-
Αν επίσης εσένα μέσα σε 6 μήνες έχασε υγεία 20% είναι σίγουρο ότι δε θα έχει μακροζωία. Εκτός αν εξαρχής τη φτιάξανε με χαμηλή υγεία και για αυτό λένε ότι η μπαταρία είναι και θέμα τυχης.
Τουλάχιστο πήγαινε ζήτησε δύο χρόνια εγγύηση, γιατί φοβάμαι ότι στους 13 μήνες θα πέσει πολύ και να αναγκαστείς να αλλάξεις με το ρυθμό που πέφτει, αν δεν φτιάχτηκε έτσι εξαρχής. Μου φαίνεται περίεργο όμως να έχουν δικαίωμα να βγαίνει από το εργοστάσιο και να έχει 80% υγεια
H συγκεκριμενη μαρκα καταρχας εχει ηδη 2 χρονια εγγυηση. Πιστευω οτι δεν ισχυει αυτο που λες για την μακροζωια. Δηλαδη μπορει να ειναι 84%, αλλα να τα διατηρησει περισσοτερο καιρο απο μια κινεζικη που πηρες με 100%. Δηλαδη η κινεζικη να τα χασει γρηγορα λογο χαμηλοτερης ποιοτητας. Θα κανω λιγη χρηση μιας και κανω μεγαλες διαδρομες και θα την ξαναμετρησω οπως ειπε ο Ηνιοχος. Αν δω κατι διαφορετικο θα γραψω. Εχω πατησει 10 μιζιες απο χθες που την εβαλα, η μιζα γυρισει εξαιρετικα ζωηρα.
-
@cson
Θα σου έλεγα να μην ανησυχείς ή μάλλον είναι νωρίς να ανησυχείς για την μπαταρία.
Κατά πάσα πιθανότητα το 'πρόβλημα' πηγάζει από τον φορτιστή (της γνωστής αλυσίδας) που χρησιμοποίησες για την φόρτιση.
Ο συγκεκριμένος φορτιστής ακολουθεί ένα τρόπο φόρτισης που δεν εξασφαλίζει ότι η μπαταρία θα φορτισθεί 100%. Όπως πολύ σωστά ανέφερες σε προηγούμενο σου post σε κάποια φάση φόρτιζε με σταθερά 0,8 Ampere. Σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα φόρτισης στην εν λόγω φάση το ρεύμα δεν πρέπει να είναι σταθερό, αλλά να ξεκινά από μία τιμή και σταδιακά να μειώνεται μέχρις ότου ο (έξυπνος) φορτιστής να 'καταλάβει' ότι η μπαταρία είναι γεμάτη. Π.χ για την HankooK που χρησιμοποιώ (με 680 CCA(EN)) η τιμή αυτή είναι 0,280 Ampere, όταν την φόρτισα μία φορά με ένα Ctek, που επεσε τυχαία στα χέρια μου.
Γιαυτό αν δεις στο post 3496 (Σελ 140) μιλάω στον nickthetrib για 'φορτιστή γνωστής αλυσίδας πολυκαταστήματος, που είναι φθηνός και καλύπτει τις** στοιχειώδεις **ανάγκες φόρτισης'.
Τον συγκεκριμένο φορτιστή τον αγόρασα σε μια προσφορά του προηγουμένου Σεπτεμβρίου, τον δοκίμασα και την άλλη ημέρα τον επέστρεψα, για τον λόγο που προανέφερα.
Η μπαταρία σου λοιπόν τώρα είναι φορτισμένη αλλά όχι πλήρως.
Ενδέχεται να φορτισθεί πλήρως αν μπει στο αυτοκίνητο και φορτισθεί από το δυναμό και αυτό γιατί η φύση της μπαταρίας που χρησιμοποιούμε επιβάλει από μόνη της την βαθμιαία μείωση του ρεύματος φόρτισης, που είναι και το ζητούμενο. Και μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο υπόψη φορτιστής σχεδιάστηκε να φορτίζει κατά τον τρόπο που φορτίζει.
Κλείνοντας θα σου έλεγα, στο επόμενο διάστημα και αν το όχημα τεθεί σε καθημερινή χρήση, να παρακολουθήσεις την συμπεριφορά της μπαταρίας , με πρωινές μετρήσεις (προ εκκίνησης), γιατί ενδέχεται οι τιμές να βελτιωθούν, προσεγγίζοντας ή ακόμη και ξεπερνώντας τις ονομαστικές.
@LANCIANOS σε ευχαριστώ πολύ, να είμαστε ΟΛΟΙ καλά και να τα λέμε εποικοδομητικά.
@antonn θα σου βάλω πιπέρι στη γλώσσα ! (ΧαΧα). -
cson στις μετρήσεις που θα κάνεις να έχεις υπόψη σου ότι επειδή θα μετράς επί των συνδετήρων μπαταρίας του οχήματος και όχι επι των πόλων της μπαταρίας (όπως μέχρι τώρα) , θα έχεις μια ανιχνεύσιμη απώλεια περίπου 5-10 CCA ανά 500CCA, εξαρτώμενη από την ποιότητα των συνδετήρων του οχήματος.
-
Μετά από 4 μέρες ακινησίας,μετράω προληπτικά την μπαταρία.12.32 volt έγραφε το πολύμετρο.
Βάζω μπροστά.Το πολύμετρο έδειχνε απο 14.30 μέχρι 14.90 volts.Ανεβοκατέβαινε η τάση συνέχεια.Σε ένα σημείο έφτασε 15 volts αλλά κατέβηκε απότομα στα 14.50(λογικά μπήκε ο αυτόματος).Στο μεταξύ παλιότερα όποτε μέτραγα έβγαζε γύρω στα 14.40-14.50 χωρίς να πηγαίνει παραπάνω.
Το αφήνω κανά 20λεπτο και μετά το σβήσιμο έδειχνε 12.90 και έπεφτε να μερικά δευτερόλεπτα...12.89,12.88,12.87,12.86,12.85 και πάει λέγοντας.Κάπου στα 12.80 έβγαλα το πολύμετρο και έκλεισα το καπό.
Είναι λογικό αυτό;Να φτάνει η τάση του δυναμό 14.70,14.80,14.90 volts(και 15 σχεδόν για ένα δευτερόλεπτο);
Τόσα χρόνια σε διάφορα οχήματα δεν μου έχει ξανατύχει αυτό.Δεν ανεβοκατεβαίνει τόσο έντονα η τάση.
Η μπαταρία είναι 56AH BTW και σχεδόν 3μιση χρονών... -
NoLimit14 wrote:
Βάζω μπροστά.Το πολύμετρο έδειχνε απο 14.30 μέχρι 14.90 volts.Ανεβοκατέβαινε η τάση συνέχεια.Σε ένα σημείο έφτασε 15 volts αλλά κατέβηκε απότομα στα 14.50(λογικά μπήκε ο αυτόματος)........
Είναι λογικό αυτό;Να φτάνει η τάση του δυναμό 14.70,14.80,14.90 volts(και 15 σχεδόν για ένα δευτερόλεπτο);Ο αυτόματός σου έχει πρόβλημα, δεν είναι θέμα μπαταρίας. Τα ίδια μου έκανε και εμένα και κατέληξα σε ανακατασκευή όλου του δυναμό (αυτόματος, ρουλεμάν, ψήκτρες, δίοδοι), γιατί δεν συνέφερε να το βγάλουν από το αυτοκίνητο μόνο για αντικατάσταση του αυτόματου. Επίσης προτίμησα την ανακατασκευή του 'μανίσιου' δυναμό, από το να πάρω από κάπου κάποιον καινούργιο (συνήθως κινέζικο, άθλιας ποιότητος) ή ήδη ανακατασκευασμένο, που δεν θα ήξερα το ιστορικό του. Απλά θα πρέπει να ακινητοποιήσεις το αυτοκίνητο για κάποιο μικρό διάστημα. Εκτός αν μπορείς να τον επισκευάσεις μόνος σου.
-
NoLimit14 wrote:
Βάζω μπροστά.Το πολύμετρο έδειχνε απο 14.30 μέχρι 14.90 volts.Ανεβοκατέβαινε η τάση συνέχεια.Σε ένα σημείο έφτασε 15 volts αλλά κατέβηκε απότομα στα 14.50(λογικά μπήκε ο αυτόματος)........
Είναι λογικό αυτό;Να φτάνει η τάση του δυναμό 14.70,14.80,14.90 volts(και 15 σχεδόν για ένα δευτερόλεπτο);Ο αυτόματός σου έχει πρόβλημα, δεν είναι θέμα μπαταρίας. Τα ίδια μου έκανε και εμένα και κατέληξα σε ανακατασκευή όλου του δυναμό (αυτόματος, ρουλεμάν, ψήκτρες, δίοδοι), γιατί δεν συνέφερε να το βγάλουν από το αυτοκίνητο μόνο για αντικατάσταση του αυτόματου. Επίσης προτίμησα την ανακατασκευή του 'μανίσιου' δυναμό, από το να πάρω από κάπου κάποιον καινούργιο (συνήθως κινέζικο, άθλιας ποιότητος) ή ήδη ανακατασκευασμένο, που δεν θα ήξερα το ιστορικό του. Απλά θα πρέπει να ακινητοποιήσεις το αυτοκίνητο για κάποιο μικρό διάστημα. Εκτός αν μπορείς να τον επισκευάσεις μόνος σου.
Ρίξε μια ματιά από το 0:55 μέχρι το 1:05..Πάνω κάτω το ίδιο συμβαίνει.
Πιθανόν να είναι ο σταθεροποιητής τάσης(αυτόματος)...θα το κοιτάξω πάντως. -
NoLimit14 wrote:
Σε ένα σημείο έφτασε 15 volts αλλά κατέβηκε απότομα στα 14.50(λογικά μπήκε ο αυτόματος).Αυτή είναι η ένδειξη-κλειδί για την βλάβη. Συνέβει σε εσένα και σε εμένα.
Η ένδειξη στο βίντεο είναι οριακά υψηλή, αλλά αποδεκτή υπό προϋποθέσεις. -
@cson
Θα σου έλεγα να μην ανησυχείς ή μάλλον είναι νωρίς να ανησυχείς για την μπαταρία.
Κατά πάσα πιθανότητα το 'πρόβλημα' πηγάζει από τον φορτιστή (της γνωστής αλυσίδας) που χρησιμοποίησες για την φόρτιση.
Ο συγκεκριμένος φορτιστής ακολουθεί ένα τρόπο φόρτισης που δεν εξασφαλίζει ότι η μπαταρία θα φορτισθεί 100%. Όπως πολύ σωστά ανέφερες σε προηγούμενο σου post σε κάποια φάση φόρτιζε με σταθερά 0,8 Ampere. Σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα φόρτισης στην εν λόγω φάση το ρεύμα δεν πρέπει να είναι σταθερό, αλλά να ξεκινά από μία τιμή και σταδιακά να μειώνεται μέχρις ότου ο (έξυπνος) φορτιστής να 'καταλάβει' ότι η μπαταρία είναι γεμάτη. Π.χ για την HankooK που χρησιμοποιώ (με 680 CCA(EN)) η τιμή αυτή είναι 0,280 Ampere, όταν την φόρτισα μία φορά με ένα Ctek, που επεσε τυχαία στα χέρια μου.
Γιαυτό αν δεις στο post 3496 (Σελ 140) μιλάω στον nickthetrib για 'φορτιστή γνωστής αλυσίδας πολυκαταστήματος, που είναι φθηνός και καλύπτει τις** στοιχειώδεις **ανάγκες φόρτισης'.
Τον συγκεκριμένο φορτιστή τον αγόρασα σε μια προσφορά του προηγουμένου Σεπτεμβρίου, τον δοκίμασα και την άλλη ημέρα τον επέστρεψα, για τον λόγο που προανέφερα.
Η μπαταρία σου λοιπόν τώρα είναι φορτισμένη αλλά όχι πλήρως.
Ενδέχεται να φορτισθεί πλήρως αν μπει στο αυτοκίνητο και φορτισθεί από το δυναμό και αυτό γιατί η φύση της μπαταρίας που χρησιμοποιούμε επιβάλει από μόνη της την βαθμιαία μείωση του ρεύματος φόρτισης, που είναι και το ζητούμενο. Και μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο υπόψη φορτιστής σχεδιάστηκε να φορτίζει κατά τον τρόπο που φορτίζει.
Κλείνοντας θα σου έλεγα, στο επόμενο διάστημα και αν το όχημα τεθεί σε καθημερινή χρήση, να παρακολουθήσεις την συμπεριφορά της μπαταρίας , με πρωινές μετρήσεις (προ εκκίνησης), γιατί ενδέχεται οι τιμές να βελτιωθούν, προσεγγίζοντας ή ακόμη και ξεπερνώντας τις ονομαστικές.
@LANCIANOS σε ευχαριστώ πολύ, να είμαστε ΟΛΟΙ καλά και να τα λέμε εποικοδομητικά.
@antonn θα σου βάλω πιπέρι στη γλώσσα ! (ΧαΧα).Ηνιοχε επανερχομαι γιατι επιβεβαιωνεσαι. Εχω και μια ερωτηση ομως για το φορτιστη του lidl.
Τον Μαιο του 20 φιλος αγορασε μια Mitsuba για το αμαξι του. Μια μερα μετα μου το εφερε να τη μετρησω με τον αναλυτη. Την εβγαλε 79% αν θυμαμαι καλα. Ξενερωσε λιγο με αυτο το αποτελεσμα αλλα δεν ασχοληθηκε περεταιρω.
Σημερα λογο του οτι κουβαλαω τον αναλυτη για να μετραω τη δικη μου, βρηκα την ευκαιρια να την ξαναμετρησω τη mitsuba και τα αποτελεσματα ηταν φοβερα, 100% + 10A ανω των ονομαστικων.
Μετραω και τη δικη μου Banner μετα απο 2 μερες χρηση, και ανεβηκα στο 90% (με τους ακροδεκτες του οχηματος επανω). Εχω λοιπον μια σημαντικη αυξηση απο 77% που ηταν μολις την αγορασα. Οποτε οπως ειπες συνεχιζω να την παρακολουθω και ισως φτασει η και ξεπερασει το 100% η Banner μου.
Οσο αφορα το φορτιστη του lidl , παραθετω το διαγραμμα φορτισης που εχει το κουτι του. Ειναι σωστο ή οχι; Εγω τον αφαιρω οταν ολοκληρωθει το βημα 5. Δεν εχει ολοκληρωθει 100% η φορτιση μετα απο αυτο το βήμα;
-
NoLimit14 wrote:
Σε ένα σημείο έφτασε 15 volts αλλά κατέβηκε απότομα στα 14.50(λογικά μπήκε ο αυτόματος).Αυτή είναι η ένδειξη-κλειδί για την βλάβη. Συνέβει σε εσένα και σε εμένα.
Η ένδειξη στο βίντεο είναι οριακά υψηλή, αλλά αποδεκτή υπό προϋποθέσεις.Στα 15 έφτασε σε μια φάση αλλά έπεσε σε κλάσματα δευτερολέπτου.
Βέβαια διάβασα κάπου ότι απο 15.20 και πάνω υπάρχει πρόβλημα...
Κατα τ'αλλα αμφιταλαντεύονταν από 14.30 μέχρι 14.90 όπως είπα και πιο πριν.. -
@cson
Ευχάριστα τα νέα σου, συνέχισε να την παρακολουθείς.cson wrote:
Οσο αφορα το φορτιστη του lidl , παραθετω το διαγραμμα φορτισης που εχει το κουτι του. Ειναι σωστο ή οχι; Εγω τον αφαιρω οταν ολοκληρωθει το βημα 5. Δεν εχει ολοκληρωθει 100% η φορτιση μετα απο αυτο το βήμα;Όχι δεν ολοκληρώνεται όπως φαίνεται από την δική σου και δική μου εμπειρία, γεγονός που είναι αναμενόμενο, επειδή ο φορτιστής δεν εφαρμόζει το ισχύον πρότυπο φόρτισης, όπου η φάση 5 του φορτιστή σου
αντιστοιχεί στην στην φάση 2 (stage 2) του διαγράμματος. Εκεί βλέπεις ότι ο δικός σου φορτίζει σταθερά με 0,8 Ampere ανεβάζοντας την τάση από 14,1 σε 14,4 βολτ, ενώ αντίθετα στο διάγραμμα του πρότυπου φόρτισης το ρεύμα μειώνεται σταθερά και τάση διατηρείται σταθερή.Ίσως, αν περάσει στο Βήμα 6 και τον αφήσεις για μερικές ώρες, καταφέρει να την πάει στο 100% αλλά δεν το έχω δοκιμάσει για να σου πω περισσότερα.
Ωστόσο η φόρτιση μπαταρίας κατά 80-85% είναι πολύ καλύτερη από την μη φόρτιση και αυτός ειναι και ο λογος που έγραψα ότι ο συγκεκριμένος καλύπτει τις στοιχειώδεις ανάγκες φόρτισης, η δε τιμή του είναι ιδιαίτερα ελκυστική.NoLimit14 wrote:
Στα 15 έφτασε σε μια φάση αλλά έπεσε σε κλάσματα δευτερολέπτου.
Κατα τ'αλλα αμφιταλαντεύονταν από 14.30 μέχρι 14.90 όπως είπα και πιο πριν..Όταν ο αυτόματος λειτουργεί σωστά η τάση του δεν παρουσιάζει διακυμάνσεις. Οι διακυμάνσεις αυτές είναι ανεξέλεγκτες και μπορούν να ξεπεράσουν τα 15,2 βολτ, που ανέφερες, χωρίς να το πάρεις είδηση.
Ήμουν τυχερός μια νύχτα που είδα τα φώτα μου να φέγγουν σαν τρελλά, το βολτόμετρο στα 17βολτ και πρόλαβα να σβήσω κινητήρα πριν καεί ο εγκέφαλος...Δηλαδή από όσο κατάλαβα..Αν η τάση κυμαίνεται σε ένα μικρό εύρος πχ 14.20-14.30 ή 14.30-14.40 είναι απολύτως φυσιολογικό..αν όμως παίζει από 14.30 έως 14.90 όπως σε εμένα πχ σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα και κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί να περάσει τα 15 η και τα 15.20 volts..
Και κάτι ακόμα.Στο βιντεο που ανέβασα με τις μετρήσεις σε ένα twingo που έβγαζε και αυτό απο 14.40 μεχρι 14.80 είπες ότι:
Η ένδειξη στο βίντεο είναι οριακά υψηλή, αλλά αποδεκτή υπό προϋποθέσεις.
Τι εννοείς με αυτό;Για τις προυποθέσεις εννοώ. -
@cson
Ευχάριστα τα νέα σου, συνέχισε να την παρακολουθείς.cson wrote:
Οσο αφορα το φορτιστη του lidl , παραθετω το διαγραμμα φορτισης που εχει το κουτι του. Ειναι σωστο ή οχι; Εγω τον αφαιρω οταν ολοκληρωθει το βημα 5. Δεν εχει ολοκληρωθει 100% η φορτιση μετα απο αυτο το βήμα;Όχι δεν ολοκληρώνεται όπως φαίνεται από την δική σου και δική μου εμπειρία, γεγονός που είναι αναμενόμενο, επειδή ο φορτιστής δεν εφαρμόζει το ισχύον πρότυπο φόρτισης, όπου η φάση 5 του φορτιστή σου
αντιστοιχεί στην στην φάση 2 (stage 2) του διαγράμματος (figure1). Εκεί βλέπεις ότι ο δικός σου φορτίζει σταθερά με 0,8 Ampere ανεβάζοντας την τάση από 14,1 σε 14,4 βολτ, ενώ αντίθετα στο διάγραμμα του πρότυπου φόρτισης το ρεύμα μειώνεται σταθερά και τάση διατηρείται σταθερή.Ίσως, αν περάσει στο Βήμα 6 και τον αφήσεις για μερικές ώρες, καταφέρει να την πάει στο 100% αλλά δεν το έχω δοκιμάσει για να σου πω περισσότερα.
Ωστόσο η φόρτιση μπαταρίας κατά 80-85% είναι πολύ καλύτερη από την μη φόρτιση και αυτός ειναι και ο λογος που έγραψα ότι ο συγκεκριμένος καλύπτει τις στοιχειώδεις ανάγκες φόρτισης, η δε τιμή του είναι ιδιαίτερα ελκυστική.NoLimit14 wrote:
Στα 15 έφτασε σε μια φάση αλλά έπεσε σε κλάσματα δευτερολέπτου.
Κατα τ'αλλα αμφιταλαντεύονταν από 14.30 μέχρι 14.90 όπως είπα και πιο πριν..Όταν ο αυτόματος λειτουργεί σωστά η τάση του δεν παρουσιάζει διακυμάνσεις. Οι διακυμάνσεις αυτές είναι ανεξέλεγκτες και μπορούν να ξεπεράσουν τα 15,2 βολτ, που ανέφερες, χωρίς να το πάρεις είδηση.
Ήμουν τυχερός μια νύχτα που είδα τα φώτα μου να φέγγουν σαν τρελλά, το βολτόμετρο στα 17βολτ και πρόλαβα να σβήσω κινητήρα πριν καεί ο εγκέφαλος... -
Δεν αναφέρομαι σε σταδιακές μεταβολές της τάσης αλλά σε** απότομες,** όπως λες σε προηγούμενο post σου:
'Σε ένα σημείο έφτασε 15 volts αλλά κατέβηκε απότομα στα 14.50'
Η τάση που μετρήθηκε στο βίντεο (0:55 μέχρι το 1:05) κυμαίνεται από 14,40 - 14,70 βολτ είναι οριακά υψηλή και οι προϋποθέσεις σωστής λειτουργίας είναι:
α. Να είναι συμβατή με την τάση φόρτισης που συνιστά ο κατασκευαστής της μπαταρίας. Για την Banner που φαίνεται στο βιντεο, βάσει των προδιαγραφών της, η μέγιστη τάση φόρτισης νομίζω είναι 14,8 βολτ, δεν διευκρινίζεται όμως αν η μπαταρία θα είναι** επί** ή εκτός του οχήματος, άρα σε εντελώς διαφορετικά θερμικά περιβάλλοντα.
β. Ο αυτόματος να έχει την δυνατότητα να μειώνει την τάση φόρτισης με την πάροδο του χρόνου σε συνάρτηση της θερμοκρασίας που επικρατεί στο χώρο της μπαταρίας.Αυτό δεν φαίνεται στο βίντεο, λόγω της μικρής του διάρκειας.
γ. Να υπάρχει περίβλημα προστασίας της μπαταρίας από την εκλυόμενη θερμότητα, που απότι φαίνεται στο βίντεο υπάρχει. -
@Ηνιοχος στο Μερσεντές σου τύχει αυτό με την τάση?Δεν ξέρω τι σόι ηλεκτρονικα έχει αλλά εγώ γύρισα καμία 15αρια χιλιόμετρα με το καντράν Χριστούγεννιατικο δέντρο και με τρελό φώς,τόσο το κατραν όσο και στα φώτα πορείας πριν χρόνια.
-
Όχι, στο άτος μου συνέβη, τρόμαξα με την φωτεινότητα των φαναριών, κοίταξα το βολτόμετρο να δείχνει 17 βολτ και έσβησα μηχανή. Η όλη φάση δεν κράτησε πάνω από 10 δευτερόλεπτα.
Νομίζω ήσουν πολύ τυχερός που δεν σου άφησε κάποιο κουσούρι η 'φωταγώγηση'... -
Καλησπερίζω,
Να κανω 1 ερώτηση που μπορεί να φανεί και απλή; Είναι υποχρεωτικό να βγάζωτον πόλο για να φορτίζω την μπαταρία; Έχω και εγώ τον φορτιστή απο τα lidl.
Ευχαριστώ.
-
Δεν χρειάζεται αποσύνδεση του αρνητικού πόλου, εκτός αν το βιβλίο οδηγιών του αυτοκινήτου λέει κάτι διαφορετικό. Καλό θα είναι να το δείς.
-
Ευχαριστώ για την απάντηση. Ο κατασκευαστής προτείνει να αποσυνδεθεί. Βέβαια δεν το έχει σκεφτεί καλά επειδή η μπαταρία είναι η μισή κάτω από το παρμπρίζ και δεν εύκολα προσβάσιμη. Βλέπω τον θετικό αλλά ο αρνητικός είναι πίσω. Αλλά έχει μια γείωση πάνω στο αυτοκίνητο που λογικά θα συνδέεται ο αρνητικός (;) . Μέτρησα τάση με πολύμετρο στ 12,6. Χρειάζεται φόρτιση;
Καλημέρα.
-
Εντελώς συμπτωματικά βρήκα χθες βράδυ το παρακάτω, σε ένα ενδιαφέρον user manual για φορτιστές, που σε ελεύθερη μετάφραση λέει τα παρακάτω για την περίπτωσή σου.
''Για όχημα με το αρνητικό στο πλαίσιο συνδέστε το θετικό (κόκκινο) καλώδιο DC από το φορτιστή στο θετικό πόλο της μπαταρίας. Συνδέστε το αρνητικό (μαύρο) καλώδιο DC από το φορτιστή σε ένα βαρύ μεταλλικό τμήμα του πλαισίου ή του μπλοκ κινητήρα που είναι μακριά από την μπαταρία. Μην συνδέεστε στο καρμπυρατέρ, στις γραμμές καυσίμου ή σε τμήματα λεπτής λαμαρίνας του αμαξώματος.''
Οι παραπάνω ενέργειες αποσκοπούν στο να μην σημειωθεί έκρηξη κατά την σύνδεση των ακροδεκτών στην μπαταρία.
Βλέπω ότι έχει και έτοιμη γείωση στο αυτοκίνητο οπότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και γιατί.
Πές μας και τον τύπο του οχήματος , έτσι σαν tip.!
Σε σχέση με την φόρτιση που ρώτησες είσαι στο μεταίχμιο του χρειάζεται ή δεν χρειάζεται, άρα μπορεί να περιμένει λίγο ακόμα.
Και εγώ σε ευχαριστώ για την ερώτηση, με την οποία έμαθα κάτι νέο.. -
Την φορτισα τελικά. Ξεκίνησε με 13.4 μετά στα 13.2 και τελείωσε στα 13.
Όπως το ανέφερες την συνέδεσα. Επισυνάπτω και εικόνα από τον χώρο της μπαταρίας.
Citroen C4 Picasso 14
-
fabil, δεν φόρτισε η μπαταρία σου, θα έπρεπε να είχες αύξηση της τάσης και όχι την μείωση που αναφέρεις. Πες μας ποιόν τύπο φορτιστή χρησιμοποίησες (Ultimate Speed ULGD 5.0 ή Ultimate Speed ULG3.8 ή κάτι ακόμα παλαιότερο) και εάν λίγο πριν την φόρτιση είχε λειτουργήσει ο κινητήρας σου, γεγονός που μπορεί να ¨ξεγελάσει' τον φορτιστή, κυρίως τον ULG3.8.
Επίσης ο χρόνος φόρτισης ήταν πολύ μικρός, αν κρίνω από την χρονική διαφορά μεταξύ του προηγουμένου σχολίου μου και του δικού σου.
Μπαταρία αυτοκινήτου...