' _ _ _ _ _?_ _ _ _ _ _ _ ' _ _ _ _ _ _ _ ' _ _ ' _ _ _ _ _ ' _, _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ' ..
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ' _ _ _ ' _ _ _ _ _ _ ' _ _' _ ' _ _ _ _ ' _ _ _ _ _ _ _ _ ' _ _ _ _ _ ' _ _ _ _ _ _ ' _ _ _ _ _.._ _ _ _ _ _ _ _ ' _ _ _ _ _ _ _ _ ' _ _ _ _ _ _ _ ' _ _ _!!
Μα καλά την καναδικήν,εδώ ούτε καν τη μητρικήν,αλλά ακόμη&την αραβικήν αρίθμησιν αγνοεί¨επηδηκτικώς¨ η αναρίθμητος αυτού expertότης;
2 x Philips 4300k D1S HID Bulbs (3200 Lumens)=>τυπική περίπτωση που κάνει καλό στην ομίχλη-τη...βελτιώνει
Πέραν της πασιφανούς διαφοράς Drivin' Vs Fog lights
Vs
το κείμενο
Unique reflector design results in an extremely well focused beam that is highly effective in fog, rain, snow and other foul weather conditions.
της 2ης που ούτε κατά τι δεν απαντάται @1η ή καθαυτή η κατηγοριοποίησις του ενταύθα διατιθεμένου προϊόντοςDE Xenon
The smallest xenon driving lamp from Hella!
Vs
Micro DE
The smallest auxiliary fog lamp from Hella.
αποδεικνύουν περίτρανα διά μίαν εισέτι φοράν ότι ό,τι δηλώσεις(για μένα)είσαι εξικνούμενος σε -πλήρεις όμως...- λαμπτήρες/ψείρες
Διέλαθε άραγε την προσοχή μου το απαύγασμα της ανθρωπίνης διανοίας ή απεκρύβη αισθητικώ τω λόγω εκ προτέρας ανεπεξεργάστου δημοσιεύσεώς μου;Η διαφορετική εστίαση της δεύτερης λάμπας είναι για να τυφλώνει όσο το δυνατόν περισσότερο τους απέναντι;
Ακριβώς@περίπου,οπότε&αλλάζουμε 'σκάλα' σε φώτα διασταύρωσης...
«… Ιδού η Παρθένος εν γαστρί έξει και τέξεται υιόν και καλέσουσι το όνομα αυτού Εμμανουήλ, ο έστι μεθερμηνευόμενον μεθ’ ημών ο Θεός» (Ματθ. α’ 23).
Να συμπληρώσω:
26 Δεκεμβρίου
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Παναγιώτης, Πάνος, Πανούσος, Παναγής, Πανάγος, Γιώτης, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Γιούλα, Παναγούλα, Παναγιωτης, Πανος, Πανουσος, Παναγης, Παναγος, Γιωτης, Παναγιωτα, Γιωτα, Παναγιουλα, Γιουλα, Παναγουλα)
Θεμιτή έν τινι μέτρω η εμπορική προώθησις μα κι άλλοι «επιχείρησαν»,αλλά δεν κάναν έτσι Σαουλάν;!
@aserf
Το πρόβλημα τη μέρα μισολύνεται για το 1ο κυρίως σινιάλο -σε κάποιες υλοποιήσεις- όσο για τα υπόλοιπα σταδιακώς εντείνονται μετά το χαμηλότερο 2οΠροσοχή@κρυφό σύνδεσμο εν είδει Easter egg πλησίον του υπογραμμισμένου&καλό Πάσχα!!!
Υ.Γ:Καλή τύχη@τολμηρούς πειραματιστές-ευχή αναγκαία πλην επ' ουδενί ικανή
Μην παραλείψετε...τέτοιο κελεπούρι ΑΛΛΑ κοντά τα χέρια με τις 'ομίχλες',τις έχω προΠληρωμένες απαντητικώς πως**+**εκπεπτωκώσες περικαλώ -
Ο χρήστης _ έγραψε:
Η διαφορετική εστίαση της δεύτερης λάμπας είναι για να τυφλώνει όσο το δυνατόν περισσότερο τους απέναντι;
Ακριβώς@περίπου,οπότε&αλλάζουμε 'σκάλα' σε φώτα διασταύρωσης...
«… Ιδού η Παρθένος εν γαστρί έξει και τέξεται υιόν και καλέσουσι το όνομα αυτού Εμμανουήλ, ο έστι μεθερμηνευόμενον μεθ’ ημών ο Θεός» (Ματθ. α’ 23).
Να συμπληρώσω:
26 Δεκεμβρίου
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Παναγιώτης, Πάνος, Πανούσος, Παναγής, Πανάγος, Γιώτης, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Γιούλα, Παναγούλα, Παναγιωτης, Πανος, Πανουσος, Παναγης, Παναγος, Γιωτης, Παναγιωτα, Γιωτα, Παναγιουλα, Γιουλα, Παναγουλα)
Θεμιτή έν τινι μέτρω η εμπορική προώθησις μα κι άλλοι «επιχείρησαν»,αλλά δεν κάναν έτσι Σαουλάν;! :lol:
@aserf
Το πρόβλημα τη μέρα μισολύνεται για το 1ο κυρίως σινιάλο -σε κάποιες υλοποιήσεις- όσο για τα υπόλοιπα σταδιακώς εντείνονται μετά το χαμηλότερο 2ο
Προσοχή@κρυφό σύνδεσμο εν είδει Easter egg πλησίον του υπογραμμισμένου&καλό Πάσχα!!!
Υ.Γ:Καλή τύχη@τολμηρούς πειραματιστές-ευχή αναγκαία πλην επ' ουδενί ικανή :roll:
Μην παραλείψετε...τέτοιο κελεπούρι ΑΛΛΑ :evil: κοντά τα χέρια με τις 'ομίχλες',τις έχω προΠληρωμένες απαντητικώς πως**+**εκπεπτωκώσες περικαλώΧρησιμοποιείς δυσνόητες (για μένα) λέξεις και λάθος στίξη. Δηλαδή η διπλή λάμπα είναι σοβαρή πρόταση για φωτισμό;
Η λάμπα αλογόνου (που όπως μας εξηγεί ο Petran δεν φωτίζει καθόλου στο σινιάλο γιατί την υπερκαλύπτει η φωτεινότητα της xenon) στην ουσία καταργεί τα μεγάλα φώτα από το αυτοκίνητο. Η λάθος θέση της μέσα στο φανάρι στέλνει αλλού το φως και σίγουρα όχι στο δρόμο για να βλέπεις.
Ακόμα, αν η λάμπα αλογόνου ανάβει ταυτόχρονα με την xenon (λάθος), το λιγοστό από το φως που στέλνει μακριά στο δρόμο (εκεί που χρειάζεται να βλέπεις με τα μεγάλα φώτα) είναι εντελώς άχρηστο γιατί η μεγάλη φωτεινότητα από τα μεσαία μπροστά στο αυτοκίνητο κάνει το μάτι να μη βλέπει τίποτα μακριά.
Με τη διπλή λάμπα το αυτοκίνητο δεν έχει μεγάλα φώτα.
-
Βρε παιδιά για να καταλάβω και εγώ.
Το αυτοκίνητο μου φοράει λάμπες Η1 και τις έχω αλλάξει με κάποιες που μου πρότειναν στην αντιπροσωπεία όταν τους είπα ότι δεν είμαι ικανοποιημένος απο τα φώτα μου και ταυτόχρονα μου καθάρισαν και τους καθρέπτες των φαναριών (ανοίγουν τα φανάρια μου πρόκειτε για Citroen Xantia).
Η διαφορά που είδα ήταν πιο λευκό φωτισμό (όταν ανοίγω την μεγάλη σκάλα με τις απλές λάμπες εκεί βλέπω την ... κιτρινίλα την ίδια) και λίγο πιο σαφή φωτισμό στις άκρες (αριστερά και δεξιά) αλλά η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί γενικότερα. ΠΧ όταν βρέχει και βρίσκομαι σε δρόμο με ελαφρύ φωτισμό (όχι πχ στην φωτισμένη κηφισίας) τότε στον δρόμο δεν διακρίνω καθόλου τα φώτα μου και ομολογώ ότι βλέπω μόνο απο το φωτισμό του δρόμου.
Τώρα το καλοκαίρι στην επαρχία και σε δρόμους με μηδενικό φωτισμό ήμουν αρκετά ικανοποιημένος με τα φώτα μου αφού χρειαζόμουν να ανοίξω την μεγάλη σκάλα μόνον όταν ξεπερνούσα στον επαρχιακό δρόμο τα 80-90 χλμ/ωρα έτσι ώστε να νοιώθω ασφαλής.Έχετε καμία πρόταση για το τι μπορώ να κάνω έτσι ώστε να βελτιώσω την φωτεινότητα (χωρίς να αλλάξω αυτοκίνητο )
-
γεια σου scientist
για γραψε τυπο/χρονολογια αυτοκινητου -
Ο χρήστης scientist έγραψε:
.... ΠΧ όταν βρέχει και βρίσκομαι σε δρόμο με ελαφρύ φωτισμό (όχι πχ στην φωτισμένη κηφισίας) τότε στον δρόμο δεν διακρίνω καθόλου τα φώτα μου και ομολογώ ότι βλέπω μόνο απο το φωτισμό του δρόμου.
Τώρα το καλοκαίρι στην επαρχία και σε δρόμους με μηδενικό φωτισμό ήμουν αρκετά ικανοποιημένος με τα φώτα μου...Όπως είπες σε πχ σκοτεινό δρόμο φωτίζουν.... Είσαι λοιπόν σίγουρος ότι με άλλο αυτοκίνητο θα έβλεπες καλύτερα στις συγκεκριμένες βρεγμένες συνθήκες? Προσωπικά αμφιβάλλω, όλα τα φώτα έχουν πρόβλημα σε βρεγμένο δρόμο, όχι ότι δεν φωτίζουν αλλά ότι μοιάζει να μην φωτίζουν (δεν διακρίνεις τα φώτα σου όπως λες)....
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
γεια σου scientist
για γραψε τυπο/χρονολογια αυτοκινητουCitroen Xantia / 1994 οι λάμπες είναι Η1 οπότε δεν μιλάμε για διάφανο φανάρι σε καμία περίπτωση και έχω καθαρίσει (στο συνεργείο ο ηλεκτρολόγος) τους καθρέπτες απο τα φανάρια (αν τα δείς φαίνονται σαν καινούργια)
Τώρα onyx αυτό που λες για το βρεγμένο το δέχομαι αλλα πχ όταν είχα πάρει προ ημερών το Xsara του πατέρα μου βέβαια σε μέρα χωρίς βροχή, ήταν σαφές που φώτιζαν τα φώτα του αυτοκινήτου.
-
Τα Xenon του Ζ είναι απογοητευτικά πάντως. Φώτίζουν υπέροχα....5 μέτρα μπροστά απο το αυτοκίνητο. Και λόγω self-levelling δεν ρυθμίζονται !@#$@#$%#$%!!!!!
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Τα Xenon του Ζ είναι απογοητευτικά πάντως. Φώτίζουν υπέροχα....**5 μέτρα **μπροστά απο το αυτοκίνητο. Και λόγω self-levelling δεν ρυθμίζονται !@#$@#$%#$%!!!!!...20 μετρα, συμφωνα με το autoexpress..
αν ισχυει αυτο που λενε, οτι δηλαδη φταιει το σχημα του φαναριου και οχι η λαμπα,
τοτε θα πρεπει να κοιταξεις για aftermarket φαναρι.
αλλιως, βαλε αλλες λαμπες (οχι μαμα) δοκιμαστικα μπας και...
σε καννα ξενο forum δεν εχουνε βρει καμια λυση? -
Στα σπορ μοντέλα γενικά, τα ξένον φώτα είναι προβληματικά λόγω του μικρού ύψους! Χαμηλά αυτοκίνητα = χαμηλά φώτα (μικρότερη απόσταση από το έδαφος στο φανάρι), και άρα = μικρότερη φωτιζόμενη επιφάνεια δρόμου!
Αν βάλεις και ότι πρέπει να κοιτάζουν σχετικά χαμηλά για να μην τυφλώνουν τους απέναντι..
Γενικά, το ύψος των φαναριών είναι πολύ καθοριστικός παράγοντας. Σε συγκριτικό τεστ κάποιου σάιτ (AutoExpress νομίζω;; ) είχε βγει κοντά στην κορυφή το καινούριο Μίκρα!! Ξεπέρασε σε επίδοση πολλά 'ξένα'!! Αν προσέξετε σε τι ύψος έχει τα φανάρια θα καταλάβετε γιατί!!
Edit: Petran, το link σου είναι ακριβώς η δοκιμή που θυμόμουν!!
-
το υψος ειναι ενας απο τους παραγοντες που διαμορφωνουν το αποτελεσμα.
οχι ομως ο μοναδικος..
πχ τα φωτα της merc SL ειναι αρκετα χαμηλα, κι ομως ειναι απο τα ισχυροτερα και καθαροτερα xenon που εχω δει -
PetRan (ή όποιος άλλος γνωρίζει) πες μου τι γνώμη σου γι'αυτά. Εξήγησε μου σε παρακαλώ, αξίζουν?
Που μπορώ να τα βρω εκτός από το eBay, υπάρχουν σε κάποιο κατάστημα?
Πως θα ρυθμιστούν?http://cgi.ebay.de/VW-Golf-V-Xenon-Sche ... otohosting
-
@micz τι ειναι αυτα? αλλα κελυφη φαναριων μαζι με xenon? ποια εταιρια τα παραγει?
τα μαμα xenon μεταχειρω? τα μαμα μεταχειρω βαμμενα?αν δεν ειναι τα μαμα και δεν τα δεις δοκιμασμενα, να ξερεις οτι το κελυφος αλλα και και το αποτελεσμα μπορει να μην ειναι αναλογο των προσδοκιων.
@random
παρε και μια φωτο τα h4 bixenon πως φεγγουνε
-
@maxmara:
Τα φώτα που είναι πολύ λευκά πάσχουν γενικά σε συνθήκες που η άσφαλος είναι πολύ βρεγμένη.Το ίδιο θα έχεις ίσως παρατηρήσει αν έχει φως ακόμα από τον ήλιο(=σούρουπο) όπου νομίζεις ότι τα φώτα σου δεν φωτίζουν καθόλου!Τα φώτα Xenon τα εργοσταρικά,μπορεί να μην ρυθμίζονται από μέσα,όμως ρυθμίζοντα με τον παλιό κλασσικό τρόπο:Σηκώνεις καπό,παίρνεις κατσαβίδι κτλ.Αυτό που διάβασα,λίγο πιο πάνω, ότι επειδή τα σπορ αυοκίνητα είναι χαμηλά αυτοκίνητα, δεν γίνεται να φωτίζουν μακρυά, απλά είναι τραγικό και απαρράδεκτο...Ίσα-ίσα που όσο πιο χαμηλό είναι το αμάξι τόσο πιο εύκολα μπορείς να κάνεις τα φώτα σου να γλύφουν το δρόμο κι άρα να φωτίζουν πιο μακρυά.Ένας που έχει Χ5 τότε,πόσα μέτρα έπρεπε να φωτίζουν τα φώτα του για να μη σε τυφλώνουν;
Προσωπική μου άποψη:Γενικά τα xenon αξίζουν τρελά την τοποθέτηση,ειδικά σε αυτοκίνητα με 'καθαρά' φανάρια,ακόμα και χωρίς τα χαρακτηριστικά φανάρια με τα 'γομπάκια'.
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
Τα Xenon του Ζ είναι απογοητευτικά πάντως. Φώτίζουν υπέροχα....**5 μέτρα **μπροστά απο το αυτοκίνητο. Και λόγω self-levelling δεν ρυθμίζονται !@#$@#$%#$%!!!!!
...20 μετρα, συμφωνα με το autoexpress..
αν ισχυει αυτο που λενε, οτι δηλαδη φταιει το σχημα του φαναριου και οχι η λαμπα,τοτε θα πρεπει να κοιταξεις για aftermarket φαναρι.αλλιως, βαλε αλλες λαμπες (οχι μαμα) δοκιμαστικα μπας και...σε καννα ξενο forum δεν εχουνε βρει καμια λυση?@Κάβουρας: σε ξένο φόρουμ αναφέρουν οτι και η λύση με το κατσαβίδι δεν παίζει γιατί το self-levelling ακυρώνει την διόρθωσή σου .
Το ύψος του αυτοκινήτου παίζει ρόλο αλλά - υποθέτω - οτι το setup είναι για χώρες που οδηγούν σαν κότες?
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
@Κάβουρας: σε ξένο φόρουμ αναφέρουν οτι και η λύση με το κατσαβίδι δεν παίζει γιατί το self-levelling ακυρώνει την διόρθωσή σου .
Με το κατσαβίδι ρυθμιζεις την θεση 0, το self levelling ανεβαζει ή κατεβάζει την θεση σε σχεση με αυτο 0. Αν εσυ το πειραξεις (πχ σηκωσεις τα φωτα 1 εκατοστο) η θεση 0 ανεβαινει αναλογα, οποτε το self leveling διρθωνει το υψος αλλα παντα 1 εκατοστο πιο ψηλα. Δοκιμασε το
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
@Κάβουρας: σε ξένο φόρουμ αναφέρουν οτι και η λύση με το κατσαβίδι δεν παίζει γιατί το self-levelling ακυρώνει την διόρθωσή σου .
Με το κατσαβίδι ρυθμιζεις την θεση 0, το self levelling ανεβαζει ή κατεβάζει την θεση σε σχεση με αυτο 0. Αν εσυ το πειραξεις (πχ σηκωσεις τα φωτα 1 εκατοστο) η θεση 0 ανεβαινει αναλογα, οποτε το self leveling διρθωνει το υψος αλλα παντα 1 εκατοστο πιο ψηλα. Δοκιμασε το
Thanks. Tha to dokimaso .
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Αυτό ακριβώς ήθελα να πω. Τουλάχιστον έτσι βρήκα την υγιά μου σε 2 αυτοκίνητα (και τα 2 των γονιών μου,αλλά τα παίρνω για καμιά βολτίτσα και πουλ μουρ σε φίλους Είμαι μικρός ακόμα.Θα ωριμάσω κάποια στιγμή ) με εργοσταριακά xenon γιατί ήταν σε κανονικό ύψος αλλά λόγω της αυτορύθμισης,όλο και για κάποιο άσχετο λόγο (ανηφόρα,λακούβα κτλ) έριχναν πιο χαμηλά με αποτέλεσμα να μην φωτίζουν πάνω από 30m.Μια δοκιμή όντως θα σε πείσει.
-
Καλησπέρα.
Ποια είναι η άποψή σας για το παρακάτω??
http://www.autopress.gr/tnews/show.asp?ID=120
Έχει κάποια επιστημονική βάση? Είναι τελικά επικίδυνα τα Xenon?
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Καλησπέρα.Ποια είναι η άποψή σας για το παρακάτω??
Υπερβολες και ανακριβειες.....
Τα εργοστασιακα φωτα xenon δεν εχουν τετοια προβληματα.....καποια μαιμουδιαρικα after sales ισως....
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Καλησπέρα.
Ποια είναι η άποψή σας για το παρακάτω??
Υπερβολες και ανακριβειες.....
Τα εργοστασιακα φωτα xenon δεν εχουν τετοια προβληματα.....καποια μαιμουδιαρικα after sales ισως....
Πάντως αν ισχύουν εστω και κάποια από ολα αυτά το θέμα είναι σοβαρό.
Ξεχωρίζω από το κείμενο την παρακάτω παράγραφο που αφορά ζήτημα υγείας:
'Προσέξτε την συμβουλή Νο 2: Μην στρέφετε το βλέμμα σας ποτέ κατευθείαν σε μία αναμμένη λάμπα. Γιατί άραγε; Γιατί το φως είναι εξαιρετικά δυνατό και η εκπεμπόμενη ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει βλάβη του κερατοειδούς. Και αν μεν ο οδηγός μπορεί να προφυλαχθεί από αυτό πως μπορεί να κάνει το ίδιο ο ερχόμενος οδηγός από το αντίθετο ρεύμα ή ο ανυποψίαστος πεζός;'*
Βέβαια ξαναλέω οτι δεν ξέρω αν όλα αυτά εχουν επιστημονική βάση. Όπως μπορεί να πει κάτι επ'αυτού ας μας διαφωτίσει.
Φώτα Xenon...