-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αλλο το τι πιστευουμε, αλλο το τι μας εκλεισε.
Υπευθινοι να σου απαντισουν ειναι ο Νικος FiestaMan Δημητρης Jimmy_Ceaser
The rest, κανουν απλα υποθεσεις.
Σωστό καί αυτό,αλλά καί τα ''απλά' μέλη μπορούν να πούνε τήν άποψή τους,άν θέλουν φυσικά.
Συζήτηση γίνετε,γιατί όχι;εντιτ: πάλι 'σβού';Υπάρχει λόγος;
εντιτ σκετο
....την προηγουμενη φορα, βιαστηκα να μιλησω -
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ http://www.tfrc.gr
ΜΑ ΤΙ ΛΕΩ……. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΑΝΩ ………. ΕΙΣΤΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ. ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ. ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΞΕΡΟΥΝ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ FORUM.
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ……… ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ Η ΜΑΓΚΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.
ΜΕ ΠΛΑΓΙΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ.
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
[Μας εχετε κολλησει την ρετσινια της κοντρας....
Θα μαστε για παντα 'αλυτες κοντρακιδες' κτλ κτλ....
Οποτε δεν πιστευω να μας παρετε στα σοβαρα....Βρέ Βάγκνερ,στα περισσότερα πόστ πού έχω διαβάσει μέχρι τώρα,οι περισσότεροι δείχνετε ότι αυτοχαρακτηρίζετε τούς εαυτούς σας σάν 'αλήτες' καί νομίζω ότι τό απολαμβάνετε.
Αν κάνω λάθος,διόρθωσέ με.Οι 4Τ κραζαν εξ απανεκαθεν το θεμα της βελτιωσης και της κοντρας
Και τωρα εχουν δικο τους ενθετο.... Blow Out
Οταν φτασετε και οι υπολοιποι να κανετε αυτο το βημα, τοτε θα
μπορουμε να συζητησουμε σαν ισοι προς ισους.
Μεχρι τοτε, θα χουμε ξπερασει τα προβληματα που εχουμε αυτη
τη στιγμη.Εννοείς ότι...είμαστε κατώτεροί σας;
Επειδή έχουμε άλλη φιλοσοφία;
Τράκ-ντέις έχουν διοργανωθεί καί από αυτό τό φόρουμ (οχι τόσο έπίσημα όσο τα δικά σας ίσως) αλλά στό ότι δέν συμφωνούμε στό ότι θά τήν 'πληρώσει ο ένας καί θα πάει στή φυλακή ο άλλος' πώς να συμφωνήσουμε;
Εσύ συμφωνείς μέ αυτή τή θέση;Εδω μεσα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ που να μην εχει 'ανοιξει' εστω
και μια φορα στα φαναρια....
Ειτε για πλακα....
Ειτε επιδει θελατε να δειξετε ποιος ειστε σε εναν 'αλυτη, κοντρακια'
που εκανε σφηνα και σας νευριασεΠώς βγάζεις έτσι εύκολα συμπεράσματα,καί ψυχολογείς άτομα πού χτές μίλησες γιά πρώτη φορά σέ ένα φόρουμ;
Προσωπικά ΔΕΝ γουστάρω τήν 'κόντρα' στά φανάρια.
Σού φαίνεται απίστευτο; -
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την στάση μερικών εδώ μέσα!Κάνουν σα να είναι υποχρεωμένοι να γράφουν εδώ.Ξεχνούν ότι δε γίνεται να συμφωνούμε πάντα όλοι και το βασικότερο:
Όποιου δεν του αρέσει,παίρνει τα κουβαδάκια του και πάει σε άλλη παραλία!Γιατί να κάθεται και να ταλαιπωρεί εαυτόν και αλλήλους;
Και κάτι ακόμα:γράφεται 'αλήτης' και 'μόλις'.Τελείως φιλικά....
-
Ελεος!Το TFRC εκλεισε, case closed.
Δεν χρειαζεται να ακουμε τα απωθημενα του καθενος. -
*Ναι Kid... εσύ θα τις υποστείς. Κρίμα και άδικο, σε καταλαβαίνω. Και εγώ θα πάω φυλακή. Αλλά δεν θα σταματήσω να τους πολεμώ, με την άλλη όψη του νομίσματός μου πλέον.
Δεν καλώ κανέναν στο πλευρό μου. Είτε είναι 10% αυτό είτε είναι 1% ποσώς με ενδιαφέρει.
Αλλά όπως ο κυνηγός έχει την εποχή του κυνηγίου. Έτσι και ο κοντράκιας θέλει τον χώρο της κόντρας.
Όταν λοιπόν μας δώσει το κράτος τον χώρο μας θα αποσυρθώ εκεί!*
Α, και μέχρι να δώσει το κράτος χώρο σε σένα για να κάνεις κόντρες (αλήθεια, για ποιον λόγο να το κάνει αυτό?), θα πρέπει εγώ που είμαι στους δρόμους και θέλω να πάω στην δουλειά μου να ρισκάρω επειδή εσύ ζητάς χώρο για να κάνεις κόντρες? Το κράτος, και το κάθε κράτος, δεν έχει καμία υποχρέωση να σου φτιάξει εσένα πίστα για να κάνεις κόντρες.
Αν δεν είχαμε δάση, οι κυνηγοί θα μπορούσαν να πυροβολάνε τα περιστέρια στο Σύνταγμα, ε, και αν σε πάρει καμία ξώφαλτση και σε στείλει να βρεις τον Άγ. Πέτρο...κρίμα κι άδικο αλλά τι να κάνουμε, και ο κυνηγός θα συνεχίσει να τους πολεμάει..Μήπως έχουμε χάσει κάθε αίσθηση?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Mου φαίνεται τελικά ότι απλά το 4ΤF είναι στέγη για να καλύψετε το κενό του tfrc. Συγχρόνως προσπαθείτε να περάσετε κάποιους κανόνες αλλά και φιλοσοφίες ζωής οι οποίες είναι αδύνατον να χωρέσουν εδώ μέσα, όπως αυτό το απίστευτο:*Ναι Kid... εσύ θα τις υποστείς. Κρίμα και άδικο, σε καταλαβαίνω. Και εγώ θα πάω φυλακή. Αλλά δεν θα σταματήσω να τους πολεμώ, με την άλλη όψη του νομίσματός μου πλέον.
Δεν καλώ κανέναν στο πλευρό μου. Είτε είναι 10% αυτό είτε είναι 1% ποσώς με ενδιαφέρει.
Αλλά όπως ο κυνηγός έχει την εποχή του κυνηγίου. Έτσι και ο κοντράκιας θέλει τον χώρο της κόντρας.
Όταν λοιπόν μας δώσει το κράτος τον χώρο μας θα αποσυρθώ εκεί!*
Αν ζούσατε με την ιδέα της αυτοκίνησης και όχι της κόντρας (είτε στο δρόμο ή από πληκτρολογίου), θα σας βλέπαμε και σε άλλα θέματα που είναι σίγουρα χιλιάδες και αφορούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ γύρω από το αυτοκίνητο. Αν πάλι θέλετε ένα χώρο εξ ολοκλήρου για πρώην tfrc μέλη, για να λέτε για τσάι, κολώνες και κενές, μάλλον δεν πρόκειτε να γίνει. Σε αυτό το χώρο είναι ελευθεροι να γράφουν όσοι θέλουν και όπου θέλουν, αρκεί να ακολουθούν κάποιους κανόνες που είναι αναρτημένοι πάνω δεξιά και είμαι σίγουρος πως κανένας δεν τους διάβασε. Κάτω από αυτούς τους κανόνες μπορείτε να λέτε ότι θέλετε χωρίς να προσβολές και απειλές.
Καλώς όρισατε!!
ΠΕΣΤΑ ΡΕ CMARIN... με βρισκεις απολυτα συμφωνο με ολα... και ακομα περισσοτερο στα περι ιδεας αυτοκινησης και ιδεα κοντρας. Το TFRC το γνωριζω αρκετα χρονια και λυπαμαι, αλλα η ιδεα που προεβαλε δια μεσω των μελων του (γιατι η ψυχη του καθε club ειναι τα μελη) ειναι η ιδεα της κοντρας και τιποτα αλλο... γι αυτο και απομακρυνθηκα γρηγορα απο εκει... απλα δεν με εξεφραζε. Αν ο ιδρυτης του πιστευε σε κατι αλλο, τοτε καλα εκανε και το γειωσε το club γιατι εδινε την λαθος εικονα.
Απο εκει και περα παρατηρω πως απο τοτε που εκλεισε το TFRC, μελη του μαζευονται στο 4Τ forum και το ανακατευουν με δικο τους (σαν πρωην μελη TFRC παντα) προβλημα. Κατι που νομιζω πως δεν ειναι πρεπον σε ξενο αχυρωνα... Κατα τα αλλα ως μελη πιστευω πως ειναι ολοι ευπροσδεκτοι...
Για να προλαβω τυχον ατυχεις αντιδρασεις... δεν ειμαι εχθρος κανενος TFRC και λοιπων club... απλα αυτα που πρεσβευε δεν με εξεφραζαν και ως εκει...
-
Προσωπικά διαπίστωσα ότι τα μέλη του TFRC επιδοκιμάζουν μια θεωρία περί του τι δικαιούνται να κάνουν στο δρόμο που τουλάχιστον με απογοητεύει.
'Είμαι κοντράκιας και το απολαμβάνω. Αν σκοτώσω κανέναν, θα υποστώ τις συνέπειες των πράξεών μου'Δηλαδή αν πάρουν στον λαιμό τους κάποιον πατέρα, αφήσουν ορφανά ή θερίσουν κανένα ζευγαράκι με Atos, θα πληρώσουν κάνοντας φυλακή και πάπαλα. Ως τότε όμως οι υπόλοιποι τουμπεκί ψιλοκομμένο.
Άντε από 'κει ρε Νεάντερταλ!
Υπογραφή:
Μια 'μυξοπαρθένα'.Υ.Γ.: Δεν συνεχίζω, νιώθω ότι μιλάω με μαστούρια της Θύρας 7, 13, 133... Ο εκάστοτε Μπάμπης Σουγιάς δεν πρόκειται ν'αλλάξει με τίποτα.
-
Μην ασχολήστε.-
ΥΓ Τελικά δεν είμαι ο μόνος που δεν τον ενόχλησε το κλείσιμο του TFRC...
-
Θερμή παράκληση προς όλους: Ας σταματήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η φαγωμάρα.
Νομίζω οι κόντρες δεν είναι το θέμα μας στο παρόν. Αν θέλετε να μιλήσετε για κόντρες, κάντε το
εδώ: Αυτοσχέδιοι αγώνες (κοινώς ΚΟΝΤΡΕΣ) και συνέπειες
ή εδώ: ΚΟΝΤΡΙΤΣΕΣ , ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ , ΤΡΕΛΛΙΤΣΕΣ Κ' ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ..........
ή ακόμη εδώ: ΟΙ ΚΟΝΤΡΑΚΗΔΕΣ
Αν θέλετε παίδες από το TFRC, να πείτε το οτιδήποτε για το κλείσιμο του κλαμπ σας, ας γίνει εδώ με ΚΟΣΜΙΟ τρόπο και ΠΑΝΤΑ στα πλαίσια των ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ του 4Τforum , με μια μικρή αλλαγή στον τίτλο του θέματος από τον δημιουργό του. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν τον τιμά ο τίτλος που έθεσε, ούτε τον ίδιο, ούτε κανέναν άλλο.
Aν θέλετε παίδες από το TFRC να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα, δεν έχετε παρά να συμμετέχετε στο παρόν φόρουμ όπως κάνουμε όλοι.
Τέλος, θυμίζω ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός η γνώμη, η συμφωνία και η διαφωνία.
-
Ο λόγος που δημιουργήθηκε το πρώτο τόπικ ήταν για να λυθούν τυχόν απορίες...
Μην κατηγορείτε μόνο τους Tfrcάκηδες...Αν ένιωσαν ότι θίγονται, δικαίως θέλησαν να απαντήσουν και έφτασε η συζήτηση εδω.
Γενικότερα διαπιστώνω ότι μερικοί ''μιλάνε'' σαν να μας κάνουν και χάρη που μας αφήνουν να γράφουμε στο forum αυτό.
Υ.Γ: Πολλοί από μας είχαν συμμετέχει στο παρελθόν σε track day των 4Τροχών. Χαλαρώστε δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι...
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Γ Χαλαρώστε δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι...
Μακάρι!
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Γενικότερα διαπιστώνω ότι μερικοί ''μιλάνε'' σαν να μας κάνουν και χάρη που μας αφήνουν να γράφουμε στο forum αυτό.Αυτό δεν ισχύει.-
Όλοι είναι ελεύθεροι να γράφουν, ποιος είπε βρε παιδιά το αντίθετο???Υ.Γ: Πολλοί από μας είχαν συμμετέχει στο παρελθόν σε track day των 4Τροχών. Χαλαρώστε δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι...
...και είχαμε περάσει πολύ καλά! Εγώ ο ίδιος σε τράβηξα όμορφες φωτογραφίες, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε! Cool!
-
Το ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις δεν σημαίνει κάτι...
Όλοι όσοι το παίζουν επικριτές της κόντρας και των Λιμανακίων, που έμαθαν να οδηγάνε γρήγορα;;; Στο δρόμο...
Μου θυμίζουν αυτούς τους σοβαροφανείς κυρίους(Ονόματα δεν λέμε...) που ασχολούνται με τις εκπομπές της αυτοκίνησης και κράζουν τα Λιμανάκια κτλπ...Εγώ από όσα ξέρω και αυτοί στα Λιμανάκια μάθανε να οδηγάνε...Και πολλοί μάλιστα εκεί κάνανε και δοκιμές...
Αλλά ότι πουλάει το κατηγορείς, ακόμα και αν το έχεις κάνει ο ίδιος...
-
Δεν το πιστεύω στα μάτια μου κάποια πόστ που διαβάζω εδω και στο αλλο το κλειδωμένο.. ας ήταν λίγο πιο ευρωπαική η Ελλάδα και κάποιοι δεν θα είχατε δίπλωμα πλέον! ρε είστε στα καλά σας?!
Δεν λέω οτι είναι άγιος κανείς, αλλά να το κράζεις και να δίνεις το κακό παράδειγμα ή να βάζεις υπόγραφή πίστας έναν δρόμο που σκοτώνονται εβδομαδιαίως άνθρωποι δεν είναι και οτι πιο έξυπνο
-
Εγραψα κάτι στο προηγούμενο topic το οποίο παρεξηγήθηκε και το έσβησα για να μην ανάψουν τα αίματα..όμως είναι η αλήθεια.. και τελικά βλέπω οτι μεν κρίνουν τους δε χωρίς να γνωρίζουν...κρίμα πραγματικά..γιατί αν ερχόσασταν σε οποιαδήποτε συνάντηση του club θα βλέπατε οτι έχουμε ''τρέλα''με την αυτοκίνηση και την οδήγηση και οτι δεν είμαστε αλήτες όπως πολύ εύκολα μας χαρακτηρίζετε..Οσο γι αυτούς που χαίρονται για το κλείσιμο του TFRC να τους θυμίσω οτι μόνο το site έκλεισε...όλοι εμείς θα είμαστε εκεί έξω..μόνο και μόνο για την αγάπη που έχουμε για την οδήγηση..ούτε για να κάνουμε κόντρες ούτε για να σκοτώσουμε κανέναν..
Φιλικά -
Ο χρήστης johnch έγραψε:
την οδήγηση και οτι δεν είμαστε αλήτες όπως πολύ εύκολα μας χαρακτηρίζετε...όλοι εμείς θα είμαστε εκεί έξω..μόνο και μόνο για την αγάπη που έχουμε για την οδήγηση..ούτε για να κάνουμε κόντρες ούτε για να σκοτώσουμε κανέναν..
ΦιλικάAγαπητέ φίλε,
μόνοι σας αυτοχαρακτηρίζεστε αλήτες,και όπως είπε και συνφορουμάς ενωρίτερα,δείχνετε και να το...απολαμβάνετε (?!)Νομίζω ότι ένα σπίτι (βλ. φόρουμ) μετά από κάποιον καιρό λειτουργίας αποκτά κάποιες περίπου παγιωμένες αρχές λειτουργίας,στις οποίες και προσαρμόζεται ή όχι (οπότε αποχωρεί) ο κάθε φιλοξενούμενος (βλ. χρήστης).
Βέβαια,ο καθένας από εμάς προσθέτει με την προσωπικότητά του και κάτι σε αυτό το οικοδόμημα αρχών,ωστόσο όμως ο βασικός άξονας κίνησης παραμένει αποκρυσταλλωμένος.
Νομίζω λοιπόν,ότι κάτι ανάλογο γινόταν και στο φόρουμ σας!Ετούτο το φόρουμ λοιπόν αγαπά την αυτοκίνηση,τις εκδρομές,τους γάμους,τις ταινίες,τη μουσική,την κριτική,την πολιτική,τους αγώνες (πολύ μάλιστα),το καλό φαί,και πολλά άλλα ακόμη, και όλα αυτά έχει βρει τη φόρμα να τα ενώνει με τη μεγάλη αγάπη για το αυτοκίνητο!
Τούτο το φόρουμ δεν αγαπά τις (πολύ) αντικοινωνικές συμπεριφορές,τις μπουρδολογίες,την φανφαροσύνη,τους αποκλεισμούς,τα τσάγια,τις κολώνες,την Opel και τη VAG
Είσαι σε θέση,εσύ και τα υπόλοιπα παιδιά του ΤFRC που βρήκατε σκέπη σε αυτό τον χώρο,να λειτουργήσετε,και μάλιστα να τον εμπλουτίσετε,με βάση τις αρχές του?
Αν ναι,καλώς ορίσατε και ηρεμήστε...δεν σας κυνηγάει κανείς!
Αν όχι,γρήγορα θα καταλάβετε ότι ο χώρος αυτός δεν είναι για εσάς και θα αποχωρήσετε,ελπίζω με αξιοπρέπεια.
Όσο για την καραμέλα περί 'αλητείας',που με θαυμαστή συχνότητα πιπιλίσατε όλοι (!),νομίζω ότι είναι μέσο ψυχολογικής αυτοικανοποίησης (αλλιώς λέγεται στην καθομιλουμένη..),το οποίο δεν θα βρει ανταπόκριση εδώ μέσα.Πολύ φιλικά και με ειλικρίνεια,
Νίκος -
Ημαρτον ρε, ήμαρτον! Με τέτοιες χαζομάρες που γράφετε οι περισσότεροι (ex-TFRC-forum-members), σας φαίνονται περίεργα αυτά που ακούτε;
Και στην τελική, σεβαστείτε τη φιλοξενία και την πολύ κόσμια και πολιτισμένη συμπεριφορά των moderators.
-
και γιατι ρε παιδια δεν φτιαχνετε καινουριο?
-
Ποσά χρόνια χρειάζεται η ΕΛ.ΑΣ για να καταλάβει πως με το να κόβεις μια κλήση δεν καταφέρνει τίποτα?
Ποσά χρόνια θέλει το κράτος για να καταλάβει πως εκεί έξω, ο κόσμος σκοτώνεται?
Ποτέ θα καταλάβουν αυτοί που με λένε αλήτη, πως δεν είμαι?
Ποτέ θα σταματήσουν να διαβάζουν μόνο μια γραμμή από τα post μου, και όχι ολόκληρα?
Ποτέ θα σταματήσουν να βλέπουν το ένα κακό και να πετούν τα 10 καλά?Στο Forum των 4 τροχών, έγραψα, γιατί μου ζητήθηκε από μέλη των 4Τ. Έγραψα τους λόγους που έκλεισε το TFRC και μόνο, επειδή αυτό μου ζητήθηκε.
Συγγνώμη που πήρε άλλη τροπή το topic δεν είχα καμία πρόθεση.Λάθος μας: Ο Φανατισμός (και ίσος ότι μας πνίγει το δίκιο)
Λάθος σας: Οι Moderators δεν φέρουν άποψη του θέματος παρά μόνον εκτελούν την ομαλή λειτουργία του forum (μπράβο στον elteo).Όλοι μας έχουμε πάθος με το αυτοκίνητο, όλοι μας τρέχουμε, όλοι μας κάνουμε παραβάσεις, όλοι μας μάθαμε να οδηγούμε γρήγορα στους δημόσιους δρόμους.
Η διάφορα μας, είναι ότι, τα μέλη του TFRC το παραδέχονται. Ενώ άλλοι κρύβονται
Πάρτε μας το κεφάλι λοιπόν. Αυτοί είμαστε. Κοντράκιδες ή όχι, αλήτες και μη. Πάντα αληθινοί.
Οι λοιποί μπορούν να συζητούν για το άνοιγμα του ελληνικού σε πίστα μέσα από το αντίστοιχο topic «Πίστα θέλετε?Πάρτε βίλες και ξενοδοχεία».
Εμείς θα το κάνουμε διαφορετικά.
Φίλοι μου και πιστά μέλη του πρώην TFRC, μετά από το post μου παρακαλώ όπως αποχωρίσετε από το topic αυτό. Δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση πλέον
Ευχαριστούμε για την Φιλοξενία των 4T. Προτιμήθηκε το forum σας για την ουδετερότητα του.
(βλέπε post του tsilis, εύγε νέε μου)
ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ...TFRC