-
καλημερα!
μετα απο 3 και κατι χρονια η μπαταρια (passat 1.6 fsi) παρεδωσε πνευμα.ηρθε στο σπιτι ηλεκτρολογος και απο 44 ah εβαλε μια 55ah
λετε να υπαρχει προβλημα?? -
τσου
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
τσουευχαριστω
-
Καλημέρα παιδιά,
χθες το πρωί πάτησα το κλειδί του i30 μου για να ανοίξει το κεντρικό κλείδωμα αλλά τίποτα. Τελικά το άνοιξα χειροκίνητα με το κλειδί αλλά το αμάξι ήταν νεκρό. Δεν είχα αφήσει φώτα ανοιχτά, μόνο ένα πολύ μικρό ενδεχόμενο να είχα αφήσει το ένα φως της πλαφονιέρας για περίπου 2 μέρες (τόσο καιρό είχα να το κινήσω). Χθες το βράδυ ήρθε ένας φίλος με καλώδια, τη φορτίσαμε για κανα δυο λεπτά αλλά το αμάξι δεν έπαιρνε (τα φώτα στο ταμπλώ αναβαν και έσβηναν). Είναι δυνατόν ολοκαίνουρια μπαταρία να βγήκε off; -
Ναι, να έχει βραχυκυκλώσει κάποιο στοιχείο, έτσι την έπαθα κι εγώ με κλειστού τύπου πάνω στον χρόνο
-
Ο χρήστης katsam έγραψε:
Είναι δυνατόν ολοκαίνουρια μπαταρία να βγήκε off;Αν άφησες την πλαφονιέρα ανοιχτή για 2 ημέρες μιά χαρά βγαίνει off. Συνήθως οι πλαφονιέρες έχουν λαμπάκια των 10 watt. Αρα στα 12 volt το λαμπάκι τραβάει ρεύμα περίπου 0,8A. Αρα μια μπαταρία 50Ah θα αδειάσει εντελώς σε καμια 60αριά ώρες. Αν μάλιστα υπολογίσεις οτι όσο αποφορτίζεται η μπαταρία πέφτει η τάση αρα αυξάνεται το ρεύμα, τότε θα θέλει ακόμα λιγότερες ώρες για πλήρη αποφόρτιση.
Επίσης οι μπαταρίες του αυτοκινήτου αν πέσουν κάτω απο το 80% της φόρτισης μετά δέν έχουν δύναμη να εκκινήσουν το αυτοκίνητο. Οπότε πρακτικά αρκεί μία νύχτα με αναμένη την πλαφονιέρα για να μήν παίρνει μπρός το πρωί. Αν έμεινε 2 μέρες τότε ξελιγώθηκε εντελώς.
-
Ναι οκ. Δεν αντιλέγω. Αλλά αυτό αρκεί για να βγάλει τη μπαταρία off για πάντα; Σας έχει ξανατύχει με μία αποφόρτιση να καταστρέφεται μπαταρία 3 μηνών; Ή μήπως φτιάχνει αλλά έκανα εγώ κάτι λάθος όταν πήγα να τη ξαναφορτίσω; Δηλαδή με λίγα λόγια να ξαναπροσπαθήσω να τη φορτίσω ή να πάω για καινούρια μπαταρία;
-
Δοκίμασε να την φορτίσεις (όχι βάζοντας μπρος το αμάξι - δεν θα φορτίσει).
Όταν η μπαταρία του αυτοκινήτου ξεφορτίζει εντελώς, δημιουργούνται χημικές ενώσεις πάνω στις πλάκες της μπαταρίας που εμποδίζουν την επαναφόρτιση. (sulfation)
Αν την αφήσεις μέρες πάνω στον φορτιστή ίσως επανέλθει, δεν θα είναι όπως πριν αλλά θα δουλεύει. -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Yπάρχει περίπτωση να έχει κανένας στην ελλάδα μπαταρίες Mitsuba?
Είναι οι κλασσικές άσπρες σάπιες μπαταρίες, με υγρά, που κρατάνε 200 χρόνια, σε πείσμα όσων δίνουν μια περιουσία για μια κωλομπαταρία.
Λέω να αλλάξω φέτος το καλοκαίρι προληπτικά, μόνο αν βρω καμιά τέτοια.Απ' ό,τι λέει εδώ, αυτός είναι ο αντιπρόσωπος.
'Άσπρες, σάπιες μπαταρίες' !!
Μπαταριες Mitsuba φερνει η εταιρεια Ν. ΚΟΝΤΗΣ Α.Ε. Εχει υποκαταστημα στην Κασσανδρας (δες εδω: http://www.kontis.gr/ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ_1.htm)
-
Σήμερα το πρωί προσπαθώντας να εκκινήσω το αμάξι, δεν έπαιρνε μπροστά με τίποτα...Ούτε καν μιζάριζε. Μόνο ένας ήχος σαν κούμπωμα ρελέ. Μετρώντας τη μπαταρία με καλό πολύμετρο την βρήκα αμέσως μετά το μιζάρισμα στα 12.03V και σταδιακά ανέβαινε στα 12.35. Ωστόσο και πάλι η μίζα δε γύρναγε καν. Η μπαταρία είναι 4 ετών και 3 μηνών με 62500 χλμ μανίσια (GM 55AH/ 255A peak). Να την παλέψω με φόρτιση κλπ ή να πάω με κλειστά μάτια για αλλαγή με νέα; Επίσης, επειδή το αμάξι έχει μείνει στο πάρκιν του σπιτιού, μπορεί κάποιος φίλος να επαναλάβει τη σωστή διαδικασία μετάγγισης από άλλο ΙΧ με καλώδια για να μη κάνω καμιά πατάτα;
-
Το σωστό είναι πρώτα Θετικό του ενός στο θετικό του άλλου, μετά αρνητικό του ενός σε κάποιο μεταλικό σημείο του κινητήρα μακριά απο την μπαταρία του άλλου.
Στην τελευταία σύνδεση θα κάνει σπινθήρα γι αυτό δέν το βάζουμε απευθείας πάνω στο αρνητικό της μπαταρίας, γιατί σε περίπτωση που έχει βγάλει αέρια η μπαταρία μπορεί να εκραγούν. Εγώ πάλι τόσα χρόνια κατευθείαν στο αρνητικό το βάζω, μέχρι τώρα δέν είχα κανένα ατυχημα
-
Τελικά άλλαξα την μπαταρία σε εξουσιοδοτημένο της Opel (Δρόμων Κηφισού) βάζοντας την ίδια με της μάνας του, 55ΑΗ. Κόστος (με έκπτωση επί της τιμής της μπαταρίας) 120 ευρώ με τοποθέτηση. Αρνητική εντύπωση παρεπιπτόντως μου έκανε η εξυπηρέτηση στο εν λόγω εξουσιοδοτημένο όπου η κακή νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου στα τμήματα με τα οποία έρχεται σε επαφή ο πελάτης έδινε κι έπαιρνε. Ούτε λίγο ούτε πολύ ένιωσα λες και μου κάνανε μεγάλη χάρη που καταδέχτηκαν να ασχοληθούν μαζί μου τα τζιμάνια της υποδοχής αλλά και η ευκολία και η αγένεια με την οποία με κάνανε πάσα ο ένας στον άλλο για στοιχειώδεις πληροφορίες-διαδικαστικά. Βέβαια, κρίνοντας από μερικές φάτσες πελατών που είδα, μπορώ να καταλάβω το γιατί...Όποιος έχει εμπειρία απο έκθεση-συνεργείο VW (ειδικά Καρέντα) καταλαβαίνει...
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Τελικά άλλαξα την μπαταρία σε εξουσιοδοτημένο της Opel (Δρόμων Κηφισού) βάζοντας την ίδια με της μάνας του, 55ΑΗ. Κόστος (με έκπτωση επί της τιμής της μπαταρίας) 120 ευρώ με τοποθέτηση. Αρνητική εντύπωση παρεπιπτόντως μου έκανε η εξυπηρέτηση στο εν λόγω εξουσιοδοτημένο όπου η κακή νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου στα τμήματα με τα οποία έρχεται σε επαφή ο πελάτης έδινε κι έπαιρνε. Ούτε λίγο ούτε πολύ ένιωσα λες και μου κάνανε μεγάλη χάρη που καταδέχτηκαν να ασχοληθούν μαζί μου τα τζιμάνια της υποδοχής αλλά και η ευκολία και η αγένεια με την οποία με κάνανε πάσα ο ένας στον άλλο για στοιχειώδεις πληροφορίες-διαδικαστικά. Βέβαια, κρίνοντας από μερικές φάτσες πελατών που είδα, μπορώ να καταλάβω το γιατί...Όποιος έχει εμπειρία απο έκθεση-συνεργείο VW (ειδικά Καρέντα) καταλαβαίνει...Αν πηγαινες σε ηλεκτρολογο αυτοκινητων θα πληρωνες τουλαχιστον 30€ λιγοτερα.
-
Άσε. το ξέρω, έλα όμως που έμπλεξα απ το πρωί με τη δουλειά και δεν είχα το χρόνο και την πολυτέλεια να το ψάξω ιδιαίτερα. Δυστυχώς στην Αθήνα, μπορεί να υπάρχουν εκατοντάδες επαγγελματίες αλλά για να πας σε κάποιον Χ πρέπει να κάνεις και μια στοιχειώδη έρευνα, κι εγώ δυστυχώς επειδή έμεινα από μπαταρία (δεν πήγα προτού μείνω) δεν είχα αυτή την πολυτέλεια.
-
-
Και μένα μου φάνηκε τραβηγμένο, όταν μου το είπαν..
-
Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα Astra GTC και το 'ματάκι' της μπαταρίας εδώ και 1-1,5 μήνα είναι μαύρο (το ξέρω ότι μπορεί να με αφήσει αναπάντεχα στον τόπο). Από το κρυφό μενού αλλά και με το πολύμετρο είδα ότι έχει 12-12,1 volt τα οποία όταν βάζω μπροστά πέφτουν στα 10-9,8. Το θέμα είναι τώρα τι μπαταρία να βάλω. 55Α της Βosch μου πάει περίπου στα 80€, η δική του 55Α GM 90-100€ και η Mitsuba 60Α 65€, κλειστού τύπου όλες. Ποια λέτε να προτιμήσω μεταξύ Bosch και Mitsuba, τη δική του δεν την βάζω γιατί τη θεωρώ ακριβή.
-
Bosch όχι, γιατί είναι υπερτιμημένες και έχουν λιγότερα αμπέρ ψυχρής εκκίνησης απ΄ότι αναγράφεται.
Mitsuba θα πρότεινα. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Bosch όχι, γιατί είναι υπερτιμημένες και έχουν λιγότερα αμπέρ ψυχρής εκκίνησης απ΄ότι αναγράφεται.
Mitsuba θα πρότεινα.+1
(από που? ) -
Απόhttp://www.kontis.gr/%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91_1.htm. Πήρα τηλέφωνο και μου είπε δεν είχαν 55Α αλλά η 60Α που έχουν κοστίζει 65€ (Για Mitsuba κλειστού τύπου).
Μπαταρία αυτοκινήτου...