-
έχω μια μπαταρία bosch silver, κλειστού τύπου, 55 Ah, 420 A . Είχα το αμάξι ακίνητο με τον συναγερμό ενεργοποιημένο για 1 μήνα. Στο μήνα το έβαλα 1 φορά μπρος, όμως φάνηκε πως δεν ήταν αρκετό για να μην ξεφορτιστεί. Τα volt της έπεσαν στο 11,6. Θα γίνει κάτι αν τη φορτίσω?
Είναι 2 ετών.
-
11,6 σβηστό;
-
Μάλλον θα είναι εντάξει. Πάντως τέτοια γυμνάσια δεν θέλουν οι μπαταρίες και δεν επανέρχονται πλήρως. Υπάρχουν ειδικές μπαταρίες (πχ RV) που είναι ολόιδιες εξωτερικά αλλά μπορούν να ξεφορτίζουν εντελώς χωρίς να χαλάνε - τις βάζουν σε τροχόσπιτα, σε αμάξια δεν δουλεύουν καλά.
-
11.6 πάντως είναι πολύ χαμηλά, σχεδόν μηδενική φόρτιση. Αν βάλουμε και στην συνάρτηση ότι είναι κλειστού τύπου, μπορεί και να την άκουσε ολοκληρωτικά. Κάτι τραβάει αρκετό ρεύμα πάντως.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
11,6 σβηστό;Ψιλοξεφτιλίστηκε αλλά θα αντέξει.
-
Φόρτωσε την, θα επανέλθει, στις μπαταρίες μολύβδου μειώνεται κατά το 50% της ζωής τους μόνο αν ξεφορτιστούν τελείως, στο 11.6 είναι εντάξει αν την ξαναφορτώσεις. Υπάρχουν αυτοκίνητα, πχ Ρενώ Λαγκούνα, Μεγκάν, Κλιό, που αν η τάση πέσει κάτω από τα 11.7 η ECU δεν δίνει εντολή στην μίζα για να πάρει εμπρός το αυτοκίνητο, δεν σημαίνει όμως ότι αν την φορτώσεις δεν θα κρατήσει και άλλο.
-
οκ. θα δοκιμασω να τη φορτίσω, μπας και γίνει κάτι.
-
Έχεις φορτιστή;
-
Έχει κάποιος να προτείνει οικιακό φορτιστή αυτοκινήτου; Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω; Έχω 3 μπαταρίες από αυτοκίνητα που δεν χρησιμοποιούνται πολύ και θέλω να τις κρατώ σε καλή κατάσταση.
-
Μπορείς να τις φορτίζεις συνέχεια με 1Α χωρίς να πάθουν τίποτε (υπερθέρμανση ή υπερφόρτωση). Μη τις αφήνεις να ξεφορτίσουν πολύ, οι χημικές αντιδράσεις στις πλάκες της μπαταρίες όταν αδειάσουν εντελώς, δεν είναι αντιστρέψιμες με τη φόρτιση. Κάθε μήνα τουλάχιστο φόρτιση.
Όταν είναι αφόρτιστες οι μπαταρίες, ΜΗ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΣ. Το υλικό από τις πλάκες φεύγει εύκολα, όταν φορτίσουν αντέχουν πολύ περισσότερα τραντάγματα.
-
Από φορτιστή να πάρω κάτι με 30-40 ευρώ ή κάτι με 60, 70, 80. Ποιοτικά έχουν διαφορές; Μερικοί αναφέρουν πάνω μέχρι πόσα Ah μπαταρία μπορούν να φορτίσουν, προστασία από υπερφόρτιση και ρυθμό φόρτισης (λογικά εξαρτώμενο με την ένταση του ρεύματος). Κάποιο link ίσως αν έχει κάποιος για πληροφορίες περί φορτιστών;
-
Ο χρήστης etsii έγραψε:
Από φορτιστή να πάρω κάτι με 30-40 ευρώ ή κάτι με 60, 70, 80. Ποιοτικά έχουν διαφορές; Μερικοί αναφέρουν πάνω μέχρι πόσα Ah μπαταρία μπορούν να φορτίσουν, προστασία από υπερφόρτιση και ρυθμό φόρτισης (λογικά εξαρτώμενο με την ένταση του ρεύματος). Κάποιο link ίσως αν έχει κάποιος για πληροφορίες περί φορτιστών;Ο ρυθμός φόρτισης εξαρτάται απ την τάση που 'βλεπει ο φορτιστης
-
Tην παλιά ενός Megane II που έχουμε στην οικογένεια και αλλάχτηκε για προληπτικούς λόγους πριν από κανένα 6μηνο την έχω βάλει ως εξωτερική μπαταρία στο UPS του desktop μου. Είναι ανοιχτού τύπου, συνδεδεμένη δείχνει 13.6-13.7 volt και λειτουργεί μια χαρά χωρίς να ζεσταίνεται ούε αυτή ούτε το UPS.
Σήμερα τσέκαρα τη στάθμη του υγρού στα στοιχεία της - στα 2 από τα 6 είχαν μόλις αρχίσει να φαίνονται οι πλάκες. Τους πρόσθεσα λίγο απιονισμένο νερό με μια σύριγγα που έχω για τέτοιες δουλειές ώστε να καλυφθούν τελείως οι πλάκες συν λίγο ακόμα για 'συντήρηση' (κάπου 20-30ml στο κάθε στοιχείο). Για να δούμε πόσο θα αντέξει....
-
Το ίδιο έχω κάνει στο δικό μου UPS.
Τα βολτ μας είναι ίδια, τόσο είχε και η κλειστού τύπου που είχε εσωτερικά το UPS.Θέλει ΠΟΛΥ χοντρά καλώδια από τη μπαταρία στο UPS, πιο χοντρά απ' ότι είχε μέσα στο κουτί γιατί περνάει πολύ ρεύμα και ζεσταίνονται. Και η δική μου μπαταρία θέλει συμπλήρωμα νερού (στο αμάξι δεν ήθελε).
-
Εχω και γω σκέψεις να βάλω, αν όχι μια μπαταρία αυτοκινήτου,αλλά μια δεύτερη ίδια στο UPS.Δεν ζορίζεται όμως με το επιπλέον φορτίο ο φορτιστής;
-
Σήμερα αγόρασα μπαταρία και άλλαξα την παλιά του 206 [η οποία κράτησε λίγο πάνω από 3.5 χρόνια] μια και τα σημάδια ότι ήταν στα τελευταία της ήταν εμφανή από τον τρόπο που έπαιρνε μπροστά το αμάξι (μάλιστα τα βόλτ έπεφταν πλέον κάτω από τα 8 κατά το μιζάρισμα).
Η μαμίσια ήταν μια VARTA L1 300/480 EN. Η καινούργια είναι μια BOSCH S5 με ελαφρώς καλύτερα χαρακτηριστικά (52Αh, 520 Cold Cranking Amps, λίγο χαμηλότερη από τη VARTA σε ύψος, με βάρος 12.4 αντί 13.5 κιλά).
Η τιμή με ΦΠΑ που βρήκα στο internet σε κάποιο Ελληνικό site ήταν 90Ε, και στα μαγαζιά που πήρα τηλέφωνο τη βρήκα 80 και 70 Ευρώ. Την τσίμπησα και την άλλαξα στο γκαράζ. Παρεμπιπτόντως, το κόστος αλλαγής με μια ίδια με τη μαμίσια από την επίσημη αντιπροσωπεία ήταν 115 Ευρώ (64% περισσότερο).
-
H μπαταρία του αυτοκινήτου ενός φίλου μου, μετά από ακινησία ενός μήνα καθώς ο ίδιος έλειπε σε διακοπές, άδειασε.
Την πήγε σε ηλεκτρολόγο και την φόρτισε αλλά την επόμενη μέρα η μπαταρία βγήκε πάλι off. Αγοράζει καινούρια μπαταρία την πιο καλή που βρήκε (120 ευρώ) και μετά από 3 μέρες πάλι έχει πέσει η μπαταρία στο αμάξι.
Προφανώς παίζει κάποιο βραχυκύκλωμα. Σκέφτεται να το πάει σε ηλεκτρολόγο αντί για αντιπροσωπεία γιατί εκεί θα του τα φάνε χοντρά. Τι είναι πιο ύποπτο για μια τέτοια κατάσταση;
Το αυτοκίνητο φέρει φώτα xenon, συναγερμό, ηχοσύστημα με woofer. -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
H μπαταρία του αυτοκινήτου ενός φίλου μου, μετά από ακινησία ενός μήνα καθώς ο ίδιος έλειπε σε διακοπές, άδειασε.
Την πήγε σε ηλεκτρολόγο και την φόρτισε αλλά την επόμενη μέρα η μπαταρία βγήκε πάλι off. Αγοράζει καινούρια μπαταρία την πιο καλή που βρήκε (120 ευρώ) και μετά από 3 μέρες πάλι έχει πέσει η μπαταρία στο αμάξι.
Προφανώς παίζει κάποιο βραχυκύκλωμα. Σκέφτεται να το πάει σε ηλεκτρολόγο αντί για αντιπροσωπεία γιατί εκεί θα του τα φάνε χοντρά. Τι είναι πιο ύποπτο για μια τέτοια κατάσταση;
Το αυτοκίνητο φέρει φώτα xenon, συναγερμό, ηχοσύστημα με woofer.Συναγερμος #1 υποπτος,μηπως εχει και ενισχυτη ηχου που τραβαει ρευμα συνεχεια;
-
Χμ τώρα μου είπε ότι αφού έβαλε την δεύτερη μπαταρία δεν ενεργοποίησε συναγερμό για να δει αν φταίει αυτός. Αλλά και πάλι η μπαταρία έπεσε σε 3 μέρες. Ναι ο ενισχυτής του ηχοσυστήματος που παίρνει μόνιμα ρεύμα μπορεί να είναι. Ο ηλεκτρολόγος με απομακρυσμένη διάγνωση εκ τηλεφώνου έκανε λόγο για πιθανώς χαλασμένο δυναμό που δεν φορτίζει ξανά την μπαταρία.
-
Aς μετρήσει με ένα πολύμετρο τι τάση έχει η μπαταρία όταν δουλεύει η μηχανή.
Αν η τάση είναι σωστή,τότε να μετρήσει με αμπερόμετρο πόσα μιλια/αμπέρ έχει διαρροή,με όλα σβηστά(και τη μηχανή φυσικά)
Μπαταρία αυτοκινήτου...