-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Η ολη κουβεντα προεκυψε απο την προσπαθεια να δικαιολογηθει η αμοιβη του μηχανικου με την επισκεψη σε μια πολεοδομια για 2 φωτοτυπιες.Κανονικά θα έπρεπε η αμοιβή του μηχανικού να ήταν στο ύψος της ελάχιστης αμοιβής ~1200Ε.
Δεν είναι ούτε αιτησιολόγος ούτε διεκπεραιωτής υποθέσεων. Ας ασχοληθεί ο κάθε ιδιοκτήτης να χάσει στην καλύτερη 1 μέρα για υπόθεσή του.
Πόσο κστολογούν οι άλλοι κλάδοι 1 εργάσιμη? -
delete
-
120€ με αποδειξη ενας ακριβος γιατρος
-
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Κανονικά θα έπρεπε η αμοιβή του μηχανικού να ήταν στο ύψος της ελάχιστης αμοιβής ~1200Ε.
....... Πόσο κστολογούν οι άλλοι κλάδοι 1 εργάσιμη?Αν του ζητήσουν του μηχανικού να κάνει τη συγκεκριμένη εργασία και αυτός ζητήσει 1200 € , ειναι προφανές οτι δεν θέλει να την κάνει.
Εdit: Την 1 εργάσιμη κάποιοι την κοστολογουν 20 € και ο Βαρδινογιάννης 20.000 € (λέμε τώρα).
Οσα δηλαδή του λείπουν του καθενός... Εnd -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
ειναι προφανές οτι δεν θέλει να την κάνει.Αυτό εννοείται, μάλιστα δε πρόκειται για εργασία αλλά αγγαρεία.
Είπα 1 ημέρα αλλά πιθανόν να χρειαστούν 3 επισκέψεις στην αρμόδια πολεοδομία.
Δε λέω, στην Ελλάδα, η πολεοδομία είναι συνυφασμένη με το επάγγελμα του μηχ/κου, αλλά εδώ δεν έχουμε κάποιο έλεγχο σχεδίων αλλά μια τυπικότητα που, ακόμα και ο ιδιοκτήτης μπορει να κάνει.
Ας πάει σε κλητήρα να γλυτώσει 200 -
Από 232 € η καθαρή αμοιβή του μηχανικού γιά τις απλές περιπτώσεις , συν το ΦΠΑ και τα λοιπά έξοδα .
Απλές περιπτώσεις λογίζονται αυτές που δεν έχουν μεταβολές από τα αρχικά σχέδια και την διαδικασία των επισήμων σχεδίων και της διεκπεραίωσης στην πολεοδομία την αναλαμβάνει ο πελάτης .
Γιά πολλά τμ και περιπτώσεις αλλαγών η απώλειας του φακέλλου από την πολεοδομία , θα ισχύουν άλλες τιμές .
Πάντα θεωρούμε ότι η παραπάνω τιμή είναι η ελάχιστη και αφορά την απασχόληση νέου μηχανικού με εμπειρία κάτω της 10ετίας γιά χρόνο απασχόλησης 5 ωρών τουλάχιστον .
-
Επαναφέρω το θέμα για να ρωτήσω το εξής:
Έκανα τα χαρτιά για τον ημιυπαίθριο τον Νοέμβριο. Πλήρωσα παράβολο και αμοιβή μηχανικού, και ο μηχανικός είπε ότι θα έρθει χαρτί/λογαριασμός με το οποίο θα πληρώσω στη τράπεζα. Τέτοιο χαρτί δεν έχει έρθει ακόμα.
Τι κάνουμε; Περιμένω να έρθει; Πρέπει να πάω στην πολεοδομία να το ζητήσω; Help!
-
Υπαρχουν μεγαλες καθυστερησεις στην αποστολη των σημειωματων για να πληρωσουν οσοι εκαναν την ρυθμιση,ειναι κατι που παρατηρειται σε ολη την Ελλαδα,απο την στιγμη που σου εδωσε ο μηχανικος πισω την αιτηση σφραγισμενη απο την πολεοδομια και λειπει μονο η σφραγιδα της περαιωσης καποια στιγμη θα σου ερθει.
-
Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης manasta έγραψε:
Επαναφέρω το θέμα για να ρωτήσω το εξής:Έκανα τα χαρτιά για τον ημιυπαίθριο τον Νοέμβριο. Πλήρωσα παράβολο και αμοιβή μηχανικού, και ο μηχανικός είπε ότι θα έρθει χαρτί/λογαριασμός με το οποίο θα πληρώσω στη τράπεζα. Τέτοιο χαρτί δεν έχει έρθει ακόμα.
Τι κάνουμε; Περιμένω να έρθει; Πρέπει να πάω στην πολεοδομία να το ζητήσω; Help!
Σε ποια πολεοδομία ανήκει το ακίνητο??
-
Ισως είναι λίγο νωρίς ακόμα, αλλα μακάρι να διαψευσθώ σ΄αυτό που είχα πει το Νοέμβριο που περασε....
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Να δείτε που οσοι πληρώσουν Περαιώσεις, ημιυπαίθριους κλπ μαλακίες, δεν θα πετύχουν τίποτα. Πάλι μπροστά τους θα το βρουν το κράτος..... Απο τη μια σιχτίριζα που δεν είχα κλείσει τον ημιυπαίθριο στο σπίτι μου όταν το εφτιαχνα, ωστε τώρα απλά να τον 'τακτοποιήσω', απο την άλλη τώρα χαίρομαι που δεν θα με 'τακτοποιήσει' εμένα το κράτος, αφου δεν εκανα την παρανομία ωστε να πάω να αυτοκαρφωθώ. Γιατί περι αυτού πρόκειται στο μπουρδελο που ζούμε.....
....αλλα σύμφωνα μ΄αυτό....
-
Τί σου φαίνεται περίεργο?
Δεν πάει πολύς καιρός που καταργήθηκαν τα τεκμήρια στα ιχ, πανηγύριζαν γι'αυτό, τσίμπησε ο κόσμος και τώρα έρχονται και τον απαυτώνουν.
Ανέμενες κάτι διαφορετικό?
-
Δηλαδη αν οι παρανομοι χωροι ηταν ας πουμε νομιμοι... και ειχαν κτιστει με βασει αδεια πολεοδομιας, δεν θα πληρωναν αυτα τα τελη.... ??? με βασει τα τμ ??? οποτε δεν βλεπω προβλημα... τα εχουν τα χρησιμοποιουν αρα πληρωνουν...
Α!!! και καποιος ειπε αν υπαρχουν ημιυπαιθριοι που δεν εχουν κτιστει , εγω ξερω... περιπτωσεις... σε διαμερισματα που εχουν παραμεινει ως στα σχεδια της πολεοδομιας -
Προσωπικά διαφωνώ με τον Ν.3843/2010 περί δήλωσης αλλαγής χρήσης των χώρων (δε μπορεί να μου δίνεται η δυνατότητα εμένα, που παράνομα έχω υπερβεί δόμηση και λοιπά χαρακτηριστικά του ΓΟΚ, να 'τακτοποιούμαι'), συμφωνώ όμως με αυτή την εγκύκλιο. Είχες σπίτι 120 μ² και με τους Η/Χ έγινε 140 μ² ; Πρέπει να φορολογηθείς για 140. Το αν το σύστημα είναι δίκαιο στη βάση του είναι άλλο θέμα...
Στους πελάτες μου πάντως εξ αρχής τόνισα να μην πάει κανείς να δηλώσει κανέναν Η/Χ. Πέραν της περίπτωσης της πώλησης κατοικιών, είναι μια άχρηστη διαδικασία που δε λύνει κανένα πρόβλημα. Σε λίγο μάλιστα που θα έρθουν υπηρεσίες να ζητήσουν αναδρομικά διαφυγόντα κέρδη (πχ ΔΕΗ), θα πέσει πολύ κλάμα...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Δηλαδη αν οι παρανομοι χωροι ηταν ας πουμε νομιμοι... και ειχαν κτιστει με βασει αδεια πολεοδομιας, δεν θα πληρωναν αυτα τα τελη.... ??? με βασει τα τμ ??? οποτε δεν βλεπω προβλημα... τα εχουν τα χρησιμοποιουν αρα πληρωνουν...
Α!!! και καποιος ειπε αν υπαρχουν ημιυπαιθριοι που δεν εχουν κτιστει , εγω ξερω... περιπτωσεις... σε διαμερισματα που εχουν παραμεινει ως στα σχεδια της πολεοδομιαςΣαφέστατα και υπάρχουν Η/Χ μη κλεισμένοι. Δεν αποσκοπούν όλοι στην παρανομία - οι Η/Χ εξυπηρετούν λειτουργικούς σκοπούς. Αυτές οι απόψεις είναι κατά τη γνώμη μου γενικεύσεις και τίποτα άλλο...
-
Το θέμα είναι η πολιτική απάτη.
Βγήκαν και δήλωσαν ρητά ότι δεν θα επέλθει καμία άλλη επιβάρυνση από τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Και αφού τσίμπησε ο κοσμάκης και μαζέψαν τα λεφτά τώρα έρχονται και σφυρίζουν αδιάφορα. Αν λοιπόν είχατε ένα τέτοιο συνεργάτη στη δουλειά θα συνεχίζατε να δουλεύατε μαζί του?
Έχουν δώσει πλείστα παραδείγματα μέγιστης πολιτικής απατεωνιάς και ακόμα τους δίνετε δίκιο?
-
Στην πολυκατοικια μου κανενας δεν πληρωσε την περαιωση. Πληρωσαμε πριν 3 χρονια 3000ε στην εφορια γι'αυτο τον λογο. Ας ερθουν να παρουν τα 1000ε. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ! Ας τα παρουν απο τον μηχανικο αν θελουν που παρανομησε.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Το θέμα είναι η πολιτική απάτη.Βγήκαν και δήλωσαν ρητά ότι δεν θα επέλθει καμία άλλη επιβάρυνση από τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Και αφού τσίμπησε ο κοσμάκης και μαζέψαν τα λεφτά τώρα έρχονται και σφυρίζουν αδιάφορα. Αν λοιπόν είχατε ένα τέτοιο συνεργάτη στη δουλειά θα συνεχίζατε να δουλεύατε μαζί του?
Έχουν δώσει πλείστα παραδείγματα μέγιστης πολιτικής απατεωνιάς και ακόμα τους δίνετε δίκιο?
Κανείς δε τους δίνει δίκιο Κωνσταντίνε. Αλλά τα φορολογικά και εισπρακτικά μέτρα αλλάζουν ανά 6μηνο στην Ελλάδα. Το οτι άλλα δηλώθηκαν στην αρχή είναι γεγονός, δυστυχώς όμως δεν είναι η τελευταία φορά. Ο μέγιστος ΓΠ μας είπε οτι λεφτά υπάρχουν - μάλλον όμως απευθυνόταν στους ξένους...
Εν πάση περιπτώσει όσο κι αν υπάρχει πολιτική εξαπάτηση, σε καμία περίπτωση δε θα 'λυπηθώ' μια μερίδα πολιτών που επέλεξαν να χτίσουν παραπάνω, να μην πληρώσουν για αυτό και στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να τη βγάλουν 'καθαρή' με έναν εισπρακτικό νόμο του ποδιού. Απ την άλλη εγώ μη έχοντας κάνει καμία υπέρβαση, θα συνεχίσω να φορολογούμαι για το σύνολο της δόμησής μου. Αυτό λοιπόν είναι διαχωρισμός πολιτών ή όχι; Μειώστε μου εμένα του νομοταγούς πολίτη κατά 15% (το μέγιστο των ΗΧ επί της δόμησης δλδ) τα προς φορολόγηση τετραγωνικά και μην ακουμπάτε ούτε αυτούς που παρανόμησαν. Αλλά εφόσον φορολογούμαι για το σύνολο, αυτό πρέπει να ισχύει για όλους.
-
Θυμιο, οταν εψαχνα για σπιτι το 2004, δεν βρηκα ουτε 1 χωρις ΗΧ. Επειδη δεν ηθελα παρανομιες, αγορασα διαμερισμα 14ετιας χωρις ΗΧ. Ομως δεν μπορουν να το κανουν ολοι αυτο.
Απο την αλλη, γιατι να ευθυνεται ο αγοραστης και οχι ο κατασκευαστης για την παρανομια ? -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Θυμιο, οταν εψαχνα για σπιτι το 2004, δεν βρηκα ουτε 1 χωρις ΗΧ. Επειδη δεν ηθελα παρανομιες, αγορασα διαμερισμα 14ετιας χωρις ΗΧ. Ομως δεν μπορουν να το κανουν ολοι αυτο.
Απο την αλλη, γιατι να ευθυνεται ο αγοραστης και οχι ο κατασκευαστης για την παρανομια ?Γιατί αγοράζοντας ένα σπίτι με παρανομίες, αποδέχεσαι και γίνεσαι μέρος αυτής της παρανομίας. Ωστόσο συμφωνώ με την άποψή σου: ευθύνες έχουν όλοι, εργολάβοι, μηχανικοί, όλοι...
Ημιυπαιθριοι χωροι!