-
Σήμερα είδα 3 τράκες σε 20 λεπτά που πήγαινα στη δουλειά. Στις 2, ένας από τους οδηγούς μιλούσε στο κινητό. Επίσης, τελευταία στα περισσότερα 'παράξενα' που μου συμβαίνουν στο δρόμο, οι οδηγοί μιλούσαν στο κινητό. Πριν κανένα χρόνο είχε περάσει μία θύελλα κλήσεων από την τροχαία και τηλεοπτικών παραθύρων για την οδήγηση με κινητό. Σήμερα όλα ξεχάστηκαν και η χρήση κινητού στο αυτοκίνητο έχει γίνει πλέον κάτι φυσιολογικό.
Προσωπικά το αποφεύγω όσο γίνεται, ποτέ δεν θα πάρω εν κινήσει (εκτός από ακραίες ή σοβαρές περιπτώσεις) και όταν με πάρουν, έχω μόνιμα handsfree και το κλείνω το συντομότερο δυνατόν. Αν είναι κάτι αναγκαίο συνήθως σταματάω για να μιλήσω. Εσείς?(Υπάρχει παρόμοιο θέμα πολύ παλιό για κινητά, αλλά εδώ ζητάμε να δούμε τι κάνουν και οι φορουμάδες)
-
Σήμερα είδα 3 τράκες σε 20 λεπτά που πήγαινα στη δουλειά. Στις 2, ένας από τους οδηγούς μιλούσε στο κινητό. Επίσης, τελευταία στα περισσότερα 'παράξενα' που μου συμβαίνουν στο δρόμο, οι οδηγοί μιλούσαν στο κινητό. Πριν κανένα χρόνο είχε περάσει μία θύελλα κλήσεων από την τροχαία και τηλεοπτικών παραθύρων για την οδήγηση με κινητό. Σήμερα όλα ξεχάστηκαν και η χρήση κινητού στο αυτοκίνητο έχει γίνει πλέον κάτι φυσιολογικό.
Προσωπικά το αποφεύγω όσο γίνεται, ποτέ δεν θα πάρω εν κινήσει (εκτός από ακραίες ή σοβαρές περιπτώσεις) και όταν με πάρουν, έχω μόνιμα handsfree και το κλείνω το συντομότερο δυνατόν. Αν είναι κάτι αναγκαίο συνήθως σταματάω για να μιλήσω. Εσείς?(Υπάρχει παρόμοιο θέμα πολύ παλιό για κινητά, αλλά εδώ ζητάμε να δούμε τι κάνουν και οι φορουμάδες)
-
-
Αν και εγω σε γενικες γραμμες αποφευγω να τηλεφωνω, οταν με παιρνουν μιλάω.... (ειπαμε να λεμε την αληθεια)..
-
Προσπαθω να μην μιλαω.....αν πρεπει να μιλησω λογω αναγκης τοτε πολυ λιγο το χρησιμοποιω
-
Θα ήθελα ν'απαντήσω 'Όχι', όμως το σηκώνω όταν με παίρνουν και τους λέω να με πάρουν αργότερα 'Γιατί οδηγώ'. Στην ανάγκη σταματάω λίγο στην άκρη.
-
Κι εγω δεν παιρνω ποτε και το σηκωνω μονο οταν κρινω οτι ειναι απαραιτητο(σπιτι,...). Αν βλεπω κανα παλιο φιλο μου συνηθως το κλεινω και παιρνα μετα!
-
Χρησιμοποιώ hands free και πολλές φορές δεν απαντάω γιατί αγχώνομαι. Ούτε μουσική δεν βάζω δυνατά για να έχω αίσθηση του τι συμβαίνει γύρω μου, μου αποσπά την προσοχή
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Αν και εγω σε γενικες γραμμες αποφευγω να τηλεφωνω, οταν με παιρνουν μιλάω.... (ειπαμε να λεμε την αληθεια)..Mία απο τα ίδια. Ακόμα οταν είμαι σταματημένος στα φανάρια σπανίως στέλνω και sms αλλά όταν είναι πράσινο το αφήνω για το επόμενο φανάρι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα ήθελα ν'απαντήσω 'Όχι', όμως το σηκώνω όταν με παίρνουν και τους λέω να με πάρουν αργότερα 'Γιατί οδηγώ'. Στην ανάγκη σταματάω λίγο στην άκρη.Ομοίως.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα ήθελα ν'απαντήσω 'Όχι', όμως το σηκώνω όταν με παίρνουν και τους λέω να με πάρουν αργότερα 'Γιατί οδηγώ'. Στην ανάγκη σταματάω λίγο στην άκρη.Kατι τετοιο, μονο που αν ειμαι σε καμια εθνικη με ατελειωτες ευθειες μπορει και να μιλησω λιγο. Πρεπει να πω τη μανα μου 100 φορες οτι να με παιρνει οταν ταξιδευω για να μου πει να προσεχω ειναι πιο επικινδυνο, μπας και το καταλαβει.
-
Αν θέλω να μιλήσω, μιλάω πριν ξεκινήσω. Το μόνο που το χρησιμοποιώ και πάντα σε φανάρι, είναι η αναπάντητη κλήση παντού (που θα έλεγε και η Παπαρίζου!) ως σήμα ότι καταφτάνω. Την έχω κάνει και ταχεία κλήση, οπότε πατάω ένα κουμπάκι και χρειάζεται να στρέψω την προσοχή μου μόνο για 2-3 δευτερόλεπτα. Αν παίρνει κάποιος επίμονα...υπάρχουν και οι συνοδηγοί!
-
Από τις μέχρι τώρα απαντήσεις, διαπιστώνω ότι όλοι συμφωνούμε ότι προκαλεί αφηρημάδα και είναι βασικό αίτιο για τρακαρίσματα και απροσεξίες, ειδικά μέσα στην πόλη.
-
Στην πόλη ποτέ. Και να με καλέσουν την 'απορρίπτω'. Στις επαρχιακές και εθνικές οδούς, αναγkαστικά, πάντα με bluetooth.
-
Φυσικα και αυξανει τις πιθανοτητες να τρακαρει καποιος λογω απροσεξιας...
Εγω δυστυχως το χρησιμοποιω αρκετα συχνα..
Το hands free δεν το βρισκω πολυ βολικο(με ποναει το αυτι μου μετα απο πολυ ωρα χρησης...)
-
Εγώ ρε παιδιά, ειλικρινά, δεν είναι μόνο ότι δεν θέλω να έχω καμιά καμπάνα από την Τροχαία. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να οδηγήσω, αφενός με το ένα χέρι απενεργοποιημένο και αφετέρου με την προσοχή στραμμένη στο τηλέφωνο. Κάποιοι πάλι μιλάνε με τις ώρες ή στέλνουν μηνύματα ενώ οδηγούν μηχανάκι...!
Και μια φορά που έπιασα τον πατέρα μου να μιλάει και να κάνει εκείνη την ώρα αναστροφή σε δρόμο κυκλοφορίας, εκεί ήταν που τα πήρα άσχημα...
-
Δεν το χρησιμοποιώ και όταν με παίρνουν το σηκώνει ο συνοδηγός.
Αν δεν υπάρχει συνοδηγός το πιο πιθανό είναι να μην το ακούσω.
-
εγω δυστηχως μιλαω κανονικα στο κινητο οταν οδηγαω.
το ξερω οτι ειναι λαθος αλλα τοχω συνηθισει/
ποτε δεν με ενοχλησε στην οδηγηση ειτε εμσα στη πολη ειτε σε εθνικη μονο μια φορα που τσακωνομουνα στο τηλ με την κοπελα μου και ειχα θολωσει τοσο που πηγα να πατησα 2-3 ανθρωπους. -
Ψήφισα 'κάτι άλλο' (ναι, εγώ είμαι), επειδή προσπαθώ σχεδόν πάντα να έχω το hands free, αλλά καμία φορά συμβαίνει να το έχω ξεχάσει, οπότε τότε μιλάω κανονικά.
Γενικά πάντως, το να μιλάς με hands-free δεν νομίζω ότι είναι πιο επικίνδυνο απ' το να μιλάς με τον συνεπιβάτη σου. Το ίδιο σου αποσπά την προσοχή, εκτός φυσικά αν κρατάς το κινητό για να καλείς εσύ. Όμως αυτό το αποφεύγω, όταν είναι να καλέσω σταματάω ή το κάνω όσο περιμένω στα φανάρια.
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Αν και εγω σε γενικες γραμμες αποφευγω να τηλεφωνω, οταν με παιρνουν μιλάω.... (ειπαμε να λεμε την αληθεια)..
Mία απο τα ίδια. Ακόμα οταν είμαι σταματημένος στα φανάρια σπανίως στέλνω και sms αλλά όταν είναι πράσινο το αφήνω για το επόμενο φανάρι.
Ακόμα με τα SMS ¨εχετε μείνει??? καλα ρε παιδια ειναι αυτοκτονία να κάθεσαι να στέλνεις SMS Μέσα απο αυτοκίνητο.
απαράδεκτο.!!!σπάνια μιλάω στο τηλ.κ συνήθως συμβαίνει οταν με παίρνουν αλλα έτσι προκαλόύνται πολλά ατυχηματα.καλο ειναι οταν η αστυνομια βλεπει οδηγους να μιλανε στο κινητο τους να τους γράφει κανονικά.παράβαση ίδια με αυτη οταν παιρνας το κοκκινο φανάρι!
Κινητό και οδήγηση