-
γιαυτο γραφω με αναμμενα φωτα για να υπαρχει μια σοβαρη καταναλωση ενεργη.
-
Εδώ και δύο ώρες φορτίζω την μπαταρία μέσα στο σπίτι.
Η μπαταρία βγήκε από το Παντάκι πανεύκολα.
Παιχνίδι ήταν...Τελικά το Πάντα μου ταιριάζει απόλυτα σαν αυτοκίνητο...
-
καλησπέρα,έχω παραγγείλει μια καινούργια μπαταρία απο ίντερνετ της Banner και θέλω να την αντικαταστήσω σε ένα golf 1400 tsi 122 του 2010 , για να μην χάσω τις ρυθμίσεις είναι καλή ιδέα να συνδέσω τους πόλους της καινούργιας μπαταρίας πανω στα καλώδια του αυτοκινήτου και μετά να βγάλω τους πόλους απο την παλιά μπαταρία ή ενδέχεται να γίνει καμιά ζημιά πχ να καει καποια ασφάλεια λόγο του οτι για μερικα δευτερόλεπτα θα υπάρξουν περισσότερα apo 9 volt στο κύκλωμα? Λογικά πιστευω δεν θα έχω πρόβλημα μιας και φορτίζει ο δυναμός 14v , επίσης αν έχετε να μου προτείνετε και κάποιο γρασσο και καθαριστικό για τους πόλους σαν αυτά που βαζουν στα ηλεκτρολογεία, ειδα οτι στον πατέρα μου που άλλαξε του βαλανε ενα μπλε σπρευ , κάνει δουλειά;
-
Μπορείς με καλώδια (κορκοδειλάκια) να συνδέσεις τους ακροδέκτες του αυτοκινήτου με την καινούργια. Θέλει όμως προσοχή διότι κατά την αποσύνδεση της παλιάς είναι εύκολο να «γλιστρήσουν» και να αποσυνδεθούν. Επίσης η διαδικασία πρέπει να γίνει σε σύντομο χρόνο διότι όσο οι μπαταρίες είναι συνδεμένες μεταξύ τους τραβάει ρεύμα η παλιά από την καινούργια. Τους πόλους θα τους καθαρίσεις με μία συρματόβουρτσα ή έστω με κάποιο πανί και μετά θα τους αλείψεις με οποιοδήποτε γράσο ή βαζελίνη! Αυτό γίνεται για να μην έρχεται σε επαφή ο πόλος με τη υγρασία και γενικά με το περιβάλλον.(του κινητήρα)
-
για μερικα δευτερόλεπτα θα υπάρξουν περισσότερα apo 9 volt στο κύκλωμα? Λογικά πιστευω δεν θα έχω πρόβλημα μιας και φορτίζει ο δυναμός 14v
Δεν βγάζει νόημα το παραπάνω.Η μπαταρία είναι 12volt (ονομαστικά).
Η ίδια δουλειά μπορεί να γίνει και με μια μπαταρία από ups (12volt 7ah π.χ) που είναι πιο εύκολο να την κουλαντρίσεις. -
Μία φορτισμένη μπαταρία του UPS για πόση ώρα θα μπορούσε να μείνει στο αυτοκίνητο ίσα-ίσα για να μην χάσει το ηχοσύστημα τις ρυθμίσεις του;
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
για μερικα δευτερόλεπτα θα υπάρξουν περισσότερα apo 9 volt στο κύκλωμα? Λογικά πιστευω δεν θα έχω πρόβλημα μιας και φορτίζει ο δυναμός 14v
Δεν βγάζει νόημα το παραπάνω.Η μπαταρία είναι 12volt (ονομαστικά).
Η ίδια δουλειά μπορεί να γίνει και με μια μπαταρία από ups (12volt 7ah π.χ) που είναι πιο εύκολο να την κουλαντρίσεις.+1
Υποτίθεται δε θα μπουν οι μπαταρίες σε σειρά.
Και πάλι σε παράλληλη σύνδεση, η φυσιολογική τάση είναι στα 12+ Volt.
Η όλη διαδικασία δε θα γίνει με αναμμένη μηχανή, άρα γιατί να δουλεύει το δυναμό...
Και όταν τα 14 Volt του δυναμό δεν είναι πρόβλημα, γιατί να είναι πρόβλημα και τα περισσότερα από 9... -
Βάλε μια 9βολτη μπαταρία με 2 καλώδια και δεν θα χάσει τις ρυθμίσεις το ραδιο.
-
Θα το γράψω εδώ αν και αφορά το σκούτερ.
Μου έμεινε από μπαταρία. Η εργοστασιακή άντεξε ακριβώς 5,5 χρόνια χωρίς να την φορτίσω ποτέ. Και πολύ κράτησε, αφού κατά μέσο όρο έκανα και κάνω λιγότερα από 5,5 χιλιόμετρα την ημέρα.Μετά από κάποια τηλεφωνήματα σε μαγαζιά κοντά στην περιοχή μου, ζητούσαν κατ' ελάχιστον 60euro μέχρι και 70euro για κάτι Κινέζικες και για Yuasa και Bosch.
Την λύση την έδωσε το Car.gr ...
Κλεισθένους/Γέρακας ... Μπαταριούλα Winner Centaurus με 45euro ...
Χωρίς να ξέρω την συγκεκριμένη μάρκα, πριν λίγο ανακάλυψα στο ίντερνετ ότι υπάρχει και φαίνεται να είναι ποιοτική.Η μπαταρία στο Σκρουτζ είναι στα 66euro... και σε άλλα μαγαζιά στα 79euro....
http://www.skroutz.gr/s/9519336/Winner- ... 14-BS.htmlΦυσικά την εργασία την έκανα εγώ και έβαλα και βαζελίνη για να προστατεύσω και τους πόλους από την οξείδωση...
-
Πιο σκούτερ έχεις?
Εμένα στο μπέβερλυ 350 κράτησε ακριβώς 4 χρόνια (45.000 χιλιόμετρα) με καθημερινή χρήση, φώτα πορείας ΠΑΝΤΑ αναμμένα. Πήγα στο εξουσιοδοτημένο και μου έβαλαν γνήσια με 50 η 55 ευρώ δεν θυμάμαι ακριβώς. -
Την ίδια μπαταρία έχουμε. Και εσύ την ΥΤΧ14-ΒS βάζεις. Εγώ έχω ένα Piaggio Mp3 Yourban που στην ουσία είναι ένα Beverly τρίτροχο.
Με το συνεργείο δεν ασχολήθηκα καθόλου.
Αφενός πέρυσι μου είχαν πει κάπου στα 80euro για εργοστασιακή Yuasa και δεν έχουν ετοιμοπαράδοτες και αφετέρου θα έπρεπε να πάω Πατήσια...50 με 55 euro αποκλείεται να σου έβαλαν Ιαπωνική Yuasa.
Κυκλοφορούν μόνο Κινέζικες, Ταιβανέζικες, Ινδονησία από 50euro μέχρι 70 euro και αυτές βάζουν στα συνεργεία.
Οι Ιαπωνικές (αν βρεθεί πουθενά κάποια) έχουν πάνω από 100euro.Η εργοστασιακή η δική μου ήταν Japan για αυτό κράτησε 5,5 χρόνια με 11.530χιλιόμετρα στο κοντέρ.
Απίστευτο και όμως αληθινό... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Η εργοστασιακή η δική μου ήταν Japan για αυτό κράτησε 5,5 χρόνια με 11.530χιλιόμετρα στο κοντέρ.
Απίστευτο και όμως αληθινό...Καθόλου απίστευτο!! Σε όλες τις BMW που έχουν περάσει από την οικογένεια, η εργοστασιακή μπαταρία έχει κρατήσει κατά Μ.Ο. 8 χρόνια (στου πατέρα μου κράτησε 12.5 χρόνια!!!). Οι εργοστασιακές μπαταρίες (δεν μπορώ να το εξηγήσω) είναι πολύ καλύτερες από του εμπορίου.
Ο θείος μου (χομπίστας μηχανικός) έχει ένα εργαλείο που μετράει την πραγματική χωρητικότητα της μπαταρίας σε %. Στην Ζ4 (που είχε μεγάλες απαιτήσεις ρεύματος λόγω ηλεκτρικής κουκούλας) η εργοστασιακή μπαταρία στα 4 χρόνια ήταν στο 85% της χωρητικότητάς της. Όσες καινούργιες μπαταρίες έχουμε αγοράσει, καμία δεν είχε χωρητικότητα πάνω από 88%...!!! Δεν ξέρω εάν είναι θέμα 'φρεσκάδας', κακής 1η φόρτισης, αποθήκευσης ή κάτι άλλο...αυτά πάντως έχω διαπιστώσει εγώ.
-
Εμείς πάντως στο SEAT και στο Peugeot οι εργοστασιακές δεν κράτησαν καθόλου. Στα δύο χρόνια τα έφτυσαν.
Στο peugeot μάλλον ήταν φυσιολογικό. Ελάχιστα χιλιόμετρα.Το Seat όμως έκανε και κάνει χιλιόμετρα. Από το 2009 έχει αλλάξει 3 μπαταρίες και πάει για την 4η οσονούπω...
Το Παντάκι έχει πάνω του γνήσια μπαταρία, του 10/2014.
Μέχρι στιγμής κρατάει. Αλλά την έχω φορτίσει αρκετές φορές... -
Σε μένα δεν είναι η μαμίσια η Yuasa, αλλά της Piaggio που απότι μου είπαν είναι και καλύτερη. Ο χρόνος θα δείξει
-
Αν σου βγάλει 4ετία θα είσαι άρχοντας. Δεν νομίζω να σου βγάλει λιγότερο.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εμείς πάντως στο SEAT και στο Peugeot οι εργοστασιακές δεν κράτησαν καθόλου. Στα δύο χρόνια τα έφτυσαν.
Στο peugeot μάλλον ήταν φυσιολογικό. Ελάχιστα χιλιόμετρα.Το Seat όμως έκανε και κάνει χιλιόμετρα. Από το 2009 έχει αλλάξει 3 μπαταρίες και πάει για την 4η οσονούπω... [emoji38]
Το Παντάκι έχει πάνω του γνήσια μπαταρία, του 10/2014.
Μέχρι στιγμής κρατάει. Αλλά την έχω φορτίσει αρκετές φορές...Σοβαρα? [emoji3] εμενα στο Citroen του 2001 που εχω η εργοστασιακη κρατησε 4 χρονια. Αλλα εκανε μπολικα χιλιομετρα. Καμια δεν κρατησε οσο η εργοστασιακη. (Bosch νομιζω ηταν) Και τωρα ειμαστε στην 4η ή στην 5η δε θυμαμαι. Και μαλιστα οι δυο που αγοραστηκαν no name απο το Carrefour (καποτε εφερνε σοβαρα προιοντα) κρατησαν 3,5 χρονια η μια. Τωρα δυο χρονια εχω Varta.
-
Απο 10/2014 !!
Μπράβο το pandaκι!!Γενικά καταλαβαίνω ότι όσο λιγότερα ηλεκτρονικά συστηματα έχουν τόσο καλύτερα για τα αυτοκίνητα
-
Εννοείται ότι όσο λιγότερα είναι τα ηλεκτρονικά, τόσο περισσότερο κρατά η μπαταρία.
Από ότι έχω καταλάβει μεγάλο ρόλο παίζει ο συναγερμός. Επίσης ρόλο παίζουν και κάποιες ηλεκτρονικές ευκολίες.
π.χ. στο Peugeot που είχα, όταν άνοιγα με το τηλεχειριστήριο το αυτοκίνητο άναβαν μέσα και τα φώτα και η οθόνη στο καντράν. Επίσης είχε μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος στο ρελαντί αφού ένα 'τσουβάλι' ηλεκτρονικές ευκολίες δούλευαν σχεδόν να προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο.Πάντως και εγώ έχω ακούσει από πολλούς ότι οι μπαταρία που βάζει στο εργοστάσιο ο κατασκευαστής είναι οι καλύτερες. Πιθανά το κάνουν για να καλύπτονται από την εγγύηση.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Απο 10/2014 !!
Μπράβο το pandaκι!!Γενικά καταλαβαίνω ότι όσο λιγότερα ηλεκτρονικά συστηματα έχουν τόσο καλύτερα για τα αυτοκίνητα
Γιατι ο θαυμασμος;;;πολυ ειναι;;;
Στο γατο την εχω απο 7/2011 -
Μάλλον μπερδεύτηκε...
Μπαταρία αυτοκινήτου...