-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Καλέ μου φίλε ΓΙΩΡΓΟ, υπάρχουν κιτ στην αγορά, που η χονδρική τους είναι 63 ε, ανά λάμπα. Κατά κανόνα οι περισσότερες λάμπες είναι στραβές κατά άξονα και εστίαση!!. Εστιάζουν στα υποβρύχια και στα αεροπλάνα, καθώς και στα ζευγαράκια στο βάθος της πλατιάς!!…. τα έφαγα στην μούρη, και τα αντικατέστησα δωρεάν. Χρειάσθηκα πολλές επισκέψεις, σε πόλους εισαγωγείς, για να κατασταλάξω. Και πάντα με εγγύηση. Έχω τοποθετήσει ανταλλακτικά 30% ακριβότερα από την αντιπροσωπεία, μα 100% καλύτερα, και δεν είχαν οι ‘ιδιότροποι’ πελάτες μου καμία αντίρρηση. Κατά συνέπεια, αν έρθουν στην Ελλάδα, κιτ κομπλέ σε λογική τιμή, οποία και αν είναι αυτί, υπάρχουν πολύ που θα τα τοποθετούσαν, και οπωσδήποτε θα κέρδιζαν το ποσοστό τους, (οι ηλεκτρολόγοι).
Antonis-team.Μιλάς για την πρότασή μου ; Τότε ρίξε μία ματιά στο site της Hella αλλά και δε πολλές αντιπροσωπίες ή σε club οχημάτων ( πχ εδώ : http://www.opelclub.gr/viewtopic.php?f= ... &sk=t&sd=a ) θα αντιληφθείς ότι ο κόσμος που θέλει βρίσκει και τα πληρώνει σιγά σιγά.
Εγώ έβαλα τα εργοστασιακά AFL μετά την αγορά με ψάξιμο που έκανα μόνος ( άρα για εσένα να διατηρείς μία συνεργασία με κάποιον που πουλάει μεταχειρισμένα ή καινούρια ανταλλακτικά , πλην αντιπροσωπείας , θα είναι ευκολότερο ) και κάποιο κόστος.Και μπορείς να δεις ότι πολλοί θα το ήθελαν.
Επιπλέον εάν κοιτάξεις στο εξωτερικό , κάνουν αυτό ακριβώς που σου προτείνω διότι εκεί , που ισχύουν οι ίδιοι νόμοι με εδώ αλλά εκεί τηρούνται , η αστυνομία κόβει κ@λους για xenon kit by kagouras και δεν την σκαπουλάρεις έτσι απλά. Λογικά αυτό θα συμβεί και εδώ...Δεν θες να είσαι πρωτοπόρος ; -
που να ζούσατε σε άλλη χώρα που δεν έχει την ηλιοφάνειά μας...
-
...και στην εφορία antonis-team με φωνάζουν!.
antonis-team. -
Αντώνη (λοιπόν),
προσωπικά μου αρέσει που συνεχίζεις να το ψάχνεις, άσχετα αν είσαι εσύ ο σωστός ή όχι.
Κατά τα άλλα δεν έχω τίποτα να προσθέσω.Ό,τι είχα να πω, το είπα.**@ginogsm **
Είσαι μερακλής φίλε μου...Μεγάλο κατόρθωμα το να βάλεις όλο το σύστημα xenon+AFL της opel μετά την αγορά.
Ειλικρινά, πόσο σου έφτασε το μαλλί?@elteo
Στις άλλες χώρες που δεν έχουν πολύ ηλιοφάνεια είναι πιο αυστηροί... -
Η εγκατάσταση κόστισε 420 ευρώ και περιελάμβανε καλωδιώσεις και εγκαταστάσεις των αισθητήρων , εγκεφάλων , φώτων και πλυστικού.
Ανταλλακτικά :
Φανάρια ( και τα δύο ) : 450 ευρώ και πήρε πίσω τα αλογόνου μου.
Εγκέφαλος AFL : 250 ευρώ .
Αισθητήρας αυτορύθμισης : 100 ευρώ.
Διάφορες καλωδιώσεις , οπτικές ίνες ( που κατά κόρον χρησιμοποιεί η Opel ) : 80 ευρώ.
Τεπόζιτο πλυστικού ( πήρα δύο για καβάντζα και επιστροφή το δικό μου ) : 50 ευρώ.
Μπεκ ψεκασμού και καλύμματα μπεκ για τον προφυλακτήρα : Δωρεάν με ανταλλαγή τα δικά μου καλύμματα.
Σύνολο 1.350 , όσο περίπου ζητά και η Opel από παραγγελία.
Επιπλέον έχω βάλει DVD90 navi ( με έγχρωμη οθόνη ) αντί για το αρχικό CD30 MP3 ( με μονόχρωμη γραφικών ενδείξεων ) που είχα με συνολικό κόστος κεραίας , ηχοσυστήματος , οθόνης , καλυμμάτων , διακοπτών , εγκατάστασης 1.300 ευρώ , πάλι όσα περίπου ζητά από την παραγγελία ( τους έριξα λίγο τώρα ), Και οι δύο εγκαταστάσεις είναι όπως γίνονται στο εργοστάσιο.
Τώρα θα βάλω Hill Assist , TPMS , Park Pilot , θα ενεργοποιήσω το Sport Switch και κάτι άλλα ψιλά. Κόστος : 500 ή 600 ευρώ για εγκατάσταση γιατί όπως και τα πιο πάνω , όλα είναι εργοστασιακά και μαμά ( και αρκετά από αυτά αγορασμένα από την αντιπροσωπεία ).
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
@elteo
Στις άλλες χώρες που δεν έχουν πολύ ηλιοφάνεια είναι πιο αυστηροί...Το έχουμε κάνει επιστήμη ... αν κάτσετε και δειτε πόση ώρα ανοίγετε τα φώτα το μήνα θα κλαίτε τα λεφτά σας οι περισσότεροι...για ξένον, ζίνον και Ηρακλής.
-
Όπως είχε πει κι ένας φίλος...
'Εγώ πάντως δε βάζω ξένους στο αυτοκίνητο.
Οπότε το θεωρώ ηλίθιο να πληρώνω για φώτα ξένων...' -
να έρθετε στο ‘μαγαζάκι’ μου, που δεν είναι ‘μαγαζάκι’ (400 τμ, με μπεζ μάρμαρο, και σύγχρονο εξοπλισμό)Ωωωωω!!! Εντυπωσιάστηκα...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Όπως είχε πει κι ένας φίλος...'Εγώ πάντως δε βάζω ξένους στο αυτοκίνητο.
Οπότε το θεωρώ ηλίθιο να πληρώνω για φώτα ξένων...'Πλάκα πλάκα, η ελληνική ονομασία είναι «φώτα ξένου» (το ευγενές αέριο ξένο, για όσους θυμούνται από τη χημεία). Το ξένο λέγεται στα αγγλικά 'xenon' και προφέρεται ζίνον. Και εμείς οι αμόρφωτοι και ημιμαθείς (αλλά με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας) Έλληνες πήραμε το (δανεικό από τα ελληνικά) 'xenon' και το κάναμε 'ξένον', οπότε προέκυψε η απίστευτη χωριατιά «φώτα ξένον».
Αρχικά πήγαινα στις αντιπροσωπείες και έλεγα ότι θέλω «φώτα ξένου» (για ένα καινούριο αμάξι που θέλω να πάρω) οπότε με κοιτούσαν με συγκατάβαση και υπεροψία. Είμαι σίγουρος ότι από το μυαλό του ημιμαθούς πωλητή περνούσε η σκέψη «ε τον άσχετο, που μου θέλει και ξένον και δεν ξέρει πως λέγονται».
Συμπέρασμα: Ζητάτε «φώτα ξένου» ή 'xenon lights' (ζίνον λάιτς), σε καμία όμως περίπτωση «φώτα ξένον».
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
να έρθετε στο ‘μαγαζάκι’ μου, που δεν είναι ‘μαγαζάκι’ (400 τμ, με μπεζ μάρμαρο, και σύγχρονο εξοπλισμό)
Ωωωωω!!! Εντυπωσιάστηκα...
Τον έχεις πάρει με κακό μάτι εσύ...
-
ναι αυτό είναι το πρόβλημά μας τώρα...πως προφέρονται
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ναι αυτό είναι το πρόβλημά μας τώρα...πως προφέρονταιΕίναι κι αυτό ένα πρόβλημα...
Περιμένω όμως τον μαστρο-Αντώνη να μας το λύσει, σαν ειδήμων και πανεπιστήμονας που είναι...
Ελπίζω μόνο να μην έχει χαθεί μέσα στα 400τμ του μαγαζιού του... -
Συμπέρασμα: Ζητάτε «φώτα ξένου» ή 'xenon lights' (ζίνον λάιτς), σε καμία όμως περίπτωση «φώτα ξένον».
Ωραίος
Κάθομαι και διαβάζω όλα αυτά που γράφονται εδώ μέσα και ... κλείνω προς τα εκεί που έκλεινα και παλαιότερα, ... δηλαδή πως πρέπει να μείνω με τα φώτα μου όπως είναι.
Από την άλλη λίγους μήνες μετά από όταν πήρα το forester άρχισαν να το φέρνουν με ξένου ... αν είχα αργήσει λίγους μήνες δεν θα είχα αυτά τα διλήμματα
Αναρωτιέμαι πόσο άλλαξε το φανάρι όταν άρχισε να έρχεται με ξένου. Πρέπει να αρχίσω να παρατηρώ γύρω μου...Να προσφερθώ για το πείραμα του συνονόματου μου...
-
Ειδικά σε SUV πάντως αν δεν είναι ΠΟΛΥ καλή η υλοποίηση των aftermarket xenon είναι τρομερά ενοχλητικό. Κάτι παλιά Βιτάρα, κάτι Τέριος, κλπ με έχουν τυφλώσει άπειρες φορές από το μεσαίο καθρέφτη ενώ με ακολουθούν.
-
- jimny plus cherokee
-
Συμπέρασμα: Ζητάτε «φώτα ξένου» ή 'xenon lights' (ζίνον λάιτς), σε καμία όμως περίπτωση «φώτα ξένον».Και οπωσδήποτε όχι 'λάμπες εκκένωσης αερίου υψηλής τάσης' γιατί τότε είναι που θα σας κοιτάνε όπως το avatar μου...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ειδικά σε SUV πάντως αν δεν είναι ΠΟΛΥ καλή η υλοποίηση των aftermarket xenon είναι τρομερά ενοχλητικό. Κάτι παλιά Βιτάρα, κάτι Τέριος, κλπ με έχουν τυφλώσει άπειρες φορές από το μεσαίο καθρέφτη ενώ με ακολουθούν.Φαντάζομαι λόγω ύψους το λες αυτό. Το δικό μου τουλάχιστον έχει οχι μόνο πλυστικό αλλά και [list:15ovvame]
ρύθμιση από μέσα με το χέρι
αυτορύθμιση ύψους πίσω ανάρτησης[/list:u:15ovvame]
Το σκέφτομαι αλλά δεν με βλέπω να το κάνω, ίσως κάποια στιγμή σε 2-3 χρόνια αλλάξω απλά τις λάμπες με κάτι τύπου +50% (philips, osram, κλπ) -
όλα καλά antonis-team αλλά αυτή η ορθογραφία βγάζει μάτι χειρότερα και απο κακό ξενον
-
αγορασμένα από τα
ΙΔΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ παραγωγής ανταλλακτικών, τα δικά μας να μην
είναι γνήσια!!. Η ιδική πρίζα διάγνωσης βλαβών, η 16 ποινή που
υποχρεώθηκαν, από το 2000 και μετά, τα εργοστάσια αυτοκίνητων, να
βάζουν, για να μπορεί να διαγνώσει, ο καθένας, μι ‘εξουσιοδοτημένος’,
την βλάβη, είναι ΚΑΙ έργο μου. Όταν το σωμάτιο μας, με διοικήσει, που
όλοι ΗΤΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ‘ΟΜΠΡΕΛΑ’, κάποιας φίρμας, και δεν τους
συνέφερε, κάποιοι ξενυχτούσαμε, σε μυστικές συνέλευσης, για να μην
μας σαμποτάρουν, αγωνιζόμενοι, για το συμφέρον, και το δικό σας,
μα περισσότερο το δικό μας, «γιατί να το κριψωμεν άλλωστε»!!!.
Σας πειράζει που οι κάθετες έχουν βάλει στο κρασί τους νερό, από πλευράς
χρεώσεων γιατί δεν τους παίρνει πια?. Σας πειράζει που έξω από της
Εταιρίες του after market που αγοράζουμε εμείς, κάθε πρωί μαζεύονται
οι ‘γνήσιοι’ για να σας πουλήσουν τα ‘γνήσια’?!.Αυτή είναι η μισή αλήθεια
-
Και η ''μπρίζα'' OBD υπάρχει υποχρεωτικά από αυτοκίνητα παραγωγής 1996 και μετά. Υπάρχει και pre-OBD ''μπρίζα'' για ορισμένα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα αυτοκίνητα. Τώρα ποιανού ''έργο'' είναι...
Φώτα Xenon...