-
Δεν είναι απαραίτητο , αλλά δε θα της κάνεις και κακό το αντίθετο μάλιστα
-
Ευχαριστώ για την απάντηση. Ρωτάω πιο πολύ διότι φοβαμε επειδή δεν είναι κάποιος επώνυμός ctek noco κτλ μη της κάνω κακό πάρα καλό με τον Ultimate Speed με τα αμπέρ που δίνει..
-
Καλησπέρα σε όλους.
Παρήγγειλα και παρέλαβα σήμερα μια καινουργια μπαταρία για το αυτοκίνητο μια Bosch silver s05.Η μπαταρία είναι παραγωγής 1/21 δηλαδή δύο μηνών. Θέλω να μου πείτε αν θα πρέπει να την βάλω να τη φορτίσω πριν τη βάλω στο αυτοκίνητο. Να σημειώσω ότι έχω τον φορτιστή του lidl τον ULGD 5.0 A1.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Η πρώτη φορτηση πρέπει να είναι πλήρης.
-
Αν την βάλεις στο όχημα και το παρατήσεις ακίνητο μέρες λόγο της καραντίνας καλό είναι να αφήσεις τον φορτιστή πάνω της .
Αν το αμάξι κυκλοφορεί καθημερινά δεν χρειαζεται καμια έξτρα φόρτιση με φορτιστή.
-
Επειδή δεν έχω γκαράζ θα τη βάλω στο αμαξι και θα βγάλω τον ένα πόλο όσο θα κάθετε δεν τη ξαναπατάω!
Πιο πολύ ήθελα να μάθω αν αξίζει σε σχετικά φρέσκια μπαταρία (2 μηνών) χωρίς να ξέρω αν έχει φορτιστει πριν μου τη στείλουν(eshop) αν αξίζει να τη βάλω πάνω στον Ultimate Speed του lidl για πρώτη φόρτιση . Οπότε αφού το λέτε, τη συνδέω στο φορτίστη και την αφήνω μέχρι να σταματήσει να αναβοσβήνει? Η την αφήνω κάποιες ώρες παραπάνω?
Ευχαριστώ και πάλι όλους για τη βοήθεια!
-
...προχωράς με τον εξής τρόπο, δηλ. μετράς την μπαταρία εκτός αυτοκινήτου, οριζόντια στο πάτωμα, πχ. 12,65V
Πριν την τοποθέτηση στο αμάξι, την φορτίζεις με το Ultimate Speed του lidl για 24 ώρες, η φόρτιση θεωρείται πλήρης όταν δείχνει 4 μπάρες που δεν αναβοσβήνουν, και το νούμερο είναι 13,2V.
Όταν την βάλεις στο αμάξι, μετράς τάση ΠΡΙΝ βάλεις μπροστά. Αν δείχνει νούμερο μεγαλύτερο, πχ. 12,75 έκανες σωστή δουλειά.
Αν βάλεις μπρος, σβήσεις αμέσως και ξαναμετρήσεις, θα δείχνει πχ. 12,9 και θα κατεβαίνει σιγά-σιγά. Μετά από πχ 3 μέρες ακινησίας, ξαναμετράς με σβηστό αμάξι και κλειστές πόρτες, όχι να ανάβουν λαμπάκια. Να μην έχει πέσει στα 12,6 να διατηρείται γύρω στο 12,7.
-
Καλημέρα.
Τη μέτρησα χθες πριν τη βάλω για φόρτιση ήταν στα 12,7V και την έβαλα το απόγευμα να φορτίζει όπως μου ειπατε . Μετά από 3 ώρες σταμάτησε η φόρτιση και μου έβγαλε όπως είπες σταθερά 13,2V. Την άφησα στη φόρτιση ώστε να κλείσει 24ωρο μέχρι σήμερα όπως μου ανάφερες αλλά τώρα το πρωί που σηκώθηκα να φύγω δουλειά βλέπω οτι έχει πάει στα 14,1V χωρίς να αναβοσβήνει τίποτα. Γιατί? Πρέπει να τη βγάλω μη δημιουργηθεί πρόβλημα?
-
Άστη και θα πέσει στο 13.2
-
Την έβγαλα το πρωί που έφυγα γιατί φοβήθηκα. Τώρα που γύρισα σπίτι την ξαναέβαλα αφού δεν υπάρχει πρόβλημα όπως λες να δούμε πως θα πάει. Προς το παρών μόλις την έβαλα έδειξε αμέσως πλήρη φόρτιση 13,2V και άρχισε πάλι να ανεβαίνει όπου μετά από μια ώρα αυτή τη στιγμή είναι στα 14,4V. Θα την αφήσω άλλες 10 ώρες να δούμε αν θα πέσει.
Λεζάντα -
Μετά από 4 ώρες έχει πάει στα 14,7V και δεν έχει πέσει. Ειναι λογικό αυτό να συνεχίσω τη φόρτιση η θα μου χαλάσει καμία μπαταρία?
-
ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ? ΣΤΗΝ ΒΕΡΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ?
-
Όχι σε θερμοκρασία δωματίου τη φορτίζω μέσα στο σπίτι.
-
ΣΤΟ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΣΑΙ, ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΛΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
-
η μπαταρια ειναι πληρως φορτισμενη δεν χρειαζεται να κανεις κατι αλλο
αν δεν κινησεις το αμαξι μην τη βαλεις πανω
-
Να ενημερώσω ότι τελικά προχθές μετά από μερικές ώρες άρχισε οντως να πέφτει η τάση και από τα 14,7V κατέβηκε στα 12,9V όπου και σταθεροποιηθηκε και μπήκε σε διαδικασία συντήρησης όπως βλέπω και στο σχετικό διάγραμμα του φορτιστή. Την άφησα μερικές ώρες και ξανά μέτρησα και ήταν στα 12,9V πλέον από τα 12,7V που ήταν όταν την αγόρασα καινούργια και πριν τη βάλω για φόρτιση, οπότε θεωρώ χοντρικά κάτι κάναμε!
Δυστυχώς πολύμετρο δεν έχω προς το παρών να τη μετρήσω με σβηστό το αμάξι μετά από κάνα δυο μέρες να δω πως πάει . Το μόνο που μπορεσα να δω από τον πίνακα οργάνων στο ρελαντί με όλα κλειστά είναι η τάση που ήταν από 13,5V έως 13,8V με πιο σύνηθες τα 13,6V αλλά τόσο ήταν και η παλιά οπότε αυτό είναι γενικό απ ότι καταλαβαίνω?
Προς το παρών την άφησα πάνω στο αμάξι και έβγαλα τον αρνητικό πόλο καθώς δεν το πολύ κουνάω.
Σας ευχαριστώ όλους για τις απάντησεις και τις γνώσεις σας και ιδιαίτερα τον φίλο dimau!
-
ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα τον φίλο dimau!
δεν κάνει τίποτα, όποτε περάσεις ένα καφέ και μια τυρόπιτα μόνο, δεχόμαστε και delivery!
-
τίποτα δεν έκανες , η μπαταρία ήταν φορτισμένη...
εντάξει επειδή είναι λιγάκι κακία αυτό που έγραψα ας πούμε ότι κάτι έκανες!
-
.... πίνακα οργάνων στο ρελαντί με όλα κλειστά είναι η τάση που ήταν από 13,5V έως 13,8V με πιο σύνηθες τα 13,6V
όταν μιζάρεις πρώτη φορά σε κρύο μοτέρ, και είσαι ρελαντί, για τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα, πρέπει να δείχνει γύρω από το 14,5. Δείκτης υγείας του δυναμό είναι αυτός. Παρατήρησε αν περνάει το 14,2- 14,3
-
Το παρόν topic που κρατάει πάνω από 15 χρόνια περιέχει εξαιρετικές πληροφορίες αλλά έχει γίνει τόσο μεγάλο που είναι δύσκολο έως αδύνατον για κάποιον να συγκεντρώσει τις πιο σημαντικές ή τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν.
Καταλαβαίνω πως δεν υπάρχει γενικός κανόνας για το πως θα μεγιστοποιήσουμε τη διάρκεια ζωής των μπαταριών μας και ιδιαίτερα να αποφύγουμε να αλλάζουμε σε χωριά και στη μέση του πουθενά όπου λόγω ανάγκης μας γδέρνουν, θα ήταν όμως εξαιρετικά χρήσιμο να φτιαχτεί από τους γνώστες ένας μικρός μπούσουλας σαν FAQ αν βέβαια μπορούν και θελουν..
π.χ. βάζει κάποιος νέα μπαταρία.... μετράει Volt και CCA πριν την πάρει. Μετά; Να την βγάζει και να την φορτίζει στο full κάθε 6μηνο αν δεν κινείται πολύ ή κάνει μικρές διαδρομές;; Αν δεν κινήσει το αμάξι πάνω από 10 μέρες να βγάζει και τους 2 πόλους; Έτσι κάτι χοντρικό για να έχουμε κάτι να πορευόμαστε.
Όπως και να έχει πολλά ευχαριστώ για την πληθώρα πληροφοριών για τις μπαταρίες!
-
Σε αναζήτηση καταστήματος για αγορά μικρής μπαταρίας ανοικτού τύπου για παπάκι (τύπος YB6L-B, 12V) τηλεφώνησα χθες σε κατάστημα μπαταριών οχημάτων για να ρωτήσω διαθεσιμότητα. Ο υπεύθυνος μου πρότεινε να κλείσουμε ραντεβού για να μου την παραδώσει με υγρά και φορτισμένη.Επειδή το παπί το έχω σε νησί όπου θα μεταβώ κάποια στιγμή όταν ανοίξουν τις μετακινήσεις ζήτησα να μου δοθεί χωρίς υγρά για να τα προσθέσω και να τη φορτίσω εγώ όταν έρθει η ώρα. Προς έκπληξή μου ο υπεύθυνος το αρνήθηκε, λέγοντας ότι έχει δοθεί σε επιχειρήσεις πώλησης μπαταριών οδηγία να μην πωλούν υγρά χωριστά από μπαταρίες λόγω υπόθεσης με βιτριόλι, τρομοκρατικές ενέργειες κλπ (πάλι καλά που δεν με θεώρησε ύποπτο για τέτοιες ενέργειες που λέει ο λόγος)...
Ισχύει όντως κάτι τέτοιο παιδιά;
Μπαταρία αυτοκινήτου...