-
Υπάρχουν ακόμη μπαταρίες ανοιχτού τύπου, αλλά είναι πολύ μικρή μειοψηφία. Έβαλα πέρισυ μία τέτοια σε ένα δεύτερο δικό μου.
-
Νομίζω ότι οι περισσότερες κλειστού τύπου δεν είναι και τελείως κλειστού, έχουν καπάκια που ανοίγουν πιο δύσκολα. Σαν τελείως κλειστού θεωρώ αυτές που δεν έχουν καπάκια και μπορεί να τοποθετηθούν ανάποδα....
-
Οι κλειστού τύπου έχουν και αυτές καπάκια και υγρά. Η διαφορά είναι οτι είναι ερμητικά κλεισμένες, δηλαδή δέν έχουν εξαερισμό.
Οι παλιές ανοιχτού τύπου είχαν είτε κάτι μικρές τρύπες πάνω στα καπάκια, ή μία μεγαλύτερη τρύπα στο πλάι με σωληνάκι ωστε σε περίπτωση υπερφόρτισης να φεύγουν απο κει τα αέρια και να μή σκάσει.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σαν τελείως κλειστού θεωρώ αυτές που δεν έχουν καπάκια και μπορεί να τοποθετηθούν ανάποδα....Μήπως εννοείς τύπου gel, agm κλπ;
Για ανάποδη τοποθέτηση δεν ξέρω αν μπορούν (που να εξυπηρετεί όμως..; ) αλλά πλαγιαστά γίνεται. -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Στο σέρβις μου δώσαν ένα χαρτάκι για την μπαταρία μου που λέει τα εξής:To πρώτο νούμερο είναι τα Cold Cranking Amperes που μέτρησαν, σύγκρινε το με την ονομαστική τιμή που αναφέρει ο κατασκευαστής (αν τη δημοσιεύει) για να δεις αν έχει αλλάξει η εσωτερική της αντίσταση.
για το συνεργείο, που έκατσαν και τη μέτρησαν.Εντάξει, ίσως ακούγομαι υποχόνδριος, θα έχω όμως κάποιο πρόβλημα ή όχι ;
Κανένα πρόβλημα, σου έβαλαν μεγαλύτερη μπαταρία. Μόνο αρνητικό, το μεγαλύτερο βάρος της.
Με την αντοχή της μίζας ίσως ? Μάλλον όχι, γιατί για να περάσουν πολλά αμπέρ από την μπαταρία ( αφού μπορεί να τα αποδώση ) πρέπει να δεί φορτίο μεγαλύτερο
Το δεύτερο είναι σωστό (το όχι). Η μπαταρία είναι πηγή. Το ρεύμα καθορίζεται από την αντίσταση του κυκλώματος (φορτίο+εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας). Επειδή βάζουμε μεγαλύτερη μπαταρία, αυτό δεν σημαίνει ότι 'επιβάλλει' περισσότερα Α στο κύκλωμα αλλά ότι μπορεί να τα 'σηκώσει'.
Αυτό που έγραψες για τις διαστάσεις, αφού η νέα είναι μεγαλύτερη.(η συνέχεια μετά τον αγώνα)
-
Η μεγαλύτερη μπαταρία μπορεί (υπό προϋποθέσεις) να δώσει λιγότερα αμπέρ.
Επειδή 'ζορίζεται' λιγότερο, η τάση της πέφτει λιγότερο και τα αμπέρ είναι λιγότερα. -
Zorz, η αναφορά μου στην αντοχή της μίζας έγινε με την ευκαιρία για να πω ότι πολλά παιδιά έχουν ένα αμαξάκι 1200cc 75 ΗΡ και του βάζουν 1600 με ότι μπορείς να φανταστείς, μέχρι τερταπετάλουδο και συμπίεση 13:1 αφήνοντας τη ίδια μίζα βάζοντας μπαταρία με διπλάσια δυνατότητα cold cranking σε αμπέρ.
Αν σεις προσεκτικά το κείμενο εκεί στόχευμα αλλά μάλλον δεν τα κατάφερα.
Οι διαστάσεις που δίνονται είναι αναφορά σε αυτήν που του προτείνουν και όχι σε αυτή που έβαλε.Όσοι ασχολούμαστε λίγο με το ρεύμα ( δεν είμαι ηλεκτρολόγος ) γνωρίζουμε ότι τα αμπέρ αναλογούν στο ζητούμενο φορτίο και όχι στην ικανότητα απόδοσης της πηγής σε αμπέρ. Αυτά για την τάξη στην αναφορά μου και δεν προσπαθώ να δικαιολογηθώ, πολλές φορές κάνω λάθος αφού στη διάρκεια της δουλειάς με το κεφάλι αλλού προσπαθώ να γράψω και 2 λόγια για ένα θέμα.
-
Παλιά πίστευαν κάποιοι (και ίσως μερικοί, ακόμα) πως βάζοντας μεγαλύτερη μπαταρία, υπάρχει κίνδυνος να λειώσουν τα καλώδια.
-
δεν θα έχουν ακούσει για ασφάλειες μάλλον
-
Στα μεγάλα ρεύματα ( από μπαταρία σε μίζα και από altenator σε μπαταρία ) δεν υπάρχουν ασφάλειες.
-
Αν βάλεις την μπαταρία ανάποδα (σε μερικά αμάξια) βλέπεις ότι έχουν.
-
-
Επειδη δεν μπορω να διαβαζω 40 σελιδες,καποιοι φορητοι φορτιστες μπαταριας αυτοκινητων που πουλαει το lidl, αξιζουν την αγορα ή θα ειναι αχρηστος οταν θα παω να τον χρησιμοποιησω;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Επειδη δεν μπορω να διαβαζω 40 σελιδες,καποιοι φορητοι φορτιστες μπαταριας αυτοκινητων που πουλαει το lidl, αξιζουν την αγορα ή θα ειναι αχρηστος οταν θα παω να τον χρησιμοποιησω;ένα κινέζικο που είχα πάρει χάλασε πολύ σύντομα, για τους ακριβότερους Bosch δεν γνωρίζω.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Επειδη δεν μπορω να διαβαζω 40 σελιδες,καποιοι φορητοι φορτιστες μπαταριας αυτοκινητων που πουλαει το lidl, αξιζουν την αγορα ή θα ειναι αχρηστος οταν θα παω να τον χρησιμοποιησω;Αν μιλάμε για το ίδιο (ένα που έχει συμπιεστή για τα λάστιχα και φακό), το χρησιμοποίησα λίγο πριν πεθάνει η μπαταρία και δούλεψε μια χαρά. Επίσης, έχει βοηθήσει σε 2-3 ακόμα περιπτώσεις πεσμένων μπαταριών. Γενικά, όποτε το χρειάστηκα δούλεψε.
Νομίζω κάποιο παιδί από Pays-Bas έχει πάντα ένα τέτοιο στο πορτ-μπαγκάζ του (και πιθανώς το έχει αποσβέσει πλήρως)edit: μάλλον για διαφορετικό μηχάνημα μιλάμε
-
Αυτοι οι φορτιστες δουλευουν και χωρις παροχη ρευματος (σαν μπαταρια επαναφορτιζομενη δηλαδη) ή πρεπει να εχεις πριζα;φανταζομαι το πρωτο.
-
Eγώ αυτό χαλβαδιάζω αλλά θα δείχνει σωστά ή κουκουρουκου? http://www.lidl.gr/gr/home.nsf/pages/c. ... oompresser
-
Είχα πάρει πριν από χρόνια ένα τέτοιο τρομπάκι..... έκανε εντυπωσιακή φασαρία και φούσκωνε το λάστιχο..... κάποτε. Πολύ αργό μου είχε φανεί, η ποδοκίνητη τρόμπα που πάντα έχω στο αυτοκίνητο είναι πολύ πιο αποτελεσματική! Μπορεί να ήταν ελαττωματικό δεν ξέρω αλλά αν δεν έχει αλλάξει η τεχνολογία (η όψη πάντως ίδια μου φαίνεται) δεν το συνιστώ.
Εννοείται ότι δεν θα εμπιστευτείς το μετρητή αλλά αυτό που θεωρώ ότι έχει μεγαλύτερη σημασία από την ακριβή τιμή της μέτρησης είναι η επαναληψιμότητα. Αυτό σε νοιάζει, να ξέρεις αν έχεις παραπάνω ή παρακάτω από όσο είχες βάλει κλπ και όχι αν έχεις ακριβώς 32. -
To τρομπακι υπαρχει ακομα σε μεγαλες ποσοτητες,ο φορτιστης μπαταριας αφαντος,αρα κρινετε πιο αξιζει να αγορασετε
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Επειδη δεν μπορω να διαβαζω 40 σελιδες,καποιοι φορητοι φορτιστες μπαταριας αυτοκινητων που πουλαει το lidl, αξιζουν την αγορα ή θα ειναι αχρηστος οταν θα παω να τον χρησιμοποιησω;
Αν μιλάμε για το ίδιο (ένα που έχει συμπιεστή για τα λάστιχα και φακό), το χρησιμοποίησα λίγο πριν πεθάνει η μπαταρία και δούλεψε μια χαρά. Επίσης, έχει βοηθήσει σε 2-3 ακόμα περιπτώσεις πεσμένων μπαταριών. Γενικά, όποτε το χρειάστηκα δούλεψε.
Νομίζω κάποιο παιδί από Pays-Bas έχει πάντα ένα τέτοιο στο πορτ-μπαγκάζ του (και πιθανώς το έχει αποσβέσει πλήρως)edit: μάλλον για διαφορετικό μηχάνημα μιλάμε
μιλάμε για διαφορετικό πράγμα, και όχι δεν έχω εκκινητή στο τελάρο του σπορτ μπίλυ
(είμαι κατάπτιστος το ξέρω )
Μπαταρία αυτοκινήτου...