-
Χθες κάνοντας μια διαδρομή 25 περίπου χιλιομέτρων και κοιτάζοντας την μπροστά μπαταρία μετά από μερικές ώρες στάθμευσης,είδα το να έχει λευκό χρώμα(need recharge)
Σύνδεσα τον φορτιστή για αρκετή ώρα και δεν έλεγε να πρασινίσει.
Μόλις έκανα μια βόλτα γύρω από το σπίτι όμως πρασίνισε.Μήπως έφταιγε το έδαφος με κλίση που παρκάρω,και απλά ήθελε λίγο.. κούνημα η μπαταρία για να δείξει το σωστό χρώμα;
-
ερωτηση οταν δουλευουν πχ τα φωτα , το ηχοσυστημα κτλ ο κινητηρας καταναλωνει
πιο πολυ καυσιμο? -
Ο χρήστης jimhs έγραψε:
ερωτηση οταν δουλευουν πχ τα φωτα , το ηχοσυστημα κτλ ο κινητηρας καταναλωνει
πιο πολυ καυσιμο?Ναι αλλά όχι σημαντικά. Αυτό που είναι περισσότερο αισθητό και φαίνεται και στο ρελαντί μόλις τα ενεργοποιήσεις, είναι οι αντιστάσεις ξεθαμπώματος του πίσω παρμπρίζ και των καθρεπτών.
-
γιατι συμβαινει αυτο?
αφου το δυναμο γυρναει συνεχεια,ετσι δεν ειναι? -
Eπειδή γυρνάει το δυναμό, δεν σημαίνει ότι φορτώνει συνέχεια την μπαταρία, αν η μπαταρία είναι γεμάτη, ο αυτόματος του δυναμό σταματάει την φόρτιση, οπότε ο κινητήρας έχει να αντιμετωπίση μικρότερο φορτίο, όταν εσύ ανοίξεις μια κατανάλωση, πχ ηχοσύστημα, ανοίγει ο αυτόματος για να ισοσταθμίσει την απώλεια στην μπαταρία που προκαλείται από την κατανάλωση, αυτό όμως είναι επιπλέον φορτίο στον κινητήρα ο οποίος χρειάζεται περισσότερο καύσιμο για να παράγει περισσότερο έργο.
-
Το ηρωικό Accent είχε μείνει πρακτικά ακίνητο εδώ και 4 περίπου μήνες. Προχτές προσπάθησα να το βάλω μπροστά, αλλά τίποτα - οι ηλεκτρικές κλειδαριές που δεν λειτούργησαν και το νεκρό ρολόι στο ταμπλό ήταν κακά σημάδια έτσι κι αλλιώς. Έβαλα μπροστά με καλώδια και το πήγα μια καλή βόλτα. Η μπαταρία συμπεριφέρεται κανονικά, το αμάξι 'παίρνει' αμέσως αλλά το 'ματάκι' της παραμένει κόκκινο. Θέλει αλλαγή; Υπόψη το αμάξι σκοπεύω να το πουλήσω άμεσα, οπότε ...
Η τάση της μπαταρίας είναι 12,2 V με το αμάξι σβηστό και 14,4 με τη μηχανή αναμμένη.
Η μπαταρία είναι μια Carrefour κλειστού τύπου των 55 Ah, που την έχει πάνω από το Σεπτέμβριο του 2005. Αρχικά το Accent είχε μια ανοικτού τύπου των 45 Ah, που μου κράτησε 5 χρόνια.
-
Κάτω από 12,5-7volt σημαίνει πως η μπαταρία,ακόμα και αν βάζει σε λειτουργία το μοτέρ,είναι προς το τέλος της ζωής της.
-
Εγώ ο βλάκας πριν 2-3 εβδομάδες που πήγα για μπάνιο, στο τούνελ της Κατερίνης που άναψα τα φώτα τα ξέχασα ανοιχτά για 5-6 ώρες. Γυρνώντας από τη θάλασσα, το αμάξι δεν έκανε τίποτα όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό. Ευτυχώς που ήταν ένα παλικάρι που έφευγε εκείνη την ώρα και είχε καλώδια.
Μου είπαν πως η μπαταρία θα με βγάλει άνετα το καλοκαίρι, αλλά μετά θα χρειαστεί αλλαγή. Η μπαταρία είναι Bosch και την είχα βάλει το 2006. Ισχύουν αυτά που μου είπαν η θα με αφήσει στα κρύα του λουτρού καμιά μέρα τώρα καλοκαιριάτικα??
-
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
Εγώ ο βλάκας πριν 2-3 εβδομάδες που πήγα για μπάνιο, στο τούνελ της Κατερίνης που άναψα τα φώτα τα ξέχασα ανοιχτά για 5-6 ώρες. Γυρνώντας από τη θάλασσα, το αμάξι δεν έκανε τίποτα όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό. Ευτυχώς που ήταν ένα παλικάρι που έφευγε εκείνη την ώρα και είχε καλώδια.Μου είπαν πως η μπαταρία θα με βγάλει άνετα το καλοκαίρι, αλλά μετά θα χρειαστεί αλλαγή. Η μπαταρία είναι Bosch και την είχα βάλει το 2006. Ισχύουν αυτά που μου είπαν η θα με αφήσει στα κρύα του λουτρού καμιά μέρα τώρα καλοκαιριάτικα??
Το 2003 εβαλα εγω μια σαν την δικια σου(super silver? ) και εχει αδειασει 3 (τουλαχιστον)φορες.Την πρωτη φορα την αφησα 5 ωρες και μετα ειχε αρκετη δυναμη να αναψει την μηχανη και να φορτισει απο μονη της.Τις αλλες φορες επειδη βιαζομουν εβαλα καλωδια.Την εχω τωρα βαλει σε αλλο αμαξι που κινείται λιγες φορες την εβδομαδα και δεν εχω αντιμετωπίσει προβλημα ακομα και τον χειμωνα με παγο.
-
Εμένα με το που μ' έβαλε εμπρός με τα καλώδια, το άφησα περίπου 1 τέταρτο στο ρελαντί και μετά ξεκίνησα για Κοζάνη (1 ώρα διαδρομή). Τώρα θα φύγω το σαβ/κο και λέω μην έχω τίποτα ευτράπελα (που δεν νομίζω)..
-
Αν μετά από μερικές διαδρομές, δε παρατηρήσεις η μίζα να έχει τη παραμικρή δυσκολία σε σχέση με παλιότερα και κάνεις σχετικά μεγάλες διαδρομές (άνω της ώρας) έτσι ώστε να προλάβει να φορτιστεί..
Τότε πιθανότατα δε θα έχεις κανένα πρόβλημα… η μπαταρία σου θα αντέξει κοντά στα προκαθορισμένα 4~5 χρόνια ζώνης της ειδικά αφού είναι κλειστού τύπου και δεν αντιμετωπίζει τοσο έντονα προβλήματα στεγνώματος των πλακών, “βρασμού” και θειίκωσης των πλακών που καταστρέφουν τις μπαταρίες ανοιχτού τύπου όταν δέχονται έντονη αποφόρτιση. -
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
Μου είπαν πως η μπαταρία θα με βγάλει άνετα το καλοκαίρι, αλλά μετά θα χρειαστεί αλλαγή. Η μπαταρία είναι Bosch και την είχα βάλει το 2006. Ισχύουν αυτά που μου είπαν η θα με αφήσει στα κρύα του λουτρού καμιά μέρα τώρα καλοκαιριάτικα??Αν αντέξει μια χαρά το καλοκαίρι γιατί να χαλάσει το χειμώνα;
-
To χειμώνα η μπαταρία τραβάει μεγαλύτερο ζόρι για να εκκινήσει το μοτέρ.Είναι συνηθισμένο πολλά αυτοκίνητα να μένουν από μπαταρία στα πρώτα κρύα πρωινά του χειμώνα.
-
Το πρωί πήγα να βάλω μπροστα και το αμάξι πήρε μεν άλλα έκανε ένα βήξιμο κάπως περίεργο πριν πάρει.
Το μεσημέρι πήγα να το βάλω μπροστα άλλα ματαιος κόπος. Προσπαθούσε μεν αλλά τίποτα. Το έβαλα μπροστα με καλώδια και το άφησα να δουλεψει λίγο έσβησα 2-3 φορες και πήρε με την πρώτη αλλά με το ίδιο περίεργο βήξιμο.
Σε λίγο θα ξαναπάω στη δουλειά και φοβαμαι...
Η μπαταρια ειναι μαμά 3,5 χρονων και όχι, δεν είχα ξεχάσει τίποτα αναμένο μέσα στο αμάξι.
Πάω για μπαταρία;υγ το λαμπάκι που υπάρχει πάνω στη μπαταρία είναι καταπράσινο.
-
Αφού έχουν περάσει 3,5 χρονιά τότε ναι πιθανότατα πας για μπαταρία... θα μπορούσε κάποιος να υποπτευθεί και κάποιο πρόβλημα στη μίζα αλλά από τη στιγμή που με τα καλώδια πηρέ κανονικά, για μπαταρία το κόβω.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Το πρωί πήγα να βάλω μπροστα και το αμάξι πήρε μεν άλλα έκανε ένα βήξιμο κάπως περίεργο πριν πάρει.
Το μεσημέρι πήγα να το βάλω μπροστα άλλα ματαιος κόπος. Προσπαθούσε μεν αλλά τίποτα. Το έβαλα μπροστα με καλώδια και το άφησα να δουλεψει λίγο έσβησα 2-3 φορες και πήρε με την πρώτη αλλά με το ίδιο περίεργο βήξιμο.
Σε λίγο θα ξαναπάω στη δουλειά και φοβαμαι...
Η μπαταρια ειναι μαμά 3,5 χρονων και όχι, δεν είχα ξεχάσει τίποτα αναμένο μέσα στο αμάξι.
Πάω για μπαταρία;υγ το λαμπάκι που υπάρχει πάνω στη μπαταρία είναι καταπράσινο.
To oτι αφησες λιγο να φορτισει μετα εσβησες και ξανα αναψες αμεσως ηταν λαθος.Εφαγες και το λιγο ζουμι που ειχε προλαβει να μαζεψει.Πρεπει να δουλεψει αρκετη ωρα ο κινητηρας ,χωρις να δουλευουν πολλα ενεργοβορα εξαρτηματα,για να φορτισει η μπαταρια.
Εγω νομιζω οτι η μπαταρια σου εχει αρχισει να τα φτυνει και θελει αμεση αλλαγη.Αυτη ηταν η πρωτη προειδοποίηση που σου εκανε.ΜΕχρι να την αλλαξεις να εχεις τα καλωδια μαζι σου γιατι θα στο ξανακανει την χειροτερη στιγμη.
-
Αυτό που φοβόμουν έγινε. Το απόγευμα ετοιμάστηκα για δουλεια αλλά το αμάξι δεν έπαιρνε μπροστα. Η μίζα γυριζε αλλά δεν επαιρνε μπροστα. Ξαναέβαλα μπροστα με καλώδια αλλά πάλι μετα απο 20 λεπτά που ξαναεσβησα τον κινητηρα πάλι δεν επαιρνε μπροστα.
Την έβγαλα απο το αμάξι και την έβαλα σε ένα φορτιστη για μπαταρίες για 4 ώρες περίπου αλλα το μόνο που κατάφερα ήταν να την υπερθερμάνω εξωτερικα χωρίς να την κάνω να βάλει μπροστα το αμάξι.
Αρα τη Δευτέρα πάω για μπαταρία!!! -
υγ το λαμπάκι που υπάρχει πάνω στη μπαταρία είναι καταπράσινο.
Πράγματι, έχω πετύχει και εγώ μπαταρία που το 'ματάκι' της λέει ψέμματα. Δείχνει πράσινο, εφησυχάζεις, αλλά σε αφήνει χωρίς τρίτη προειδοποίηση.
-
Αυτό που φοβόμουν έγινε. Το απόγευμα ετοιμάστηκα για δουλεια αλλά το αμάξι δεν έπαιρνε μπροστα. Η μίζα γυριζε αλλά δεν επαιρνε μπροστα.Γυριζε ξεψυχισμένα εννοεις;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτό που φοβόμουν έγινε. Το απόγευμα ετοιμάστηκα για δουλεια αλλά το αμάξι δεν έπαιρνε μπροστα. Η μίζα γυριζε αλλά δεν επαιρνε μπροστα.
Γυριζε ξεψυχισμένα εννοεις;
Ναι κάτι τέτοιο.
Τεσπα, έβαλα μία άλλη μπαταρία ενός γνωστού μου μέχρι αύριο μεθαύριο που θα ανοιξουν τα μαγαζια και πρόβλημα δεν υπάρχει. Παιρνει μπροστα όπως πρώτα.
Μπαταρία αυτοκινήτου...