-
Καλά μη δίνετε σημασία....
Ζαλισμένος γιατί μόλις σχόλασα [emoji43] [emoji43]
Κατάλαβα από το 2004 [emoji3] [emoji3] -
Το story...
Κανω στο αυτοκινητο περιπου 500km σε 2 μερες και το αφηνω περιπου 20 μερες αδουλευτο γιατι χρησιμοποιουσα το μικρο οταν χρειαστηκε. Πα να παρω το μεγαλο, καπουτ εντελως, οχι μιζα ουτε ν ανοιξει το κεντρικο κλειδωμα. Τη μετραω και δειχνει 2,5 V Τη φορτιζω , τη βαζω πανω και την αφηνω 4 μερες επιτηδες. Κομπλε κατοπιν δοκιμης. Η μπαταρια ειναι ουτε ενος ετους.
Μου φαινεται παραξενο το σκηνικο γιατι επρεπε να μην υπαρχει κανενα θεμα ως πληρως φορτισμενη μετα απο 500km κι ας εκατσε 20 μερες , ενω μεσα σε 500km υποθετω θα χα μεινει αν ειχε θεμα το δυναμο. Ειναι τραγικο το 2,5V -
Μήπως υπάρχει κάποια μικρή διαρροή (π.χ. 2Α την ημέρα) η οποία είναι ικανή να την αποφορτίσει σε 20 ημέρες?
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το story...
Κανω στο αυτοκινητο περιπου 500km σε 2 μερες και το αφηνω περιπου 20 μερες αδουλευτο γιατι χρησιμοποιουσα το μικρο οταν χρειαστηκε. Πα να παρω το μεγαλο, καπουτ εντελως, οχι μιζα ουτε ν ανοιξει το κεντρικο κλειδωμα. Τη μετραω και δειχνει 2,5 V Τη φορτιζω , τη βαζω πανω και την αφηνω 4 μερες επιτηδες. Κομπλε κατοπιν δοκιμης. Η μπαταρια ειναι ουτε ενος ετους.
Μου φαινεται παραξενο το σκηνικο γιατι επρεπε να μην υπαρχει κανενα θεμα ως πληρως φορτισμενη μετα απο 500km κι ας εκατσε 20 μερες , ενω μεσα σε 500km υποθετω θα χα μεινει αν ειχε θεμα το δυναμο. Ειναι τραγικο το 2,5Vσιγουρα καπου καταναλωνει, ακουμπα τα ρελε μηπως καποιο ειναι ζεστο κ καταναλωνει, αλλιως βγαζεις αρνητικο πολο οταν δεν σκοπευεις να το κινησεις μεσα σε 1 βδομαδα
-
Καμένος 'αυτόματος'
http://iceal.wikidot.com/ilektriko-systima-aytokiniton -
Το δυναμο μετρηθηκε ειναι αψογο. Θεμα δε φαινεται να υπαρχει προς το παρων, ισως αλλαξω προληπτικα μπαταρια και θα τη δω και αν ζεσταινεται αφου τ αφησω ρελαντι κανα τεταρτο.
-
Εκτός από σβηστό (12.4V-12.7V) και ρελαντί (13,8V-14,3V) μέτρησε μαζί με κανένα φίλο την στιγμή που μιζάρεις την τάση. Αν πέσει κάτω από τα 9.6V η μπαταρία δεν. Κανένας συντηρητής-φορτιστής (στυλ Lidl πχ) παίζει μπας και την σώσεις;
-
Εχω ,εκει φορτιστηκε.
-
2,5V ? Άρα είναι ανοιχτού τύπου, γιατί αν ήταν κλειστού 2,5V θα σήμαινε νεκρή μπαταρία. Και πάλι, 2.5V είναι near-death, έχε πρόχειρα 50-60€ για μια καινούρια...
-
Ναι ανοιχτου. Το παρακολουθω και βλεπουμε.
-
Μου φαίνεται υπερβολικά χαμηλή η τάση 2.5volt.
Πρέπει και τα 6 στοιχεία της μπαταρίας να έχουν καταστραφεί, πράμα ασυνήθιστο. -
ΝΟΝΕ με βάση τα όσα έχεις αναφέρει θεωρώ ως το πλέον πιθανό η μπαταρία σου να αντέχει ακόμη, το δε
πρόβλημα να προέκυψε από εκφόρτιση που μπορεί να είναι φυσιολογική (πχ να την άδειασε ο συναγερμός
σου, που δεν μας λες αν υφίσταται) ή μη φυσιολογική (πχ να υπάρχει μία διαρροή). Κατά την άποψή μου
πριν αλλάξεις την μπαταρία πρέπει να ελέγξεις πόσο ρεύμα τραβάει ο συναγερμός (ή να το βρείς στο
εγχειδίο χρήστη) και να υπολογίσεις αν το διάστημα των 20 ημερών ακινησίας δικαιολογεί την πλήρη
εκφόρτιση της μπαταρίας. Για παράδειγμα στο αυτοκίνητό μου ο συναγερμός τραβάει περίπου 0,2Α. Σε
ημερήσια βάση αφαιρεί απο την μπαταρία 0,2Α24Η=4,8ΑΗ. Για διάστημα ακινησίας 20 ημερών απαιτεί
4,8ΑΗ20=96ΑΗ. Επειδή η μπαταρία μου είναι 75ΑΗ είναι λογικό το αυτοκίνητο να μην ξεκινά. Κοίτα λοιπόν
μήπως ισχύει κάτι ανάλογο και σε εσένα ή μήπως υπάρχει διαρροή, ΠΡΙΝ αλλάξεις την μπαταρία σου!! -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Μου φαίνεται υπερβολικά χαμηλή η τάση 2.5volt.
Πρέπει και τα 6 στοιχεία της μπαταρίας να έχουν καταστραφεί, πράμα ασυνήθιστο.Εκει ειναι που κι εγω επαθα τη πλακα μου!
Το συναγερμο τον εχω αποσυνδεδεμενο χρονια τωρα καθοτι after market απο την citroen hellas ακριβως επειδη ηθελα ν αποφυγω μελλοντικες διαρροες ρευματος και επειδη πρακτικα δεν εχει νοημα πλεον....
Παντως αν καποιος με ρωταγε κι εγω πιστευω οτι καπου ισως εχω διαρροη. Το θεμα ειναι οτι ολο λειπω και θα λειπω συχνα οποτε δε μπορω αμεσα να το παρακολουθησω παρα να επαναλαβω τη διαδικασια. Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις εως τωρα. Ωραιο αβαταρ Ηνιοχε ! -
Νονέ, επειδή σκέφτεσαι να επαναλάβεις την διαδικασία φρόντισε να διατηρήσεις φορτισμένη την μπαταρία κατά την διάρκεια της απουσίας σου ώστε να μην πάθει θειίκωση, μια που όπως ανέφερες διαθέτεις φορτιστή και βολτόμετρο. Σημείωσε επίσης ότι ένας έμπειρος ηλεκτρολόγος μπορεί να εντοπίσει πολύ γρήγορα αν υπάρχει διαρροή στο όχημά σου.
Ωραιο αβαταρ Ηνιοχε !
Σε ευχαριστώ πολύ, πρόκειται γιά ένα ξεχωριστό ιστορικό αυτοκίνητο, κατά γενική ομολογία.
-
Εφαγα μια φλασια τωρα και θελω τα φωτα σας.
Το αυτοκινητο το βρηκα ξεκλειδωτο οταν εγινε το περιστατικο με τη μπαταρια! Υπαρχουν ηλεκτρικες καταναλωσεις με καποιο τροπο αν το αφησεις ξεκλειδωτο? Το αμαξι ειναι μια xantia , υποθετω οι περισσοτεροι το ξερετε βεβαια ,αλλα και γι αυτους που δε γνωριζουν. -
Τσέκαρε τα 4 φισάκια στις πόρτες που ανοιγοκλείνουν την πλαφονιέρα, μπορεί κάποιο να κόλλησε (WD-40) ή να κόπηκε κανένα καλώδιο. Επίσης δες (αν έχεις) στο ντουλαπάκι και στο πορτμπαγκάζ τις επαφές.
-
Για xantia δεν ξέρω αλλά μια ιδέα σε άλλες μάρκες είναι πως
μετά το σβήσιμο της μηχανής εκκινούν ρελέδες που αποσυνδέουν ακριβώς κάποια ηλεκτρικά κυκλώματα
είτε με το άνοιγμα πόρτας είτε με το πέρας κάποιων λεπτών.
Για να προστατέψουν τη μπαταρία.Τώρα για τα σημερινά αυτοκίνητα που έχουν και πιο ενεργοβόρα ηλεκτρονικά (keyless entry κλπ)
εννοείται πως αυτά συμβάλλουν στην κατανάλωση του φορτίου της μπαταρίας.
Προφανώς εδώ δε μιλάμε για xantia.2,5 volt μπαταρίας δεν είναι φυσιολογικά για να πεις ότι καταστράφηκε ένα κελί ή δυο.
Θα μπορούσες με ένα αμπερόμετρο να τσεκάρεις ένα-ένα τα κελιά.
Και πάλι όμως τα 2,5 volt από μόνα τους μάλλον θα σημαίνουν και πρόσθετες φθορές λόγω αποφόρτισης.Αν έχεις πρόβλημα με διαρροή, το πρώτο που σκέφτεσαι είναι τα aftermarket που τυχόν έχεις.
Μετά θα αναζητήσεις τα εργοστασιακά κυκλώματα.
Μήπως έχει μείνει κάποιο κύκλωμα κλειστό.Σε ένα παλιό αυτοκίνητο ειδικά, μπορείς να δοκιμάσεις μια αδρή μέθοδο
με καλά φορτισμένη την μπαταρία και με ένα αμπερόμετρο σε σειρά με τον αρνητικό πόλο
να δεις πρώτα το ρεύμα διαρροής με σβηστές καταναλώσεις να μην ξεπερνά τα 0,05A.
Πάνω από αυτό το νόυμερο χοντρικά, έχεις έντονο πρόβλημα διαρροής.Αυτό που κάνεις είναι ότι πας και βγάζεις μια μια τις ασφάλειες και βλέπεις πού πέφτει το ρεύμα διαρροής και πού όχι.
Από την ασφάλεια στην οποία εντοπίζεις το ρεύμα διαρροής εντοπίζεις και το κύκλωμα που έχει θέμα.
Αν έχεις και τα διαγράμματα των εργοστασιακών κυκλωμάτων σε τεχνικό εγχειρίδιο για το μοντέλο σου,
βρίσκεις την άκρη. -
Hyundai i30 αγορα new 7/2010 .
Μεχρι σημερα η 'μαμα' καλα κρατει & μετρημενη με ειδικο οργανο απο ηλεκτρολογο (απωλειες διαρροες στο αμαξι 0 ) .
Μονη 'συντηρηση' , μια φορα το χρονο πληρη αποφορτιση και φορτιση στο 'αργο' με τον παλιο καλο μου φορτιστη της bosch ! ! ! ! .Επειδη ετοιμαζωμαι ψυχολογικα , εαν πεθανει που παμε ?
Μαλλον παλι σε κορεατικη αλλα τι/ποια ? -
Στις μπαταρίες αυτοκινήτου η πλήρης αποφόρτιση είναι καταστροφική και μειώνει κατά πολύ τον χρόνο της μπαταρίας. Μην το ξανακάνεις παρά μόνο κάθε χρόνο φόρτιζε την, αλλά προς θεού μην την αποφορτίζεις πλήρως.
-
Ποιός φορτιστήρας αυτ/του κάνει αποφόρτιση;
Περίεργο μου ακούγεται.
Μπαταρία αυτοκινήτου...