-
Εδω και πολυ καιρο ψαχνω να αγορασω ενα διαμερισμα στην Αθηνα, σχετικα καινουργιο(το πολυ 10ετιας), με παρκινγκ στα νοτια προαστια(πειραιας, Ν.Σμυρνη περιπου) αλλα παντου βρισκω μπροστα μου κλειστους ημιυπαιθριους χωρους!!!!! Δεν εχω δει ενα διαμερισμα μεχρι τωρα απο αυτα που με ενδιεφεραν που να μην εχει καποια παραβιαση σε σχεση με τον ημιυπαιθριο χωρο. Επειδη λοιπον δε θελω να εχω μπλεξιματα μετα χανω ευκαιριες που ισως δεν ξαναβρω. Σκεφτομουν λοιπον σε περιπτωση που αγοαρσω κατι τετοιο θα ηθελα να μου πειτε τι εχετε ακουσει για το μελλον; Κατι ακουσα οτι θα νομιμοποιηθουν, οτι ισως πληρωσεις μονο ενα προστιμο κτλ. Εσεις τι ξερετε;
-
Εδω και πολυ καιρο ψαχνω να αγορασω ενα διαμερισμα στην Αθηνα, σχετικα καινουργιο(το πολυ 10ετιας), με παρκινγκ στα νοτια προαστια(πειραιας, Ν.Σμυρνη περιπου) αλλα παντου βρισκω μπροστα μου κλειστους ημιυπαιθριους χωρους!!!!! Δεν εχω δει ενα διαμερισμα μεχρι τωρα απο αυτα που με ενδιεφεραν που να μην εχει καποια παραβιαση σε σχεση με τον ημιυπαιθριο χωρο. Επειδη λοιπον δε θελω να εχω μπλεξιματα μετα χανω ευκαιριες που ισως δεν ξαναβρω. Σκεφτομουν λοιπον σε περιπτωση που αγοαρσω κατι τετοιο θα ηθελα να μου πειτε τι εχετε ακουσει για το μελλον; Κατι ακουσα οτι θα νομιμοποιηθουν, οτι ισως πληρωσεις μονο ενα προστιμο κτλ. Εσεις τι ξερετε;
-
-
Ξερω αυτο που ξερεις ηδη,οτι επι του παρόντος δεν θα βρεις κατι χωρις ημιυπαίθριο χώρο.Προσπαθησε να ειναι τουλάχιστον σε ανεκτά πλαίσια, δηλαδη οχι 40 και 60 τετραγωνικα ημιυπαίθριος.Κανεις δεν ξερει που θα παει αυτη η ιστορια,ολοι υποθέσεις κανουν.
-
να νομιμοποιηθούν βάσει οικοδομικού κανονισμού σε πολυκατοικίες που έχουν εξαντλήσει τον συντελεστή δόμησης ΔΕΝ γίνεται...
αν σε καταγγείλουν γίνεται ένα προτοκολο αυθαιρέτου σου επιβάλλεται ένα πρόστιμο αυθαιρέτου βάσει προυπολογισμού της αυθαιρεσίας και ένα πρόστιμο συντήρησης..
το προστιμο ξεκινάει απο 500Ε και ανεβαίνει...για τις νεόδμητες πολυκατοικίες είναι μεγαλύτερο...
αν αποφασίσεις να τους κρατησεις κλειστούς πληρώνεις ένα πρόστιμο κάθε χρόνο...
-
Εμένα η γνώμη μου είναι ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Άλλωστε αγοράζεις, δεν έχτισες ο ίδιος. Και στην τελική, αγόρασέ το και κατεδάφισε τον εξωτερικό τοίχο, μετακίνησέ τον στην προβλεπόμενη θέση του και καθάρισες.
Πάντως, επειδή πολλά ακούγονται, αλλά δεν έχω δει ανάλογα πολλά να γίνονται, θα σου πρότεινα να μην το ψάχνεις τόσο σχολαστικά. Μη χάνεις ευκαιρίες για τέτοια θέματα. Ακόμα και οι Μηχανικοί των τραπεζών, αν θα πάρεις δάνειο, δεν το θεωρούμε ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα την υπέρβαση στη δόμηση λόγω καλυμένου ημιυπαίθριου χώρου. Συνήθως δεν μειώνουμε καν την αξία του, απλά δεν το μετράμε στα τετραγωνικά.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Εμένα η γνώμη μου είναι ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Άλλωστε αγοράζεις, δεν έχτισες ο ίδιος. Και στην τελική, αγόρασέ το και κατεδάφισε τον εξωτερικό τοίχο, μετακίνησέ τον στην προβλεπόμενη θέση του και καθάρισες.Πάντως, επειδή πολλά ακούγονται, αλλά δεν έχω δει ανάλογα πολλά να γίνονται, θα σου πρότεινα να μην το ψάχνεις τόσο σχολαστικά. Μη χάνεις ευκαιρίες για τέτοια θέματα. Ακόμα και οι Μηχανικοί των τραπεζών, αν θα πάρεις δάνειο, δεν το θεωρούμε ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα την υπέρβαση στη δόμηση λόγω καλυμένου ημιυπαίθριου χώρου. Συνήθως δεν μειώνουμε καν την αξία του, απλά δεν το μετράμε στα τετραγωνικά.
Δεν τα ξερεις καλα τα πραγματα.
Καταρχην ως κατοχος του σπιτιου,θεωρεισαι ως μοναδικος υπευθυνος για την καλυψη του ημιυπαίθριου, αφου αυτος που σου το πούλησε σου εδωσε και ενα σχέδιο που ο χωρος ειναι ανοιχτος,αλλα εσυ και καλα πηγες μετα και τον σκεπασες.
Επισης καταλαβαινεις οτι κανεις δεν θελει να μπει στην διαδικασία να γκρεμίζει (κόστος και χρονος) και να χανει και τετραγωνικα παράλληλα.Αλλωστε σε καποιες περιπτωσεις ο ημιυπαίθριος ειναι ολοκληρο δωμάτιο (πχ κουζίνα).
-
Εμένα η γνώμη μου είναι ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Άλλωστε αγοράζεις, δεν έχτισες ο ίδιος. Και στην τελική, αγόρασέ το και κατεδάφισε τον εξωτερικό τοίχο, μετακίνησέ τον στην προβλεπόμενη θέση του και καθάρισες.Πάντως, επειδή πολλά ακούγονται, αλλά δεν έχω δει ανάλογα πολλά να γίνονται, θα σου πρότεινα να μην το ψάχνεις τόσο σχολαστικά. Μη χάνεις ευκαιρίες για τέτοια θέματα. Ακόμα και οι Μηχανικοί των τραπεζών, αν θα πάρεις δάνειο, δεν το θεωρούμε ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα την υπέρβαση στη δόμηση λόγω καλυμένου ημιυπαίθριου χώρου. Συνήθως δεν μειώνουμε καν την αξία του, απλά δεν το μετράμε στα τετραγωνικά.
επειδη και εγω μηχ/ος εθνικής το αναφέρουμε σαν παρανομία και κατα πόσο αναιρείται εύκολα...
στην επιφάνεια δεν το μετράμε (τουλαχιστον στο βολο)...σε άλλες πόλεις ξέρω ότι ίσως μπαίνουν και σε συμβόλαια (κακώς)...
αλλα οι πιο πολλόι Η/Χ είναι καλυμένοι με κουφώματα έυκολα ξυλώνονται..
αν θέλεις να είσαι καλυμένος όπως προείπαν επανέφερέ το στην αρχική κατάσταση αν έχεις τόσο πρόβλημα...η γνώμη μου και εμένα είναι μην κολλήσεις εκει αν βρείς κα΄τι καλό..
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εμένα η γνώμη μου είναι ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Άλλωστε αγοράζεις, δεν έχτισες ο ίδιος. Και στην τελική, αγόρασέ το και κατεδάφισε τον εξωτερικό τοίχο, μετακίνησέ τον στην προβλεπόμενη θέση του και καθάρισες.
Πάντως, επειδή πολλά ακούγονται, αλλά δεν έχω δει ανάλογα πολλά να γίνονται, θα σου πρότεινα να μην το ψάχνεις τόσο σχολαστικά. Μη χάνεις ευκαιρίες για τέτοια θέματα. Ακόμα και οι Μηχανικοί των τραπεζών, αν θα πάρεις δάνειο, δεν το θεωρούμε ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα την υπέρβαση στη δόμηση λόγω καλυμένου ημιυπαίθριου χώρου. Συνήθως δεν μειώνουμε καν την αξία του, απλά δεν το μετράμε στα τετραγωνικά.
Καταρχην ως κατοχος του σπιτιου,θεωρεισαι ως μοναδικος υπευθυνος για την καλυψη του ημιυπαίθριου, αφου αυτος που σου το πούλησε σου εδωσε και ενα σχέδιο που ο χωρος ειναι ανοιχτος,αλλα εσυ και καλα πηγες μετα και τον σκεπασες.
Επισης καταλαβαινεις οτι κανεις δεν θελει να μπει στην διαδικασία να γκρεμίζει (κόστος και χρονος) και να χανει και τετραγωνικα παράλληλα.Αλλωστε σε καποιες περιπτωσεις ο ημιυπαίθριος ειναι ολοκληρο δωμάτιο (πχ κουζίνα).
Ναι, το ρώτησα μετά και έχεις δίκιο... Σχετικά με την ευθύνη εννοώ. Όμως εγώ δεν έχω δει ολόκληρο δωμάτιο να είναι καλυμένος ημιυπαίθριος, όχι ότι το θεωρώ απίθανο ή σε αμφισβητώ. Σ' αυτή την περίπτωση, προφανώς μένεις μακριά. Αλλά αν είναι τώρα για να μεγαλώσει ένα σαλόνι ή κάτι τέτοιο, δεν τρέχει και τίποτα. Άλλωστε, επιτρεπόμενοι ημιυπαίθριοι είναι το 20% του συντελεστή. Μόνο αν τους βάλεις όλους μαζί φτιάχνεις δωμάτιο... Ποιος σχεδιάζει έτσι σήμερα;
Οπότε και αυτό που είπα για τα δάνεια, ισχύει στην περίπτωση μικροϋπερβάσεων...
-
Ναι, το ρώτησα μετά και έχεις δίκιο... Σχετικά με την ευθύνη εννοώ. Όμως εγώ δεν έχω δει ολόκληρο δωμάτιο να είναι καλυμένος ημιυπαίθριος, όχι ότι το θεωρώ απίθανο ή σε αμφισβητώ. Σ' αυτή την περίπτωση, προφανώς μένεις μακριά. Αλλά αν είναι τώρα για να μεγαλώσει ένα σαλόνι ή κάτι τέτοιο, δεν τρέχει και τίποτα. Άλλωστε, επιτρεπόμενοι ημιυπαίθριοι είναι το 20% του συντελεστή. Μόνο αν τους βάλεις όλους μαζί φτιάχνεις δωμάτιο... Ποιος σχεδιάζει έτσι σήμερα;
Οπότε και αυτό που είπα για τα δάνεια, ισχύει στην περίπτωση μικροϋπερβάσεων...
Δυστυχως πολλοι! Ειδα δυο παρα πολυ καλα την περασμενη βδομαδα και στο ενα η μια κρεβατοκαμαρα ηταν ολη ημιυπαιθριος και στο αλλο ηταν προεκταση της κουζινας που δεν μπορεις να την γκρεμισεις(σωληνες, ηλεκτρικα υδραυλικα...)
-
Εγώ θα προσπαθούσα να βρώ χωρίς H/X... καλύτερα να πληρώσεις παραπάνω για ένα σπίτι με νόμιμα τετραγωνικά και να είσαι κύριος παρά να σου βγει η καμπάνα μετά!!!!!
Πρώτα θα χτυπήσει η καμπάνα για όσους τα δήλωσαν στο Ε9, άκουσα πρόστιμο 25,000Ε στην Γλυφάδα για 15τμ ακολουθούν οι επόμενοι.....
Στα μεταχειρισμένα θα βρείς ευκολότερα κανονικό σπίτι και το πενταετίας έχει πλεονεκτήματα όπως:
- Δεν θα πληρώσεις συνδέσεις
- Δεν θα πληρώσεις πάγια έξοδα που έχουν στην αρχή όλες οι καινούργιες πολυκατοικίες (κήποι.... επιδιωρθώσεις ατελειών κατασκευής κλπ)
- Στα πέντε πχ χρόνια οι γείτονες γνωρίζονται και ζουν αρμονικά ενώ στην καινούργια δεν ξέρεις αν θα τα βρούν και αν θά εχουν όλοι λεφτα για να πληρώσουν τα κοινοχρηστα στην ώρα τους......
-
Το μεγαλυτερο νταβατζιλικη του κρατους υπερ τον εργολαβων ειναι αυτο το πραγμα με τους η/χ.
Ο εργολαβαος δεν πληρωνει γι΄αυτον το κοστος των πραγματικων τετραγωνικων, αλλα οταν ερθει η ωρα να το πουλησει το πληρωνεται κανονικα σαν νομιμο.
Μεγα απατη.
Προσεξτε διοτι υπαρχει περιπτωση να πεσει χοντρο προστιμο.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Το μεγαλυτερο νταβατζιλικη του κρατους υπερ τον εργολαβων ειναι αυτο το πραγμα με τους η/χ.Ο εργολαβαος δεν πληρωνει γι΄αυτον το κοστος των πραγματικων τετραγωνικων, αλλα οταν ερθει η ωρα να το πουλησει το πληρωνεται κανονικα σαν νομιμο.
Μεγα απατη.
Προσεξτε διοτι υπαρχει περιπτωση να πεσει χοντρο προστιμο.
9/10 Κατασκευαστές πολυκατοικιών έχουν Cayenne, X5 or Touareg
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγω στην προσφατη ερευνα μου για σπιτια εχω δει Alfa Romeo,Seat Leon, Audi A4,ουτε καν μια mercedes.
Σπιτι χωρις ημιυπαιθριο δεν υπαρχει, μονο κατα λαθος θα βρειτε κανα τετοιο.
Τα μεταχειρισμενα 5ετίας σημερα πωλούνται όσο και τα καινουρια και ακριβότερα,καθοτι οι ιδιοκτητες τους ειναι οι πλεον απληστοι και παρανοϊκοί.Εμενα το καινουριο μου βγηκε φτηνοτερο. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγω στην προσφατη ερευνα μου για σπιτια εχω δει Alfa Romeo,Seat Leon, Audi A4,ουτε καν μια mercedes.
Σπιτι χωρις ημιυπαιθριο δεν υπαρχει, μονο κατα λαθος θα βρειτε κανα τετοιο.
Τα μεταχειρισμενα 5ετίας σημερα πωλούνται όσο και τα καινουρια και ακριβότερα,καθοτι οι ιδιοκτητες τους ειναι οι πλεον απληστοι και παρανοϊκοί.Εμενα το καινουριο μου βγηκε φτηνοτερο.Εκεί σκάνε με τα δεύτερα
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
..Ο εργολαβαος δεν πληρωνει γι΄αυτον το κοστος των πραγματικων τετραγωνικων, αλλα οταν ερθει η ωρα να το πουλησει το πληρωνεται κανονικα σαν νομιμο...Το κόστος κατασκευής του Η/Χ είναι το ίδιο με αυτό της υπόλοιπης κατασκευής.
Αφήνει κανείς τον Η/Χ ανεπίχρηστο? Αφήνει κανείς τον Η/Χ άβαφο? Αφήνει κανείς τον Η/Χ χωρίς μαρμαροποδιές? Αφήνει κανείς τον Η/Χ χωρίς δάπεδα (πλακάκι - μάρμαρο)? Ηλεκτρολογική εγκατάσταση (φώτα -πρίζες κλπ) δεν έχει? Υδραυλική εγκατάσταση δεν έχει? Θέρμανση δεν έχει? Οι τεχνίτες που τα φτιάξαν αυτά δεν πληρώθηκαν επειδή είναι Η/Χ?
Βρε τον κακό εργολάβο που δεν χαρίζει τους ημιυπαιθρίους (ως θα όφειλε, ασκώντας κοινωνική πολιτική από την τσέπη του), αυξάνοντας τις πωλήσεις των Χ5...
-
Ο χρήστης face έγραψε:
να νομιμοποιηθούν βάσει οικοδομικού κανονισμού σε πολυκατοικίες που έχουν εξαντλήσει τον συντελεστή δόμησης ΔΕΝ γίνεται..Αυτό είναι το πιο σημαντικο! Αν έχει περιθώρια σε τετραγωνικά. Αλλά κυρίως οι πολυκατοικίες από εργολάβους δεν εχουν καθόλου περιθώρια, εκμεταλεύονται και το μικρο εκατοστό!
Επίσης να κοιτάξεις, στα νοτια προαστια τον τελευταίο καιρό αλλάζουν οι προδιαγραφες στα νεόκτιστα (για Πειραια κ Ν.Σμύρνη δεν ξέρω ακριβώς, αλλά Ελληνικο, Γλυφάδα, Αργυρούπολη κλπ ισχύει ήδη, κυριως σε θέματα υψους) οπότε να το μελετήσεις σωστά γιατί μπορεί να βρεθείς μπλεγμενος. Και δεν εξετάζουν ποιος το έκτισε αλλά ποιος το έχει!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
...Αυτό είναι το πιο σημαντικο! Αν έχει περιθώρια σε τετραγωνικά. Αλλά κυρίως οι **πολυκατοικίες από εργολάβους **δεν εχουν καθόλου περιθώρια, εκμεταλεύονται και το μικρο εκατοστό!...Μια ερώτηση από περιέργεια: Υπάρχει έστω και μία πολυκατοικία από ιδιώτη που 'να έχει περιθώρια' και να μην έχει εξαντλήσει τον συντελεστή δόμησης, συν ό,τι άλλο περιθώριο του δίνει η νομοθεσία?
Ο καθένας που χτίζει μια οικοδομή, είτε είναι εργολάβος που θα πουλήσει είτε είναι ιδιώτης που κάνει το δικό του σπίτι, ψάχνει να βρει τον βέλτιστο τρόπο που θα αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες του οικοπέδου του. Αρα λοιπόν όλες οι οικοδομές που βλέπουμε έχουν εξαντλημένο Σ.Δ., όχι μόνο των εργολάβων..
-
Ο χρήστης alman310 έγραψε:
Μια ερώτηση από περιέργεια: Υπάρχει έστω και μία πολυκατοικία από ιδιώτη που 'να έχει περιθώρια' και να μην έχει εξαντλήσει τον συντελεστή δόμησης, συν ό,τι άλλο περιθώριο του δίνει η νομοθεσία?Ναι υπάρχει, εμάς είναι από ιδιώτη (το τριόροφο θεωρείται πολυκατοικία, ακόμα κι αν είναι οικογενειακη υπόθεση), η άδεια ηταν για 5 ορόφους, καναμε 3 μεχρις ώρας, κι ετσι τα τετραγωνικα που περισσευουν μπορουν να γίνουν είτε οι 2 όροφοι, είτε να κλείσει η Πυλωτή, είτε (εάν υπήρχε στο σχεδιασμό να γίνει ημιηπαίθριος) να κλείσει, ειτε ειτε ειτε... Αναλογα με τις αναγκες.
Προφανως και αμα τελειώσεις την οικοδομη συμφωνα με την αδεια, αξιοποιείς τα παντα!
-
ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ...ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΣΠΙΤΑΚΙ Κ ΑΣΤΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΗΧ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ..ΒΑΛΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΤΕΓΗ Κ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ..
ΜΗ ΤΟ ΨΕΙΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ ΜΕΤΑ...ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΩ.....
Ημιυπαιθριοι χωροι!