-
12,35V μετά από 6 ώρες ακινησίας είναι χαμηλά;
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Έπαιρνε ακόμα μπροστά η 147 όταν πήγες και την άλλαξες ή τα 8V ήταν ό,τι έμεινε μετά από τις τελευταίες μιζιές?Όχι με 8V, ούτε με 11 δεν παίρνει μπρος αυτοκίνητο. Κάτω από 12,2 Volt η μπαταρία θεωρείται αφόρτιστη, ενώ κάτω από 11,5V τελείως άδεια και ενδέχεται να μην μπορεί καν να ξαναφορτιστεί.
-
Άφησα το Golf της γυναίκας στην Ραφήνα για 4 μέρες με ανοιχτό το ραδιόφωνο ... και καπουτ μπαταρία, παρότι ήταν 1 έτους.
έβαλα με καλώδια και όταν πάρκαρα σπίτι πήγα να ξαναβάλω μπροστά και δεν έπερνε με τίποτα!!
Πάμε για καινούργια ή φορτίζει με κάπιο τρόπο. -
Δεν φορτίζει από το αμάξι. Δοκίμασε με εξωτερικό φορτιστή, μπορεί να γεμίσει.
-
Δηλαδή αν κάνεις 10-20 χλμ δεν θα φορτίσει από το δυναμό;
-
Αν έχει πέσει τόσο χαμηλά, όχι...
-
Παλιά είχε 2 ηλεκτρολόγους κοντά στο σπίτι μου, τώρα έκλεισαν. Πολύ παλιά, άφηνες τη μπαταρία (ή το αμάξι) το πρωί και την έπαιρνες το μεσημέρι φορτισμένη. Μετά η γραμμή ήταν για καινούρια μπαταρία αλλά τη φόρτιζαν αν επέμενες.
-
Να πω λοιπόν ότι πηγα το αυτοκίνητο για service μου έβγαλαν την άδεια μπαταρία την κράτησαν να την γεμίσουν, μου έβαλαν μια μεταχειρισμένη δική τους και θα πάω σε τρεις μέρες να μου ξαναβάλουν την δικιά μου.
Το μόνο πρόβλημα χθες το πρωί ο 'επεγγελματίας' της Express Service δεν έβαλε καλά το καλώδιο με αποτέλεσμα να μου λιώσει την ασφαλειοθήκη και την ασφάλεια του βελντιλατερ. 60 euro το κόστος αλλάγής της ασφαλειοθήκης
-
Oσο για τις κλειστου τυπου, εχουμε βαλει εδω και 3 χρονια μια τυπου τζελ (ελαχιστα πανω απο τις προδιαγραφες του αυτοκινητου), και δεν εχει παθει τιποτα απολυτως, ενω το οργανο ενδειξης φορτωματος μπαταριας ειναι μονιμα λιγο πανω απο τα 12 βολτ (οπως πρεπει).
Με τη παλια μπαταρια οποτε ειχε τις καλες του πηγαινε 14 και οποτε ειχε τις κακες του (λιγο πριν τα παιξει η μπαταρια) κατεβαινε και στα 10...
-
Ξαφνικά σήμερα το μεσημέρι τα'φτυσε η μπαταρία στο seicento της γυναίκας μου, να δοκιμάσω να την ξαναφορτίσω ή να πάω για καινούργια ;
Πόσο να κανει καμμία 40άρα ; -
Δοκίμασε δεν έχεις να χάσεις τπτ. Το είχες καιρό σε ακινησία? Η corolla του αδελφού μου έχει την ίδια μπαταρία από τότε που αγοράστηκε το 2002. Έχει 2 φορές αποφορτιστεί πλήρως λόγω παρατεταμένης ακινησίας και ακόμα δουλεύει μάλιστα έβγαλε χωρίς πρόβλημα και το χειμώνα
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Δοκίμασε δεν έχεις να χάσεις τπτ. Το είχες καιρό σε ακινησία? Η corolla του αδελφού μου έχει την ίδια μπαταρία από τότε που αγοράστηκε το 2002. Έχει 2 φορές αποφορτιστεί πλήρως λόγω παρατεταμένης ακινησίας και ακόμα δουλεύει μάλιστα έβγαλε χωρίς πρόβλημα και το χειμώναΟχι το seicento κινειται καθημερινά. Γυρνώντας από την δουλειά της σταμάτησε να πάρει ψωμί και μετά δεν έπαιρνε μπροστά
-
Εφόσον κινείται καθημερινά και ο δυναμός δεν έχει κάποιο πρόβλημα τότε θα πρέπει να αλλάξεις μπαταρία.
-
Κατάφερα και το έβαλα μπροστά (ήμουν τυχερός που πρόλαβε και ψιλοφόρτισε), πήγα και την μέτρησα και όσο δούλευε έδειχνε 13.8V και άνω αλλά μόλις το έσβησα έπεσε στα 5V, οπότε την άλλαξα με καινούργια 40άρα, κόστος 75 ευρουλάκια
-
Προηγουμενη Χ5 ,εμεινε απο μπαταρια μεσα στο πλοιο ,λιγο πριν αποβιβαστουμε στη Κω...Προσπαθησαμε νατο βαλομε μπροστα με καλωδια,αλλα δυστυχως δεν επαιρνε με τιποτα.Με το που συνδεαμε τα καλωδια αναβαν οι πλαφονιερες και η οθονη στο ταμπλο,αλλα η μιζα γυρνουσε ελαχιστα.Μειναμε 1 ωρα μεσα στο γκαραζ.Τελικα εγω καταφερα ναβγω,αλλα την Χ5 και αλλα 3 αυτοκινητα τα αφησα στο πλοιο.
Περιεργο μου φαινεται που δεν επαιρνε. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Προηγουμενη Χ5 ,εμεινε απο μπαταρια μεσα στο πλοιο ,λιγο πριν αποβιβαστουμε στη Κω...Προσπαθησαμε νατο βαλομε μπροστα με καλωδια,αλλα δυστυχως δεν επαιρνε με τιποτα.Με το που συνδεαμε τα καλωδια αναβαν οι πλαφονιερες και η οθονη στο ταμπλο,αλλα η μιζα γυρνουσε ελαχιστα.Μειναμε 1 ωρα μεσα στο γκαραζ.Τελικα εγω καταφερα ναβγω,αλλα την Χ5 και αλλα 3 αυτοκινητα τα αφησα στο πλοιο.
Περιεργο μου φαινεται που δεν επαιρνε.Tα καλωδια ηταν τυπου 'Αλεξ πακ';Το πιο συνηθισμενο σε τετοια καταστηματα ειναι τα καλωδια και οι δαγκανες να ειναι τοσο χαμηλης ποιοτητας που να μην αφηνουν το ρευμα να περναει απο μεσα τους σωστα.
-
+1
Τα καλώδια είναι λεπτά και δεν περνάει από μέσα το ρεύμα που χρειάζεται. Με τέτοια φτηνοκαλώδια αφήνω το αμάξι που δουλεύει να φορτίσει τη μπαταρία μερικά λεπτά και μετά προσπαθώ. Το ρεύμα από τα καλώδια μαζί με το λίγο ρεύμα που δίνει η ελάχιστα φορτισμένη μπαταρία συνήθως αρκεί για να γυρίσει η μίζα. -
Στα καινούργια αυτοκίνητα, όταν η τάση πέσει κάτω από τα 11.5volt η ECU κόβει το ρεύμα και δεν γυρίζει η μίζα, δεν είναι σαν τα πιο παληά που με χαμηλή τάση χαζογυρνούσε η μίζα και ίσως κάποια στιγμή έπαιρνε εμπρός ο κινητήρας.
-
Είχα τύχει σε ίδια περίπτωση με bmw Χ(μάλλον 5)που χρειάστηκε να συνδεθεί για λίγα λεπτά με αυτοκίνητο που λειτουργούσε και φορητό φορτιστή προκειμένου να πάρει επιτέλους μπρος.
-
Έτσι ακριβώς την πάτησα εγώ με τη μπαταρία του Astra. Κάποια στιγμή σταμάτησε να δουλεύει ΤΕΛΕΙΩΣ. Λες και την είχα αποσυνδέσει! Ούτε προειδοποίηση, ούτε τίποτα. Κακό αυτό, γιατί αν δεν υπάρχει κάποιος να σου δώσει ρεύμα με καλώδια ή να σπρώξει, αναγκαστικά χρειάζεσαι στα καλά καθούμενα γερανό.
Μπαταρία αυτοκινήτου...