-
Με συναγερμό στο αυτοκίνητο με το ζόρι θα περάσει την 4ετία.Χωρίς,μπορεί να πάει και παραπάνω απο 7.
-
@EVAN7
Με βάση τις μετρήσεις σου η μπαταρία είναι σε άριστη κατάσταση.
Κρατάω υπόψη μου την μάρκα της μπαταρίας σου γιατί φαίνεται να είναι καλή..
Και καλορίζικο το εργαλείο... -
Ο χρήστης Ηνίοχος έγραψε:
@EVAN7
Με βάση τις μετρήσεις σου η μπαταρία είναι σε άριστη κατάσταση.
Κρατάω υπόψη μου την μάρκα της μπαταρίας σου γιατί φαίνεται να είναι καλή..
Και καλορίζικο το εργαλείο...Ευχαριστώ Ηνίοχε.Θυμάμαι οτι μόλις τις είχε πρωτοφερει το μαγαζί που την αγόρασα.
-
ΤΑΒ έβαλα προπέρυσι στο Μάζντα ,να δούμε πόσο θα κρατήσει.
-
TAB μπαταρία εβαλε ξαδελφός μου και μάλιστα τήν αγόρασε μεταχειρισμένη τέλη τού 2012 σε mazda 323, μεχρι τώρα εχει βγεί αψογη .
-
Ταb εχω και γω στα 5,5 χρονια τωρα.
Θελω να ρωτησω με σβηστο το πρωι 12,0 βολτ, στο ρελαντι 13,3βολτ λετε να ειναι ωρα;
Το πρωι παιρνει μπαμ,αργοτερα ειδικα τωρα καλοκαιρι δυσκολευεται λιγο. Το ματακι ειναι ελαφρως πρασινο!
Αμαξι σταρλετ χωρις ηλεκτρονικα τιποτα -
Κάποια στιγμή θα σταματήσεις για να πάρεις τσιγάρα θα βάλεις μίζα και θα ακούσεις τσαφ…Αν είσαι λάτρης των θρίλερ βάλε τουλάχιστον πίσω στο πορτ μπαγκάζ μια ίδια καινούργια στο κουτί της και φουλ φορτισμένη…
Και πολύ καλά και τίμια σου κράτησε . -
Ο χρήστης LANCIANOS έγραψε:
Κάποια στιγμή θα σταματήσεις για να πάρεις τσιγάρα θα βάλεις μίζα και θα ακούσεις τσαφ…Αν είσαι λάτρης των θρίλερ βάλε τουλάχιστον πίσω στο πορτ μπαγκάζ μια ίδια καινούργια στο κουτί της και φουλ φορτισμένη…
Και πολύ καλά και τίμια σου κράτησε .Οχι έτσι χυμα μπαταρία στο πορτπαγκαζ. Οι κραδασμοι κ μονο είναι ικανοι να την καταστρεψουν.
-
λευτ έγραψε:
Ταb εχω και γω στα 5,5 χρονια τωρα.
Θελω να ρωτησω με σβηστο το πρωι 12,0 βολτ, στο ρελαντι 13,3βολτ λετε να ειναι ωρα;
Το πρωι παιρνει μπαμ,αργοτερα ειδικα τωρα καλοκαιρι δυσκολευεται λιγο. Το ματακι ειναι ελαφρως πρασινο!
Αμαξι σταρλετ χωρις ηλεκτρονικα τιποταΟι τάσεις που μετράς είναι χαμηλές. Στην μπαταρία πρέπει να βλέπεις
τουλάχιστον 12,5 βολτ (12ώρο μετά το σβήσιμο κινητήρα) και τουλάχιστον
13,8 βολτ (κινητήρας σε λειτουργία).
Τι όργανο χρησιμοποιείς για την μέτρηση??
Επανέλαβε τις μετρήσεις με αξιόπιστο όργανο.
Αν συνεχίσουν να είναι ίδιες πρέπει ΑΜΕΣΑ να ελεγχθεί ο εναλλάκτης,
ως προς την σωστή τάση εξόδου, γιατί διαφορετικά θα 'μείνεις' σύντομα. -
εχω ψηφιακο βολτομετρο συνδεδεμενο! (συμπληρωνω, στιγμιαια οταν μιζαρω το πρωι 10.2v)
για το δυναμο νομιζω πρεπει να χει εν κινησει κατω απο 12v για να φταιει,ε? οποτε θα ναι λογω μπαταριας οι χαμηλες τιμες. Αν την αφησω κ αλλο κουραζει τη μιζα; -
@ λευτ
Έλεγξε την ακρίβεια του οργάνου, συνδέοντας ένα πολύμετρο (ψηφιακό κατά προτίμηση)
στους πόλους της μπαταρίας και επανέλαβε τις προηγούμενες μετρήσεις.
Αν οι τιμές ταυτίζονται πήγαινε σε ηλεκτρολόγο.
Σημείωσε ακόμη ότι το όργανο που έχεις δεν επιτρέπει μέτρηση ακριβείας της τάσης, κατά το μιζάρισμα. -
υπαρχει καποιο site να υπολογιζει αναλογα με τα αλογα ποσα ah μπαταρια θελεις;
-
Ο χρήστης λευτ έγραψε:
υπαρχει καποιο site να υπολογιζει αναλογα με τα αλογα ποσα ah μπαταρια θελεις;Τι σχέση έχουν τα άλογα με την μπαταρία;
-
Μετά από 5 χρόνια και 2 μήνες με την εξαιρετική όπως αποδείχθηκε Delkor 54ΑΗ 500CCA πηγαίνω για αντικατάσταση μπαταρίας. Υπενθυμίζω ότι η μπαταρία αγοράστηκε το Σεπτέμβρη του 2013 προς 65 ευρώ με 2 έτη εγγύηση από μαγαζί με λιπαντικά-ανταλλακτικά και τοποθετήθηκε από εμένα αφού της είχα κάνει 2-3 κύκλους φόρτισης πριν την τοποθετήσω.
Τις τελευταίες 3-4 μέρες που έπιασαν τα κρύα δείχνει τα πρωινά με 8-10 βαθμούς θερμοκρασία να έχει έναν ελάχιστο δισταγμό και (κυρίως) βλέπω την οθόνη στο κέντρο του ταμπλό (πληροφορίες ραδιόφωνου, κατανάλωσης κλπ) να τρεμοπαίζει στιγμιαία στο μιζάρισμα (σημάδι ότι πλησιάζει το τέλος λογικά).
Εν τω μεταξύ, πέρσι αγόρασα έναν όργανο για τη διάγνωση/ανάλυση κατάστασης της μπαταρίας, παρόμοιο με αυτό που έχουν οι επαγγελματίες μπαταριάδες (το δικό μου βέβαια είναι η απλοϊκή Κινεζική εκδοχή ανάλογων οργάνων). Μέτρησα χθες το μεσημέρι με αυτό τη μπαταρία μου, μετά από 19 ώρες ακινησίας του οχήματος και μου έβγαλε τα εξής:
Healthy:33%
290CCA (αντί 500)
Charge:83%
Voltage: 12,50V
Internal R: 9.46mΩ
REPLACEΦυσικά με 290Α δεν πας μακριά, οπότε το REPLACE είναι δεδομένο. Λίγες μέρες χαμηλών θερμοκρασιών ακόμα και λογικά θα μου την κάνει. Βέβαια καλού κακού κουβαλάω στο πορτ μπαγκάζ (από πέρσι τέτοια εποχή) ένα power bank, αλλά επειδή έρχονται και γιορτές (προγραμματίζω ταξίδι 500χλμ τα Χριστούγεννα σε επαρχία) δεν είμαστε για ταλαιπωρία, οπότε μέσα στη βδομάδα, ίσως κι αύριο αν προλάβω, πάω για αλλαγή. Από μοντέλα έχω καταλήξει μεταξύ 2-3 κορεάτικων (δυστυχώς δε βρίσκω ακριβώς την ίδια να τη βάλω με κλειστά μάτια), με τιμές μεταξύ 60-75 ευρώ (για χωρητικότητες γύρω στα 55ΑΗ μιλάω και CCA 480-500).
Να δούμε πόσο καιρό θα μου πάει η νέα. -
Για 5 χρόνια, νομίζω είσαι αρκετά καλά που σου κρατησε τόσο. Το προφίλ χρήσης του αυτοκινήτου κι άρα και της μπαταρίας ποιο ήταν; Καθημερινά κινιόταν το αυτοκίνητο;
-
Ναι, το αυτοκίνητο κινούνταν σχεδόν καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή επί κάθε εβδομάδα, 28χλμ τη μέρα συνολικά πήγαινε-έλα, εκτός του 1 μήνα διακοπές κάθε χρόνο που μπορεί να έμενε μέχρι και 16 μέρες ακίνητο). Επίσης περίπου το 30% των ετήσιων χλμ (15.000λμ/έτος γράφω) είναι ταξίδια των 2+ ωρών διάρκειας έκαστο (κάνω τουλάχιστον 30 δίωρα ταξίδια κάθε χρόνο).
Οπότε καταλαβαίνεις, η χρήση του οχήματος από τη σκοπιά της μπαταρίας ήταν καλή/ευνοϊκή. -
Ερώτηση (μάλλον ρητορική). Να υποθέσω ότι είναι σκόπιμο πριν την τοποθέτηση της νέας μπαταρίας να έχει προηγηθεί ένας κύκλος φόρτισής της στο κατάστημα (το ίδιο που είχα κάνει παλιότερα κι εγώ); Να ζητήσω τηλεφωνικά από το κατάστημα να μου έχουν από νωρίτερα την μπαταρία σε φορτιστή ώστε όταν πάω για την τοποθέτηση να είναι φρεσκοφορτισμένη;
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Ερώτηση (μάλλον ρητορική). Να υποθέσω ότι είναι σκόπιμο πριν την τοποθέτηση της νέας μπαταρίας να έχει προηγηθεί ένας κύκλος φόρτισής της στο κατάστημα (το ίδιο που είχα κάνει παλιότερα κι εγώ); Να ζητήσω τηλεφωνικά από το κατάστημα να μου έχουν από νωρίτερα την μπαταρία σε φορτιστή ώστε όταν πάω για την τοποθέτηση να είναι φρεσκοφορτισμένη;Δεν ξέρω κατα ποσο είναι καλο αυτό που εχω δει να φορτιζουν πολλες διαφορετικες μπαταρίες ταυτόχρονα. Νομίζω είναι ήδη φορτισμενη. Εγω που αγόρασα απο νετ ήταν ετοιμη.
-
@lazarefa
Θυμάμαι πέρυσι, τέτοια εποχή, συζητούσαμε (δύο σελίδες πιο πίσω) αν θα έπρεπε να αντικατασταθεί ΤΟΤΕ η μπαταρία σου και είχαμε καταλήξει, με βάση τις μετρήσεις σου, στο ότι η μπαταρία μπορούσε να βγάλει τον χειμώνα, όπως και πράγματι συνέβει. Τώρα όμως πρέπει να την αντικαταστήσεις άμεσα, όπως προκύπτει από τις μετρήσεις σου αλλά και την συμπεριφορά της.
Σε σχέση με το ερώτημα σου αν θα πρέπει να φορτισθεί η μπαταρία προ της παραλαβής η άποψη μου είναι ότι καλό είναι αλλά όχι αναγκαίο, εφόσον αυτή έχει μια τάση 12,6 έως 12,7 Volt. Εκείνο που πρέπει να συμφωνήσεις με τον πωλητή είναι να μετρηθούν τα CCA της μπαταρίας με όργανο (δικό του η δικό σου) και η μπαταρία να αγορασθεί ΜΟΝΟΝ εφόσον τα CCΑ που θα μετρηθούν είναι ίσα ή περισσότερα των αναγραφομένων σε αυτή. -
Τελικά σήμερα προχώρησα σε προληπτική αντικατάσταση της μπαταρίας. Δε ήθελα να έχω περιπέτειες χειμωνιάτικα οπότε αποχαιρέτησα την πάρα πολύ καλή όπως αποδείχθηκε Delkor. Στο ηλεκτρολογείο που την μετρήσαμε με τον τεχνικό έδειξε ότι γονατίζει όταν υποβλήθηκε σε τεστ φορτίου (έπεσε στα 8,95 V η τάση ενώ πρέπει να είναι τουλάχιστον 9) οπότε πήγε για ανακύκλωση. Μπήκε μια ΤΑΒ (Σλοβένικη) 55ΑΗ/500CCA προς 60 ευρώ (φιλική τιμή επειδή βγήκαμε γείτονες με τον αντιπρόσωπο) με 2 έτη εγγύηση. Αν βγάλει 4 χρόνια θα είμαι ευχαριστημένος.
Παρεπιπτόντως φίλε Ηνίοχε χαίρομαι ιδιαίτερα που σε ξαναβλέπω στο φόρουμ . Ομολογώ ότι χάρη στις υπερπολύτιμες, νηφάλιες και τεκμηριωμένες συμβουλές/υποδείξεις σου έπραξα όπως έπραξα και άφησα την μπαταρία τη σεζόν 2017-18 πάνω στο αμάξι, και αποδείχθηκε ότι είχες (και είχαμε) δίκιο. Στενοχωρήθηκα που δεν βλέπω δημοσιεύσεις σου στο παρόν θέμα εδώ και καιρό (δε ξέρω αν γράφεις και σε άλλα τόπικ του παρόντος φόρουμ καθώς λόγω υποχρεώσεων δεν μπαίνω πλέον στα πιο πολλά τόπικ). Ούτε στιγμή δεν έδειξε ουσιαστικά ότι γονατίζει η Delkor, ωστόσο ήμουν βέβαιος ότι φέτος δεν θα καταφέρει να βγάλει χειμώνα, οπότε προφανώς δεν είχε κανένα νόημα να την αφήσω 1-2 μήνες ακόμα και να ψάχνω κάποιο πρωινό για το power bank που από πέρσι τέτοια εποχή είχα καλού κακού στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου .
Μπαταρία αυτοκινήτου...